Az iPhone helyszolgáltatásai mindig BE vannak kapcsolva? Itt van miért

Ha aggódik az adatvédelem miatt, akkor észrevehette, hogy iPhone-ján (vagy iPadjén) mindig az a kis, felfelé mutató nyíl látható, közvetlenül az akkumulátor-információ mellett - ez a helymeghatározási szolgáltatás ikonja. És MINDIG ott van, még akkor is, ha az összes alkalmazást úgy állítja be, hogy csak használat közben engedélyezze a helyhozzáférést. Néha szilárd, és néha körvonal - de állandó, és az a kis helyikon az iPhone-on nem fog eltűnni! Na, mi újság?

Azok számára, akik nem tudják, amikor az iDevices megjeleníti a helyszolgáltatások ikont, ez azt jelenti, hogy az eszköz adatokat küld az alkalmazásoknak vagy az Apple-nek arról, hogy hol vagy és hol járt.

Ha ez teljesen szörnyen hangzik, van mód arra, hogy kikapcsolja az összes szolgáltatást, amely követi a tartózkodási helyét. Természetesen, ha olyan alkalmazásoktól függ, mint a Maps, az Uber vagy a Yelp (és bármely más GPS-alapú alkalmazás), akkor valószínűleg AKARJA, hogy ismerje pozícióját. De nem biztos, hogy szeretné, hogy minden alkalmazás ismerje. Esetleg nem akarja, hogy az Apple gyűjtse a helyadatait, még akkor is, ha nem kifejezetten rólad gyűjt információkat, hanem a helyeden található szolgáltatásokról (például a WiFi elérhetőségéről és a mobil adatkapacitásról).

Tehát, ha csak azt vette észre, hogy a helymeghatározási szolgáltatások ikonja folyamatosan világít, mint mindig, és nem tetszik a folyamatos nyomon követés ötlete, tegyünk valamit ellene!

A Hely állapot nyíl

Először is észreveheti, hogy az iOS 11 kis helynyílja másképp néz ki. Ez nem te vagy! Valójában az iOS 11-gyel az Apple megváltoztatta a kis helynyíl működését. Az iOS 11 rendszerben, amikor egy alkalmazás kéri az eszköz helyét, üreges nyíl jelenik meg. De amikor az alkalmazás megkapja a helyadatokat, a nyíl szilárdvá válik, általában csak néhány másodpercig. Miért? Mivel az Apple azt akarja, hogy tudjuk, mikor kér egy alkalmazás ÉS amikor egy alkalmazás valóban megkapja az eszközünk helyét (és feltehetőleg a helyünket). Finom biztos, hogy biztos. És valószínűleg a legtöbb iPhone felhasználó észre sem veszi.

Tehát összefoglalásképpen: folytonos nyíl = a tényleges tartózkodási helyének átvitele ÉS üreges nyíl = az aktuális adatainak kérésepozíció

Hogyan működik

Az Apple összegyűjti a helyadatait a mobilhálózaton, az összes közeli WiFi-hálózatban (ha a WiFi be van kapcsolva) és a rendelkezésre álló GPS-információk alapján.

Korlátozza az alkalmazások helyismeretét - ez nagy üzlet!

Az iOS 11 előtt a harmadik féltől származó alkalmazások gyakran gyűjtötték a helyadatainkat, nem csak akkor, amikor az alkalmazást használtuk. De az iOS 11 használatával most már korlátozhatjuk a harmadik féltől származó alkalmazásokat, hogy a helyadatokat csak akkor gyűjtsék össze, amikor az alkalmazást használjuk. Miért számít? Először is, most Ön választja, hogy az alkalmazások tudják-e tartózkodási helyét vagy sem. Emlékezzünk arra, hogy a korábbi iOS-verziókban a Helyszolgáltatások opcióink gyakran mindig vagy soha. Tehát, ha olyan alkalmazást akarunk, mint az Uber, akkor alapvetően megállapodtunk abban, hogy az Uber mindig nyomon követhet minket, függetlenül attól, hogy szükségünk van-e Uberre vagy sem! Tehát az Apple hozzáadta az „Alkalmazás használata közben” választási lehetőséget NAGY DAL!

Ha korlátozni szeretné a harmadik féltől származó alkalmazások számára a helygyűjtést, amikor nem használja az alkalmazást, lépjen a következő címre:Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások és érintse meg az egyes alkalmazásokat, hogy megváltoztassa a beállítást a Mindig értékről Soha vagy Az alkalmazás használata közben. Bármi, amit itt beállított, szabályoz, tehát akkor is, ha harmadik féltől származó alkalmazásának meg vannak a saját beállításai, ennek az iDevice Location Services beállításnak van a végső szava.

Bónusz pontok!

Ez a frissítés javítja az iOS 11 rendszerre frissített eszközök akkumulátorának élettartamát is. Miért? Ha az Mindig az alkalmazás használata közben lehetőséget választja, akkor automatikusan korlátozza azt az időtartamot, amikor az iDevice aktiválja a GPS-t a háttérben. Fantasztikus!

A nem olyan nagy hír

Nos, az iOS 11-nél még mindig nincs univerzális kapcsoló, amely lehetővé teszi a Helyhozzáférés engedélyezése az összes alkalmazás számára egyszerre, egyetlen mozdulattal. Ez egy olyan tulajdonság, amelyet nagyon szeretnénk és remélünk egy közelgő iOS-kiadásban - minél előbb, annál jobb.

És ha sok alkalmazásod van

Tehát, ha több mint egy maroknyi alkalmazásod van, időbe telik az egyes alkalmazások helyhozzáférésének beállítása. Nem nagyon használja ki az idejét. De végül megéri megtakarítani az akkumulátor élettartamát, és megtartani saját tartózkodási helyét, amikor úgy dönt.

Ha nincs sok ideje végigmenni minden alkalmazáson, mindenképpen ellenőrizze azokat az alkalmazásokat, amelyek gyakran igényelnek helyadatokat, például bármilyen időjárási alkalmazást, társkereső vagy összekapcsoló alkalmazást, néhány közösségi hálózati alkalmazásthelyi ajánlási alkalmazások, például Yelp, forgalom, navigáció és hasonló. Módosítsa az alkalmazás helybeállításait a Mindig használat közben értékre.

Kapcsolja ki teljesen a helyszolgáltatásokat

Oké, néhányan közületek ezt szeretnék megtenni. Csak vegye figyelembe, hogy amikor teljesen kikapcsolja a helymeghatározó szolgáltatásokat, elveszít néhány dolgot, például a térkép pontosságát (nincs GPS elérhetőség), a fénykép helyének azonosítását, a Yelp helyi keresési eredményeinek hiányát, az időjárás-előrejelzést az adott helyhez, nincs Lyft vagy Uber stb. tovább. Sokan olyan módon támaszkodunk a helymeghatározó szolgáltatásokra, ahogyan ezt nem is vesszük észre. Ha a Helyszolgáltatások ki vannak kapcsolva, az alkalmazások nem használhatják az Ön helyét az előtérben vagy a háttérben, és ez korlátozhatja a harmadik féltől származó alkalmazások egy részét, sőt az Apple alkalmazásának teljesítményét is.

De ha mégis teljesen ki akarja kapcsolni a Helyszolgáltatásokat, lépjen a következőre: Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Ki. Miután kikapcsolta a Helyszolgáltatásokat, megjelenik egy üzenet, amely a Beállítások menüpontra lép, és újra bekapcsolja, amikor legközelebb egy alkalmazás vagy szolgáltatás megpróbálja használni.

Aggódik egy vészhelyzet miatt?

Tervezése szerint az iPhone helyinformációi meg vannak osztva, amikor segélyhívást kezdeményez, függetlenül attól, hogy engedélyezte-e a Helyszolgáltatásokat vagy sem. Tehát valóban veszélyhelyzetben van.

Megváltoztattam az alkalmazás alapértelmezett helyét, de a Helyszolgáltatások ikon továbbra is BE van kapcsolva!

Hely, hely, hely! Nehéz körbetekerni mindazokat a különféle dolgokat, amelyeket egy iDevice, és különösen egy iPhone, a helyünkkel (helyeinkkel) érint. A Helymeghatározó szolgáltatásaink belsejében található egy további helybeállítás, System Systems néven. Az iPhone rendszerszolgáltatásai olyan dolgokat tartalmaznak, mint az iránytű, a sürgősségi SOS, az iPhone keresése, az időzóna, a Saját hely megosztása, sőt a mozgáskalibráció és a távolság. Ráadásul egy csomó további helybeállítás, amelyet az iOS környezetben használnak. Keresse meg ezeket Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások. A legvégén van, tehát ha nem látja, görgessen tovább lefelé.

Rendszer-helymeghatározó szolgáltatások: Termékfejlesztés

Az egyik oka annak, hogy a helymeghatározási szolgáltatások nyílát továbbra is láthatja, az az, hogy iPhone (vagy iPad) készüléke adatokat küld az Apple-nek a jövőbeni frissítések és fejlesztések érdekében. Ez opcionális, de alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ha aggódik az adatvédelem miatt, ez a konkrét információ nem azonosítja Önt, névtelen és titkosított. Az Apple felhívja ezeket a csoportosított információs forrásokat, és ezeket az adatokat felhasználja a tömegből származó adatbázisok fejlesztésére. Az ilyen típusú adatbázisok kínálják a felhasználóknak földrajzilag releváns alkalmazásokat, például helyi tömegközlekedési vagy városi alkalmazásokat, valamint más Apple termékeket és szolgáltatásokat.

De ez nem azt jelenti, hogy ezeket az adatokat el kell küldenie; opcionális! A beállítások kikapcsolásához lépjen a következő helyre:Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások, és görgessen le a Termékfejlesztés részhez.Választhatók az Analytics, a Népszerű a közelemben, az Útválasztás és forgalom, valamint a Térképek javítása lehetőségek. Kapcsoljon ki néhányat, kapcsolja ki, vagy hagyja bekapcsolva. A te döntésed.

Termékfejlesztési kapcsolók (minden adat névtelen és titkosított)

 • iPhone Analytics.Ez a beállítás összegyűjti a helyadatokat arról, hogyan és hogyan használja iPhone készülékét
 • Népszerű a közelemben. Elküldi a helyeket, amikor és hol vásárolt vagy használt alkalmazásokat
 • Útvonal és forgalom. GPS helyeket és utazási sebesség információkat továbbít a közúti forgalmi adatbázisokhoz és a forgalom áramlási mintáihoz

További rendszerszolgáltatási beállítások

Nagyon sok olyan rendszerszolgáltatás van, amely meg akarja tudni az Ön tartózkodási helyét. Némelyikre valószínűleg szükség van, például sürgősségi SOS-ra, az iPhone keresése, az időzóna beállítása, és ha családban tartózkodik, vagy a Barátok keresése funkciót használja, ossza meg a Saját helyzetet. De van néhány más, amire valószínűleg nincs szüksége vagy amire szükséged van.

Fontolja meg ezeknek a rendszerszolgáltatásoknak a kikapcsolását

 • Jelentős helyszínek (korábban Gyakori helyeknek hívták) nyomon követi az összes olyan helyet, amelyet nemrég látogatott meg. Ez a beállítás segítséget nyújt a Maps és más Apple-alkalmazások személyre szabott helymeghatározási adataival kapcsolatban. Sok olvasó szerint a Jelentős helyek kikapcsolása jelentősen csökkentette a gyakoriságot, látva, hogy a helyszolgáltatások nyílnak a képernyőjükön
 • Helyalapú Apple hirdetések. Ha nem tetszik a helyhez kapcsolódó hirdetéseket látni, kapcsolja ki ezt a beállítást. A helyalapú Apple Ads elküldi az Ön tartózkodási helyét, utazási sebességét és irányát az Apple-nek, az Apple viszont földrajzilag releváns hirdetéseket küld Önnek
 • Helyalapú javaslatok. Nem rajong a Siri, a Safari vagy az aktuális tartózkodási helyén alapuló reflektorfénybe ajánlásokért? Ha igen, kapcsolja ki ezt a beállítást. Ez a beállítás minden alkalommal elküldi iPhone-jának helyét, amikor megnyitja a Spotlight-ot, használja a Look Up-ot, vagy keres a Spotlight vagy a Safari segítségével. Ezután az Apple felhasználja ezeket az információkat helyalapú javaslatok megfogalmazására, bármit is keresett
  • Ha kikapcsolja a helyszolgáltatásokat a helyalapú javaslatoknál, akkor a pontos tartózkodási hely nem kerül elküldésre az Apple számára. Az Apple azonban továbbra is használhatja internetkapcsolatának IP-címét a helyének közelítéséhez, egy adott régióhoz igazítva
 • Helyalapú figyelmeztetések. Hagyja ezt a beállítást BE állásban, ha iPhone-ját (vagy Apple Watch-ját) használja helyspecifikus riasztások küldésére, például ha hazahív, amikor célállomást ér el vagy elhagyja azt, vagy ha telepítve van egy alkalmazás, amely helyspecifikus riasztásokat küld Önnek (például busz érkezése / indulás.) Ha nem használja ezeket a funkciókat, kapcsolja ki ezt a beállítást
 • HomeKit. Ha házában használ HomeKit kiegészítőket, tartsa be ezt a funkciót. Ellenkező esetben kapcsolja ki
 • Wi-Fi hálózat. Ez a beállítás megtalálja a közeli WiFi hálózatokat, és elküldi ezeket az információkat az Apple-nek, hogy felvegye a nyílt WiFi hálózatok adatbázisába
 • Cell Network Search.Ez a szolgáltatás nyomon követi a cellatorony használatát és a torlódásokat

BE akarja hagyni a Rendszerszolgáltatásokat, de nem szeretné az ikont?

Ha nem akar a Rendszerszolgáltatásokkal kavarni, vagy valóban tetszik ezeknek a szolgáltatásoknak, akkor könnyedén elrejtheti ezeket a helymeghatározási folyamatokat. MenjBeállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások, és görgessen egészen az állapotsor ikonjáig.Kapcsolja ki, és egy pillanat alatt már nem látja a helyszolgáltatások ikont a felső állapotsorban, SEMMIKOR a rendszerszolgáltatásai nem igénylik az Ön tartózkodási helyét.

Szeretne egy tiszta helyszínt?

Állítsa vissza az összes helybeállítást a gyári beállításokra. Az alapértelmezett visszaállításhoz lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás, és koppintson a Hely és adatvédelem visszaállítása elemre. Adja meg a jelszavát, ha kéri, és nyomja meg a Beállítások visszaállítása gombot a visszaállítás megerősítéséhez

Amikor visszaállítja a hely- és adatvédelmi beállításokat, az összes alkalmazás abbahagyja az Ön tartózkodási helyének használatát, amíg újra engedélyezi őket. Ez a művelet visszaállítja a harmadik féltől származó alkalmazások alapértelmezett beállításait. Ezután újra kell engedélyeznie a helyszolgáltatásokat egy alkalmazásonként alkalmazásonként.

Tehát ezeket a hely figyelmeztető üzeneteket látja, amikor legközelebb egy alkalmazásnak hozzáférnie kell a Helyszolgáltatások adataihoz. Az iOS verziójától függően ez az üzenet vagy arra kéri, hogy lépjen a Beállítások menübe, és válassza ki az Engedély szintjét a Mindig vagy a Használat közben VAGY pontban. Azt kéri, hogy adja meg az alkalmazásnak a helyszolgáltatások szükség szerinti használatát. A NO köszönöm vagy a nem engedélyezés megérintésével megakadályozhatja, hogy az alkalmazás hozzáférjen a Helyszolgáltatások adataihoz.

Legutóbbi hozzászólások