Hogyan lehet a legtöbbet kihozni az Amazon Echo Dot-ból iPhone-jával

Míg a legtöbb ember úgy gondolja, hogy az iPhone felhasználók számára a HomePod az automatikus választás, az Amazon Echo vagy az Echo Dot egy másik, olcsóbb okos hangszóró. És ha kapsz ajándékba, mint én, hogyan hagyhatod fel a felhasználásával?

Számos dolgot megtehet iPhone-jával és Alexa-jával, amit HomePod-tal is megtehet, és valójában egy kicsit többet is megtehet. Tehát íme, hogyan hozhatja ki a legtöbbet Amazon Echo Dot-jából iPhone-jával.

Összefüggő:

  • Élet a Google-ben és az Alexa Home Apple Lifestyle-ban
  • A HomePod gondjai vannak az internetkapcsolattal? Hogyan lehet javítani
  • Hónapokkal később a HomePod Review: Hogyan viszonyul a Google Home és az Alexa szolgáltatáshoz, és miért kell a Sirinek fokoznia

Az első lépések az Alexa és az iPhone készülékkel

Az első dolog, amit valószínűleg akkor tett, amikor megszerezte az Amazon Echo Dot-t, az Alexa alkalmazás letöltése iPhone-ra. Ez a kulcs az összes alkalmazás összekapcsolásához és a használni kívánt műveletek beállításához, az alkalmazásban Skills néven.

Ha valamilyen okból nem töltötte le az alkalmazást, az ingyenesen elérhető az App Store-ban. A letöltés után bejelentkezik az Amazon-fiókjával, bekapcsolja az Amazon Echo Dot-ot, hozzáadja az eszközt az alkalmazáshoz, és a csatlakozáshoz kövesse az utasításokat.

Ezután csak szánjon egy kis időt a navigációra és az alkalmazás megismerésére. Különösen tekintse át a bal oldali menüt, mert ezekről az elemekről fogunk itt beszélni.

Ismételten, ha már mindezt egyedül végigjárta, akkor az alábbi hűvös részekre léphet!

A listák kezelése

A menüből válassza a lehetőséget Listák. Itt létrehozhat egy új listát és kezelheti a meglévő listákat. De milyen szórakoztató lenne mindezt az alkalmazásban csinálni? Hagyd, hogy Alexa megtegye helyetted.

Utasíthatja Alexát, hogy hozzon létre egy listát az Ön számára, tegyen fel tételeket a listába, jelölje meg az elemeket befejezettként, és közölje, mi szerepel a listáin.

Tehát, miközben vacsorát főz, és rájön, hogy éppen kifogyott a teje, azt mondhatja: "Alexa, adj tejet a [lista neve] listámhoz", amit meg fog tenni, és megerősíti, hogy megtette.

Emlékeztetők, riasztások és időzítők beállítása

Közvetlenül a listában, a megjelenő menüben Emlékeztetők és riasztások. Érintse meg, és megjelenik a Emlékeztetők, Riasztások, és Időzítők. Ami hasznos, hogy amikor először jársz oda, láthatod azt a kifejezést is, amelyet Alexa-val kell használni mindegyik beállításához.

Visszatérve a vacsora forgatókönyvéhez, beállíthat egy időzítőt ahhoz az ételhez, amelyet éppen a sütőbe tett. Csak mondja: "Alexa, állítson be egy időzítőt [X] percre vagy órára." Vagy használhatja a riasztási funkciót: „Alexa, adjon hozzá riasztást [X időre]”.

És most rájött, hogy ki kell olvasztania a sültet a holnapi vacsorára, így mondhat ilyet: "Alexa, állítson emlékeztetőt a sült leolvasztására holnap reggel 8-kor."

Minden egyes paranccsal látni fogja ezeket az emlékeztetőket, riasztásokat és időzítőket az alkalmazásban. De azt is megkérdezheti, hogy "Alexa, mi az [emlékeztető, riasztás, időzítő]?" helyette.

Ezeknek bármelyikét is törölheti, ha egyszerűen azt mondja: "Alexa, törölje az [emlékeztetőimet, riasztásaimat, időzítőimet]."

Kommunikáljon kapcsolataival

Az eszköz beállítása során valószínűleg megkérdezték, hogy importálni szeretné-e névjegyeit. És, Névjegyek a menü következő eleme. Ha nem a telepítés során importálta őket, később megteheti azt a Több (hárompontos ikon) gomb a jobb felső sarokból. Válassza a lehetőséget Névjegyek importálása.

Most fontos, hogy az iPhone-járól elérhetőek legyenek ezek a kapcsolatok, ha az Alexát szeretné kommunikálni velük. Akkor küldhet vagy küldhet üzenetet, ha a másik személy az Alexa alkalmazást használja, vagy telefonál.

Csak mondd: „Alexa, küldj szöveges üzenetet Abbynek ...” vagy „Alexa, hívd Abbyt”, és a kérésedet megerősítjük.

Hozzon létre rutinokat

A menü lista következő Rutinok. Ez a terület lehetővé teszi olyan műveletek sorozatának beállítását, amelyeket egyetlen parancssal hajthat végre az Alexa számára.

Mielőtt elkezdené a rutin létrehozását a semmiből, koppintson a ikonra Kiemelt lap tetején az ajánlott rutinok. Így megismerheti a beállításukat.

Kezdjük az „Alexa, Start My Day” rutinnal. Koppintson rá, mozgassa a csúszkát a tetején a bekapcsoláshoz, majd testre szabhatja, hogy Alexa mit fog tenni minden reggel, amikor megadja neki ezt a parancsot.

Alatt Alexa Will, megérintheti a pluszjelet, ha műveletet szeretne hozzáadni számos lehetőség közül, például naptár, zene vagy hírek. Vagy használhatja azokat, amelyek már szerepelnek a listán. Rendezze át a műveleteket abban a sorrendben, amelyben az Alexa végrehajtja őket. Egy műveletet eltávolíthat a listáról, ha megérinti a mellette lévő mínuszjelet.

Adjon hozzá készségeket és játékokat

A következő menüpont neve Kipróbálandó dolgok, de erről a szakaszról nincs sok mondanivaló, kivéve, hogy jó, ha felfedezed, hogy megnézhesd Alexa néhány dolgát. Menjünk tovább Készségek és játékok.

Az alkalmazás ezen szakasza tele van alkalmazásokkal, játékokkal és készségekkel, amelyeket az Alexával használhat. Megnézheti a tetején található füleket Felfedez, Kategóriák, és A te képességeid valamint valami konkrét után kutatni.

Szóval, milyen jó dolgokat tehet Alexa-val és iPhone-jával? Íme néhány.

Hallgassa meg dallamait

Ha olyan alkalmazásokkal hallgat dalokat, mint az Apple Music, a Sirius XM vagy a Pandora, hozzáadhat egy készséget az alkalmazáshoz, és utasíthatja Alexát, hogy zenéljen ezeken az alkalmazásokon.

Használjuk példaként az Apple Music alkalmazást. Koppintson Kategóriák >Zene és hang és keresse meg az Apple Music alkalmazást, vagy csak keresse meg a tetején. Amikor meglátja, koppintson rá, majd érintse meg a elemet Engedélyezés a használatra. A rendszer összekapcsolására a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be Apple Music-fiókjába.

Most, amikor az Apple Music-ot akarja hallgatni, kérdezze meg Alexát. A képernyőn észreveheti az Alexa és az Apple Music javasolt parancsait. Tehát azt mondhatja: „Alexa, játsszon Beats 1 rádiót az Apple Music-on”, majd készüljön fel a ringre.

Szerezd meg a híreket

Csakúgy, mint a zene esetében, csatlakoztathatja kedvenc hírforrását. Irány a hírek kategóriában böngészhet az alkalmazások között, vagy kereshet egyet. Koppintson rá és válassza ki Engedélyezés a használatra.

Ezután mondjon ilyeneket: „Alexa, nyisd meg a CNN-t” vagy „Alexa, kérj címet a Washington Posttól”.

Játszani

Amikor unatkozol, Alexa szórakoztathat, és kihívást is jelenthet. Válaszd ki a Játékok és érdekességek kategóriába, és lehetővé tesz néhány szórakoztató játékot.

Olyan játékokat játszhat, mint a Jeopardy !, a Zenei kvíz, az Inkább és a Név megnevezése. Keressen egy összekapcsolni kívánt játékot, és kövesse ugyanazt a folyamatot, mint más készségek hozzáadása a Engedélyezés a használatra gomb.

A csatlakoztatni kívánt játék képernyőjén hasznos mondatok láthatók, amelyeket a játék kezdetéhez, befejezéséhez vagy segítségéhez használhat.

Képességeinek megtekintése

Mint fent említettük, látni fogja a A te képességeid fül az alkalmazás Készségek és játékok szakaszában. Minden engedélyezett készség itt található. Ezen a területen megtekintheti, rendezheti és letilthatja őket.

Vásároljon az Amazon-on

Természetesen az Amazon Echo Dot közvetlen kapcsolatban áll az Amazon Prime vásárlási élményével. És ez a készülék jó része, ha rendszeresen vásárol az Amazon-on. Itt van néhány praktikus parancs.

  • - Alexa, rendeljen kutyaeledelt.
  • - Alexa, rendelje át a kutyaeledelt.
  • - Alexa, adj hozzá kutyaeledelt a kosaramhoz.

Ha attól tart, hogy Alexa rendelhet valamit, amit nem neki szánt, beállíthat egy jelszót.

Megrendeléskor megtudhatja, hogy mikor fogják kézbesíteni az "Alexa, hol vannak a cuccaim?"

Alexa és iPhone, A Solid Combo

Ez természetesen nem ért véget azon dolgok listáján, amelyeket Amazon Echo Dot-jával és iPhone-jával megtehet, és még közel sem áll mindazhoz, amit az Alexa tehet érted. De ha még nem ismeri ezt a dinamikus duót, akkor ez remek kezdet.

Ha rendelkezik Amazon Echo Dot-nal, és iPhone-jával használja, akkor az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk kedvenc készségeit, parancsait vagy alkalmazásait.

Legutóbbi hozzászólások