Melyik üzletek nem fogadják el vagy nem fogadják el az Apple Pay alkalmazást (és hogyan lehet megtudni)

Az Apple Pay az egyik legnépszerűbb mobil fizetési platform, amelyet világszerte számos kiskereskedő támogat. De nem mindenhol fogadják el (egészen még).

Ráadásul bonyolult kideríteni, hogy mely üzletek fogadják el jelenleg az Apple Pay szolgáltatást a pénztárnál. Tehát itt van minden, amit tudnia kell arról, hogy mely üzletek nem fogadják el az Apple Pay szolgáltatást (és miért), valamint arról, hogyan lehet kideríteni, hogy melyik üzletek teszik ezt.

Hol nem lehet az Apple Pay szolgáltatást használja?

Az Apple Pay egy egyszerű módja a bolti fizetéseknek, de nem minden kiskereskedő fogadja el.

Míg az Apple Pay alkalmazást a különböző kiskereskedők széles köre fogadja el, még mindig vannak olyan vállalatok, amelyek nem támogatják a saját Apple fizetési platformot.

Ezek a kiskereskedők többnyire a két kategória egyikébe tartoznak: olyan üzletek, amelyek még egyszerűen nem veszik igénybe az Apple Pay szolgáltatást, és azok, amelyek nem tervezik az Apple Pay használatát.

Függetlenül attól, hogy melyik kategóriába tartoznak, számos nagyobb kiskereskedelmi lánc található a spektrumban, amelyek jelenleg nem veszik igénybe az Apple Pay szolgáltatást. Az tartalmazza:

 • Walmart
 • Dick’s Sporting Goods
 • Ágyfürdő és azon túl
 • Kroger
 • Hobbi előcsarnok
 • Gitárközpont
 • Home Depot
 • K-Mart
 • Sam klubja
 • Lowe's

Ezen láncok egy része támogatja az érintés nélküli fizetési rendszereket, de nem támogatja az Apple Pay szolgáltatást. Például a Walmart elérhetővé teszi az érintés nélküli fizetési platformokat a saját első Walmart Pay számára. Más kiskereskedőknek nincs semmiféle érintés nélküli fizetési infrastruktúrája.

Támogatja a Walmart az Apple Pay szolgáltatást?

A felhasználók mindig azt kérdezik tőlünk, hogy a Walmart támogatja-e az Apple Pay szolgáltatást? A Walmart azon kevés cégek egyike, amely ellenállt az Apple Pay sávjának ugrásának.

Ha online vásárlásokhoz használja a Walmart szoftvert, akkor többféle módon végezheti el a vásárlásokat. Ebben az alábbi részletes cikkben bemutatjuk az online vásárlás néhány lehetőségét a Walmart-on iPhone vagy iPad segítségével.

 • A Walmart veszi az Apple Pay szolgáltatást? Mit használhat helyette?

Üzletek, amelyek kikapcsolták az Apple Pay támogatást

Ezenkívül valóban van egy harmadik kategóriájú üzlet. Az olyan üzletek, mint a JCPenney, korábban az Apple Pay szolgáltatást vették igénybe, de egy vagy másik okból megszüntették a fizetési mód támogatását.

Felmerül az a kérdés is, hogy ezek az üzletek miért nem veszik igénybe az Apple Pay szolgáltatást (vagy miért kapcsolták ki az Apple Pay támogatást). Az alábbiakban eljutunk erre, de az általános elvonás az, hogy hitelkártyát vagy készpénzt kell ostoroznia ezekben a nagy kiskereskedelmi láncokban.

Kisebb kiskereskedelmi üzletek

Ne feledje, hogy ezek csak nagy kiskereskedők, akik nem veszik igénybe az Apple Pay szolgáltatást. Kétségtelenül rengeteg kisebb kisbolt, élelmiszerbolt, benzinkút, anya-pop bolt és helyi kiskereskedő, amelyek nem fogadnak el semmiféle mobil fizetési platformot.

Nagyrészt ezek a kiskereskedők valószínűleg nem rendelkeznek erőforrásokkal az NFC-alapú értékesítési pont-rendszerek megvalósításához. Míg az Apple Pay egyre nagyobb teret hódít a nagy srácok körében, jó esély van arra, hogy a helyi sarokbódéja belátható időn belül nem viszi el az Apple Pay szolgáltatást.

Miért nem veszi néhány kereskedő az Apple Pay szolgáltatást?

Néhány kiskereskedő, például a Walmart, kifejlesztette saját érintés nélküli fizetési rendszerét.

Elképzelhető, hogy az Apple Pay lassú bevezetése az Apple hibája. De a legtöbb esetben a kiskereskedők az elsődleges okok, amelyek miatt az Apple Pay nem mindenhol elfogadott.

Például sok kiskereskedelmi lánc elindította a Merchant Customer Exchange (MCX) nevű vállalatok konzorciumát. Ennek a koalíciónak az volt a célja, hogy kifejlessze az ügyfelek számára, hogy eszközükkel fizessenek az árukért - és hogy az olyan technológiai cégeket, mint a Google és az Apple, ne tartsák az egyenletben.

Ennek pár oka van, amint arra Recode rámutatott az ügy 2014-es darabjában. Az első féltől származó fizetési módok lehetővé teszik a kiskereskedők számára, hogy az ügyféladatokat távol tartsák a műszaki cégektől, és például kuponokat küldjenek közvetlenül az ügyfeleknek.

De az elsődleges ok az, hogy az első féltől származó fizetési módok kifejlesztése egyszerűen olcsóbb a kiskereskedelmi vállalatok számára.

Infrastruktúra hiánya

Mint korábban említettük, vannak olyan üzletek is, amelyek korábban elfogadták az Apple Pay alkalmazást, de már nem. Ez teljesen más helyzet. És legalábbis bizonyos esetekben kevés köze van ahhoz, hogy a kiskereskedők saját belső fizetési platformjaikat próbálják kifejleszteni.

A JCPenney például nyilatkozatában elmondta a TechCrunchnak, hogy az összes érintés nélküli fizetési rendszert letiltotta egy 2019. április 13-i határidő lejárta előtt.

Ez a határidő megkövetelte, hogy az amerikai kereskedők, akik elfogadják az érintés nélküli fizetéseket, támogassák az EMV érintés nélküli chip képességeit is. A JCPenney nem rendelkezett ehhez szükséges infrastruktúrával, ezért „megégett föld” megközelítést alkalmazott, és teljes mértékben letiltotta az érintés nélküli fizetéseket üzleteiben.

Adatgyűjtés

Lehet egy másik, alattomosabb oka is annak, hogy egyes kiskereskedők kevésbé nyitottak a harmadik féltől származó mobil fizetési rendszerek - és különösen az Apple Pay - használatára.

Az Apple Pay rendkívül biztonságos platform; számos olyan mechanizmust tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen áthatolhatatlan legyen. E mechanizmusok egyike eszközszámlaszámként (Device Account Number, DAN) ismert.

Anélkül, hogy túl sokat mennénk a gyomokba, a DAN lényegében lehetővé teszi a felhasználók számára a fizetést anélkül, hogy feltárnák a ténylegesen használt kártyaszámot.

Az Apple Pay Apple Pay-jének más DAN-ja lesz, mint ugyanazon kártyán az iPhone-on. Ez sokkal nehezebbé teszi a kiskereskedők számára, hogy nyomon kövessék vásárlóik vásárlásait, és ezekből az adatokból profilt hozzanak létre.

Az árapályok változnak

Az Apple Pay gyorsan elterjedt, mint az egyik legnépszerűbb mobil fizetési módszer az Egyesült Államokban és másutt.

Mindazon okok ellenére, amelyek miatt a nagy kiskereskedőknek ki kell tartaniuk az Apple Pay szolgáltatást az üzleteikből, az ár úgy tűnik, végre változik.

A CVS Pharmacy például 2018 októberében kezdte el támogatni az Apple Pay alkalmazást az Egyesült Államokban. A Costco, egy másik figyelemre méltó holding, augusztusban kezdte el elfogadni az Apple fizetési platformját. És talán leginkább az, hogy a Target az év elején elkezdte elfogadni az Apple Pay szolgáltatást és más, harmadik féltől származó, érintés nélküli fizetési módokat. Ez a Walmartot az Egyesült Államok néhány megmaradt nagy kiskereskedőjének egyikeként tartja fenn.

A fogyasztói kereslet természetesen az egyik oka annak, hogy a kiskereskedők ingadoznak. Az Apple Pay kényelmes, és egyre több fogyasztó szeretné, hogy használhassa az általuk gyakran látogatott üzletekben.

De az egyik fő oka annak, hogy az MCX tagjai elkezdtek megjelenni, az, hogy az általuk fejlesztett fizetési platform, a CurrenctC abszolút kudarcot vallott. Míg eredetileg Apple Pay gyilkosként hozták létre, a CurrentC soha nem tette le ezt a terepet. Ennek több oka van, többek között az a tény, hogy úgy tűnik, hogy a kiskereskedőket előnyben részesíti a fogyasztókkal szemben - és nem igazán alkalmazkodott a fogyasztói szokásokhoz.

Bár még korai megmondani, a jelenlegi iparágra nézve valószínű, hogy az olyan tech-alapú fizetési platformok, mint az Apple Pay, továbbra is teret nyernek, mivel a kiskereskedelmi központúak, mint a Walmart Pay, felszabadulnak.

Mi az Apple Pay jövője?

Természetesen érdemes szem előtt tartani, hogy az Apple Pay főáramú elfogadása az Egyesült Államokban nem egyik napról a másikra történt - és valószínűleg nem fog jelentős ugrásokat végrehajtani.

Egyrészt az érintés nélküli értékesítési pontok rendszerei, mint például az Apple Pay, az Egyesült Államokban viszonylag szűkösek, legalábbis más országokkal összehasonlítva. 2014-ben például a kiskereskedőknek csak két százaléka rendelkezett infrastruktúrával az Apple Pay támogatásához az Egyesült Államokban. Januártól a kiskereskedők körülbelül 65 százaléka fogadja el az Apple Pay szolgáltatást.

Ha más országokról beszélünk, akkor az Apple Pay is gyorsan teret nyer, amikor a nemzetközi elfogadásról van szó. Éppen ebben az évben várható az Apple Pay bevezetése Görögországban, Luxemburgban, Portugáliában, Szlovákiában, Szlovéniában, Észtországban és Romániában. Alig néhány nappal ezelőtt a fizetési platform hivatalosan debütált Ausztriában.

Hogyan lehet megtudni, mely üzletek veszik igénybe az Apple Pay szolgáltatást

Az Apple Maps használatával könnyen megtalálhatja azokat az üzleteket, amelyek elfogadják az Apple Pay szolgáltatást.

Ezen a ponton pusztán az Apple Pay széleskörű trendjeivel foglalkozunk az egész iparágban. A fogyasztók számára azonban a legfontosabb az, hogy kiderítsék, melyik áruházak fogadják el az Apple Pay szolgáltatást.

Szerencsére van pár módszer.

Az Apple a maga részéről egy teljes weboldallal rendelkezik a mobil fizetési platform számára. Ezen az oldalon naprakész lista található azokról a nagykereskedőkről, amelyek elfogadják az Apple Pay szolgáltatást.

Az interneten más webhelyek is találhatók, amelyek rendszeresen frissítik saját listájukat az Apple Pay támogató láncokról és üzletekről. Mindenképpen érdemes böngészni, ha a legfrissebb információkat akarja.

Az Apple Maps segítségével megnézheti, hogy az adott hely körül mely üzletek támogatják az Apple Pay szolgáltatást.

 • Nyissa meg az Apple Maps alkalmazást.
 • Keresse meg a kérdéses kiskereskedelmi láncot vagy üzletet.
 • Érintse meg a megfelelő helyet.
 • Görgessen lefelé az adott üzlettel kapcsolatos információk megtekintéséhez.
 • A Hasznos tudni fejléc alatt látnia kell egy pipát, és elfogadja az Apple Pay alkalmazást, ha az áruház támogatja a fizetési platformot.

Az Apple egyre több országban görgeti az Apple Pay szolgáltatást. Mindenképpen itt kell maradnunk, mivel az Apple a szolgáltatások újbóli energiájára helyezi a hangsúlyt, hogy értéket teremtsen a felhasználók és a részvényesek számára. Az Apple nemrégiben további NFC-támogatást nyújtott be a közelgő iOS 13-ban. Az Apple frissítése az iOS 13-as Core NFC-keretrendszerébe tartalmazza az útlevelek és személyi igazolványok olvasásának támogatását - erősítette meg az Innovalor chipellenőrző alkalmazás-gyártó az NFC World-nek.

Legutóbbi hozzászólások