Az iPhone-m nem fog bekapcsolni, hogyan lehet elhárított eszközt kijavítani

Több felhasználó megjegyezte, hogy iPhone-juk nem kapcsol be, amikor megpróbálják elindítani az eszközt. Gyakran látjuk ezt a problémát az iPhone4S, az iPhone 5 és az iPhone 6 egyes modelljeiben.

A probléma megoldása érdekében a felhasználók megpróbálták éjszakán át tölteni hagyni az eszközt, de ez még mindig nem oldja meg a problémát.

A tünetek

  • Nem kapcsol be, amikor megnyomja a kezdőlap gombot
  • Az iPhone csak akkor működik, ha közvetlenül a fali aljzathoz csatlakozik
  • Fekete képernyőt mutat
  • Az iPhone reagál a Home / Sleep gomb Apple logóval történő megnyomására, de azonnal kikapcsol
  • Megjelenik a „Csatlakozás iTuneshoz” üzenet, és akkor semmi sem történik

Ha ezek a problémák merülnek fel, akkor itt találhatja meg a hibaelhárítást. Kérjük, ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e az egyes lépések végrehajtása után.

A megoldások

1. lépés - Indítsa újra

Végezzen el kényszerített újraindítást

  • IPhone 6S vagy annál régebbi plusz az összes iPad és iPod Touch esetén nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  • IPhone X, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készülékeken: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

2. lépés - Plug-In

Ha az iPhone nem reagál az 1. lépésre, próbálja meg egy órán keresztül tölteni az iPhone készüléket dugja be iPhone-töltőjét közvetlenül a fali aljzatba majd ismételje meg az 1. lépést. Néhány felhasználó úgy találta, hogy a hosszabbítóhoz való csatlakoztatás nem működik. Csak közvetlenül a konnektorba csatlakoztatás működött.

3. lépés: Tisztítsa meg

Ha iPhone-ja egyáltalán nem töltődik be, akkor nézze meg az eszköz töltőportját. Néha régebbi telefonokon, a törmelék felhalmozódása a töltőporton megakadályozhatja az eszköz feltöltését. Tisztítsa meg a töltőportot egy műanyag kapcs segítségével, hogy eltávolítsa a beragadt törmeléket, majd próbálkozzon újra a 2. lépéssel, majd az 1. lépéssel. Ellenőrizze a tápkábelt is. Ha elhasználódott vagy megsérült, új töltőkábelre lehet szüksége.

4. lépés: Csatlakozás az iTunes-hoz

Néhány felhasználó megjegyezte, hogy miután feltöltötték készüléküket, és megpróbálták 20 másodpercig lenyomni a Kezdőlap és az Alvó gombot, iPhone képernyőjükön a „Csatlakozás az iTunes-hoz” üzenet jelenik meg, és leáll. Ha látja ezt az üzenetet, próbálja meg az eszközt helyreállítási módba állítani. Ha az iDevice készülékén nincs mechanikus Kezdőlap gomb, nyomja meg inkább a Hangerő csökkentése gombot.

5. lépés: Helyreállítási mód

Az eszköz helyreállítási módba állításához csatlakoztassa az eszközt a számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást. Miután csatlakoztatta eszközét a számítógéphez, kövesse az iPhone-modell (vagy iPad és iPod Touch) kényszerű újraindításának utasításait, amíg meg nem jelenik az Apple logó, majd a visszaállítási üzenet

6. lépés - Visszaállítás

Miután meglátta az üzenetet, válassza a lehetőséget visszaállítás és állítsa be a készülékét.

ÖSSZEFÜGGŐ: Nem sikerült visszaállítani az iPhone-t

A részletek

Az eljárás lényegében újraindítja iPhone készülékét egy iOS összeomlást követően. A probléma megelőzésének egyik módja az, ha rendszeresen legalább hetente egyszer kikapcsolja iPhone készülékét. Nyomja meg az Alvás / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik a Csúsztatás kikapcsoláshoz üzenet, és ezzel állítsa le a készüléket.

A bekapcsológomb nem működik?

Néhány régebbi eszközön a bekapcsológomb vagy az alvó ébresztés gomb megszakadhat. Ilyen esetekben nehéz ezt megtenni az eszköz javítása nélkül. Az eszköz újraindításának egyik módja a kisegítő lehetőségek használata. Menj Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Félkövér szöveg. Görgessen le a Félkövér szöveg beállításig, és csak váltson rá. Megjelenik egy üzenet, amely azt javasolja, hogy indítsa újra az iPhone készülékét. Erősítse meg, és a készülék újraindul.

A Power gomb másik lehetősége

Nyomja meg és tartsa lenyomva a Képernyő zárolása Kisegítő lehetőségek gombot, amíg meg nem jelenik a képernyőn a „csúszik a kikapcsoláshoz” felirat. Ez kikapcsolja a készüléket. Menj Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Segítő érintés> A legfelső szintű menü testreszabása. A képernyőn megjelenik egy kis szürke négyzet, benne fehér körrel.

A Felső szint testreszabása menüben nyomja meg az Egyedi gombot, és válassza a „Képernyő zárolása” lehetőséget az opciók listájáról. Most megjelenik a Képernyő zárolása a Segédérintő menüben. A funkció használatához nyomja meg az Segédérintés gombot a menü megnyitásához. Most nyomja meg és tartsa lenyomva a zár ikonját, amíg a kikapcsoló dia meg nem jelenik.

Szüksége van további lehetőségekre?

Próbálja meg kihúzni a telefont az áramforrásból, majd dugja vissza. Vagy egyszerűen csatlakoztassa a telefont egy tápegységhez a bekapcsoláshoz.

Nincs Home gomb?

Adjon hozzá egy virtuális kezdőlap gombot hasonló módon, mint ahogy hozzáadtuk a képernyőzár gombját az Segédérintő menü használatával. Vessen egy pillantást részletes cikkünkre, ha a kezdőlap gomb nem működik.

Az eszköz rendszeres újraindítása szintén segít megelőzni ezt a problémát egy régebbi eszközön.

A másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, az iOS frissítéssel kapcsolatos. Ha iPhone készüléke egy régebbi modell, például az iPhone 4S-5C, érdemes megvárnia, mielőtt frissítené az iOS-t. Valójában az Apple nem teszi elérhetővé az új iOS 11-et a régebbi telefonok vagy alkalmazások számára, amelyek 32 bites architektúrát használnak.

Hasonlóképpen, iHa régebbi iPhone modellje van, például az 5C vagy az 5S, várjon néhány hetet egy új iOS megjelenése után, mielőtt a készülék frissítése mellett dönt. Ez sok szívfájdalmat spórol meg a problémákkal.

Nincs idő? Nézze meg videónkat!

Összegzés

Ha még mindig tapasztalja a problémát, akkor előfordulhat, hogy meg kell vigye el a készüléket egy Apple javítóközpontba, és nézze meg a készüléket.

Az Apple korábban rendelkezett olyan programmal, ahol elérhette az iPhone támogatást, és megadhatta nekik a telefonszámát, hogy távoli diagnosztikát tudjanak futtatni az akkumulátorunkon, majd szöveget küldhettek az akkumulátor állapotáról. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a lehetőség már nem érhető el a támogatási oldalon.

Kattintson ide, és állítson be egy találkozót, hogy beszéljen az Apple technikai támogatásával. Kérjük, ossza meg velünk, hogy működött-e Önnek, és ossza meg másokkal a bejegyzést.

Sok szerencsét.

Legutóbbi hozzászólások