A diagnosztika futtatása MacBook Pro-n a teljes hardverellenőrzéshez

A MacBook Pro olyan jól megtervezett, hogy a legtöbb felhasználó éveket telik el gond nélkül. De ha valami nem stimmel, azonnal tudni akarja, mi a helyzet. Ebben a cikkben elmagyaráztuk, hogyan lehet teljes diagnosztikai tesztet futtatni a MacBook Pro hardverén.

A diagnosztika futtatása megmondja, hogy a MacBook Pro hardverjavításra szorul-e. Ebben az esetben kapcsolatba kell lépnie az Apple ügyfélszolgálatával, hogy időpontot egyezzen a Genius bárban vagy egy hivatalos Apple szolgáltatónál.

Ha a hardverdiagnosztika egyértelművé válik, a MacBook Pro problémáinak oka szoftveralapú lehet. Ez azt jelenti, hogy maga javíthatja, ingyen! Ebben a cikkben is megmutattuk, hogyan kell ezt megtenni!

Itt található a hardverdiagnosztika futtatásának ismertetése a MacBook Pro-n. Az alábbiakban mindent részletesen elmagyaráztunk:

 1. Futtassa az Apple Diagnostics alkalmazást D miközben elindítja a MacBook Pro-t.
 2. Futtassa az EtreCheck és a coconutBattery elemeket az extra diagnosztikai információkért.
 3. A szoftverrel kapcsolatos problémák megoldása:
  1. a PRAM, NVRAM és SMC visszaállítása
  2. a merevlemez javítása a Lemez segédprogramban
  3. a Bejelentkezés elemek eltávolítása
  4. a macOS újratelepítése.
 4. Szükség esetén foglaljon MacBook Pro-t hardverjavításhoz.

Nyomtassa ki ezeket az utasításokat

Nyomtassa ki ezeket az utasításokat, hogy MacBook Pro használata nélkül is kövesse őket.

Ha ezeket az utasításokat a MacBook Pro készülékén olvassa, javasoljuk, hogy nyomtassa ki őket, vagy töltse be egy másik eszközre. Miután elindította az alábbi diagnosztikát, addig nem olvashatja el újra, amíg be nem fejezték.

Az oldal kinyomtatásához lépjen a Fájl> Nyomtatás elemre a böngésző menüsorából.

1. lépés: Futtassa az Apple Diagnostics alkalmazást a MacBook Pro-on

Az Apple Diagnostics minden Mac-be beépül 2013-tól vagy később. Ellenőrzi a MacBook Pro összes belső hardverét, tesztelve a logikai táblával, a memóriával, a Wi-Fi kártyával és más alkatrészekkel kapcsolatos problémákat.

A diagnosztikai ellenőrzések befejezése után az Apple Diagnostics megadja a hibakódok listáját - ha vannak ilyenek -, és bemutat egy linket, amellyel kapcsolatba léphet az Apple támogatással.

Mi van, ha a MacBook Pro 2013 előtti?

Ellenőrizheti a MacBook Pro megjelenésének évét a > About This Mac oldalon. Ha a MacBook Pro 2013 előtti, az Apple Diagnostics helyett az Apple Hardware Test alkalmazható.

Az Apple Hardware Test bevezetésre került az OS X Mountain Lion programmal.

Az Apple Hardware Test lényegében az Apple Diagnostics régebbi verziója; ellenőrzi a MacBook Pro minden belső alkatrészét, és keresi a problémákat.

Ha MacBook Pro operációs rendszerén OS X 10.8.4 (Mountain Lion) vagy újabb verzió fut, futtathatja az Apple Hardware Test szoftvert az alábbi Apple Diagnostics utasítások felhasználásával.

Ellenkező esetben a Mac-hez kapott lemezt vagy USB-meghajtót kell használnia. Amit megtartva megtehetválasztási lehetőség míg a Maced elindul.

Hogyan készíthetek MacBook Pro-t az Apple diagnosztikához?

Az Apple Diagnostics csak a MacBook Pro belső hardverét teszteli. Válasszon le minden külső eszközt a számítógépről, kivéve a billentyűzetet, egeret, kijelzőt vagy hangszórókészletet. Ellenkező esetben zavarhatják a teszteket.

Célszerű a MacBook Pro készüléket a hálózati adapterhez csatlakoztatni, biztosítva, hogy a diagnosztika során ne merüljön ki az akkumulátor.

Végül győződjön meg arról, hogy MacBook Pro-ját jól szellőzik, és kemény, sík és stabil felületre helyezi.

A tágas asztal tökéletes hely a diagnosztika futtatásához a MacBook Pro-n.

Hogyan futtatható az Apple Diagnostics vagy az Apple Hardware Test?

 1. A MacBook Pro menüsorán lépjen az > Újraindítás elemre.
 2. Erősítse meg, hogy újra kívánja indítani a MacBook Pro-t, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a D gombot, amint a képernyő elsötétül.
 3. Tartsd D amíg meg nem jelenik egy nyelveket tartalmazó képernyő.
 4. Válassza ki a kívánt nyelvet.
 5. Az Apple Diagnostics automatikusan elindul, de az Apple Hardware Test használatához el kell érnie a Visszatérés gombot az indításához.
 6. Amikor a tesztek befejeződnek - általában körülbelül tíz perc múlva - jegyezzék fel a kapott hibakódokat.
 7. Ha javítást szeretne megszervezni, kattintson a „Kezdés” gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, hogy foglaljon Genius bár találkozót.
 8. Ellenkező esetben válassza a „Leállítás” vagy „Újraindítás” lehetőséget a MacBook Pro-n.

  Győződjön meg róla, hogy felírta-e az Apple Diagnostics alkalmazásból kapott hibakódokat.

Mi lenne, ha a diagnosztika nem működne?

Ha az Apple Diagnostics vagy az Apple Hardware Test nem működött, ismételje meg az utasításokat, de tartsa lenyomva opció + D amikor a MacBook Pro elindul helyette. Ez internetes kapcsolaton keresztül futtatja a teszteket.

Tartsa lenyomva ezeket a gombokat a MacBook Pro indításakor, hogy elindítsa az Apple Diagnostics alkalmazást az internetről.

Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy ki kell kapcsolnia a firmware jelszavát a számítógépén. Ide kattintva megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni az Apple weboldalán.

2. lépés: A hardver teljes ellenőrzéséhez használjon harmadik féltől származó szoftvert

A következő lépés egy teljesebb kép készítése a MacBook Pro egészségéről néhány harmadik féltől származó alkalmazás segítségével. Javasoljuk az EtreCheck és a coconutBattery programokat, amelyek ingyenesen letölthetők és telepíthetők.

Egyik alkalmazás sem változtat a MacBook Pro-n. Egyszerűen leolvasnak a hardverről, és könnyebben emészthető módon mutatják be őket.

Harmadik féltől származó alkalmazások telepítése előtt saját kutatásokat kell végeznie.

Mit csinál az EtreCheck?

Az EtreCheck gyakran ajánlott az Apple támogatási közösségei számára.

Az EtreCheck megvizsgálja a rendszer adatait és - ha engedélyezi a hozzáférést - a rendszerfájljait, hogy kiderítse, miért működik a számítógép. Ezen információk alapján az EtreCheck diagnosztizálhatja a RAM hiányát, egy adware fertőzöttséget, egy meghibásodott merevlemezt vagy számos egyéb lehetséges problémát.

Hogyan telepíthetem az EtreCheck-et?

Vagy letöltheti az EtreCheck-et az EtreCheck webhelyéről vagy a Mac App Store-ból. Javasoljuk, hogy töltse le a webhelyről, mivel nem korlátozzák ugyanazok a korlátozások, mint a Mac App Store verzióját.

Ide kattintva az EtreCheck letöltési oldalára léphet. A letöltés befejezése után a Finder segítségével húzza az EtreCheck fájlt a Letöltések mappából az Applications mappába.

Amikor először megpróbálja megnyitni az EtreCheck programot, egy előugró ablak figyelmezteti Önt, hogy ez egy fel nem ismert szoftver. Mindenesetre képesnek kell lennie a „Megnyitás” gombra.

Az EtreCheck Power User alkalmazáson belüli vásárlásként érhető el, de nincs szüksége rá.

Hogyan használhatom az EtreCheck-et a diagnosztika futtatásához a MacBook Pro-n?

 1. Nyissa meg az EtreCheck alkalmazást.
 2. Ha először használja az alkalmazást, fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket, és utasítsa el az üdvözlő üzenetet.
 3. Nyissa meg a legördülő menüt, hogy kiválasszon egy problémát a MacBook Pro-n, vagy válassza a „Nincs probléma - csak ellenőrizni” lehetőséget.
 4. A teljes beolvasáshoz jelölje be a „Teljes meghajtó-hozzáférés engedélyezése” jelölőnégyzetet.
  1. Meg kell adnia az EtreCheck teljes hozzáférését a Rendszerbeállításokból.
  2. Olvassa el az előugró ablakot, és kattintson az „Engedélyezés” gombra.
  3. Ez elvezeti Önt az Adatvédelmi beállítások teljes lemez hozzáférés képernyőjéhez.
  4. Kattintson a lakatra, és adja meg jelszavát a módosítások feloldásához.
  5. Jelölje be az EtreCheck melletti négyzetet a teljes lemezelérés engedélyezéséhez.
 5. Kattintson az „Start EtreCheck” gombra, és várja meg, amíg a vizsgálat befejeződik.
 6. A beolvasás után tekintse át a nagyobb és a kisebb problémákat - ha vannak ilyenek.

  Az EtreCheck ellenőrzi a MacBook Pro összes hardvert a hibák után.

Mit csinál a coconutBattery?

A coconutBattery használatával ellenőrizheti az iOS-eszközök akkumulátorának állapotát is.

Ez az alkalmazás naprakész információkat jelenít meg a MacBook Pro akkumulátoráról, beleértve a töltési ciklusok számát, az aktuális maximális kapacitást és az eredeti maximális kapacitást.

Ezen információk felhasználásával meghatározhatja MacBook Pro akkumulátorának állapotát és élettartamát. Segít eldönteni, hogy érdemes-e kicserélni az akkumulátort, vagy sem.

Hogyan telepíthetem a coconutBattery-t?

Csak a coconutBattery-t töltheti le a weboldalukról; nem érhető el a Mac App Store-ban. Az alkalmazásnak van egy „Plus” verziója, de az ingyenes alkalmazásnak mindenre szüksége van.

Kattintson ide a coconutBattery letöltési oldal felkereséséhez. A letöltés befejezése után a Finder segítségével húzza át a coconutBattery-t a Letöltések mappából az Applications mappába.

Amikor először megpróbálja megnyitni a coconutBattery-t, egy felugró ablak figyelmezteti Önt, hogy ez egy fel nem ismert szoftver. Kattintson az OK gombra, majd válassza a Rendszerbeállítások> Adatvédelem és biztonság> Általános lehetőséget. Az ablak alján egy üzenet szerint a coconutBattery blokkolva van. Kattintson a „Megnyitás mindenképpen” gombra.

Ha nem tudja megnyitni a coconutBattery terméket, ellenőrizze a Biztonsági és adatvédelmi rendszer beállításait.

Hogyan használhatom a coconutBattery-t a diagnosztika futtatásához a MacBook Pro-n?

Ez a százalékos sáv az akkumulátor állapotát jelzi.

A coconutBattery megnyitásakor azonnal leegyszerűsített információkat nyújt a MacBook Pro akkumulátoráról. A legfontosabb részlet a Teljes töltési kapacitás a tervezési kapacitáshoz képest, amelyet a második százalékos sáv képvisel.

Minél alacsonyabb a teljes töltési kapacitás, a tervezési kapacitáshoz képest, annál inkább megöregedett a MacBook Pro akkumulátora. Ez normális a gépében lévő lítium-ion akkumulátor esetében, de ez azt jelenti, hogy az akkumulátor már nem képes ekkora töltést tartani.

Általában az Apple úgy ítéli meg, hogy az akkumulátor erősen megöregedett, ha a teljes töltési kapacitás a tervezett kapacitás kevesebb mint 80% -ára csökken. Ezen pont után valószínűleg fontolóra veszi az elemcserét.

3. lépés. Győződjön meg arról, hogy a problémája nem szoftveres

Sokszor, ami hardveres problémának tűnik a MacBook Pro-val, valójában egy szoftverhiba eredménye. Meglepő módon a szoftverhibák a képernyő fényerejétől, az indítási sebességétől az akkumulátor élettartamáig mindent befolyásolhatnak.

Ha egyik hardverdiagnosztika sem vetett fel problémát a MacBook Pro-val, akkor nagy az esélye annak, hogy szoftveres problémája van.

A szoftverekkel kapcsolatos kérdésekben az a jó, hogy saját maga is kijavíthatja őket ingyen! Ehhez csak kövesse az alábbi lépéseket.

A kezdés előtt győződjön meg arról, hogy rendelkezik a Mac nemrégiben készített biztonsági másolatával.

1. Állítsa vissza a PRAM, NVRAM és SMC elemeket a MacBook Pro-n

A PRAM, az NVRAM és az SMC mindegyike apró információkat és beállításokat tárol a MacBook Pro használatának módjáról. Ilyenek például a képernyő fényereje és az indítólemez, és könnyen problémákat okozhatnak.

Képesnek kell lennie a PRAM, NVRAM és SMC alaphelyzetbe állítására anélkül, hogy elveszítené adatait a Mac-en, bár ezzel visszaállítja egyes beállításait.

Hogyan állíthatom vissza a PRAM-ot és az NVRAM-ot?

 1. A MacBook Pro menüsorán lépjen az > Újraindítás elemre.
 2. Erősítse meg, hogy újra kívánja indítani a MacBook Pro-t, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a következő gombokat, amint a képernyő elsötétül: opció + parancs + P + R.
 3. Engedje el a gombokat, miután másodszor hallja az indító hangjelzést, vagy lát egy Apple logót.

Hogyan állíthatom vissza az SMC-t?

 1. Állítsa le a MacBook Pro készüléket, és húzza ki a tápkábelt.
 2. Ha cserélhető akkumulátorral rendelkezik: Vegye ki az akkumulátort, majd tartsa lenyomva a bekapcsológombot öt másodpercig.
 3. Ha nincs kivehető akkumulátor: nyomja meg és tartsa shift + vezérlés + opció bal oldalon, majd tartsa lenyomva a bekapcsológombot tíz másodpercig.

2. Távolítson el több helyet a merevlemezről

Célszerű a merevlemez legalább 10% -át üresen tartani, hogy a MacBook Pro optimális sebességgel működhessen. Ennek oka, hogy a Mac-nek állandóan szüksége van helyre a mappák kibővítéséhez, a fájlok másolásához és egyéb feladatok elvégzéséhez.

Ellenőrizze, hogy mennyi szabad tárhelye van, ha going> A Mac-ről> Tárhely lehetőséget választja. Ebben az ablakban kattintson a Kezelés elemre, hogy gyors megoldásokat találhasson a több ingyenes tárhely megszerzéséhez. Vagy tekintse meg ezt a bejegyzést további helytakarékos javaslatokért.

Próbáljon meg rengeteg ingyenes tárhelyet tartani a Mac számítógépén. Kép az Apple-től.

3. Csökkentse a bejelentkezési elemek számát

Ha több alkalmazás megnyílik, amint bejelentkezik, az hatalmas megterhelést jelent a MacBook Pro számára. Ez a Mac hosszú ideig tartó indítását okozhatja, és ezt követően lassan működhet.

Lépjen a > Rendszerbeállítások> Felhasználók és csoportok elemre, majd válassza ki a felhasználói fiókot a bejelentkezési elemek megtekintéséhez. A bejelentkezési tételek listájának minimalizálásához válassza ki az alkalmazásokat a listából, és kattintson a mínusz (-) gombra.

Távolítsa el az összes bejelentkezési elemet a MacBook Pro felgyorsítása érdekében.

4. Javítsa meg a meghajtót a Lemez segédprogram segítségével

A MacBook Pro merevlemezének apró sérülései mindenféle teljesítményproblémát okozhatnak. Szerencsére az Apple Disk Utility alkalmazásának köszönhetően általában könnyen javíthatók.

Nyissa meg a Lemez segédprogramot az Alkalmazások segédprogramok mappájából. Válassza ki a merevlemezt az oldalsávból - ezt általában Macintosh HD-nek hívják -, majd kattintson az Elsősegély gombra. Az Elsősegély futtatásakor a merevlemez hibákat keres, és javítja a találtakat.

Az Elsősegély futtatásának időtartama a Mac-en a merevlemez méretétől függ.

5. Minden egyéb hiba esetén telepítse újra a macOS-t

Ha továbbra is problémákat tapasztal a MacBook Pro-val, a szoftver hibaelhárításának utolsó lépése a macOS újratelepítése. Ez nem törli az adatokat a Mac számítógépéről, de mégis azt javasoljuk, hogy először készítsen biztonsági másolatot a Time Machine-ről.

A macOS újratelepítése átírja a Mac operációs szoftverének minden kódsorát. Megoldhat minden olyan szoftverproblémát, amely nem kapcsolódik az Ön konkrét tartalmához.

Hogyan telepíthetem újra a macOS-t?

 1. A MacBook Pro menüsorából lépjen a > Újraindítás elemre.
 2. Erősítse meg a MacBook Pro újraindítását, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot parancs + R amint a képernyő elsötétül.
 3. A megjelenő macOS Utilities ablakban válassza a „MacOS újratelepítése” lehetőséget.
 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a macOS újratelepítésének befejezéséhez.

  A macOS újratelepítésével szinte minden problémát meg kell oldani az operációs szoftverrel.

4. lépés. Javítás foglalása

Ezen a ponton itt az ideje, hogy fontolóra vegye a professzionális javítást. Ha bármelyik diagnosztika hibás alkatrészt fedezett fel a MacBook Pro-ban, akkor ezeket a jelentéseket szakemberhez kell vinnie csere céljából. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy be kell foglalnia a gépet egy osztályozásra, lehetővé téve a technikusoknak, hogy hangsúlyozzák a gépet a hiba megtalálásában.

Ha MacBook Pro egy évnél fiatalabb, akkor az Apple egyéves korlátozott garanciájával ingyenes javítást kell kapnia.

Kattintson ide, ha Apple Store-t vagy hivatalos Apple szolgáltatót szeretne találni a közelében. A megbeszélésen adja meg a technikusnak az Apple Diagnostics hibakódjait, és mondja el, milyen szoftveres megoldásokat próbált. Linkelje őket ehhez a cikkhez, ha segít.

Látogasson el az Apple weboldalára az egy az egyhez technikai segítségért.

Az alábbi megjegyzésekben közölje velünk tapasztalatait. Az Apple Diagnostics felderített valamilyen hardverhibát a MacBook Pro-ban? Vagy talált megoldást a szoftverhiba-elhárítási tippjeinkből?

Legutóbbi hozzászólások