iPhone túlmelegedés vagy forró? Javítás

Az iFolks jelentése szerint az az új iPhone modellek túlmelegednek, néha amint zenét, videókat kezdenek lejátszani, fájlokat töltenek le, vagy bármilyen olyan műveletet végeznek, amely nagy számítási teljesítményt igényel. Mások azt észlelik, hogy az iPhone túlmelegedett, amikor feltöltötték telefonjaikat, sok adatot állítottak vissza az iCloudból, és még akkor is, ha a Facebookot használták.

Néhány olvasónk is tapasztalta, hogy az iPhone túlmelegedett telefonjukon megjelenik a figyelmeztetés: „Az iPhone-nak le kell hűlnie, mielőtt használhatja!” Nos, ez nem rendben van, és nem is az „Apple Way”.

Az iPhone túlmelegedése nem új keletű az iPhone modelleknél. Sajnos az évek és az iPhone generációi során sok iFolks tapasztalta ugyanezeket a problémákat.Nagyon sok számítási teljesítmény van ezeken az eszközökön, és mindez hőt termel a processzorból, mivel összetett számításokat végez. Tehát a hő kivitelének módjainak megtalálása nagy tervezési kihívás.

De mindezeket meg kell oldani, mielőtt az iDevice megjelenik a piacon! Sajnos, ez nem mindig így van, és a korai alkalmazók gyakran felfedezik a problémákat, miközben kísérleteznek és együttműködnek iPhone-jaikkal és más iDevice-jeikkel.

Korábbi iPhone-modellek és iPadek túlmelegedtek?

Mint mondtam, ezek a problémák nem új keletűek. Nézze meg a következő cikkeket, amelyek az adott iPhone-hoz vagy iPadhez kapcsolódnak.

iPhone

 • iPhone 6 és 6S túl forró
 • iPhone 5 és túlmelegedés
 • iPhone 4 S túlmelegedési problémák
 • Az iPhone 4 felforrósodik!

iPad

 • Kapcsolja le az iPad hőt
 • Az iPad 3 túl meleg

Igen, ez nem új probléma - nem messze. Sajnálatos módon…

Az Apple 411 az iPhone túlmelegedéséről

Az Apple tartalmaz néhány információt az iPhone és egy másik iDevice elfogadható hőmérsékleti tartományáról. Összefoglalva, Az iPhone készülékeket 32-95 F és 0-35 C közötti tartományban működnek. Nagyon hideg, nagyon meleg, nagyon száraz vagy nagyon párás hőmérséklet és körülmények befolyásolják az általános teljesítményt. DE, iPhone-jának normalizálódnia kell, mivel a feltételek és a tempók elfogadható tartományba esnek.

Ez egy Homer Simpson-pillanat, de mindenesetre elmondom.Ne hagyja iPhone-ját vagy más iDevice-jét parkoló járművében!A betörés kockázatának növelésén kívül a parkoló autó belső hőmérséklete napról éjszakára hatalmasat ingadozik, felhőktől napsütésig. Tehát csak ne csináld!

Ezen kívül itt van az Apple spielje az iPhone-okról és a hőmérsékletekről.

Észreveheti, hogy készüléke melegebbnek érzi magát ilyen helyzetekben

 • Amikor először állítja be készülékét
 • Az akkumulátor töltésekor a készülék felmelegedhet
 • Amikor biztonsági mentésből áll vissza
 • Amikor az alkalmazások újraindexelik vagy újraelemzik az adatokat, például a Photos címkézését arcokra, helyekre vagy kulcsszavakra egy szoftverfrissítés után

Ezek a feltételek vannak normálisnak tekinthető.

Néhány magasabb környezeti hőmérsékleti körülmény és tevékenység, amely miatt az iDevices megváltoztatja a teljesítményt és a viselkedést

 • Hagyja a készüléket egy kocsiban egy forró napon ... ahogy Homer Simpson felkiált: „Doh!”
 • Hagyja a készüléket hosszabb ideig közvetlen napfényben
 • Bizonyos funkciók használata forró körülmények között vagy közvetlen napsütésben hosszú ideig, például GPS-követés vagy navigáció autóban, vagy grafikailag intenzív játék

Forró a visszaállítás során?

Ha először állítja be iPhone készülékét, vagy adatokat állít vissza iTunes vagy iCloud segítségével, akkor iPhone processzora nagyon keményen dolgozik. Következésképpen, beállítás vagy visszaállítás sorányoAz iPhone felmelegszik - ez normális és várható. Miután minden adata visszaállt, NEM szabad tovább élnie ugyanazzal a fűtési szinttel.

Az iCloud segítségével történő visszaállítás általában több hőt termel, mint az iTunes, mivel iPhone-jának az adatok letöltéséhez csatlakoznia kell az iCloud-hoz. Az iTunes-visszaállítással ez a teher áthárul a számítógépére. Ezért azt javasoljuk, hogy állítsa vissza az iTunes-on keresztül.

Oké, de hogyan oldhatjuk meg ezt a túlmelegedési problémát?

Erre jó esély van egy harmadik féltől származó alkalmazás okozza az iPhone túlmelegedését, különösen az iPhone 7 modelleken. Ennek ellenőrzéséhez kényszerítse az iPhone összes nyitott alkalmazásának bezárását, majd indítsa újra a telefont. És végül frissítsen a legújabb iOS-re.

Kényszeríteni az iPhone alkalmazások bezárását

 1. Kattintson duplán a Kezdőlap elemre az összes megnyitott alkalmazás megtekintéséhez
 2. Húzza felfelé az alkalmazás előnézetét a bezáráshoz
 3. Csúsztassa jobbra vagy balra az összes megnyitott alkalmazás megkereséséhez és MINDEN bezárásához

Indítsa újra az iPhone készüléket

Nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsolás / Alvás / Ébresztés és Hangerő csökkentése gombokat (a bekapcsológomb és a Kezdőlap gombok iPhone 6S és korábbi generációk számára) legalább tíz másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Frissítés a legújabb iOS-re

Miután újraindította iPhone készülékét, ellenőrizze, hogy az iOS legújabb verzióján dolgozik-e. Az operációs rendszer frissítése gyakran javítja az iPhone túlmelegedési problémáit, mivel a frissítések tartalmaznak javításokat.

És természetesen az iOS frissítése előtt készítsen biztonsági másolatot. Próbálkozzon ezzel a rutinnal azáltal, hogy rendszeresen készít biztonsági másolatot az iTunes, az iCloud vagy bármely más kívánt biztonsági mentési alkalmazás segítségével.

Frissítse vezeték nélkül az iOS rendszert

 1. Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés
 2. Koppintson a Letöltés és telepítés elemre
 3. Válassza a Telepítés lehetőséget
 4. Adja meg a jelszót, ha szükséges

Frissítse az iOS rendszert az iTunes alkalmazással

 1. Telepítse az iTunes legújabb verzióját a számítógépére
 2. Csatlakoztassa az iPhone készüléket a számítógéphez
 3. Nyissa meg az iTunes alkalmazást
 4. Válassza ki az iPhone-t
 5. Kattintson az Összegzés elemre
 6. Válassza a Frissítés keresése lehetőséget
 7. Kattintson a Letöltés és frissítés elemre
 8. Adja meg a jelszót, ha szükséges

Ellenőrizze a kábeleket

Hidd el, ha nem, a kábeleid számítanak.Ha az akkumulátor töltése során az iPhone túlmelegedik, akkor csak a töltőkábel (ek) lehet a probléma. Vessen egy pillantást villámtöltőkábelére, és győződjön meg róla, hogy Apple márkanevű és NEM általános. Próbáljon meg tölteni az Apple kábellel, és nézze meg, hogy ez változtat-e.

Ha nincs Apple márkájú kábel, kérdezze meg egy barátját, munkatársát vagy szomszédját. Vagy látogasson el egy Apple Store-ba, és próbálja meg ott tölteni.

Távolítson el minden esetet

A hőproblémákat gyakran az okozza, hogy az iPhone és más iDevice tokok szigetelik az iPhone hátlapját. Amikor az iPhone akkumulátorunk töltődik, hőt bocsát ki. Ez a hő a telefonunk hátoldalán oszlik el. Tehát az iPhone hátlapjának burkolata tokkal megnehezíti a telefon számára a felhalmozott hő felszabadítását.

Valójában az esetek gyakran szigetelőként működnek, és megfogják a hőt a tokban és az iPhone készülékeink belsejében. Gondoljon csak a vízmelegítőre - minden gyártó azt javasolja, hogy tekerje be a melegítőt, hogy a víz forró legyen - így a hő nem oszlik el a vízmelegítő felületén keresztül. Jó meleg vízhez, DE szörnyű az elektronikánk számára!

Visszaállítás

Néha csak egy kis frissítésre van szüksége a beállításain. Tehát próbáld ki: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.

Ez visszaállítja az összes beállítást. Nem töröl semmilyen adatot. Tehát, ha rengeteg GB-os zene, videó és fotó van, akkor ennek a lehetőségnek a kiválasztása nem távolítja el! Nem is törli a szövegeket, e-maileket vagy bármilyen valós adatot.

Visszaállítja a WiFi, a Bluetooth, a Ne zavarjanak, az Értesítések, az Általános, a Hangok, a Fényerő és a Háttérkép, valamint az Adatvédelem összes beállítását.

Kapcsolja ki néhány beállítást

Van néhány olyan beállítás, amelyek folyamatosan a háttérben működnek, és a túlmelegedés okai lehetnek vagy hozzájárulhatnak. Vessen egy pillantást ezekre a beállításokra, és végezzen néhány módosítást az iPhone processzorának terhelésének csökkentése érdekében.

Ellenőrizendő beállítások

 1. háttéralkalmazás frissítés
  1. Beállítások> Általános> Háttéralkalmazás-frissítés
   1. Kapcsolja ki az alkalmazást
   2. VAGY kapcsolja ki teljesen az összes alkalmazást
   3. Emellett kíméli az akkumulátort!
 2. Helymeghatározó szolgáltatások
  1. Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások
   1. Változtassa meg az alkalmazás beállításait a Mindig használat közben vagy a Soha lehetőségre
   2. Kapcsolja KI a Saját hely megosztása funkciót
 3. Rendszerszolgáltatások
  1. Görgessen végig az alatt Helymeghatározó szolgáltatások
  2. Kapcsolja ki a sürgősségi SOS-t, a HomeKit, a népszerű közelséget, a térképek javítását, az iránytű kalibrálását, a diagnosztikát és a felhasználást, a helyalapú hirdetéseket és a helyalapú javaslatokat, valamint minden más, a használatához nem szükséges rendszerbeállítást
 4. Értesítések
  1. Beállítások> Értesítések
   1. Kapcsolja ki az alkalmazást
   2. VAGY kapcsolja ki teljesen az összes alkalmazást
   3. Emellett kíméli az akkumulátort!
 5. Fényerősség
  1. Beállítások> Kijelző és fényerő elemet
   1. Kapcsolja BE az automatikus fényerőt
   2. Vagy kapcsolja ki az Auto-Brightness funkciót, és állítsa a Brightness értéket az alacsonyabb értékekre
   3. Emellett kíméli az akkumulátort!
 6. Fitness nyomon követése
  1. Beállítások> Adatvédelem> Mozgás és fitnesz
   1. Kapcsolja KI a fitneszkövetést
    1. Tegye ezt, ha párosítja az Apple Watch-ot
   2. Emellett kíméli az akkumulátort!

Tartalom és beállítások törlése

Ennek használata nem ideális, de néha ez az egyetlen következő lehetőség. Ennek kiválasztásával minden törlődik az iPhone-on és az iDevice-en, a zenétől a fényképeken át az e-mailekig és az üzenetekig. Még az alkalmazásokat is törli! Visszaállítja az iDevice gyári alapértékeit. És néha erre szükség van. De óvatosan taposson.

Ne feledje, hogy miközben ez a folyamat törli az alkalmazásokat, a zenét stb.Az Apple nyilvántartja a vásárlási előzményeket mind az iTunes, mind az App Store áruházban, így egyszerűen újra letölthető.

Ha ezt a lehetőséget választja, kérjük, készítsen biztonsági másolatot először. Ismét készítsen biztonsági másolatot, mielőtt törölné a tartalmat és a beállításokat.

Kitörölni

 1. Navigáljon ide Beállítások> Általános> Visszaállítás
 2. Válassza az Összes tartalom és beállítás törlése lehetőséget. Érintse meg a gombot kétszer a megerősítéshez
 3. Minden tartalom törlése iPhone
 4. Az újraindítás után végezze el a telepítési folyamatot

Nincs idő? Nézze meg videónkat!

Amikor semmi sem működik

Ha a beállítások, kábelek és egyéb javaslatok módosítása után továbbra is túlmelegedik az iPhone, eljött az ideje, hogy felkeresse a helyi Apple Store-ot, vagy hívja az Apple ügyfélszolgálatát.

Az Apple lecseréli az iPhone 7 modelleket, és más modelleket (például 6S +) válogat állandó túlmelegedési problémákkal.

Olvasói tippek

 • Használja a Képernyő és fényerő beállítást, amelynek neve: „Éjszakai eltolás”. Ha a maximális „legmelegebb” beállításra van kapcsolva, akkor az alkalmazások és akár a játékok is legalább feleannyi hőt generálnak!

Legutóbbi hozzászólások