SD-kártya formázása a Mac-en

Az SD-kártyák a legkisebb életmentők az okoseszközök tárhelyének bővítésében. De használniuk kell egy SD-kártyát a Mac-en.

Megtekintjük az ehhez szükséges lépéseket, hogy újra munkába állhasson. A lépések elég egyszerűek, és csak az SD-kártyára és a Lemez segédprogramra van szükség. Szerencsére a Lemez segédprogram már szerepel a macOS-ban.

Ezeket a rendkívül apró flash memóriakártyákat elsősorban az iPhone és a kamera extra tárolására használják. Fontos megjegyezni, hogy biztonsági másolatot szeretne készíteni az SD-kártyán már található fájlokról. A formázási folyamat befejezése után a kártya teljesen megtisztul, és a fájlok törlődnek.

SD-kártya formázása Mac-en

Miután biztonsági másolatot készített SD vagy micro SD kártyájáról, készen áll a tárolóeszköz formázására. Íme a megvalósításának lépései:

  1. Helyezze be az SD-kártyát a Mac nyílásába.
  2. Lépjen a Finder> Alkalmazások> Segédprogramok menüpontra.
  3. Nyisd ki Lemez segédprogram.
  4. Az oldalsávon válassza ki a formázni kívánt SD-kártyát.
  5. A Lemez segédprogram tetején nyomja meg a gombot Törli.
A formázás előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot az SD-kártyán lévő fájlokról.

Miután megnyomta a Törlés gombot a Lemez segédprogramban, az alkalmazás megkéri, hogy nevezze át az SD-kártyát. Tegye ezt, majd érintse meg a Törlés gombot a jobb alsó sarokban.

Ezenkívül van egy szakasz, amely megkérdezi, hogy melyik formátumban szeretné formázni az SD-kártyát. Javasoljuk ennek a formátumnak a váltását opciót az ExFAT-hoz ha még nincs kiválasztva.

Innentől kezdve a Lemez segédprogram varázslatos lesz, és formázza az SD-kártyát. Miután elkészült, meg kell nyomnia a „Kész” gombot a jobb alsó sarokban.

Most kissé izgatott lehet, hogy elkészült, de még ne csak húzza ki az SD-kártyát. Ehelyett keresse meg a formázott kártyát a bal oldali sávban, és nyomja meg a kiadás gombot. Ezzel biztosíthatja, hogy valami ne törjön el, amelyet általában újra kell formázni, mielőtt a kártya megfelelően működik.

Mi van, ha nincs SD-kártyahelyem?

Miután az Apple 2016-ban úgy döntött, hogy átalakítja a MacBook Pro felállását, ez az SD-kártyahely halálát jelentette. A legtöbb iteráció előtti MacBook modellnek az oldala van beépítve, de ha nem, akkor további darabra lesz szüksége.

Attól függően, hogy a Mac melyik verziójával rendelkezik, USB SD kártyaolvasót kell beszereznie. Ezek megint viszonylag olcsóak, attól függően, hogy melyik Mac-mel próbálják ezt használni.

Mi a következő lépés?

Miután végrehajtotta a fenti lépéseket, az SD-kártya megtisztul, és felhasználható minden olyan alkalmazáshoz, amely alkalmasnak tűnik. Legyen szó digitális fényképezőgépben történő felhasználásról, Raspberry Pi rendszer építéséről vagy bármilyen más projektről, amelyet be akar fejezni.

Ha problémákba ütközik, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mi biztosan segítünk kideríteni, mi történik. Ez egy elég egyszerű folyamat, de helyesen kell követnie a lépéseket, mivel a Lemez segédprogram más csatlakoztatott merevlemezeket is törölhet.

Legutóbbi hozzászólások