Névjegyek exportálása az Excel programba a Mac és az iPhone készülékekről

Az iCloud nagyszerű eszköz, ha Ön rendszeres iOS vagy MacOS felhasználó. Ez a szolgáltatás csaknem minden fontos információt biztonsági másolatra készít, beleértve az ismerőseit is.

A közelmúltban megvizsgáltuk, hogyan lehet javítani az iCloud-névjegyeket, amelyek nem frissülnek a Mac-en. De mi van akkor, ha létre akarod hozni a névjegyek „nyomtatott példányát” és exportálni szeretnénk a névjegyeket az excel érdekében?

Nos, a folyamat valójában sokkal könnyebb, mint az elvárható lenne. Valójában ezt megteheti akár iPhone-járól, akár Mac-jéről anélkül, hogy túl sok fejfájást tapasztalna.

Exportálja a névjegyeket az Excel programba az iPhone készülékről

Kezdve minket, megnézzük, hogyan lehet exportálni a névjegyeket az Excel programba iPhone-járól. Mivel az iCloud nem könnyíti meg a névjegyek exportálását, először le kell töltenie egy alkalmazást.

A leghasznosabbnak tartott alkalmazás a Contacts 2 XLS volt az App Store-ban. Az alkalmazás teljesen ingyenes, és egyszerűvé és fájdalommentessé teszi az exportáló folyamatot.

Az alkalmazás letöltése után hozzon létre egy fiókot. A fiók létrehozásához használhatja e-mail címét, Google-fiókját vagy akár a Facebook-ot.

Innen engedélyeznie kell a Contacts 2 XLS hozzáférését a névjegyzékéhez. Ez csak egy engedélyek ellenőrzése, amely beépítve van az iOS rendszerbe, és amely valószínűleg sok új telepített alkalmazásnál látható.

Miután megkapta a hozzáférést, a partner importálja a Contacts 2 XLS alkalmazást. Ezután az alkalmazás főképernyőjére irányít, ahol van néhány különböző lehetőség.

A főképernyőn egyszerűen elvégezheti a „Biztonsági másolat készítése most” elemet, kezelheti a biztonsági mentéseket, vagy regisztrálhat egy előfizetésre az automatikus biztonsági mentéshez. Ez egy alkalmazáson belüli vásárlás, évente 14,99 USD-ba kerül, de folyamatunkhoz erre nincs szükség.

Ha exportálni szeretné a névjegyeket az iPhone készülékéről az excel eléréséhez, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyisd ki Kapcsolatok 2 XLS
 2. A főképernyőn nyomja meg a gombotBiztonsági másolat készítése most
 3. A biztonsági mentés befejezése után érintse meg a ikontExportikonra a jobb alsó sarokban

Miután megérintette az Exportálás gombot, megkapja az iOS megosztási menüjét. Most mentse a fájlt számtalan alkalmazásba, vagy elmentheti az iOS Files alkalmazásba.

Nyilvánvaló, hogy meg akar győződni arról, hogy az exportált fájl olyan helyre van-e küldve, amely könnyű hozzáférést biztosít. Gondolkodjon azon, hogy elküldi-e a Notes alkalmazással, vagy akár e-mailben küldi el magát.

Exportálja a névjegyeket az Excelbe Mac-ről

A kapcsolattartók exportálása a Mac-hez való excel érdekében kissé unalmasabb, mint egyszerűen letölteni egy alkalmazást. Ehhez a folyamathoz fel kell indítanunk a választott böngészőt, és át kell mennünk az iCloud.com webhelyre.

Sajnos nem egyszerűen exportálhatja névjegyeit, hogy innen kiemelkedjen. Ehelyett létrehoz egy „vCard” -ot, amely az Apple módja a kapcsolatok egy helyen tartásának.

A vCard létrehozásához a következőket kell tennie:

 1. Nyissa meg a kívánt böngészőt, lépjen az iCloud.com oldalra, és jelentkezzen be
 2. A fő panelen kattintson a gombraNévjegyek
 3. Válasszon ki egy névjegyet, majd nyomja meg a gombotcmd + A
 4. Érintse meg a fogaskerék ikont a jobb alsó sarokban
 5. Válassza a lehetőségetExportálja a vCard kártyát

Ekkor az összes névjegy megjelenik aLetöltések mappát a Mac-en. Innen ezt egy biztonságos helyre akarja vinni, és valószínűleg átnevezi a fájlt erreKapcsolataim vagy valami hasonló.

Azonban, amint fentebb említettük, ez a fájl még nem könnyen exportálható az Excel programba. Ehelyett még néhány lépést meg kell tennünk.

 1. Nyissa meg a kívánt böngészőt, és keresse meg a //labs.brotherli.ch/vcfconvert/ oldalt.
 2. nyomja megVálassz fájlt és navigáljon az újonnan létrehozott névjegyzékhez
 3. Módosítsa a következő beállításokat:
  1. Formátum: válassza a CSV lehetőséget, válassza a vesszőt, és engedélyezze a Fejléc hozzáadása lehetőséget
  2. Kódolás: válassza az Unicode (UTF-8) lehetőséget
  3. Szűrő: ne változtasson semmit
  4. Módosítások: ne változtasson semmit
 4. nyomja megalakítani

Innen létrehoz egy új .csv fájlt a letöltések mappában. Ismét gondoljon arra, hogy megváltoztatja a fájl nevét olyasmire, amelyre emlékszik, vagy valahova biztonságos helyre tette.

Miután létrehozta ezt az új fájlt, győződjön meg róla, hogy minden működik-e az Excel vagy az Apple Numbers alkalmazásban. A névjegyzék megfelelően rendezett és név szerint rendezett, miközben megadja az összes szükséges információt.

Legutóbbi hozzászólások