Hogyan lehet törölni a mentett jelszavakat és felhasználóneveket iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken

Amikor bejelentkezik eszközén lévő alkalmazásokba és webhelyekre, elmentheti adatait. Ez megkönnyíti a következő bejelentkezést, de veszélyeztetheti a biztonságot. Tudja meg, hogyan törölheti a mentett jelszavakat és felhasználóneveket az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken.

Az Apple-eszközök felhasználónevei és jelszavai jól védettek. A feloldáshoz Arcazonosítót, Touch ID-t vagy más jelszót kell használnia, és másként senki sem tekintheti meg őket. De sokan megosztjuk ezeket a részleteket a közeli családtagokkal.

Ezeket a részleteket törölheti iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéről a Beállítások alkalmazásban. Érdemes ezt megtennie a helytelen bejegyzések eltávolítása érdekében, amivel egyébként javíthatja fiókjainak biztonságát.

Az erre vonatkozó utasítások ugyanazok, bármilyen eszközt használ: iPhone, iPad vagy iPod touch. Mivel a biztonság annyira fontos, az iOS régebbi verzióihoz is mellékeltünk utasításokat.

Az automatikus kitöltés kikapcsolása iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken

Ahelyett, hogy törölné az összes mentett jelszót és felhasználónevet a készülékről, érdemes egyszerűen kikapcsolnia az Automatikus kitöltés funkciót.

Az AutoFill kikapcsolásakor a Safari és az alkalmazások már nem férhetnek hozzá a mentett jelszavakhoz. Ehelyett kézzel kell beírnia őket.

Kapcsolja ki az Automatikus kitöltést iOS 11 vagy újabb rendszeren:

  1. Menj Beállítások> Jelszavak és fiókok elemre.
  2. Kikapcsolni Automatikus kitöltési jelszavak.

Kapcsolja ki az Automatikus kitöltést iOS 10.3 vagy korábbi verziókon:

  1. Menj Beállítások> Safari> Jelszavak és automatikus kitöltés.
  2. Kikapcsolni Nevek és jelszavak.

Az iCloud kulcstartó kikapcsolása iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken

Ha nem szeretné, hogy a bejelentkezési adatok és a fizetési információk szinkronizálódjanak más eszközökről, akkor kapcsolja ki az iCloud kulcstartót is.

Ez a szolgáltatás biztonságosan elmenti adatait és szinkronizálja a jóváhagyott eszközökön. A kulcstartót az iCloud beállításaiban kapcsolhatja ki.

Kapcsolja ki az iCloud iCloud kulcstartót:

  1. Menj Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud.
  2. Görgessen lefelé és kapcsolja ki Kulcstartó.

A mentett jelszavak és felhasználónevek törlése iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken

A felhasználóneveket és jelszavakat teljesen eltávolíthatja a Beállítások alkalmazásból. Ez törli az Ön adatait a Safariból és az iPhone, iPad vagy iPod touch egyéb alkalmazásaiból.

Az eszköz használata közben a rendszer ismételten menteni fogja az adatait. Ha nem szeretné, hogy továbbra is spóroljanak, ne tegye.

Törölje a jelszavakat és a felhasználóneveket iOS 11 vagy újabb rendszeren:

  1. Menj Beállítások> Jelszavak és fiókok> Webhely- és alkalmazásjelszavak.

  2. Oldja fel a jelszavakat Face ID vagy Touch ID használatával.

  3. Húzza az ujját balra egy webhelyen, hogy felfedje a Töröl gomb.

  4. Koppintson a Szerkesztés a jobb felső sarokban több jelszó kiválasztásához és törléséhez.

Törölje a jelszavakat és a felhasználóneveket iOS 10.3 vagy korábbi verziókon:

  1. Menj Beállítások> Safari> Jelszavak és automatikus kitöltés

  2. Koppintson a Mentett jelszavak.

  3. Koppintson a Szerkesztés a jobb felső sarokban több jelszó kiválasztásához és törléséhez.

  4. Írja be a jelszavát a törlés megerősítéséhez.

Szeretnénk tudni, miért akart törölni jelszavakat az iDevice készülékéből, és hogy ezek az utasítások segítenek-e. Kérjük, ossza meg velünk történetét a megjegyzésekben, hogy tovább javítsuk ezt a bejegyzést!

Legutóbbi hozzászólások