Nem lehet törölni vagy átrendezni az alkalmazásokat az iPhone kezdőképernyőjén? Hogyan lehet kijavítani

Könnyű átrendezni és törölni az alkalmazásokat az iPhone, iPad vagy iPod touch kezdőképernyőn. Rendezheti az alkalmazásokat mappákba, eloszthatja azokat több kezdőképernyőn, vagy elrejtheti azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem gyakran használ.

Ha nem tudja törölni vagy átrendezni az iPhone-alkalmazásokat, a probléma általában az iOS vagy az iPadOS problémájává válik.

Az alábbiakban mindent megmagyarázunk, amit tudni kell az iPhone vagy iPad kezdőképernyő alkalmazásainak szervezéséről, beleértve az útba kerülő problémák megoldását is.

Az alkalmazások átrendezése az iPhone kezdőképernyőjén

Bár az Apple kissé megváltoztatta az alkalmazások átrendezésének módját az iOS és az iPadOS különböző verzióival, általában csak annyit kell tennie, hogy megérinti és lenyomva tartja az alkalmazást.

Amikor ezt iPadOS vagy iOS 13 vagy újabb rendszeren végzi, az alkalmazás ikonja alatt megjelenik egy gyors műveleti menü. Koppintson a A kezdőképernyő szerkesztése elemre hogy belépjen a Jiggle módba.

Nyissa meg a gyors műveletek menüt a Kezdőképernyő szerkesztéséhez.

Rövid szünet után koppintással és húzással még gyorsabban beléphet a Jiggle módba, bár az időzítést nehezebb helyrehozni.

Ha az összes alkalmazás rázkódik Jiggle módban, húzza át az átrendezéshez.

Bátran rendezheti az alkalmazásokat bármilyen sorrendbe, helyezze át őket új kezdőképernyőkre, vagy változtassa meg a Dockon megjelenő alkalmazásokat. Az alkalmazások átrendezése után koppintson a ikonra Kész az iPhone vagy iPad képernyőjének jobb felső sarkában a befejezéshez.

Az alkalmazások átrendezése után koppintson a Kész gombra a Jiggle módból való kilépéshez.

Rendezze át az alkalmazás ikonjait mappákba

Ha sok alkalmazásod van, gyakran könnyebben kezelhető, ha átrendezed mappákba iPhone vagy iPad eszközödön. Ehhez lépjen be Jiggle módba, és dobja be az egyik alkalmazást a másikra, hogy mindkettőt egy új mappába helyezze.

IPhone vagy iPad készüléke automatikusan létrehoz egy nevet a mappának az adott alkalmazások alapján, de ha szeretné, megváltoztathatja más név használatával. Érintse meg a nevet, miután megnyitotta a mappát Jiggle módban.

A mappák több oldalnyi alkalmazást is tárolhatnak. Csak húzzon és dobjon több alkalmazást egy meglévő mappába, hogy azokat is hozzáadhassa.

Rendezzen bátran alkalmazásokat mappákba felhasználásuk, alkalmazáskategóriájuk vagy akár az alkalmazásikon színe alapján. Akár mappákat is felvehet a Dockba, ha akarja.

A mappákat tetszés szerint rendezheti.

Mappa törléséhez csak annyit kell tennie, hogy minden alkalmazást eltávolít belőle.

A widgetek átrendezése a kezdőképernyőn

Az iOS 14-gyel az Apple bevezette azt a lehetőséget, hogy widgeteket adhasson iPhone-jának kezdőképernyőjére az alkalmazások mellett. Miután widgeteket adott hozzá a kezdőképernyőhöz, lépjen be Jiggle módba, hogy átrendezze őket, akárcsak az alkalmazásokkal.

A kezdőképernyőn szinte bárhová áthelyezheti a kütyüt, kivéve, hogy a négyzet alakú widgeteket a képernyő bal vagy jobb széléhez kell igazítani.

Alkalmazások törlése iPhone vagy iPad készülékről

Alkalmazás törléséhez a kezdőképernyőről érintse meg és tartsa lenyomva a gyors műveletek menü megnyitásához, majd válassza a lehetőséget Alkalmazás eltávolítása. Használhatja a Mínusz () ikon, amely az egyes alkalmazások felett jelenik meg, miközben Jiggle módban van.

Koppintson a Mínusz gombra az alkalmazások eltávolításához.

Ha eltávolít egy alkalmazást a kezdőképernyőről, azt teljesen eltávolítja az iPhone készülékről. Csak akkor tegye ezt, ha biztos benne, hogy nem veszít el fontos adatokat az alkalmazásban.

Gyorsan törölheti az alkalmazásokat az App Store-ból

Az alkalmazásokat közvetlenül is törölheti Alkalmazásbolt. Koppintson a profil ikonjára a jobb felső sarokban, majd görgessen lefelé az összes frissítésre váró alkalmazás megtekintéséhez.

Húzza balra az egyik alkalmazást, hogy felfedje a Töröl gomb. Ez nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljon azoktól az alkalmazásoktól, amelyeket nem szeretne frissíteni.

Csúsztassa balra az alkalmazásokat az App Store-profilból.

Töltse le az alkalmazásokat törlés helyett

Ha több ingyenes tárhelyet kell létrehoznia az iPhone készülékén, akkor jobb lehet az alkalmazásokat kitölteni, mintsem törölni.

Az alkalmazások kirakása megőrzi az alkalmazás ikonját és az összes mentett adatot az iPhone készülékén, miközben maga az alkalmazás eltávolítja a helyet. Az alkalmazás megérintésével letöltheti újra, amikor legközelebb használni szeretné.

Menj Beállítások> App Store és engedélyezze Töltse le a nem használt alkalmazásokat automatikusan letöltheti azokat az alkalmazásokat, amelyeket egy ideje nem használt.

Válassza az Alkalmazások kitöltése lehetőséget az App Store beállításaiból.

Elrejteni a kezdőképernyőket

Ha sok olyan alkalmazásod van, amelyet nem kell állandóan látnod, felveheted őket a saját kezdőképernyőjükre, majd ezt eltüntetheted, nem pedig törölheted őket.

A kezdőképernyő elrejtéséhez lépjen be a Jiggle módba, és érintse meg a ikont Kezdőképernyő pontok a képernyő alján. Ezután törölje az elrejteni kívánt kezdőképernyők kijelölését.

Koppintson a kezdőképernyő pontjaira. Válassza ki az elrejtendő kezdőképernyőket.

Ez nem töröl egyetlen alkalmazást sem az iPhone készülékéről. Továbbra is megtalálhatja az összes alkalmazást az Alkalmazástárban, ha balra csúsztatva húzza meg a fennmaradó kezdőképernyőket.

Mi a teendő, ha nem tudja átrendezni vagy törölni az alkalmazásokat

Ha nem tudja elérni, hogy az alkalmazások megtartsák új elrendezéseiket, vagy nem tudja törölni őket az eszközről, akkor nézze meg az alábbi lépéseket a javításhoz. Legtöbbször, amikor nem tudja átrendezni vagy törölni az alkalmazásokat a kezdőképernyőn, egyszerű szoftverhibából áll.

1. lépés: Frissítsen a legújabb iOS vagy iPadOS rendszerre

Az Apple gyakran tesz közzé kisebb szoftverfrissítéseket az iOS vagy iPadOS hibák javításához. Ezek a hibák lehet az oka annak, hogy nem tudja átrendezni vagy törölni az alkalmazásokat iPhone vagy iPad készülékén.

Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés a legújabb frissítések letöltéséhez és telepítéséhez.

Ellenőrizze az újabb frissítéseket az eszköz beállításai között.

2. lépés: Tiltsa le a Zoom funkciót

Néhány felhasználó úgy találta, hogy a Zoom kisegítő lehetőség zavarja a kezdőképernyők alkalmazáselrendezését. Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyításés kapcsolja ki aZoomolásfunkció. Most próbálkozzon újra az alkalmazások átrendezésével, hátha ezúttal is helyben maradnak.

Ideiglenesen tiltsa le a Kisegítő lehetőségeket, hogy lássa, segítenek-e.

3. lépés. Tiltsa le a QuickPath alkalmazást a billentyűzeten

Egyes olvasók azt tapasztalták, hogy a QuickPath dia kikapcsolása a gépeléshez megoldott problémákat jelent az alkalmazások átrendezésével vagy törlésével kapcsolatban. Ez egyértelműen szoftverhiba, ezért először frissítse a szoftvert, hogy kihasználhassa a meglévő javításokat.

A QuickPath letiltásához lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Billentyűzet és kapcsolja ki Csúsztassa a Type elemre.

A csúsztatás a típusba segítségével írja be az ujját a billentyűzeten.

4. lépés: Keressen hiányzó alkalmazásokat

Ha nemrég frissítette az iOS vagy iPadOS rendszert, akkor a frissítés áthelyezhette az alkalmazásokat. Ez különösen gyakori, amikor az Apple új alkalmazást ad hozzá, amely általában egy helyet rabol el a kezdőképernyőn.

Ha valamelyik alkalmazás hiányzik, húzza le a kezdőképernyő közepéről a Keresés megnyitásához, és keresse meg azt.

Ha a Search megtalálja az alkalmazást, akkor tudja, hogy valahol az iPhone-ján van, csak tovább kell keresnie. Ez azt jelenti, hogy amikor egy alkalmazás valóban hiányzik a kezdőképernyőről, próbálja meg törölni a beállításokból, és telepítse újra az App Store-ból.

A keresés a leggyorsabb módja az alkalmazások megtalálásának és megnyitásának iPhone-on.

Egy olyan alkalmazás törléséhez, amelyet nem talál, lépjen a következő helyre: Beállítások> Általános> iPhone tárhely az iPhone összes alkalmazásának megtekintéséhez.

További módok keresése az alkalmazások átrendezéséhez

Régebben az volt, hogy sok alkalmazás egyszerû átrendezésének legegyszerűbb módja az iTunes használata. Sajnos az Apple 2019-ben eltávolította ezt a funkciót az iTunes-ból. De vannak más alkalmazások is, amelyek helyett a Kezdőképernyőt átrendezheti.

Tudja meg, hogyan lehet átrendezni a kezdőképernyőt iTunes nélkül, hogy megtanulja az összes trükköt, amivel az alkalmazásokat pontosan oda szerezheti be, ahová szeretné.

Legutóbbi hozzászólások