Gyakori iOS 9 problémák és hibaelhárítási tippek

Az Apple minden évben kiad egy új frissítést az iPhone és iPad operációs rendszerre, az iOS-re. Minden frissítés új funkciókat, hibajavításokat és - a felhasználók panaszainak széles választékát kínálja az új és folyamatban lévő problémákkal kapcsolatban. Nézzünk meg néhány ilyen kérdést.

Az iOS 9 eszköz elakadt a Slide to Frissítésnél

Először is a nagyval kezdjük - egy probléma a magával a frissítéssel, amely miatt a felhasználók nem tudták befejezni a telepítési folyamatot, és kizárták a felhasználókat a telefonjukból. Hoppá! Ez nagy baj. Szerencsére van egy javítás az érintettek számára, és az Apple már orvosolta a problémát azok számára, akik még nem frissítettek.

Ha még nem frissített iOS 9-re, akkor az Apple kiadta az iOS 9.0.1-et, amely megakadályozza ezt a lezárást, és néhány egyéb problémát is megold. Tehát, ha frissíteni megy, addig, amíg az iDevice 9.0.1-es verziót ír, gondját viseli.

Ha elég szerencsétlen, hogy megpróbált frissíteni az iOS 9 eredeti kiadására, és úgy találta, hogy ez a hiba érinti, az Apple szerint az alábbiakat kell tennie.

* Ha már frissített iOS 9-re, akkor frissítenie kell iOS 9.0.1-re:

(1) Csatlakoztassa iOS-eszközét egy számítógéphez. Ezután ellenőrizze, hogy az iTunes nyitva van-e.

(2) Amíg a készülék csatlakoztatva van, nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés és a Kezdőlap gombokat, amíg meg nem jelenik a Csatlakozás iTuneshoz képernyő.

(3) Kérésre válassza a Frissítés lehetőséget.

(4) A visszaállítás befejezése után hajtsa végre a képernyőn megjelenő lépéseket az eszköz beállításához.

* Ha már megoldotta ezt a problémát az eszköz visszaállításával

(1) Ha még az iOS 9.0.1 elérhetősége előtt felmerült ez a probléma, és már újként beállította eszközét, akkor a következő lépések segítségével állítsa vissza az előző biztonsági másolatot:

(2) Frissítse eszközét iOS 9.0.1-re.

(3) Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése lehetőséget. Ez törli az eszközödön jelenleg található összes tartalmat.

(4) Ezután állítsa be készülékét.

(5) Amikor a rendszer kéri, hogy állítson vissza biztonsági másolatból, válassza ki az iCloudot vagy az iTunes alkalmazást, és kövesse az előző biztonsági másolat visszaállításához szükséges lépéseket.

Nem minden eszközt érintett ez, és a probléma már kijavítva, így az új frissítéseknél nem lesz ez a probléma. Az érintettek számára azonban elég nagy pofon, hogy iDevice-jüket beragadtnak és használhatatlannak találják, mielőtt befejezhetné a frissítést. Kipróbálhatja ezeket a tippeket is.

Cellular Data Woes

Az Apple vitafórumán és más webhelyeken számos felhasználó panaszkodik a mobiladatokkal kapcsolatos problémákról. Néhányan nem tudják elérni, hogy alkalmazásaik hozzáférjenek az adatokhoz, amikor LTE-t használnak, mások szerint a beállításokat visszaállították, így minden alkalmazás hozzáférhet a mobiladatokhoz, még akkor is, ha eredetileg ki voltak kapcsolva.

Bár nincs közös szál a mobil adatproblémák között, ezért nincs garantált javítás, ha ezeket vagy hasonló problémákat tapasztal, akkor mindig kipróbálhatja a következő lépéseket:

(1) Nyissa meg a Beállítások> Mobil elemet. Győződjön meg arról, hogy a Cellular Data be van kapcsolva. Ha igen, kapcsolja ki és be.

(2) Ellenőrizze továbbá az LTE engedélyezése beállítást, és győződjön meg arról, hogy az LTE engedélyezve van-e a hang és az adat számára.

(3) Próbálja meg a telefont Repülő üzemmódba állítani, majd kapcsolja ki a Repülőgép módot.

(4) Nyissa meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget, és válassza a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget.

Az utolsó lépésben a telefonon tárolt Wi-Fi jelszavak törlődnek, de egyébként mindent a helyén hagy. Te is kipróbálhatod ezt és ezt.

Folyamatos Wi-Fi-problémák

Minden iOS-kiadás számos panasszal jár a Wi-Fi-kapcsolat problémáival kapcsolatban, valamint az új panaszokkal együtt a felhasználók nagy része azon panaszkodik, hogy a frissítés nem oldotta meg a problémájukat. Az iOS 9 sem kivétel.

Mi az elvétel ebből? Kipróbálhatja a szokásos típusú javításokat a telefon hálózatának alaphelyzetbe állításához:

(1) Kapcsolja be / ki a Wi-Fi-t

(2) Nyissa meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget, és válassza a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget.

De az igazi elvihetőségnek az kell lennie, hogy a Wi-Fi diagnosztizálása bonyolult, és nagyon nehéz megmondani, hogy egy frissítés okozott-e problémát, vagy csak egy apró különbség van, amely most jobban észrevehető. Lényeg: ha a frissítés után Wi-Fi problémákat tapasztal, akkor meg kell határoznia, hogy a probléma egynél több Wi-Fi helyen történt-e. Ha nem, akkor lehet, hogy ellenőriznie kell a saját router beállításait, mivel a probléma valóban ott lehet.

Folyamatos Bluetooth-problémák

Csakúgy, mint a Wi-Fi, úgy tűnik, hogy minden iOS-frissítés magával hoz néhány Bluetooth-problémát. Sok felhasználó tapasztalja, hogy autója vagy fülhallgatója hirtelen megszakítja a kapcsolatot, vagy megtagadja a csatlakozást, ha egy másik eszköz már csatlakozik Bluetooth-on keresztül. Sokak számára megoldja a Bluetooth ki- és bekapcsolása, de ez nem jó hosszú távú megoldás.

A Bluetooth-problémák elhárításához a legjobb, ha az összes Bluetooth-eszközt megjavítja, és onnan megy. Ehhez meg kell nyitnia a Beállítások> Bluetooth elemet, és minden eszköznél érintse meg az (i) nfo gombot, és válassza az „Elfelejteni ezt az eszközt” lehetőséget. Ezután újra kell párosítania az eszközöket, bármilyen módszerrel párosítaniuk kell őket (az első csatlakoztatáshoz).

A fejhallgatók újrapárosításához jó alapszabály, hogy be kell kapcsolni a készüléket, tartani nyomva a „hívás / válasz” gombot, és a fejhallgatót újra bekapcsolni, miközben továbbra is nyomva tartja a gombot, amíg sípolást nem hall. .

Más audioeszközök újbóli párosításához a folyamat általában hasonló: tartsa lenyomva a bekapcsológombot vagy a bluetooth választót, amíg a készüléken jelzőfény villogni nem kezd.

Nincs elég hely az iOS 9 letöltéséhez.

Bár az Apple mindenkinek biztosította, hogy az iOS 9 frissítés csak 1,3 GB méretű legyen, ez nem jelenti azt, hogy néhány eszköz felkészült volna rá. Sok olyan felhasználó számára, aki régebbi iPhone-jaival és 8 GB-os és 16 GB-os iPad-jével rendelkezik, meglehetősen kihívást jelenthet az új iOS 9 számára helyet biztosítani. Bölcs dolog annak biztosítása, hogy megfelelően kezeljék tárhelyüket az iTunes vagy más adathordozóval történő szinkronizálás révén. . Fontos megjegyezni, hogy az új iOS 9 frissítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ideiglenesen töröljék az alkalmazásokat a könnyű és sikeres frissítés érdekében. A frissítés befejezése után ezeket a törölt alkalmazásokat lecseréljük.

Az átállás megkönnyítése érdekében a legjobb, ha az iOS 9 frissítés megkezdése előtt néhány egyszerű feladatot elvégez. Ezek az egyszerű feladatok jobban biztosítják a sikeres futást, sok bonyodalom nélkül. Törölje eszközén a nem szükséges üzeneteket és mellékleteket. Távolítsa el az összes szemetet és szemetet. A legfontosabb az, hogy az összes fényképet, videót és fájlt át kell vinni egy biztonsági másolat forrására vagy számítógépére, majd törölni kell az eszközről.

Semmi sem érzi jobban, mint elindítani az iOS frissítést és egy tiszta és rendezett eszközt! Amíg természetesen rájössz, hogy a következő napot újra úgy kell töltened, hogy a dolgokat úgy állítsd be, ahogy neked tetszik. Ha nincs elegendő hely, az iOS 9 telepítésének módja itt található.

App ritkítás

Az űrproblémákról szólva ne számítson arra, hogy hatalmas mennyiségű helyet szabadít fel az Apple „App Thinning” -jéből, amely állítólag csökkenti a telepített alkalmazások méretét. Kivágták az eredeti iOS 9 kiadásból, hivatkozva az iCloud biztonsági mentések és visszaállítások kezelésével kapcsolatos problémákra. Az Apple nem értesült arról, hogy ez a nagyon szükséges funkció mikor valósul meg teljes mértékben. Egy nap. Egy nap.

Lomha

Az iOS 9 egyik gyilkos funkciója, hogy feltételezzük, hogy az iOS 8 finomítása, még gyorsabbá és jobbá téve az eszközöket. De mi van, ha egy régi iDevice-t használ és iOS 7 rendszert futtat? A zsűri továbbra sem tudja, hogy az iOS 9 sebességnövelést nyújt-e az iOS 7-hez képest. Addig is, ha problémái vannak, íme néhány hely, ahol felgyorsíthatja az iOS 9-et. Ne feledje, hogy ezek közül sok tiltsa le az iOS 9 néhány új funkcióját, de ha egyszerűen egy gyorsabb és stabilabb felhasználói élményre vágyott egy régebbi eszközön, akkor valószínűleg erre vágyott.

* Csökkentse az animált effektusokat a Reduce Motion funkció bekapcsolásával. Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Csökkentse a mozgást.

* Tiltsa le az átláthatóságot. Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Kontraszt növelése> Átlátszóság csökkentése.

* Tiltsa le a Spotlight Search siri javaslatát. Beállítások> Általános> Spotlight Search> Siri javaslatok.

* Tiltsa le a háttérben történő alkalmazásfrissítést. Beállítások> Általános> Háttéralkalmazás-frissítés.

* Tiltsa le az átadást. Beállítások> Általános> Átadás és javasolt alkalmazások> A kézbesítés kikapcsolása.

* Kapcsolja ki az automatikus letöltéseket. Beállítások> Alkalmazás- és iTunes áruházak> tiltsa le az automatikus letöltéseket.

Az iOS 9-re történő frissítés után nincs alacsony fogyasztású mód az iPad-en

Az Apple közismertvé tette, hogy az új iOS 9 frissítés további órát ad a felhasználóknak, mielőtt csatlakoztatniuk kellene a töltőt. Azonban, hogy a jegyzetet ne hagyják ki, az alacsony energiafogyasztású mód opció nem érhető el iPad-eknél. Kizárólag iPhone-okra készült. Ez érthető módon félrevezető volt sok iPad-felhasználó számára, akik tévesztették ezt a nem elérhető lehetőséget egy bosszantó iOS 9-es hibával. Ez egy funkció, nem hiba. A készülék éppen nincs beállítva az alacsony fogyasztású üzemmód opcióra, mert az Apple feltételezi, hogy a hatalmas akkumulátor elegendő. A futásteljesítmény változhat.

Azoknál a felhasználóknál, akik azon tűnődnek, miért érhető el ez az opció csak az iPhone esetében, a legnépszerűbb idealizálás azt hiszi, hogy az ok az iPhone szélesebb körű használatából származik az iPad felett. Az iPhone-t általában többet használják, ezért sokkal gyorsabban lemeríti az akkumulátort, mint az iPad. Ne aggódjon azonban, mivel lehetőség van arra, hogy a jövőben valamikor hozzáadják az opciót az iPad számára.

Legutóbbi hozzászólások