iPhone 4 hibaelhárítási útmutató

Általános útmutatás:

 • A 4 R
 • A frissítési jogosultság meghatározása

Problémák és javítások:

 • Jel csökken vagy romlik, ha bizonyos módon tartják őket („Halál Grip”)
 • Véletlenül leteszi vagy elnémítja a fülbe tartó hívások során (közelségérzékelő probléma)
 • Lassú letöltések 3G-kapcsolaton keresztül
 • „Nincs SIM-kártya telepítve” hiba
 • A FaceTime nem működik; Nincs lehetőség a Beállításokban: Javítás

A 4 R

Ez a növekvő javítások listája, amelyek meglepően sok iPhone 4 problémát képesek megoldani.

1. Indítsa újra (hard reset). Ez sikert hozhat a lassú 3G adatátvitel és más problémák esetén. Tartsa lenyomva az alvás / ébresztés és a home gombokat egyidejűleg nagyjából 15-20 másodpercig, amíg a képernyő kikapcsol, majd megjelenik egy Apple logó, ami az újraindítást jelzi. Néhány probléma megkövetelheti (furcsa módon), hogy ezt az eljárást kétszer végezzék el.

2. Állítsa vissza az összes beállítást. Ez megoldhatja a közelségérzékelő problémáit, a lassú átvitelt, a FaceTime problémákat, a mobilszolgáltatás elvesztését és még sok mást. Úgy tűnik, hogy a visszaállítás visszaállíthatja a lekapcsolt hardverelemeket és törölheti a sérült adatokat, ami megakadályozza a megfelelő csatlakozást. Keresse meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása lehetőséget. Vegye figyelembe, hogy ez törli a tárolt üzeneteket, jelszavakat és egyéb információkat.

3. Helyezze vissza, de ne biztonsági másolatból. Ez az eljárás megoldhatja az alkalmazás összeomlását, a telefonhívások során bekövetkező váratlan visszaállításokat, az akkumulátor lemerülését és még sok mást. Úgy tűnik, hogy az iPhone biztonsági mentéséből származó rossz visszatartási adatok (különösen azok, amelyek a korábbi iPhone-modellekhez készültek) különféle problémákat okozhatnak. Új telefonként történő visszaállítás törli a névjegyeket és más adatokat, de megoldhatja a problémát. Ehhez csatlakoztassa iPhone vagy iPod touch készülékét a számítógépéhez, kattintson az iTunes-ban a „Restore” gombra, majd válassza a „setup as new phone” lehetőséget.

Használja ezeket az Apple tippeket az adatok megőrzéséhez az eljárás során.

egyes problémák megkövetelhetik a telefon helyreállítását DFU (eszköz firmware-frissítés) módban. Ez megoldhatja az Exchange problémáit, az MMS-üzenetek küldésének és fogadásának képtelenségét, az eszköz lassúságát és egyéb problémákat.

A DFU visszaállításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:

1.Készítsen biztonsági másolatot a telefonról, és őrizze meg az adatokat. Kövesse az Apple Tudásbázis alábbi lépéseit a vásárlások átadásához és az iPhone biztonsági mentéséhez.

2. Helyezze az iPhone-t DFU módba. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógépéhez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást (ha nem nyílik meg automatikusan). Tartsa lenyomva a felső (alvás / ébresztés) és az otthoni gombot pontosan 10 másodpercig, majd engedje fel a felső (alvás / ébresztés) gombot, de tartsa folyamatosan a home gombot amíg az iTunes nem jelenít meg egy üzenetet arról, hogy a telefon helyreállítási módban van.

3. Helyezze vissza. Nyomja meg a visszaállítás gombot, és hagyja, hogy a telefon befejezze a helyreállítási adatokat. Miután elkészült, válassza a lehetőséget beállíthatja új telefonként.

4. Állítsa vissza a biztonsági másolatot (opcionális). Ezután visszaállíthatja a telefont a szokásos módon (nem DFU módban) a legfrissebb biztonsági mentéssel, nem pedig új telefonként. Azonban, ez az eredeti probléma visszatérését okozhatja egyes esetekben. Ha a probléma visszatér, kövesse újra az 1-3. Lépéseket, és ne állítsa vissza a biztonsági másolatot.

4. Helyezze vissza a SIM-kártyát. Ez a javítás néhány adatátviteli, jel- vagy mobilszolgáltatással kapcsolatos probléma esetén hatékony. Egyszerűen vegye ki a SIM-kártyát, száraz ruhával enyhén tisztítsa meg, ellenőrizze, hogy nincs-e törmelék a SIM-foglalatban, majd helyezze vissza a kártyát, biztosítva a szoros illeszkedést. Az erre vonatkozó utasításokat ebben az Apple Tudásbázis cikkben találja.

A frissítési jogosultság meghatározása

Kíváncsi arra, hogy jogosult-e az AT&T támogatott frissítésére az iPhone 4-re? 10 másodpercen belül vagy rövidebb időn belül megtudhatja, ha a következőt tárcsázza a billentyűzeten, majd megnyomja a „Hívás” gombot:

*639#

Vissza fog kapni egy szöveges üzenetet, amely jelzi a jogosultságát, pl .:

"Értékes ügyfélként felajánlhatunk egy frissítést egy új 2 éves elkötelezettséggel, és elengedhetjük a 18 dolláros frissítési díjat."

Visszacsatolás? [e-mail védett].

Jel csökken vagy romlik, ha bizonyos módon tartják őket („Halál Grip”)

Az iPhone 4 több vásárlója felvetett egy olyan problémát, amelyben az eszköz elveszíti a jel vételét és a hálózati sebességet, ha bizonyos módon tartják - különösen akkor, ha a telefont az eszköz alja közelében lévő oldalakon megfogják, ahol a kis varratok (fekete sávok) ) vannak. Íme két YouTube-videó, amely bemutatja a jelenséget:

 • Jelcseppek; ügy felhelyezése segít
 • A hálózati átbocsátás csökken

Tehát úgy tűnik, hogy lezárja az antenna által generált áramkört (amely az iPhone 4-et körülvevő fémcsík mentén húzódik) a kezével a jel jelentős romlását okozhatja.

Az antenna elhelyezkedése miatt néhány felhasználó megjegyezte, hogy ez a probléma nagyobb valószínűséggel jelentkezik, ha a bal kezét tartja.

Az Apple levelet adott ki a kérdéssel. Habár a levél nem említi kifejezetten, hogy a közelgő szoftverfrissítés a lemaradt hívások / kapcsolatok csökkenését eredményezi, közvetett bizonyítékok arra utalnak, hogy a frissítés a következő okok miatt valóban ilyen fejlesztéseket hozhat:

3G és EDGE. Az iPhone 4 automatikusan EDGE-re vált át a 3G-ről, amikor a 3G-jel egy bizonyos küszöb alá esik. Az egyik hipotézis szerint az iPhone 4 szoftverfrissítésében található új jelfelismerő algoritmus pontosabban felismeri, ha a 3G jel tarthatatlan, és agresszívebben kapcsol át az EDGE-re, mielőtt a hívások bekapcsolódnának. Mivel a hívások megszakadnak, amikor a 3G-ről az EDGE-re váltanak, és az EDGE lefedettség lényegesen nagyobb, mint a 3G, ez a változás a visszaesett hívások valós csökkenését eredményezheti.

Amint azt a vételi probléma javításainak listáján megjegyeztük, több felhasználó az EDGE-n keresztül gyorsabb átvitelt tapasztalt, mint a 3G, amikor ez a probléma jelentkezik.

Rossz kalibrálás. Egyes RF antennamérnökök szerint az iPhone jelfelismerő mechanizmusának hibás kalibrálása szükségtelenül elesett hívásokat eredményezhet. Más szavakkal, az iPhone 4 hibásan indíthatja a hívásesést, ha életképes jel létezik. A közelgő iOS szoftverfrissítéshez mellékelt újrakalibrálás javíthatja ezt a helyzetet.

Szoftveres jelerősítés. Az iPhone korábbi szoftverfrissítései az állítólag növelik a jelerősséget az antenna teljesítményének növelésével. A közelgő iOS szoftverfrissítés tartalmazhat hasonló változást, amely valószínűleg az akkumulátor élettartamának enyhe romlását eredményezné, de javítaná a cellák vételét és a jelerősséget. Mivel a vétel elvesztése sokkal nagyobb valószínűséggel fordul elő azokon a területeken, ahol a jel már gyenge, egy ilyen változás megbízhatóbb általános kapcsolatot eredményezhet.

Addig is íme néhány lehetséges megoldás:

Javítások / kerülő megoldások

Használjon tokot. Amint azt a fenti második videó bemutatja, az iPhone 4 varrásait eltakaró burkolat egyszerűbbé tétele megkönnyítheti ezt a problémát, mivel elzárja a kezét az antenna áramkörének bezárásakor. Számos felhasználó tapasztalt sikert az Apple „lökhárító” tokjával.

Tartsa a telefont másként. Ha egyszerűen úgy tartja a készüléket, hogy az ne takarja el az alján lévő varratokat, megszűnik a probléma.

Cellux. Meglepően hatékony és rendkívül egyszerű javítás: egyszerűen ragasszon be egy kis szalagot az iPhone 4 varratai fölé. Ez megakadályozza, hogy a kéz bezárja az antenna áramkört (a fent leírtak szerint), és számos felhasználó számára megoldja a problémát.

Kapcsolja ki a 3G-t. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a jelromlás problémája nem merül fel, ha az iPhone 4 csak EDGE módban működik. A 3G kikapcsolásához lépjen a Beállítások> Általános> Hálózat menüpontra, és csúsztassa a 3G kapcsolót ki.

Véletlenül leteszi vagy elnémítja a fülbe tartó hívások során (közelségérzékelő probléma)

Számos felhasználó tapasztalt olyan problémát, amelyben az iPhone 4 váratlanul elnémítja a hívást, leteszi a telefont vagy bekapcsolja a FaceTime-ot, amikor az eszközt fülig tartják. Ez a probléma az iPhone 4 közelségérzékelőjének látszólag alacsony érzékenysége miatt jelentkezik, amely kikapcsolja a képernyőt (és az érintési lehetőségeket), amikor a telefont a fülnél tartják. Más szavakkal, a közelségérzékelő nem megfelelően kapcsolódik be, és a felhasználó arca vagy füle véletlenül megérinti a némítás gombot vagy más funkciókat.

Más esetekben úgy tűnik, hogy a közelségérzékelő egyáltalán nem kapcsolódik be, így a képernyő be van kapcsolva és megérinthető, miközben az iPhone 4 a fülnél van.

Potenciális javítások

Minden beállítás visszaállítása. Bár ez nem segít egy kevésbé érzékeny közelségérzékelőnél, akkor segíthet, ha a közelségérzékelő egyáltalán nem kapcsolódik be. Úgy tűnik, hogy a visszaállítás visszaállíthatja a kikapcsolt érzékelőt. Keresse meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása lehetőséget. Vegye figyelembe, hogy ez törli a tárolt üzeneteket, jelszavakat és egyéb információkat.

Visszaállítás, de nem biztonsági mentésből. Úgy tűnik, hogy az iPhone biztonsági mentéséből származó rossz visszatartási adatok bizonyos esetekben ezt a problémát okozhatják. Új telefonként történő visszaállítás törli a névjegyeket és más adatokat, de megoldhatja ezt a problémát. Ehhez csatlakoztassa iPhone vagy iPod touch készülékét a számítógépéhez, kattintson az iTunes-ban a „Restore” gombra, majd válassza a „setup as new phone” lehetőséget.

Távolítsa el a tokot. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a tokok eltávolítása (különösen azok, amelyeket korábbi iPhone-okhoz terveztek, de az új iPhone 4-hez illeszkedtek) enyhítheti ezt a problémát.

Indítson el egy másik alkalmazást. Kludgy ugyan, de telefonálás után megnyithat egy másik alkalmazást a probléma kiküszöbölése érdekében. Telefonhívás kezdeményezése vagy fogadása után azonnal nyomja meg a Kezdőlap gombot, majd indítson el egy ártalmatlan alkalmazást (például a számológép alkalmazást), amely véletlen megérintés esetén nem hív fel semmilyen nem kívánt funkciót.

Lassú letöltések és adatok 3G-kapcsolaton keresztül

Bár a legtöbb felhasználó számolt be róla gyorsabban Az iPhone 4 3G adatátvitele az iPhone 3G és az iPhone 3GS-hez képest, egyes felhasználók drámai módon lassabb sebességről számolnak be olyan helyeken, ahol korábbi iPhone -veik normál sebességet nyújtottak. Bizonyos esetekben a telefon a „Nem lehet aktiválni a mobil adathálózatot” üzenetet a teljes jel (minden sáv) ellenére megjeleníti.

A bgrind1 Apple Discussions poszter egy tesztet ír le, amelynek során két egymás mellé helyezett iPhone 4 egység mindketten elkeserített 3G átvitelt nyújtottak, míg egy ugyanabban az helyen található iPhone 3GS normál sebességet nyújtott.

- Most látogattam meg egy ATT üzletet, hogy kérdezzem ezt a kérdést. A képviselő és én teszteltük két kijelzős iPhone4 modelljüket, és mindkettő pontosan úgy reagált, mint az enyém, kevés vagy egyáltalán nem volt 3G adat. Egyszerűen megpróbáltuk megnyitni a yahoo-t mind a kijelzős telefonokon, mind az enyémeken. 2-3 perc elteltével mindhárom hibával válaszolt, hogy nem érkezett válasz a szervertől, vagy valami hasonló mentén.

"Eközben az 5 méter távolságra lévő, szintén a 3G-hez csatlakozó iPhone 3GS-modell nagyon gyorsan reagált minden olyan weboldalra, alkalmazásra, amelyhez adatokra van szükség."

Ne feledje, hogy ez a probléma elkülönül a jel / vétel elvesztésétől (lásd: iPhone 4 elveszíti a jelet [„Death Grip” antenna probléma]: Miért és hogyan javítható a [Scotch Tape]. Ebben a kérdésben a jel és a vétel továbbra is erős, de az adatátvitel rendkívül lassú vagy vadul ingadozik, annak ellenére, hogy a markolat nem változik, és a telefon ugyanazon a helyen van.

Az Apple Discussions másik plakátja, az USBSlave ezt írja:

„Bizonyos pontokon ez jól működik, de legtöbbször másodpercenként néhány KB-t lehúzhatok, ha szerencsém van, hogy megakadályozzam a Data telefonon történő használatát. A hang és az SMS minden időben jól működik. A telefon 5 sávot mutat, én pedig egy évig iPhone 3G-t használtam ugyanabban az irodában, egyetlen probléma nélkül. Míg általában a telefonomat az irodában használom, a probléma mindenhol előfordul, így ez nem csak egy terület. Alapvetõen a letöltési sebesség 1–4 MB / s-ig megugrik egy percig, vagy kevesebb, mint a hátralévõ idõben, az összes sebesség-alkalmazás kb. 1-100 KB / s-ot mér. A feltöltési sebesség mindig nagy, az egyetlen letöltés. ”

Javítások / kerülő megoldások

A hálózati beállítások visszaállítása. IPhone-ján nyissa meg a Beállítások elemet, majd a bal oldali ablaktáblán keresse meg az „Általános” lehetőséget. Görgessen lefelé, és érintse meg a Visszaállítás elemet, majd válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget. Ez törli a tárolt WiFi jelszavakat és egyéb információkat, de gyorsabb kapcsolatot eredményezhet.

Újraindítás. Tartsa lenyomva az alvás / ébresztés és a home gombokat egyidejűleg nagyjából 15-20 másodpercig, amíg a képernyő kikapcsol, majd megjelenik egy Apple logó, ami az újraindítást jelzi.

Helyezze be újra a SIM-kártyát. Vegye ki a SIM-kártyát, száraz ruhával enyhén tisztítsa meg, ellenőrizze, hogy nincs-e törmelék a SIM-foglalatban, majd helyezze vissza a kártyát, biztosítva a szoros illeszkedést. Az erre vonatkozó utasításokat ebben az Apple Tudásbázis cikkben találja.

Váltson EDGE-re. Bár az ideálisnál kevesebb megoldás, számos felhasználó gyorsabb átvitelt tapasztalt az EDGE-n keresztül, mint a 3G, amikor ez a probléma megnyilvánul.

„Nincs SIM-kártya telepítve” hiba

Néhány iPhone 4 felhasználó jelentett egy olyan problémát, amelyben a telefon hirtelen „Nincs SIM-kártya telepítve” hibát jelez, akár telefonálás közben, akár rutinhasználat közben.

Az Apple Discussions poszter macoverclock ezt írja:

„Folyamatosan megjelenik a„ nincs SIM-kártya telepítve ”hiba. A telefon működik egy kicsit, majd menjen az e-mail címem ellenőrzésére, és felmerült a hiba. kapcsolja ki a telefont, és kapcsolja be újra, és a sim kártya megtalálható, majd fél óra múlva ugyanaz a hiba ismét előkerül. ez az elmúlt 5 órában ötször fordult elő. ”

Javítások

A probléma legmegbízhatóbb megoldása az, ha egyszerűen eltávolítja a SIM-kártyát, száraz ruhával enyhén megtisztítja, gondoskodik arról, hogy ne maradjon törmelék a SIM-foglalatban, majd helyezze vissza a kártyát, biztosítva a megfelelő illeszkedést. Az erre vonatkozó utasításokat ebben az Apple Tudásbázis cikkben találja.

Más felhasználók arról számoltak be, hogy a Repülőgép üzemmód rövid bekapcsolása (a Beállításokban), majd visszakapcsolása megoldhatja a problémát.

A FaceTime nem működik; Nincs lehetőség a Beállításokban: Javítás

Az iPhone 4 felhasználói három különböző FaceTime problémát jelentettek:

1. A Beállítások alkalmazásban nem jelenik meg FaceTime opció. Más szavakkal, nincs lehetősége a FaceTime be- vagy kikapcsolására, és a telefonalkalmazásban nem jelenik meg semmilyen funkció.

Javítások:

Először próbálja ki ezt a folyamatot:

 1. Keresse meg a Beállítások> Általános> Korlátozások elemet, és válassza a lehetőséget „Korlátozások engedélyezése”
 2. Állítsa be a FaceTime korlátozást
 3. Válassza a „Korlátozások letiltása” lehetőséget
 4. Lépjen a Beállítások> Telefon elemre, és most látnia kell egy FaceTime lehetőséget, amelyet bekapcsolhat.

A fentiek hiányában állítsa vissza iPhone 4 készülékét új telefonként. Ez törli a névjegyeket és más adatokat, de megoldhatja ezt a problémát. Ehhez csatlakoztassa iPhone vagy iPod touch készülékét a számítógépéhez, kattintson az iTunes-ban a „Restore” gombra, majd válassza a „setup as new phone” lehetőséget.

2. A telefonhívásokból hiányzik a FaceTime gomb. Ebben az esetben a FaceTime opció létezik a Beállításokban, de nem kezdeményezhet FaceTime munkameneteket a telefonalkalmazásból vagy a kapcsolattartó képernyőről. Lehet, hogy egy FaceTime gomb helyett egy tartás gombot lát.

Javítások

Ellenőrizze, hogy a FaceTime be van-e kapcsolva. Lépjen a Beállítások> Telefon elemre, és ellenőrizze, hogy a FaceTime be van-e kapcsolva. Ha nem látja a FaceTime opciót, kövesse a fenti eljárásokat.

Minden beállítás visszaállítása. Keresse meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása lehetőséget. Ez törli a tárolt üzeneteket, jelszavakat és egyéb információkat, de megoldhatja ezt a problémát.

A fentiek hiányában állítsa vissza iPhone 4 készülékét új telefonként a fent leírtak szerint.

3. A FaceTime nem működik egyes Wi-Fi hálózatokon a tűzfal korlátozásai miatt.

Javítás

Itt megjegyeztük a probléma megoldását, amelyet az Apple később egy tudásbázis-dokumentumban megjegyzett.

Legutóbbi hozzászólások