Minden az iOS 10 Camera App alkalmazásban található

Az Apple már régóta kijelentette, hogy a Messages alkalmazás a leggyakrabban használt alkalmazás az iOS rendszeren. Bár ez minden bizonnyal igaz, hajlandó lennék fogadni, hogy a lista alatt nagyon közel van az iOS 10 Camera alkalmazás.

Az iPhone és az okostelefonok általában teljesen átvették a fotóipart fogyasztói szinten, és még professzionális szinten is elkezdtek ütni. Az Apple egyértelműen rájön erre, fő marketing reklámjaival az iPhone fotózás és a Siri köré összpontosítva.

Az iOS 10 használatával az Apple előrelépett és számos módosítást és fejlesztést hajtott végre a Camera alkalmazással, hogy még erőteljesebb eszközzé tegye a fogyasztók számára, valamint élvezetesebb élményt nyújtson.

Itt van minden, ami új:

Könnyű hozzáférés a képernyőzárral iOS 10-ben

A kameraalkalmazás a zár képernyőről balra csúsztatással érhető el, ellentétben azzal, ahol korábban a jobb alsó sarokból kellett felfelé csúsztatnia. Bár valójában a régi módszert részesítem előnyben, úgy tűnik, hogy a legtöbb ember úgy gondolja, hogy ez volt a helyes döntés, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen vegye fel a telefonját és csúsztassa ujját a kamerához való hozzáféréshez az új ébresztés funkcióval együtt.

Új elhelyezés

Valószínűleg a kedvenc dolog, amit az Apple váltott, a kamera kapcsoló gombjának elhelyezése. Korábban a hátsó és az elülső kamera közötti váltáshoz használt gomb az ikonok felső sorába került. Az iOS 10-ben cserélődött az élő szűrőkkel, ami azt jelenti, hogy közvetlenül az exponáló gomb mellett most egy nagy „kamera váltó” ikon látható.

Szűrők élő fotókkal

A szűrőkről szólva, most már élő fotókkal együtt használhatók, ellentétben azelőtt, amikor állóképekhez rögzítették őket.

A dolgok stabilitási oldalán a kameraalkalmazás most észrevehetően gyorsabban indul, mint korábban. Nincsenek valós idejű tesztjeim ennek alátámasztására, de egyértelműen ez a helyzet. Éppen most tudtam felvenni a telefonom, ellopni balra, és két másodpercnél rövidebb idő alatt lefényképezni. A nagyítás most is jelentősen javult, egy csúszkával, amely sokkal jobban működik, mint az Apple bármilyen korábbi kísérlete.

Hallgatás lövés közben

Az egyik legfontosabb hiba, amelyet az Apple javított az iOS 10 kamera frissítésében, az a képesség, hogy zenét vagy más tartalmat hallgathat a kamera használata közben. Korábban a fényképezőgép kinyitása média lejátszása közben a média leállításához vezetett. Most mindez folytatódik, amíg lő.

ÖSSZEFÜGGŐ: iOS 10 fotók - Újdonságok és izgalmak?

Xtra élet az élő fotókban

Maguk az Élő fotók nagyban javultak az iOS 10 rendszerben. Most képstabilizáló képességekkel rendelkeznek, és az Apple szerint sokkal simábbnak és tisztábbnak tűnnek, mint korábban. Tesztelésem során úgy tűnik, hogy sokkal kevésbé szaggatottak, de mégis használhatnak fejlesztéseket.

A dolgok szakmai oldalán az iPhone kamera RAW-fotók készítésére képes. Az iPhone képes lesz RAW képeket DNG formátumban menteni, és harmadik féltől származó alkalmazások is kihasználhatják az új fotóformátum előnyeit.

Összességében egyértelmű, hogy az Apple a kamerát az iPhone és az összes Apple eszköz egyik vezető értékesítési pontjának tekinti. A szoftveres fejlettségével az Apple egyértelműen új, fejlettebb kamerákat készít elő a meglévő hardver fejlesztése mellett. Tehát hozza ki a dual sense kamerákat, jöjjön szeptember. Készen állunk!

A frissített alkalmazás nem hagy kétséget afelől, hogy a kamera a következő iPhone legfontosabb jellemzője lesz.

Legutóbbi hozzászólások