Az AirPlay nem működik, hogyan lehet orvosolni az AirPlay és az AirPlay tükrözés problémákat

Rendkívül frusztráló, amikor az AirPlay nem működik, és az iDevice-ről nem lehet AirPlay-eszközre továbbítani, beleértve az Apple TV-t is. Sajnos az AirPlay egy finoman kis funkció, és a kapcsolódási problémák gyakrabban fordulnak elő, mint bárki más beismeri. Munkatársaink rendszeresen találkoznak az AirPlay-vel kapcsolatos kérdésekben, így ez nem feltétlenül ismert.

Összeszedtük néhány „legnagyobb AirPlay-találatunkat”, hogy elhárítsuk azokat az eseteket, amikor az AirPlay úgy dönt, hogy a szokásosnál kissé kényelmesebb lesz.

 • Csatlakoztassa az összes eszközt a fali aljzathoz az akkumulátor használata helyett
 • Indítsa újra az összes eszközt, és próbálja meg újra az AirPlay-t
 • Kapcsolja ki a Bluetooth-t, vagy ha már ki van kapcsolva, próbálja meg bekapcsolni
 • Kapcsolja ki a Cellular Data lehetőséget
 • Kapcsolat bontása bármely más Bluetooth-eszközzel (például hangszórókkal)
 • Csatlakozzon ugyanahhoz a WiFi hálózathoz
 • Állítsa vissza a hálózati beállításokat az iDevice alkalmazásban Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása
 • Frissítse az iOS, az Apple TV és a HomePod szoftvert
 • Ha akadozást vagy leállást tapasztal, távolítsa el a HomePod-ot vagy az Apple TV-t más elektronikától
 • Újítsa meg az eszközök DHCP-licencét
 • Ha nyilvános WiFi-ről (például szállodából vagy repülőtérről) csatlakozik, az Airplay általában nem működik a nyilvános WiFi biztonsági funkciók miatt

Mi az az AirPlay?

Az AirPlay segítségével mindenféle tartalmat, beleértve a videókat, zenét, fényképeket és egyebeket, streamelhet egy iPhone, iPad, iPod Touch vagy Mac készülékről közvetlenül AppleTV-re, HomePod-ra vagy más típusú AirPlay-készülékekre. Az AirPlay segítségével mindezt vezeték nélkül továbbíthatja WiFi és Bluetooth használatával.

Akár böngészhet az interneten, bemutathatja legújabb nyaralási fotóit, videókat nézhet a Facebook-on és más közösségi oldalakon az AirPlay segítségével, mindezt az AppleTV-jén tekintheti meg, nem az iPhone készülékén.

Az AirPlay lehetővé teszi az AppleTV-ről bizonyos hangszórókba és más AirPlay-kompatibilis eszközökbe történő adatfolyamot is.

Hogyan hasznos az AirPlay?

Az AirPlay mind a nagy képernyőn, mind a nagy hangszórókon található. Magával ragadóbb médiaélményről van szó, mint amit az iPhone vagy az iDevices kínál.

Legfőképpen: Az AirPlay megosztja szórakozását barátaival, családjával, sőt munkatársaival is!

Az Airplay segítségével kiaknázzuk kicsi eszközeink erejét, és mindenki számára nagyszerű élményt nyújtunk - kezdve a zenelejátszástól az AirPlay-képes hangszóróval, a családi fényképek megtekintéséig vagy kedvenc filmünk lejátszásáig a nagy TV-képernyőn, hogy mindenki élvezhesse .

Igen, az AirPlay-nek van helye mindannyiunk számára.

AirPlay eszközök, amelyekről streamelni lehet

 • iPhone, iPad vagy iPod touch
 • Mac
 • iTunes Mac vagy PC-n
 • Apple TV 4K vagy Apple TV (4. generáció)

AirPlay eszközök, amelyekre streamelhet

 • HomePod
 • Apple TV 4K, Apple TV (4. generáció) és Apple TV (2. vagy 3. generáció)
 • Hangszórók csatlakoztatva az AirPort Express Audio Out portjához
 • Hangszórók a hangszóró csomagolásán a „Works with Apple AirPlay” felirattal

Az AirPlay 2 használatával?

Az AirPlay 2 operációs rendszerhez iOS 11.4 vagy újabb verziók, valamint az Apple TV 4. generációs és újabb verziói szükségesek, amelyeken a tvOS 11.4 vagy újabb verziója fut. Mac gépeken az iTunes-nak a 12.8 vagy újabb verziót kell futtatnia.

AirPlay és AirPlay tükrözés - mit ad?

Oké, bevallottan zavaró. Itt van a bontás.

 • AirPlay. Zenét, videókat és fotókat streamelhet az iTunes könyvtárból vagy az iDevice-ból AirPlay-kompatibilis és WiFi-hez csatlakoztatott számítógépekre, hangszórókra és más audioeszközökre
 • AirPlay tükrözés. Lehetővé teszi, hogy bármit megjelenítsen a Mac vagy az iDevice képernyőjén az AppleTV-hez csatlakoztatott televíziók vagy akár projektorok számára

Lásd a videót, de nem hallasz semmit?

 • Ellenőrizze, hogy az iDevice és az AirPlay eszközön van-e a hangerő
 • Tudja meg, hogy véletlenül be van-e kapcsolva egy némító kapcsoló vagy funkció. Az iDevices esetében nézze meg az oldalsó kapcsolót. Ha vékony narancssárga vonalat lát, akkor az csendes. A némítás feloldásához váltson a másik irányba.

Szállodából vagy vállalkozásból próbál csatlakozni?

Ha szállodai vagy üzleti vendéghálózaton keresztül csatlakozik, akkor biztonsági okokból valószínűleg nem tud AirPlay-t használni.

A szállodákban vagy hasonló vendéghálózatokban a legtöbb nem teszi lehetővé, hogy a hálózatukhoz csatlakoztatott eszközök bármilyen más eszközt láthassanak vagy kommunikáljanak az adott hálózaton. Következésképpen az AirPlay nem fog működni.

Ha alternatívára van szüksége, fontolja meg a peer-to-peer AirPlay alkalmazást.

AirPlay-t próbál Mac-ről?

A video streaming az AppleTV-re a MacOS vagy az OS X El Capitan rendszerben dolgozó Mac felhasználók számára áll rendelkezésre a Safari vagy a QuickTime Player használatával. Az AirPlay tükrözés elérhető OS X Moutain Lion vagy újabb operációs rendszert futtató Mac gépeken.

Amikor elérhető az AirPlay, kattintson az AirPlay ikonra a bal felső Finder menüsoron (következő nap és idő), és válassza az AirPlay To: lehetőséget és a kiválasztott eszközt.

AirPlay jelszót kér?

Ha AirPlay-t próbál meg Mac-ről vagy MacBook-ról indítani, és az Airplay jelszót kér, lépjen az Apple TV beállításai> Airplay> Beléptetés-vezérlés> Biztonság> Jelszó elemre.

Baj van a régebbi eszközökkel és a Mac-mel?

Próbálja ki John olvasó javaslatát, hogy módosítsa a rendszer dátumát a számítógépén, és állítsa vissza a gépet arra az időre, amikor az Airplay iTunes alkalmazással működött.

Az AirPlay nem működik?

Ha az AirPlay vagy az AirPlay Mirroring nem működik rendszeresen, vagy megfelelően működik (pl. Szakaszos lejátszás, vagy nincs hang stb.), Próbálkozzon az alábbi alapvető lépésekkel a helyzet elhárításához.

A következő lépések végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy az iOS vagy a macOS legújabb verzióját futtatja-e. Az iDevices használatához lépjen aBeállítások> Általános> Szoftverfrissítés. Kattintson a Letöltés és telepítés gombra, ha frissítenie kell. A HomePod-ot az iPhone-ról is frissíti a Home App segítségével.

Az AppleTV frissítéséhez lépjen a következő helyre: Beállítások> Általános> Szoftver frissítése. MacOS esetén látogasson el a Mac App Store-ba, és ellenőrizze, hogy elérhető-e frissítés.

Az AirPlay nem működik Hibaelhárítási tippek

 • Ha nem látja az AirPlay ikont, ellenőrizze, hogy az Apple TV vagy más AirPlay eszköz be van-e kapcsolva és ébren van-e.
 • Tartsa iPhone / iPad készülékét áramforráshoz csatlakoztatva játék közben, hogy soha ne menjen alvó üzemmódba
 • Nyissa meg a Vezérlőközpontot, és nézze meg, megtalálja-e az AirPlay-t, mert a legtöbb iDevice egyszerűen csúsztassa felfelé a képernyő alját. IPhone X-en csúsztassa lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából. Mélyen nyomja meg vagy érintse meg és tartsa lenyomva a Zene mozaikot, és koppintson a jobb felső sarokban található AirPlay ikonra
 • Kapcsolja ki a Bluetooth-t Apple TV-jén és iOS-eszközén (Beállítások> Általános> Bluetooth)
  • Néhány olvasó úgy találta, hogy a Bluetooth be van kapcsolva, vagy ki- és bekapcsolja
 • Kapcsolja ki a mobiladatokat
 • Indítsa újra az összes eszközét, beleértve az iDevices-t, az Apple TV-ket és a HomePod-okat
 • Győződjön meg arról, hogy iOS-eszközén engedélyezve van a WiFi (Beállítások> WiFi), és hogy minden eszköz ugyanahhoz a WiFi hálózathoz csatlakozik, beleértve a HomePod-ot is
 • Győződjön meg arról, hogy a WiFi router firmware-je naprakész
 • Indítsa újra a WiFi routert
 • Ellenőrizze, hogy csak egy eszköz próbál-e streamelni
 • macOS és OS X: Ha tűzfalat használ, győződjön meg arról, hogy az AirPlay tükrözés nincs blokkolva:
  • Apple menü> Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Tűzfal> Tűzfal beállításai, és törölje a jelet az „Összes bejövő kapcsolat blokkolása” jelölőnégyzetből, és jelölje be az „Engedélyezze az aláírt szoftverek bejövő kapcsolatok fogadását” jelölőnégyzetet
 • HomePods esetén, ha Mac-et vagy PC-t használ, nem tudja AirPlay-t HomePod-hoz használni, ha a Hangszóróhoz való hozzáférés engedélyezése beállításban csak a Otthont megosztó személyeket választja (Otthoni alkalmazás> Otthoni beállítások> Otthona> Hangszórók> Hangszóróhoz való hozzáférés engedélyezése.) Módosítsa ezt a beállítást Mindenki értékre

Újítsa meg a DHCP-licencet

 • Mac-eknél menjen a Rendszerbeállítások> Hálózat> Speciális> TCP / IP> DHCP bérlet megújítása
 • Az iDevices használatához lépjen a Beállítások> WiFi> Koppintson a Hálózat neve> A DHCP fül alatt nyomja meg a „Bérlet megújítása”

A bérlet megújításakor az iDevice új IP-címet keres a hálózaton. Az IP-címek bérleti díjai is elfogynak - ez normális viselkedés. A bérlet lejártakor az internetszolgáltató megváltoztathatja az eszköz IP-címét. De ne aggódjon, az útválasztó és a modem automatikusan frissíti ezt a megújult IP-címet. A bérleti díjak megújítása segít a készülék újraindításában a WiFi hálózatban. Ezért a DHCP-bérlet megújítása segít enyhíteni a WiFi hálózathoz való csatlakozás problémáit.

Telepítse újra az iTunes rendszert a meghibásodott AirPlay javításához

A sérült iTunes telepítés gyakran problémákhoz vezet az AirPlay-vel, ezért próbálkozzon az iTunes újratelepítésével. Az iTunes újratelepítéséhez töltse le az Apple Downloads alkalmazásból. A letöltés után telepítse, majd indítsa újra a Mac-et és az Apple TV-t is. És nézze meg, hogy elérhető-e az AirPlay és működik-e újra.

Tekintse meg az Activity Monitor alkalmazást

Nyissa meg az aktivitásfigyelőt, hogy lássa, milyen folyamatok használják a CPU magas százalékát. Keresse meg az XPEncoder és az Airplay XPC segítőt, és zárja le ezeket a sok felhasználást igénylő folyamatokat. Kapcsolja ki az AirPlay funkciót (Rendszerbeállítások> Kijelzők> AirPlay kijelző> Ki), majd várjon 20-30 másodpercet, majd kapcsolja vissza. Nézze meg, hogy működik-e az AirPlay.

Sajnos ez egy ideiglenes javítás, amikor újraindítja vagy leállítja a számítógépet, ez a probléma visszatér, és meg kell ismételnie a fenti lépéseket.

Állítson be IP-foglalást vagy kvázi statikus IP-t az Apple TV-n

A legtöbb számítógép, az iDevices és más, WiFi-t támogató eszközök minden alkalommal indításkor újra hozzárendelnek egy IP-címet. Ezt dinamikus IP-nek hívják, de ez azt jelenti, hogy ellenőriznie kell az eszköz IP-címét mindig. Ugyanakkor a kevéssé ismert funkció A DHCP Reservations segítségével saját IP-címeket foglalhat le a hálózat minden számítógépéhez vagy eszközéhez. A DHCP Reservations használata biztosítja, hogy eszközeinek mindig ugyanaz az IP-címe. Tehát nincs több ellenőrzés!

Ellenőrizze az útválasztó felhasználói útmutatóját, hogy az dobozon kívül támogatja-e a DHCP-foglalásokat. Ha nem, vannak firmware-bővítmények, amelyek frissítik az útválasztót, hogy ezt a funkciót biztosítsák. Nyissa meg az útválasztó konfigurációs eszközét, és írja be az útválasztó IP-címét a böngésző navigációs sávjába.

Ha az útválasztó támogatja a DHCP-foglalást, akkor a beállítás elvégzéséhez az útválasztó konfigurációs eszközét használja.

Ha van AirPort Extreme

 1. Az Apple TV-n válassza a Beállítások> Névjegy menüpontot, és írja le ATV MAC-címét
 2. Indítsa el az AirPort Admin segédprogramot
 3. Lépjen a Hálózat fülre
 4. kattintson a + gombra a DHCP foglalásokban
 5. Válassza ki a kívánt AT-t az ATV-hez, és írja be a MAC-címet
 6. Ezentúl ez az IP-cím az adott MAC-cím számára van fenntartva, és csak az Apple TV kapja meg
 7. Ez valódi értelemben nem statikus IP, hanem ugyanúgy viselkedik

Állítsa be a StartUp elemeket

Az indításkor megnyíló harmadik féltől származó alkalmazások gyakran okozzák az AirPlay problémáit. Nyisd ki Rendszerbeállítások> Felhasználók és csoportok> Bejelentkezés elemek. Jelölje be az összes négyzetet, amely felsorolja a harmadik féltől származó szoftvereket, majd kattintson a „-” mínuszra a lista alján. Indítsa újra a Mac-et. És nézze meg, hogy az Airplay újra működik-e a tükrözéshez és az iTunes-hoz.

Vessen egy pillantást a videó bemutatónkra

A Youtube csatornán készítettünk egy részletes videós útmutatót, amely lépésről lépésre végigvezeti Önt az Airplay problémák elhárításának folyamatán. További információkért kattintson az alábbi videónkra:

Legutóbbi hozzászólások