Az egyéni csengőhangok és hangok használata az iTunes 12.7 frissítése után

Az egyedi csengőhangok és hangok nagyszerű módja annak, hogy személyiséget és fűszert adjon saját iPhone-jához, iPadjéhez vagy iPod touch-jához.

És bár megvásárolhatta és megvásárolhatja a hangokat, mindig volt mód arra, hogy ingyenes csengőhangokat hozzon létre az iTunes alkalmazásban.

Másrészt, ha az iTunes legújabb verziója van telepítve a Mac vagy PC-re, akkor lehet, hogy észrevett valamit a hangokról.

Itt található minden, amit tudnia kell az egyéni csengőhangok létrehozásáról és használatáról az iTunes 12.7+ és az iOS 12 rendszerben.

Hova tűntek a csengőhangjaim?

Alapvetően az iTunes 12.7 és újabb verziói néhány módosítást kínálnak az asztali alkalmazás rendetlenségének csökkentése és egyszerűsítése érdekében. De néhány kompromisszum is jár.

Nincs több App Store vagy Tones szakasz beépítve például magában az asztali alkalmazásba.

De ez nem azt jelenti, hogy már nem használhat egyedi (ingyenes) csengőhangokat, amelyeket saját maga készített el - a módszer éppen megváltozott. Erre később térünk ki.

Ami az előző csengőhangokat illeti, ne essen pánikba. Nem törölték őket, csak többé nem jelennek meg az iTunes-ban.

Megtalálhatja őket ugyanabban a mappában, ahol a korábbi egyedi csengőhangok az iTunes Media mappába kerültek. Alapértelmezés szerint itt vannak tárolva Zene> iTunes> Hangok.

Hogyan készítsünk egyedi csengőhangokat

Mielőtt eljutnánk az új módszerhez az egyéni csengőhangok vagy hangok iOS-eszközre történő áthelyezéséhez, gyors lehet a frissítés arról, hogyan lehet létrehozni az említett csengőhangokat.

 • Nyisson meg egy dalt vagy más hangfájlt az iTunes alkalmazásban.
 • Kattintson a jobb gombbal a pályára, és válassza a lehetőséget Szerezz információt.
 • A felugró ablakban kattintson a gombraLehetőségekfülre.
 • Most meg kell határoznia a pálya kezdési és / vagy befejezési idejét annak rövidítéséhez. Körülbelül 30 másodperc megfelelő a csengőhanghoz, néhány másodperc a figyelmeztető hanghoz.
 • Akkor menj a Fájl -> Konvertálás -> AAC verzió létrehozása.
 • Kattintson a jobb gombbal az imént létrehozott új dalra, és válassza ki Megjelenítés a keresőben.
 • Változtassa a fájlkiterjesztést .m4a-ról .m4r-re.

Ezek után készen állsz a menésre.

Ha korábban készített egyedi csengőhangokat az iTunes alkalmazásban, észreveheti ezen a ponton - hogy az iTunes 12.7-es és újabb verzióiban - a sávra való duplán kattintás nem eredményezi azt a viselkedést, amelyhez szokott.

Az egyéni csengőhangok áthelyezése iOS-eszközre

Csatlakoztassa iPhone vagy iPad készülékét egy számítógéphez az iTunes segítségével. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és várja meg, amíg a készülék szinkronizálódik.

Ezután meg kell találnia a korábban létrehozott .m4r fájlt az iTunes alkalmazásban. Lehet, hogy a mappa már meg van nyitva a Finderben. Ellenkező esetben keresse meg az iTunes alkalmazásban, kattintson a jobb gombbal, és válassza a Megjelenítés a Finderben lehetőséget.

Ha a csengőhang vagy a hang korábban megjelent az iTunes könyvtárban keresse meg az iTunes média mappa Hangok vagy Csengőhangok mappáiban.

Ha a csengőhangokat a Mac GarageBand készülékével hozta létre, és megosztotta az iTunes programmal, keresse meg a csengőhangokat egy Import mappában.

Miután megtalálta a csengőhang fájl (oka) t, van néhány lehetőség.

 • Másolja a fájlt a Command + C. Alternatív megoldásként megtehetiJobb klikk és válassza kiMásolat.
 • Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és keresse meg a eszközt az oldalsávon.
 • Kattintson Hangok.
 • Ban,-ben Hangok menü eszközén kattintson bárhová, és nyomja meg a gombot Command + V vagy Jobb klikk és válassza ki Paszta.

A hangfájlt ráhúzhatja az iDevice nevére is az iTunes bal oldalsávján, a „Saját eszközön” szakaszban.

Vagy alternatívaként egyszerűen húzza az .m4r fájlt egyenesen a Finder ablakból a Hangok szakaszba. Pontosan át kell másolnia, ahogy elvárhatja.

Nem működik? Nem lehet egyéni csengőhangokat menteni iPhone-ra az iTunes segítségével?

 • Csatlakoztassa a készüléket egy számítógéphez
 • Engedélyezze az oldalsávot az iTunes alkalmazásban (ha rejtve van)
 • Érintse meg az eszköz ikont
 • Kattintson az Összegzés fülre
 • Keresse meg az Opciók szakaszt és pipa Zene és videók kézi kezelése(lehet, hogy csak videók)
 • Koppintson a Hangok szakasz a bal oldalsávon
 • Másolja és illessze be, vagy húzza és dobja el az M4R csengőhang fájlja (ka) t a Hangok iTunes ablakba
  • Ha nem látja a Hangok mappát, akkor húzza át vagy másolja és illessze be a csengőhangot a Finderből az eszköz ikonjára az iTunes oldalsávon

Az egyéni csengőhangok használata az iOS 12 rendszerben

Innentől kezdve az egyéni csengőhang vagy figyelmeztető hang kiválasztásának folyamata nem sokat változott.

 • Nyisd meg a beállításokat.
 • Érintse meg Hangok és Haptik.
 • Érintse megbármelyik hang változtatni szeretne - csengőhang, szöveghang, új hangposta stb.
 • A kapott menüben keresse meg és válassza ki a egyedi csengőhang vagy szöveges hang kiválasztottad.

Bónusztipp: Létrehozhat egy egyedi rezgésmintát is, ha megérinti a Rezgés elemet az egyik hangkategóriában. Csak görgessen lefelé, és érintse meg az Új vibráció létrehozása elemet. Ez praktikus segítséget nyújt a telefonhívás vagy a szöveges és az egyéb értesítések megkülönböztetésében.

De mi a helyzet a megvásárolt hangokkal?

Mint korábban említettük, a megvásárolt csengőhangok és hangok nem tűnnek el - egyszerűen csak nem jelennek meg az iTunes-ban.

Szerencsére az iOS 11-től kezdve egyszerű módon letöltheti az Apple ID-jéhez társított összes hangot közvetlenül iPhone-ra vagy iPadre.

Csak menj Beállítások -> Hang és Haptika és érintse meg a kívánt hangot. Most látnia kell egy lehetőséget Töltse le az összes megvásárolt hangot.

(Alternatív megoldásként a Tone Store megérintésével a megszokott iTunes üzlethelyiség iOS-verziójához juthat, ahol hangokat vásárolhat.)

Legutóbbi hozzászólások