Miért szürkén jelenik meg az „Automatikus beállítás” az iPhone dátum- és időbeállításaiban?

Nem tudja megváltoztatni az iPhone készülékén az időt? Egyes felhasználók úgy találják, hogy az „Automatikus beállítás” opció iPhone-juk dátumához és idejéhez szürkén jelenik meg, ezért nem érhető el. Ez számos okból történik, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

Az iOS-készülék általában a helyét használja, hogy automatikusan beállítsa az órát a megfelelő időzónára. Számos oka van azonban annak, amiért nem akarja, hogy ezt tegye: az időzóna megváltoztatása néhány órával korábban, az óra gyorsabbá tétele a késés elkerülése érdekében, vagy állandó időtartam a készüléken tartózkodási helytől függetlenül.

Bármi legyen is az oka, a Dátum és idő beállításokban ki kell tudni kapcsolni az Automatikus beállítás opciót. Ha pedig elszürkült vagy nem kapcsolható ki, próbálkozzon a hiba elhárításával kapcsolatban ebben a bejegyzésben.

Számos oka lehet annak, hogy az Automatikus beállítás gomb nem működik.

Hogyan változtathatja meg az időt az iOS rendszerben?

Meg kell tudni változtatni a dátumot és az időt a készüléken a következővel: Beállítások> Általános> Dátum és idő.

Az Automatikusan kikapcsolva manuálisan kiválaszthatja a dátumot és az időt.

Ideális esetben kikapcsolhatja a Állítsa be automatikusan gombra, és manuálisan adja meg a kívánt dátumot és időt. Természetesen, ha ki tudnád kapcsolni a gombot, akkor eleve nem ezt a bejegyzést olvasnád.

Az alábbi hibaelhárítási lépések után feltétlenül térjen vissza erre az oldalra iPhone-beállításaiban, hogy megtudja, megoldotta-e a problémát.

Ellenőrizze a Képernyőidő megosztási beállítását

Amikor megosztja a képernyőn megjelenő információkat az eszközön, az iOS és az iPadOS lezárja az eszköz Dátum és idő beállításait, így pontos jelentést kap az időről az eszköz összes képernyőjén.

Ha bekapcsolja a megosztást az eszközökön a képernyőidő alatt, ez szürkíti a készülék automatikus dátumát és idejét.

Próbáld meg ezt kikapcsolni, és nézd meg, hogy most módosíthatod-e a dátum és idő beállításait.

Kapcsolja ki a képernyőidő megosztását az eszközök között

  1. Menj Beállítások> Képernyő idő
  2. Görgessen le a Megosztás az eszközök között és kapcsolja ki
  3. Menj Beállítások> Általános> Dátum és idő
  4. Erősítse meg a váltást Állítsa be automatikusan be vagy ki, és hogy nincs szürkítve

A képernyőidő kikapcsolása szintén elvégzi ezt a feladatot.

Kapcsolja ki a Screen Time jelszót

A képernyőidő az iOS 12-ben került bevezetésre, és lehetővé teszi az alkalmazás használatának korlátozását a nap bizonyos időpontjai alapján. Nagyszerű nemcsak a személyes termelékenység szempontjából, hanem a gyermekek technológiai használatának ellenőrzése is.

Ha a Képernyőidő be van kapcsolva egy jelszóval - ajánlott, ha gyerekek szólnak hozzá -, akkor az megakadályozza, hogy kikapcsolja az automatikus dátum és idő beállítást. Ez megakadályozza az okos rosszakarókat abban, hogy egyszerűen megváltoztassák az időt, amikor meg akarják kerülni a képernyőidő korlátozásait.

Ezt úgy orvosolhatja, hogy kikapcsolja a Screen Time jelszót, elvégzi a kívánt dátum és idő változtatásokat, majd újra bekapcsolja a jelszót.

A Screen Time jelszó kikapcsolása:

  1. Menj Beállítások> Képernyő idő
  2. Koppintson a A képernyőidő-jelszó módosítása
  3. Ezután érintse meg a elemet Kapcsolja ki a képernyőidő-kódot
  4. Adja meg a képernyőidő jelszót
A képernyőidő megakadályozhatja a dátum és az idő megváltoztatását.

Vagy kapcsolja ki a Screen Time altogther funkciót

Egy másik lehetőség az, hogy ideiglenesen kikapcsolja a képernyőidőt, és megnézheti, hogy be tudja-e kapcsolni az Automatikus beállítást.

A képernyő idő kikapcsolása

  1. Menj Beállítások> Képernyő idő
  2. Görgessen lefelé, és koppintson a Képernyő kikapcsolása elemre
  3. Írja be a képernyőidő jelszavát
  4. Jelölje beBeállítások> Általános> Dátum és időés nézze meg, hogy most már tud-e váltaniÁllítsa be automatikusan
Nem tudja, vagy emlékszik a képernyőidő jelszavára?

Módosítsa a helyszolgáltatásokat.

Az iPhone a helyét használja a megfelelő időzóna megtalálásához. Az első dolog, hogy kapcsolja ki ezt a funkciót a Helyszolgáltatásokban, és ellenőrizze, hogy ez lehetővé teszi-e az idő manuális módosítását.

Az automatikus időzóna-helyek kikapcsolása az iOS rendszerben:

  1. Menj Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások
  2. Lapozzon a Rendszerszolgáltatások
  3. Kapcsolja ki a Időzóna beállítása gomb
Az Időzóna beállítása gomb kikapcsolásával manuálisan módosíthatja az időt.

Feltétlenül kapcsolja vissza az Időzóna beállítása gombot, ha azt szeretné, hogy iPhone képes legyen a jövőben automatikusan beállítani a dátumot és az időt.

Ellenőrizze a szolgáltató beállításait.

Egyes mobilszolgáltatók nem engedélyezik az eszköz automatikus dátum- és időbeállításainak kikapcsolását. Először frissíteni kell a szolgáltató beállításait, majd közvetlenül kapcsolatba lépni a szolgáltatóval a tudnivalókért.

A szolgáltató beállításainak frissítése iOS rendszeren:

  1. Menj Beállítások> Általános> Névjegy
  2. Várjon 30 másodpercet, hogy az eszköz ellenőrizze a frissítést
  3. Ez az! Ha nem történik semmi, akkor már naprakész
Egy előugró ablak jelenik meg, ha a Carrier Settings frissítésre van szüksége.

Ha a szolgáltató beállításainak frissítése nem segít, akkor közvetlenül felhívhatja a szolgáltatót. Meg tudják mondani, hogy az irányelvek lehetővé teszik-e a dátum és az idő manuális beállítását.

Indítsa újra vagy állítsa vissza iPhone-ját.

Számos szoftveres probléma megoldásához indítsa újra az iPhone készülékét.

Ha eddig nem jutott el más megoldás nélkül, akkor valószínűleg szoftveres hiba okozza a problémát.

Végezzen egyszerű újraindítást a készüléken úgy, hogy a bekapcsológombot lenyomva tartja, amíg a rendszer kikapcsolásra kéri a képernyőn. Várjon 10 másodpercet, mielőtt újra bekapcsolná.

Miután az iPhone újraindult, térjen vissza a beállításokhoz, és nézze meg, hogy az „Automatikus beállítása” továbbra is szürkén jelenik-e meg. Ha igen, itt az ideje a helyreállításnak.

A visszaállítás visszaállítja az eszköz gyári beállításait, ezért először biztonsági másolatot szeretne készíteni az iCloud vagy az iTunes alkalmazásról. Miután ezt megtette, állítsa vissza eszközét az alábbi utasítások szerint, majd állítsa vissza az összes adatot a biztonsági másolatból.

Az iPhone gyári visszaállítása:

  1. Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás
  2. Válassza a lehetőséget Az összes tartalom és beállítás törlése
  3. Amikor a rendszer kéri, adja meg Apple azonosítóját és jelszavát
Állítsa vissza iPhone gyári beállításait, hogy új időzónát választhasson.

Ez körülbelül idő mindent rendeztünk. Ha megtalálta a szükséges segítséget, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket.

Legutóbbi hozzászólások