Az iPhone hangszórójának és mikrofonjának tisztítása

Az iPhone készülékek mindenhova járnak velünk: dolgozni, vacsorázni, lefeküdni, a fürdőszobába. Csak méltányos elvárni, hogy időnként kissé bepiszkolódjanak. Az iPhone nagy részének tisztítása egyszerű, csak törölje le egy mikroszálas kendővel. De a hangszórók és a mikrofonok egy teljesen más történet.

Az iPhone képernyőjének tisztítása egyszerű, de a hangszóró nem ilyen egyszerű.

A helyzetet tovább súlyosbítja, ellentétben az ujjlenyomat-borítású kijelzővel, ha az iPhone hangszórói vagy mikrofonjai túlságosan piszkosak, akkor valójában nem működnek megfelelően. A por, a sár vagy a smink erős bevonata gyorsan blokkolja a rács be- vagy kilépő hangját, vagyis zenéje csendesen szól, és az emberek nem hallják telefonhívások során.

A számukra kapott bánat ellenére az iPhone valójában elég tartós technológia. Rendszerint mindenféle probléma nélkül képesek ellenállni az időnként eső vízcseppeknek. A mikrofonok és hangszórók azonban - amelyek az iPhone elején, alján és hátulján találhatók - még mindig meglehetősen kényesek. Azoknak kell lenniük, mert a mozgó alkatrészektől függenek, hogy működni tudjanak. Ez azt jelenti, hogy könnyű okozni nekik a kárt, miközben megpróbálja tisztán tartani az okostelefont.

Elege van abból, hogy nem hallja át a szennyeződéseket az iPhone készülékén? Kép: Unsplash

Az Apple ajánlása a hangszórók tisztítására egyszerűen a törmelék „megtisztítása”. Ez több, mint egy kicsit homályos. Szerencsére a segítségünkre voltunk, hogy megmutassuk, pontosan hogyan kell tiszta a törmeléket négy különböző módszerrel, így pontosan tudni fogja, hogyan kell tisztítani az iPhone hangszórót.

Készítse elő iPhone-ját, mielőtt elkezdené

Ezek némelyike ​​kissé nyilvánvalónak tűnhet, de arra az esetre, ha még nem gondoltál volna rá, akkor is elmondjuk. Van néhány dolog, amit meg kell tennie előtt az iPhone bármely részének tisztításának megkezdése:

  • Húzza ki a kábeleket
  • Vegye ki a tokjából (ha van ilyen)
  • Fontolja meg a képernyővédő eltávolítását
  • Kapcsold ki!

Először tisztítsa meg iPhone készülékét

A hangszórók tisztításának megkezdése előtt tisztítsa meg iPhone készülékének minden felületét a szennyeződések, olaj és piszok eltávolítása érdekében. Ha szükséges, fertőtlenítse készülékét.

  • Fogjon meg egy puha, enyhén nedves, szöszmentes ruhát, mint egy lencseruha vagy mikroszálas kendő
  • Törölje meg iPhone készülékének minden felületét, még azokat is, amelyekkel rendszeresen nem érintkezik, például a hátlapját
  • Ha a ruha önmagában nem végezte el a munkát, nedvesítse meg a ruhát egy kis meleg szappanos vízzel, és csavarja ki, mielőtt iPhone-ján használja.
  • Ha szükséges, fertőtlenítse iPhone-ját 70% izopropil-alkohollal vagy fertőtlenítő törlőkendővel (ne használjon fehérítőt tartalmazó törlőkendőt) - még egyszer csavarja ki, mielőtt a készülékre alkalmazná
  • Óvatosan törölje le az iPhone összes külső felületét
  • Hagyja megszáradni az iPhone készülékét

Keresse meg iPhone hangszóróit

Ezenkívül hasznos tudni, hogy hol található a három hangszóró és mikrofon az iPhone-on. Mindegyiket fém rács fedi, amely megakadályozza a szennyeződés bejutását az iPhone készülékébe, ugyanakkor kiváló munkát végez, lehetővé téve a külső felépülést.

A mikrofonok és hangszórók három helyen vannak az iPhone készülékén. Kép: Apple

Van egy az iPhone előlapján, a FaceTime kamera mellett. Van egy sor kör alakú furat is az iPhone alján, és még egy a hátsó kamera mellett. Rendszeresen tisztítsa meg ezeket a hangszórókat és mikrofonokat.

1. Használjon puha sörtés kefét

Nem csak a fogak tisztítására szolgál! Ne használja ugyanazt.

Az iPhone hangszóróinak tisztításának első technikája az, hogy puha sörtés kefével ecsetelje őket. Ez lehet egy fogkefe vagy egy ecset - bár mindenképp gondoskodnia kell arról, hogy az Ön által használt kefe tiszta és száraz legyen. Ecsetet használva érdemes rövidebbre vágni a sörtéket, ami nagyobb irányítást tesz lehetővé.

Kaparja ki a szennyeződéseket egy tiszta, száraz fogkefével.

Amikor a hangszórót vagy a mikrofont ecseteli, súrolja a törmeléket a széléig, hogy ezután kipattintsa. A kiszáradt piszok elég sok munkát igényel, hogy fellazuljon és elszabaduljon, de tartsa meg és ne próbáljon túl durva lenni.

2. Használjon festői szalagot

A festői szalagot úgy tervezték, hogy ne hagyjon ragacsos maradványokat.

A maszkolószalagot vagy a festőszalagot kifejezetten úgy tervezték, hogy ne hagyjon ragasztómaradványokat bármilyen felületen. Ez nagyszerű eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására iPhone hangszórójáról vagy mikrofonjáról. Ennek ellenére továbbra is szelíd akar lenni vele, mert ha bármilyen ragasztó mégis elakadna, az még piszkosabbá teheti iPhone-ját.

A feltekercselt szalag kiválóan alkalmas a szennyeződések kellemetlen résekbe jutására.

Javasoljuk, hogy rövid szalagot görgessen szoros hengerbe, ragadós oldalával kifelé, majd nyomja be vagy bökje be a hangszóróba vagy a mikrofon rácsába. Ha azt észleli, hogy a szalag összegyűjti a szennyeződéseket, azonnal cserélje ki egy tiszta darabra, hogy elkerülje a törmelék visszahelyezését a hangszóróba.

3. Használjon fogpiszkálót

Fogpiszkáló, a piszok kiszedéséért!

A fogpiszkáló hasznos eszköz a piszkos iPhone hangszórók elleni küzdelemben. De mint minden másnál, szelídnek kell lenni velük, biztosítva, hogy ne nyomja túl erősen a finom rácsot.

A fogpiszkáló hegyével finoman kaparja végig a hangszórót, és húzza a szennyeződéseket a szélekig, ahol ki tudja szedni. Képesnek kell lennie arra, hogy a legszáradtabb szennyeződéseket aprítsa el, bár ha küzd, akkor kissé megnedvesítheti a fogpiszkáló hegyét.

Vigyázzon, hogy a fogpiszkáló ne hasadjon szét, és több rendetlenséget okozzon iPhone-ján.

A fogpiszkáló segítségével vigye át a nedvességet a szennyeződésbe, és lazítsa meg. Azonban muszáj rendkívül óvatos amikor folyadékot vezet be az iPhone készülékébe, mivel a folyadéknak nagyon könnyű a rács mögé kerülnie és maradandó károsodást okozhat.

4. Óvatosan használja a sűrített levegőt

Óvatos használat esetén a sűrített levegő nagyszerű eszköz a piszkos iPhone-ok ellen. Kép: Viking-Direct

A sűrített levegő vagy a permetező por nagyszerű eszköz a technológia tisztaságának megőrzéséhez, különösen olyan nehezen elérhető helyeken, mint a MacBook rajongói, vagy a billentyűzet alatt. Ennek ellenére a sűrített levegő potenciálisan károsíthatja iPhone hangszóróját vagy mikrofonját. Valójában az Apple nem javasolja a sűrített levegő teljes használatát.

Ennek oka, hogy a sűrített levegő meglepően erős, és megtörheti a hangszórók vagy mikrofonok belső részeit. Sok felhasználó véletlenszerűen használta a sűrített levegőt, és megállapította, hogy hangszóróik vagy mikrofonjaik teljesen utána leálltak.

Ha azonban elolvassa a dobozon található utasításokat, és megfelelő távolságból használja, lehetséges a sűrített levegő biztonságos használata. Abszolút értéket javasolunk minimális távolság 6 ” és javasoljuk, hogy a levegőt szöget szórja be egyenesen a hangszóróba vagy a mikrofonba. Ezenkívül minden laza szennyeződés a levegőbe repül, ezért permetezés előtt takarja le a szemét.

Most hallasz minket? Reméljük, hogy ezek a tippek elősegítették az iPhone hangszóróinak és mikrofonjainak tisztaságát. Ha megtalálta saját tisztítási technikáit, kérjük, ossza meg őket az alábbi megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások