iPhone keresés vagy szolgáltatás nélkül, javítás

Mit tegyen, ha iPhone-ján a keresés vagy a szolgáltatás hiánya szerepel? Ne aggódjon, az alábbiakban átfogó útmutatónkkal foglalkozunk.

Amikor iPhone készüléke a képernyő tetején azt írja, hogy Keres vagy Nincs szolgáltatás, akkor nem tud telefonálni, SMS-t küldeni vagy mobiladatokat használni. Már nem sok okostelefon, akkor mit tehet ez ellen?

Ez számos okból megtörténhet, ami azt jelenti, hogy sok lehetséges megoldás létezik. Az alábbiakban megtalálja az összes valószínűsíthető javítást a legegyszerűbbtől a legidőigényesebbig.

A Gyorsjavítás iPhone-hoz, amely azt mondja, hogy Nincs szerviz

Az iPhone SIM-kártyájának problémája megakadályozhatja, hogy csatlakozzon a szolgáltató mobilhálózatához. Ha iPhone-ja azt mondja, hogy Nincs szolgáltatás, vegye ki a SIM-kártyát, majd tegye vissza újra. Az iPhone-nak újra csatlakoznia kell a hálózathoz.

Ellenőrizze a tartózkodási helyét

Szánjon egy percet a fizikai tartózkodási helyének mérlegelésére. Távoli helyen tartózkodik, vagy valahol még nem használta az iPhone készülékét? Van esély arra, hogy a szolgáltatója ne kínáljon lefedettséget ezen a területen?

Ha korábban használta iPhone-ját ezen a helyen, folytathatja a következő lépéssel. Ellenkező esetben keresse fel a mobilszolgáltató webhelyét, és keressen egy lefedettségi térképet. Mondanom sem kell, hogy ha a jelenlegi tartózkodási helye nem rendelkezik lefedettséggel, akkor nem tudja ott igénybe venni a mobilszolgáltatást.

Ellenőrizze a mobil beállításait

Lépjen az iPhone beállításai Cellular oldalára. Az itt megadott lehetőségek a szolgáltatótól függően változnak, de ellenőrizze az alább felsorolt ​​beállításokat, hogy meg tudja-e változtatni őket.

Kapcsolja be a Cellular Data gombot a képernyő tetején. Ha nem tudja bekapcsolni, ellenőrizze, hogy nincs-e bekapcsolva a Repülő üzemmód - ezt az állapotsorban egy sík ikon jelzi.

Ha külföldön tartózkodik, kapcsolja be a Roaming és a Voice Roaming funkciót a Cellular Data Options alatt. Bár légy óvatos, hogy ez nagyobb telefonszámlát eredményezhet.

Végül görgessen a Carrier Selection lehetőséghez, és kapcsolja ki az Automatikus gombot. Ha lehetséges, keresse meg a listát a hálózat manuális kiválasztásához.

Indítsa újra az iPhone készüléket

Az eszköz újraindításával több szoftverprobléma is megoldható. Ez a kulisszák mögött futó programok újraindításával működik, amelyek hibát okozhattak.

A készülék megfelelő újraindításához tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztés vagy a Bekapcsológombot, amíg az arra kéri, hogy csúsztassa át a képernyőt. Hagyja kikapcsolt állapotban az iPhone készülékét 30 másodpercig, majd nyomja meg újra ugyanazt a gombot a bekapcsoláshoz.

Frissítse a szolgáltató beállításait

A szolgáltató beállításainak automatikusan frissülniük kell, de ha nem, akkor nem kérhetik a frissítést a Beállítások alkalmazásban.

Lépjen az Általános elemre, majd érintse meg a Névjegy elemet. Hagyja egy pillanatra ezen az oldalon iPhone-ját, hogy megjelenjen egy frissítési kérdés, ha nem, akkor feltételezheti, hogy a Szolgáltató beállításai naprakészek.

Frissítse iOS-jét

Lehetséges, hogy az iOS-beli hiba okozta a Keresés vagy a Nincs szolgáltatás hibát. Ez sok felhasználónál történt az iOS 8 kiadásával, és egy későbbi javítással javították.

Az iOS frissítés indításához csatlakoznia kell egy WiFi hálózathoz, vagy csatlakoztatnia kell iPhone készülékét az iTunes rendszert futtató számítógéphez. Ha WiFi-n van, lépjen a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontra. Az iTunes használata esetén látnia kell a Frissítés gombot a készülék csatlakoztatása után.

Tesztelje a SIM-kártyáját

Használjon SIM-eszközt vagy egyenesített gemkapcsot a SIM-tálca eltávolításához az iPhone oldaláról. Tesztelje a SIM-kártyáját egy másik telefonban annak megállapításához, hogy a keresés vagy a szolgáltatás hiánya az iPhone vagy a SIM-kártya hibájának köszönhető-e.

Ha a SIM-kártya továbbra sem működik egy másik eszközön, akkor cseréje megrendeléséhez vegye fel a kapcsolatot mobilszolgáltatójával. Ellenkező esetben folytathatja az alábbi lépéseket.

Amíg a SIM-tálca eltávolításra kerül, keresse meg iPhone készülékén a folyadékjelző fület. Kis fehér fülnek kell lennie. Ha narancssárga vagy rózsaszínűre vált, akkor iPhone folyékony lehet.

Állítsa vissza a hálózati beállításokat

Amikor visszaállítja a hálózati beállításokat, az iPhone újra csatlakozik a szolgáltatói és a WiFi hálózatokhoz. Ez azt jelenti, hogy újra be kell írnia a WiFi jelszavát - mielőtt továbblépne, győződjön meg róla, hogy megkapta.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen az Általános elemre, majd görgessen a Visszaállítás elemre az oldal alján. Ezen a képernyőn megérintheti a Hálózati beállítások visszaállítása gombot, és követheti a megjelenő további utasításokat.

Lépjen kapcsolatba szállítójával

A keresés vagy a szolgáltatás hiánya a szolgáltatótól származhat. A cellatornyok esetenként meghibásodnak vagy karbantartás céljából lemennek. Még azt is felfedezheti, hogy fiókját zárolták gyanús csalás, késedelmes fizetések miatt, vagy ha iPhone-ját lopásnak jelentették.

Használjon másik telefont, hogy felhívja a szolgáltatót, és megbeszélje velük a problémát. Mielőtt továbblépne, győződjön meg arról, hogy fiókja és mobiltornyai teljesen működőképesek. Lehetséges, hogy meg kell adnia IMEI-számát, ha úgy gondolják, hogy a telefonját ellopták.

Állítsa vissza eszközét

Ha az antennája hibás a teljes visszaállítás az iPhone-t teljesen használhatatlanná teheti. Az iPhone-nak visszaállítás után újra kell aktiválnia magát a mobilhálózatok segítségével, ha erre nem képes, akkor már nem használható. Ezért csak akkor járjon el, ha fel tudja keresni az Apple hivatalos szervizét, ha a dolgok rosszra fordulnak.

Neked is kellenegyőződjön meg róla, hogy rendelkezik iCloud vagy iTunes biztonsági másolattal mielőtt helyreállítaná. Ellenkező esetben elveszítheti a készüléken található összes adatot.

Az iPhone visszaállításához lépjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőségre. Koppintson az Összes tartalom és beállítás törlése elemre, és kérje meg az Apple azonosítóját vagy a jelszavát. Miután elkészült, helyreállíthatja az adatokat egy biztonsági másolatból.

Szerezzen javítást

Ha a fentiek egyike sem segített, akkor iPhone-jának valószínűleg fizikai javításra van szüksége. Foglaljon időpontot egy hivatalos Apple szolgáltatóhoz, hogy ilyet szerezzen.

Reméljük, hogy ezek a tippek megoldották Önt. A Nincs szolgáltatás vagy keresés probléma frusztráló, de útmutatónkkal már nem kell aggódnia emiatt.

Legutóbbi hozzászólások