Az iPhone folyamatosan eltávolítja az alkalmazásokat? Az automatikus kirakodás leállítása

Ha még nem ismeri az iOS 11 operációs rendszert, akkor észrevehette, hogy egyes alkalmazásokat véletlenszerűen „törölnek”, vagy akár az alkalmazásokat is eltávolítják. Frusztráló lehet, hogy következetesen újratelepítenie kell az alkalmazásokat. De biztos lehet benne, hogy az iOS valóban rendeltetésszerűen működik.

Ez egy funkció, nem hiba. Valójában az alkalmazásaidat nem igazán "törlik", hanem leterjesztik. A funkció neve Unload Apps letöltése, és nagyon egyszerűen kikapcsolható (vagy újra bekapcsolható).

Mi ez a beállítás?

Alapvetően az Unload Apps letöltése egy olyan funkció, amelyet az iOS 11-ben vezettek be, mint egyszerű módot a felhasználók számára a tárhely mentésére és optimalizálására.

A szolgáltatás automatikusan „letölti” azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ, vagy csak nagyon ritkán használ, ha kevés a tárhelye. Ezek az alkalmazások továbbra is a kezdőképernyőn maradnak, de az ikonok szürkén jelennek meg, és mellettük egy kis felhő logó található.

Ellentétben egy alkalmazás törlésével, az alkalmazások kirakása valójában az alkalmazás dokumentumait és alkalmazásadatait helyben menti az eszközön.

Az iOS 11 előtt a tárhely megtakarításának egyetlen lehetősége egy alkalmazás tényleges törlése volt (ezzel törölték az alkalmazás dokumentumait és adatait is).

Más szóval, tárhelyet takaríthat meg, anélkül, hogy elveszítené az alkalmazás adatait. A letöltött alkalmazás újratelepítésekor az adatok automatikusan visszaállnak.

Alapvetően olyan, mintha soha nem törölte volna az alkalmazást.

Az alkalmazások (és egyéb opciók) letiltása

Bár ez egy szolgáltatás, az Apple támogatási fórumainak egyes bejegyzéseiből ítélve, néhány felhasználó inkább kikapcsolja.

A Nem használt alkalmazások kirakása alapértelmezés szerint engedélyezve van. Alternatív megoldásként a felhasználók véletlenül bekapcsolhatták, vagy egyszerűen kipróbálták, és úgy döntöttek, hogy nem tetszik nekik.

Bármi legyen is az eset, a következőképpen tilthatja le a funkciót.

Jegyzet: Valójában kétféleképpen érhető el a szolgáltatás. Váltás van mind az iPhone Storage, mind a Beállítások iTunes és App Store szakaszaiban. A funkció letiltásának egyetlen módja azonban az iTunes és az App Store.

  • Nyissa meg a Beállítások kb
  • Érintse meg iTunes és App Store
  • Az a mellett láthatónak kell lennie a Fel nem használt alkalmazások letöltése váltani
  • Ha a kapcsoló zöld, akkor engedélyezve van. Érintse meg letiltani

Ha valaha úgy dönt, hogy újra be akarja kapcsolni a funkciót, kövesse a fenti lépéseket, és az engedélyezéséhez érintse meg a Nem használt alkalmazások kitöltése elemet.

Hogyan lehet egyedileg kirakni az alkalmazásokat az iPhone készülékére

Lehet, hogy lehetősége van az alkalmazások letöltésére a törlés helyett, de nem szeretné, ha az iOS ezt automatikusan megtenné.

Szerencsére akkor is külön töltheti le az alkalmazásokat, ha az automatikus beállítás ki van kapcsolva. Itt van, hogyan.

  • Nyisd ki Beállítások
  • Érintse meg Tábornok
  • Érintse meg iPhone tárhely
  • Koppintson egy alkalmazásra, amelyet le szeretne tölteni
  • A következő menüben látnia kell egy opciót Letöltés App. Érintse meg
  • Érintse meg Letöltés App még egyszer megerősíteni

Az automatikus beállításhoz hasonlóan az alkalmazások külön-külön történő kirakása menteni fogja az alkalmazás dokumentumait és adatait az eszközön. Így az alkalmazás újratelepítése mellett az adatok zökkenőmentesen visszaállnak.

A letöltött alkalmazások újratelepítése

Nyilvánvaló, hogy a funkció letiltása újratelepíti az alkalmazásokat, és megakadályozza, hogy a jövőben automatikusan kitöltődjenek.

Ha továbbra is használni szeretné a funkciót, de hozzáférnie kell egy letöltött alkalmazáshoz, akkor lépjen ide: Beállítások -> Általános -> iPhone tárhely. Koppintson egy alkalmazásra, majd érintse meg a elemet Telepítse újra az alkalmazást.

Alternatív megoldásként egyszerűen érintse meg az ikont hogy újratelepítse

Más problémák

Másrészt felmerülhetnek bizonyos problémák a kihasználatlan alkalmazások kitöltésével.

Egyes felhasználók ugyanis arról számolnak be, hogy alkalmazásadataik valóban törlődnek, amikor egy alkalmazást kiraknak. Ennek minden esetét nem tudjuk önállóan megerősíteni, de határozottan nem az állítólag működik a kirakodás.

Lehet, hogy hiba van az iOS 11+ vagy az adott verzió egyedi példányában, vagy egy alkalmazással kapcsolatos probléma. Szerencsére az alkalmazások adatainak elvesztése az alkalmazások kirakása soránnem úgy tűnik, hogy elterjedt. Más szavakkal, nagyon jól lehet, hogy csak elszigetelt vagy szórványos eseményről van szó.

Egy másik megjegyzés, ha az iPhone-ja van tulajdonképpen alkalmazások valós törlése, akkor valószínűleg van egy másik hiba vagy probléma a kézibeszélővel. Javasoljuk, hogy próbálkozzon kemény újraindítással, készítsen biztonsági másolatot és gyári alaphelyzetbe állítást, vagy forduljon közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatához.

Legutóbbi hozzászólások