Időzónás hiba van az iOS-ben és az iPadOS-ban. Itt van, mit kell tenni ez ellen

Digitális korszakunkban sokan úgy döntünk, hogy lemondunk egy óráról vagy egy hagyományos óráról iPhone és Apple óránk javára.

És miért ne tennénk? Kényelmes, többcélú eszközök, amelyek valószínűleg már velünk vannak, bárhová is megyünk. Más szavakkal, az eszközeinktől függünk.

Tehát amikor egy iPhone azt mondja, hogy 12: 46-kor van, akkor arra számít, hogy ez igaz lesz.

Sajnos úgy tűnik, hogy van egy probléma az iOS 13 és iPadOS vagy régebbi iOS 11/12 rendszerekben, amelyek az időzónákon való utazáskor pontatlanul jelenítik meg az időt.

Itt van, amit tudnia kell.

Kövesse ezeket a gyors tippeket az időzónával kapcsolatos problémák kijavításához az iOS és az iPadOS rendszeren iPhone, iPad vagy iPod készülékével

 • Frissítsen az iOS vagy iPadOS legújabb verziójára
 • Keresse meg a szolgáltató beállításainak frissítését
 • Ellenőrizze, hogy készüléke a megfelelő időzónát mutatja-e Beállítások> Általános> Dátum és idő> Időzóna és váltani Állítsa be automatikusan
 • Ellenőrizze az időzóna frissítését
 • Győződjön meg arról, hogy engedélyt adott-e eszközére az aktuális hely használatához a következőn keresztül: Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások> váltani Időzóna beállítása
 • Nézze meg a Képernyőidő beállításait
  • Ellenőrizze a képernyőidő korlátozásait Tartalmi és adatvédelmi korlátozások
  • Kapcsolja ki a képernyőidő-kódot
  • Kikapcsolni Megosztás az eszközök között a képernyőidő alatt - ez úgy tűnik, hogy megoldja a problémát néhány ember számára
  • Vagy kapcsolja ki teljesen a Képernyőidő beállítástBeállítások> Képernyő idő
 • Ha az iPhone, iPad vagy iPod időtartama helytelen az iTunes vagy a Finder programmal való szinkronizálás után, akkor a számítógép ideje rossz lehet. Mac-eknél menjen a Rendszerbeállítások> Dátum és idő és jelölje be a jelölőnégyzetet Állítsa be automatikusan a dátumot és az időt. Ezután szinkronizálja újra készülékét a számítógéppel

Az időzóna hibakiadása

Ha időzónák között utazik, az iOS (és az iPadOS) automatikusan frissül a helyi időre, ha az „Automatikus beállítása” engedélyezve van.

Ez egy hasznos funkció, amely megakadályozza, hogy manuálisan állítsa be az időt. De az iOS 13-11-től kezdve sok iOS-felhasználónak problémái vannak a funkcióval.

Érdemes megjegyezni, hogy ennek a hibának két különféle előfordulása van. Lehet, hogy két különálló hiba, de hasonlóak és látszólag rokonok. Tehát mindkettőt belefoglaljuk.

Időzóna visszaállítása

A felhasználói jelentések szerint a probléma akkor merül fel, amikor telefonjaikat kikapcsolják vagy repülőgép üzemmódba kapcsolják. Repülőgépes módban vagy kikapcsolt állapotban az iOS-eszköz visszatér a felhasználó otthoni időzónájára.

Ez természetesen hihetetlenül kényelmetlen minden típusú utazó számára. Riasztások, naptáresemények és egyéb emlékeztetők elmulasztását okozhatja az időbeli eltérés miatt.

‘Automatikus beállítása’ Visszaállítás

Természetesen az első probléma megoldása csak az idő manuális beállítása lenne. Sajnos nagy probléma van ezzel a funkcióval az iOS rendszerben.

Olvasóink konkrétan azt mondják, hogy a Set Automatikus kikapcsolása és az idő manuális frissítése csak addig működik, amíg az eszközt ki nem kapcsolják.

Az első hibához hasonlóan ez a probléma is megjelenik, amint egy iPhone újraindul vagy más módon kikapcsol. Alapvetően visszakapcsolja az Automatikus beállítást.

Ez bonyolítja az első hiba megoldását, és saját problémát jelent azoknak a felhasználóknak, akik utazás közben szeretnék megtartani a helyi időzónát.

Hatálya

A hibák nem készüléktörőek, de idegesítőek az utazók számára. Ez különösen igaz, mert a felhasználók számára nem tűnik elszigetelt eseménynek. Itt tudhatjuk meg a probléma terjedelmét.

Mi okozza?

A probléma megoldásának legjobb módja a mögöttes ok azonosítása. Sajnos nem vagyunk biztosak abban, hogy mi okozza ezt az időzóna hibát az iOS rendszerben.

Milyen verziókat befolyásol?

Anekdotikus felhasználói jelentések szerint úgy tűnik, hogy ezt a problémát az iOS 11-től vezették be, és szórványosan folytatódik a későbbi iOS és iPadOS verziókban.

Néhány ellenkező jelentés ellenére úgy tűnik, hogy a problémát az iOS legújabb verziójában nem sikerült megoldani. Ez azt jelenti, hogy az iOS minden frissítésében akár a legfrissebb iOS vagy iPadOS verzióra is ütközhet.

Még ennél is rosszabb, hogy vannak korai jelek arra vonatkozóan, hogy az újabb macOS-frissítések is bevezethetik a hibát arra a platformra. Bár ezt nem tudjuk megerősíteni ezen a ponton. Hasonlóképpen vannak olyan jelentések, amelyek szerint a hiba az érintett iPhone-hoz szinkronizált Apple Watch eszközöket is érintheti.

Mennyire elterjedt?

A kérdésre panaszkodó bejegyzések száma alapján úgy tűnik, hogy mindkét hiba bizonyos gyakorisággal fordul elő.

Nem állíthatjuk, hogy ezek az iOS / iPadOS minden eszközét érintik. Ezen a ponton jelenleg nem világos, hogy szórványos kérdéshez kötődik-e, vagy a platformba sütik-e.

Egyrészt logikus lenne, hogy a hibát csak azok látják, akik rendszeresen utaznak az időzónák között. Azok a felhasználók, akik nem fogják látni a hibát, és valószínűleg nem jelentik be.

Az időzóna hibájának kijavítása az iOS és az iPadOS rendszerben

Ha eljutott ehhez a cikkhez, valószínűleg hatással volt rád ez a hiba. Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg tudni szeretné, hogyan lehet kijavítani.

Ellenőrizze a szolgáltató beállításainak frissítését

Az Apple ügyfélszolgálatához forduló felhasználók szerint szállítói probléma lehet.

Az idő és a dátum beállításait nagyrészt a felhasználó szolgáltatója tolja ki (ha a Wi-Fi nem érhető el). De még a támogató személyzet is egyetért abban, hogy az iOS-ben is játék van. Tehát ellenőrizze, hogy van-e elérhető szolgáltatói frissítés, és ha igen, frissítse.

Az egyik volt szoftvermérnök feltételezi, hogy valószínűleg az újraindítási sorrendhez van kötve. Ami a gyakorlati szempontból nem túl hasznos, de van.

Ellenőrizze az időzóna frissítéseit

 1. Csatlakozás WiFi hálózathoz vagy Cellular Data hálózathoz
 2. Menj Beállítások> Általános> Dátum és idő
 3. Keressen egy figyelmeztetést, amely szerint frissített időzónára vonatkozó információk állnak rendelkezésre. Indítsa újra a készüléket a frissítés megszerzéséhez
 4. Ha nem lát riasztást, menjen vissza a kezdőképernyőre, várjon néhány percet, és koppintson újra a Dátum és idő elemre. Nézze meg, hogy most megjelenik-e az üzenet

Nézze meg a képernyőidő beállításait

Úgy tűnik, hogy a Képernyőidő sok problémát okoz a készülék időzónájában!

Az olvasók elmondják, hogy a Képernyőidő beállításai gyakran megzavarják az időzónák megváltoztatásának lehetőségét, és letiltják vagy kiszürkítik az Automatikus beállítás be- vagy kikapcsolásának lehetőségeit.

A képernyő időbeállításai az áttekintéshez és a módosításhoz

 1. Ellenőrizze, hogy engedélyezett-e korlátozásokat? Menj Beállítások> Képernyőidő> Tartalom- és adatvédelmi korlátozásokés nézze át, mit engedélyez, és mit nem engedélyez, vagy kapcsolja ki teljesen (a legegyszerűbb megoldás tesztelni)

  kapcsolja ki a tartalmi és adatvédelmi korlátozásokat az iOS 12 vagy újabb verzió használatával

 2. Ha létrehozott egy képernyőidő-jelszót, próbálja meg teljesen eltávolítani. Koppintson a Képernyő idő> Képernyő idő jelszó módosítása és válaszd Kapcsolja ki a képernyőidő-kódot 
 3. Toggle Megosztás az eszközök között ki

Mit nem úgy tűnik, hogy működik az időzóna hibája

Sajnos úgy tűnik, hogy nincs könnyű vagy különösen kényelmes megoldás erre a kérdésre

 • Noha egyes olvasók szerint az iOS új telepítése segíthet, ezt nem javasolhatjuk. Azt nem úgy látszik mint az operációs rendszer újratelepítése, az olvasott jelentések alapján bármilyen hatással van a hibára. Ez valószínűleg azért van, mert magával a szoftverrel van probléma.
 • Ahogy fentebb említettük, az Automatikus beállítás letiltása és az idő manuális beállításacsak ideiglenesen működik. Amint a telefon újraindul vagy más módon kikapcsol, az iOS vagy az iPadOS újra bekapcsolja az Automatikus beállítást.

Mit működhet ha semmi más nem javította ki az időzónával kapcsolatos problémákat

A tökéletes rögzítés helyett ott vannak néhány dolog, amit tehet a probléma enyhítése érdekében. Akkor használja ezeket, ha fontos megbeszélések vagy időpontok vannak, amelyeket nem hagyhat ki utazás közben.

 • Ne használja a Repülő üzemmódot. Persze, szüksége lehet rá, amikor repülőgépen van. De miután leszállt, győződjön meg arról, hogy készüléke időzónája pontos, és tartózkodjon a Repülős mód bekapcsolásától az utazás ideje alatt.
 • Győződjön meg arról, hogy eszköze nem kapcsol ki. Lehet, hogy ez időnként az Ön kezébe kerül, de ne kapcsolja ki az eszközt. Tartsa töltve és bekapcsolva, ha teheti. Ha a körülmények felmerülnek, és ki kell kapcsolnia, győződjön meg arról, hogy az időzónát megfelelően állította be, amikor újra be van kapcsolva.
 • Használjon másik időmérőt. Lehet, hogy ez frusztráló megoldás, de megakadályozhatja, hogy hiányozzon a fontos találkozókról. Használja a szobai szállodai órát, viseljen órát, hogy pontos legyen az idő, vagy vásároljon egy olcsó és hordozható ébresztőórát, amelyet magával vihessen.
 • Kapcsolja ki a Helyszolgáltatás funkciót. Pontosabban, a Helyszolgáltatások használatának lehetősége az időzóna beállításához. Menj Beállítások -> Adatvédelem -> Helyszolgáltatások -> Rendszerszolgáltatások -> Időzóna beállítása. Győződjön meg arról, hogy az Időzóna beállítása ki van kapcsolva. Ez a probléma azonban valószínűleg nem oldja meg az Automatikus beállítás automatikus bekapcsolását, ha az eszköz ki van kapcsolva.
 • Az Időzóna felülbírálása használata.Egyes felhasználók azt állítják, hogy ez enyhíti az időzónával kapcsolatos problémákat a natív Naptár alkalmazásban. Megtalálható itt Beállítások -> Naptár -> Időzóna Felülbírálás. Természetesen továbbra is problémákba ütközik az Óra és az Emlékeztetők alkalmazással.

A cikk írásakor az Apple mérnökei állítólag tisztában vannak a problémával. De jelenleg nincs ütemezés a lehetséges javítás bevezetésére.

Legutóbbi hozzászólások