Zárja be az alkalmazásokat a Gyerekek módba iPaden, útmutató

Korlátoznia kell, hogy gyermeke (vagy más) mihez férhet hozzá iPadjén, iPhone-ján vagy egy másik iDevice-en? Aggódsz, hogy a kicsi rombol a telefonodon, végignézi a személyes adataidat, megváltoztatja a beállításokat vagy a jelszót, vagy más problémákat okoz?

Próbálja meg használni az Irányított Hozzáférést, és korlátozza gyermekét egyetlen alkalmazásra. És még azt is szabályozhatja, hogy mely funkciók érhetők el az alkalmazáson belül!

Az iPad korszerûen nélkülözhetetlen a szülõk számára, ezért kritikus fontosságú az alkalmazások gyermekmódba való zárolása. Nem szeretnénk, ha kisgyermekeink egy csomó alkalmazást megnyitnának vagy törölnének az iPadjeinkről és az iPhone készülékeinkről.

Szeretnénk, ha gyermekeink nagyszerű, gyermekbarát iPad-élményben részesülnének, de mindig a határok között tesszük, ha megfelelő. Ennek legjobb módja az alkalmazások bezárása a Gyerek módba.

Az iPadek családi ügyek

A családunkban mindenki szereti iPadjeinket. Olyan praktikus, ha csak átadod a gyerekeknek könyvolvasást, interaktív játékokat, rajzolást vagy műsornézést a Netflix-en és más streaming szolgáltatásokon. De a gyerekeknek is rohadt könnyen bejutni olyan alkalmazásokba, amelyeknek nem kellene, nem kellene, vagy akár tartalmat vásárolni és törölni.

És akkor ott van az a mindig csábító Kezdőlap gomb - a legfiatalabb 18 hónapos koromban csak nem tudja levenni a kezét róla! Ahelyett, hogy csendesen nézne vagy játszana egy alkalmazással, meg fogja nézni, milyen érzés 5 másodperc, majd visszatér a Főoldal gombra ÚJRA és ÚJRA.

A gyerekek természetesen kíváncsiak, és korlátozott figyelmet igényelnek, ezért csak idő kérdése, hogy ez a kíváncsiság a lehető legjobban érvényesüljön. És elkezdik felfedezni. Szülőként tehát valóban szükségünk van néhány szülői ellenőrzésre. Képesnek kell lennünk az alkalmazásokat a Gyermek módba zárni. Szükségünk van a vezérlőkre az alkalmazások zárolásához!

A szülők éber szemet akarnak

A szülők gyakran megkérdezik tőlünk itt, az Apple ToolBox-nál, hogyan korlátozzák az egyetlen alkalmazáshoz való hozzáférést, ezért gyorsan bezárják az iDevice-jüket egy adott alkalmazásba, mielőtt átadnák azt a gyerekeknek. Ez a beállítás hasonló az Android táblagépeken és más eszközökön megjelenő Gyerek módhoz.

A Gyerekek mód lehetővé teszi gyermekeink számára, hogy rajzoljanak, tanuljanak, hallgassanak, nézhessenek és kreatívak legyenek anélkül, hogy hozzáférnének személyes dolgunkhoz, vagy összekuszálnák őket. Amikor a gyerekek befejezik, egyszerűen letiltjuk a Gyerek módot, és visszatérünk az iDevice-ekhez, mint a szokásos módon.

A jó hír az, hogy egyetlen alkalmazáskorlátozás bekapcsolása iPaden, iPhone-on vagy más iDevice-en meglehetősen egyszerű.

Térjünk rá!

Az alkalmazások zárolása egyetlen alkalmazásba

Annak ellenőrzéséhez, hogy gyermekeink miként használják az iDevices programot, használjuk az Irányított Hozzáférés funkciókat. Lényegében ez csak egy alkalmazáshoz zárja az iDevice-t a felhasználó számára. Az irányított hozzáférés akkor a legjobb, ha ideiglenesen odaadja iPadjét vagy iPhone-ját gyermekeinek.

Irányított hozzáférés a szülői felügyelettel szemben

Ha érdekel egy iPad, iPhone vagy egy másik iDevice beállítása teljes munkaidős gyerekhasználathoz, jobb stratégia az iDevice korlátozásainak beállítása.

A korlátozások ideálisak az iDevice lezárásához, amelyet gyermekei folyamatosan használnak. Ha meg szeretné tudni, hogyan állíthatja be a szülői felügyelet korlátozásait, kérjük, tekintse meg ezt a bejegyzést, ha iOS 11-es vagy korábbi verziót használ

Ha iOS 12 vagy újabb rendszert használ, olvassa el a „Hol vannak korlátozások az iOS 12 rendszerben?” Című cikket.

E beállítások megkülönböztetéséhez gondoljon arra, hogy az Irányított Hozzáférés ideiglenesés korlátozások as mindig.

Minden az irányított hozzáférésről

Az irányított hozzáférés segít Önnek, gyermekének vagy bárkinek összpontosítani az EGYES feladatra / alkalmazásra, amikor iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét használja. Az irányított hozzáférés egyetlen készülékre korlátozza eszközét, és lehetővé teszi, hogy vezérelje az aktív és elérhető alkalmazásfunkciókat.

Legyen szó író-, történet- vagy könyvalkalmazásról, rajzos alkalmazásról, zenei alkalmazásról vagy videóalkalmazásról, az irányított hozzáférés segít megtartani a felhasználók figyelmét az adott alkalmazásra.

Az irányított hozzáférés nem csak gyerekeknek szól

Ez a funkció sokféle környezetben hasznos, kezdve az ügyfelekkel való együttműködésen egyetlen alkalmazáson keresztül, a képzésen és oktatáson át az autista spektrumú emberekkel, az Alzheimer-kórral, a demenciával vagy a figyelemzavarral küzdő emberekkel való együttműködésig.

Az irányított hozzáférést nyilvános beállítású kioszkokban is használják, ahol nem szeretné, hogy a felhasználók más alkalmazásokat nyithassanak meg.

Irányított hozzáféréssel „vendég mód” létrehozása is lehetséges. Tehát, ha egyetlen alkalmazással átadja idegennek vagy ismeretlen személynek azt, akit használni, videót nézni, valamit elolvasni vagy megnézni, akkor nem fog aggódni, hogy hozzáférhet bármelyikéhez. személyes információ.

Irányított hozzáférés használata:

 • Ideiglenesen korlátozza iOS-eszközét egyetlen alkalmazásra
 • Tiltsa le a képernyő azon területeit, amelyek nem relevánsak egy feladat szempontjából, vagy azokat a területeket, ahol egy véletlen mozdulat zavarást okozhat
 • Tiltsa le bizonyos hardver gombokat, például a hangerőt és a billentyűzetet

Vezérelt hozzáférés beállítása az alkalmazások zárolásához

Az irányított hozzáférés lehetővé teszi eszközének egyetlen alkalmazáshoz történő zárolását. Például lezárja az iDevice-t Vezetett hozzáféréssel zenelejátszáshoz, vagy csak egy adott oktatási alkalmazást vagy játékot futtat.

És csak akkor adod át a gyerekeidnek. Gyermekei csak az adott alkalmazást használhatják. Miután a gyerekek elkészültek, PIN kóddal kinyitja az iDevice készülékét, és visszatér a normál használatához.

Az irányított hozzáférés beállítása:

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Navigáljon ide Általános> Kisegítő lehetőségek
 3. Görgessen le az Irányított hozzáféréshez a Tanulás címszó alatt
 4. Engedélyezze az irányított hozzáférést, állítson be egy kódot, vagy használja a Touch ID / Face ID alkalmazást
  1. Válasszon egy jelszót, amelyre emlékezni fog. A vezérelt hozzáférés kikapcsolásához szüksége van rá

Az irányított hozzáférés elindítása:

 1. Indítsa el a zárolni kívánt alkalmazást
 2. Háromszor kattintson a Kezdőlap (vagy az otthon nélküli eszközök oldalkapcsolójára)
  1. Ha engedélyezte a Kisegítő lehetőségek parancsikonjait, megjelenik egy menü a lehetőségek közül
 3. Válassza az Irányított hozzáférés lehetőséget
 4. Állítsa be az irányított hozzáférés szabályait
  1. Válassza ki, mit tiltson le
   1. Hardver gombok
    1. Alvás / ébrenlét
    2. Hangerő
    3. Mozgás
    4. Billentyűzet
   2. Érintés
    1. Az összes képernyőérintés figyelmen kívül hagyásához kapcsolja ki
    2. Kapcsolja be és csúsztassa el a letiltani kívánt területeket
     1. Ha az alkalmazás hirdetéseket jelenít meg, akkor valószínűleg le szeretné tiltani a képernyő ezen területeit
  2. Ha szükséges, állítsa be az Időkorlátot
 5. Koppintson a Start gombra

Az Ön iPad, iPhone vagy iPod touch készüléke zárolva van az aktuális alkalmazáshoz. A Home megnyomása vagy az otthoni gesztussáv felfelé csúsztatása már nem hagyja el a kijelölt alkalmazást.

A képernyő tetején megjelenik egy üzenet, amely tudatja Önnel, hogy az Irányított Hozzáférés engedélyezve van, és a kilépéshez kattintson háromszor a Kezdőlap vagy az Oldalsó gombra (erre a jelszóra lesz szükség).

És vegye figyelembe, hogy mivel szinte minden le van tiltva, ha az Irányított Hozzáférés be van kapcsolva, még a Force Quit sem fog működni.  

Tiltsa le a képernyőn megjelenő területeket

Arra az esetre, ha elmulasztotta volna, az Irányított Hozzáférésnél lehetőség van ráletiltásabizonyos részek pusztán körbejárva őket.

Tegyük fel például, hogy gyermekei filmet néznek, és le akarja tiltani a lejátszás vezérlőket a videó képernyőn - ezt megteheti! Vagy vannak képernyőn megjelenő hirdetések; letilthatja azokat a részeket is.

Csak használja az ujját, és húzza körbe a letiltani kívánt terület (ek) et. Ez a funkció a kedvenc része az Irányított Hozzáférésnek. Váratlan irányítást ad.

Az Irányított hozzáférés használatával kapcsolhatja ki az alkalmazásvezérlőket, a képernyő részeit és a mozgásérzékelést. Kovesd ezeket a lepeseket:

Az alkalmazásvezérlők és az alkalmazás képernyőjének egyes területeinek letiltása:

 1. Karikázza be a képernyő bármely részét, amelyet le szeretne tiltani
 2. A fogantyúk segítségével állítsa be a területet

Az összes képernyőérintés figyelmen kívül hagyásához kapcsolja ki teljesen az Érintés funkciót.

Tájolás a képernyőn

Célszerű lezárni a képernyő tájolását, mielőtt átadná gyermekének az iDevice-t. A készülék tájolásának megváltoztatása elegendő ahhoz, hogy gombokat helyezzen el a képernyő védtelen területén, lehetővé téve a gyermek számára, hogy elkerülje ezeket az irányított hozzáférési korlátozásokat.

Tehát ne felejtse el bezárni, amíg az Apple ezt nem oldja meg, gyermekei könnyen, akár véletlenül is kicsattanhatnak a fenntartott képernyőről vagy funkciókról.

Tehát a legjobb annak biztosításához, hogy a képernyő elforgatása rögzítve legyen, akár fekvő, akár álló helyzetben, attól függően, hogy milyen alkalmazást nyit meg nekik.

A képernyő tájolásának zárolásához

Először ellenőrizze, hogy a képernyő tájolása már be van-e kapcsolva. Ha a tájolás ikont látja a képernyő felső állapotsorában, akkor a Tájolás rögzítése be van kapcsolva.

A képernyő tájolásának bekapcsolásához csúsztassa ujját a Vezérlőközpont megnyitásához.

 1. Keresse meg a képernyő tájolásának ikonját
  1. Ha ez az ikon fehér, akkor a képernyő tájolása be van kapcsolva
  2. Ha az ikon szürke, a képernyő tájolása ki van kapcsolva
 2. A bekapcsoláshoz csak egyszer érintse meg a képernyő tájolása ikont
  1. Az ikon fehérré válik
  2. Az ikon a felső képernyő állapotsorában jelenik meg

Az újraindítás mindig lehetséges

Még Irányított hozzáférési módban is újraindíthatja iPadjét / iPhone-ját, ha 15 másodpercig lenyomva tartja a Home és a Power gombot, vagy más módszerekkel kényszeríti az újraindítást (a típustól függően). Valószínű, hogy gyermekei nem fogják végrehajtani ezt a műveletet.

De lehetséges és valószínűleg különféle okokból a helyén kell maradnia.

Hogyan kapcsolhatja ki az irányított hozzáférést?

Az irányított hozzáférésből való kilépéshez egyszerűen nyomja meg háromszor a Kezdőlap vagy az Oldalsó gombot (háromszoros kattintás), és adja meg arcazonosítóját, Touch ID-jét vagy ugyanazt a jelszót, amelyet az irányított hozzáférés beállítása során választott az iDevice feloldásához. Az iDevice most visszatért a normális állapotba.

Ha teljesen ki szeretné kapcsolni az Irányított Hozzáférést, egyszerűen térjen vissza ide Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Irányított hozzáférés > és csúsztassa az Irányított hozzáférés beállítást KI állásba. Újra be kell írnia arcazonosítóját, érintésazonosítóját vagy jelszavát. Ez az!

Az irányított hozzáférés hibaelhárítása

Ha a Kezdőlap vagy az Oldalsó gomb háromszoros kattintása nem tett semmit, és elakadt az Irányított Hozzáférés alkalmazásban, íme néhány javaslat az Apple ToolBox olvasóinktól:

Tippek az irányított hozzáférés megszüntetéséhez

 1. Kényszer újraindítás
  1. IPhone X sorozatú telefonon, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus telefonon: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  2. IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  3. IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad vagy iPod touch esetén: Tartsa lenyomva a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombokat legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  4. Miután az iDevice újraindul, térjen vissza ide: Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Irányított hozzáférés és kapcsolja ki
 2. Jelentkezzen be az icloud.com webhelyre számítógépen (ez a módszer csak akkor működik, ha bekapcsolta az iPhone keresése (iPad vagy iPod Touch) és az iCloud bekapcsolását
  1. Engedélyezze a hozzáférést egy másik eszközről, és adja meg az ellenőrző kódot, ha a kéttényezős hitelesítés be van kapcsolva
  2. Lépjen az iPhone keresése oldalra
  3. Válassza ki az „Minden eszköz” közül azt az eszközt, amely elakadt az Irányított Hozzáférés funkciónál.
  4. Kapcsolja be az Elveszett módot
  5. Nyomja meg a Tovább gombot a telefonszám és egy üzenet hozzáadására vonatkozó felszólításra, amely arra kényszeríti az iPhone-t, hogy menjen az iPhone zárolási képernyőjére
  6. Írja be az eszköz jelszavát, és az irányított hozzáférést le kell tiltani (látnia kell a kezdőképernyőt)
 3. Néhány olvasó arról számolt be, hogy az akkumulátorok teljes lemerítése a leállítás és az újratöltés kényszerítése érdekében működött

Előfordul, hogy olyan harmadik féltől származó alkalmazások, mint a Skype, elakadnak az Irányított Hozzáférés használatakor. Ha az újraindítás nem működött, próbálkozzon a következő lépések megoldásával (az iTunes 12.6-os és régebbi verzióihoz)

 1. Csatlakoztassa iPadjét, iPhone-ját vagy más iDevice-jét a számítógépéhez. (Hagyja bekapcsolva iPadjét)
 2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza ki az iDevice-t
 3. Törölje azt az alkalmazást, amelyben elakadt (például a Skype példánk)
 4. Szinkronizál

Miután törölte a problémás alkalmazást, képesnek kell lennie arra, hogy háromszor kattintson a kezdőlapra vagy az oldalsó gombra, és megkapja a várt Touch ID / Face ID vagy jelszó képernyőt az Irányított Hozzáférés kikapcsolásához.

Miután megerősítette, hogy az Irányított Hozzáférés már nem ragadt el a harmadik féltől származó alkalmazáson, telepítse újra a fent törölt alkalmazást az alkalmazásboltból.

Elfelejtette a képernyőidő vagy a korlátozások jelszavát?

A képernyőidő vagy a Korlátozások jelszó elfelejtése nagyon egyszerű, különösen, ha nem gyakran használja ezt a funkciót. Több olvasónk is sikert aratott a pinfinder nevű program használatával.

Gareth Watts létrehozta a pinfinder-t, miután elfelejtette a PIN-kódot a gyerek iPod Touch-jához, és a törlés sokkal több munkát jelentett, mint ennek a kis programnak a megírása. Úgy hangzik, hogy sokunknak van hasonló helyzete! És ezért sok olvasónk hasznosnak találja a pinfinder-t!

A Pinfinder helyreállítja a korlátozásokhoz tartozó kódot, ez az a jelszó, amely korlátozza a gyerekek és mások által az iPhone-val és más iDevice-ekkel végzett tevékenységeket. Olyan őrült dolgok, mint alkalmazáson belüli vásárlások vagy Facebook-frissítések küldése a fiókjába.

A pinfinder használata egyszerű

Csak válassza ki az operációs rendszerének megfelelő fájlt, csomagolja ki a fájlt, és futtassa a programot. És természetesen mindenképpen kövesse a pinfinder összes utasítását. Felhasználóink ​​arról számoltak be, hogy ezután megkapták korlátozási jelszavukat, és normálisan tudták használni az iDevice-eket.

A Pinfinder helyreállítja a képernyőidő vagy korlátozás kódokat a titkosított iTunes biztonsági mentésekből. Csak győződjön meg róla, hogy ismeri a biztonsági másolat titkosításához használt jelszót az iTunes alkalmazással!

Ha problémája az, hogy teljesen kizárta telefonját, és nem emlékszik a zárolási képernyő jelszavára, akkor sajnos a pinfinder nem tud segíteni. Ha ez a helyzet, olvassa el cikkünket az iPhone jelszó szükséges.

A Pinfinder használati módja a képernyőidő vagy korlátozások / irányított hozzáférési jelszó helyreállításához

 1. Az iTunes segítségével titkosított biztonsági másolatot készíthet eszközéről
 2. Írja fel vagy mentse el a biztonsági másolat titkosításához használt jelszót
 3. Töltse le a pinfinder for Mac alkalmazást, majd futtassa azt úgy, hogy jobb gombbal kattint a pinfinder ikonra, és kiválasztja a Megnyitás lehetőséget

A Mac OS X Mojave vagy a fenti verziók használata?

Ügyeljen arra, hogy a terminálprogramok hozzáférjenek az iTunes által létrehozott biztonsági mentési adatokhoz.

Először nyissa meg a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem elemet, majd válassza az Adatvédelem fület. Ezután adja hozzá az Alkalmazás-> Segédprogram mappában található Terminal programot az engedélyezett alkalmazások listájához.

Ne felejtsük el megnézni az Apple eszközökkel történő szülői nevelésről szóló videónkat

Csomagolás

Minden szülő próbáld ki szemmel tartani, hogy gyermekeink mit néznek és tesznek a technológiájukkal. De tudjuk, hogy nem mindig vagyunk jelen és folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a nyereményt, ezért jó, ha biztonsági másolatot készítünk az Irányított Hozzáférésről.

Az irányított hozzáférés engedélyezve és letiltva van az Ön arcazonosítójával, Touch ID-jével vagy jelszavával, így csak akkor aktiválja, ha szükséges. Miután bekapcsolta ezt a funkciót a Beállításokban, egy egyszerű három kattintással aktiválja azt bármelyik alkalmazásban, amelyet Ön vagy gyermekei szeretne.

Az irányított hozzáférés mesés a szülők számára, mivel mérhető irányítást biztosít számunkra. Ez megakadályozza gyermekeinket abban, hogy „véletlenül” új alkalmazásokat vásároljanak, rákattintsanak a hirdetésekre, és kijussanak könyvükből, műsorukból vagy játékukból. És ami a legjobb az olyan szülők számára, mint én, megakadályozza a kezdőlap végtelen kattintását!

Legutóbbi hozzászólások