Az automatikus frissítések letiltása iPhone-on iOS és iPadOS rendszeren

Hirtelen frissíti önmagát iPhone vagy iPad, az Ön engedélye vagy szándéka nélkül? Ha igen, akkor nem vagy egyedül! Az Automatikus frissítés funkció csúnya vagy kellemes meglepetés az iOS 12+ és az iPadOS rendszerekben, attól függően, hogy hogyan néz ki a dolgokra.

Az iOS 12-től kezdve, az iPadOS és az iOS 13 + alkalmazásban folytatva az iPhone automatikusan frissítheti eszközét. Azok számára, akik nem akarnak gondolkodni iPhone vagy iPad frissítésén, vagy látják ezeket a frissítéseket - ez a funkció nagyszerű! Az iDevice szoftverünk naprakész marad, az iOS automatikus szoftverfrissítéseivel nem kell semmilyen műveletet végrehajtani.

De a hozzám hasonló embereknek, például a CONTROL-nak, vagy azoknak az embereknek, akik régebbi, korlátozott tárhelyű iDevice-okon futnak, vagy csak a Cellular Data-t (csak WiFi elérhető), az automatikus frissítés akadályt jelent. És természetesen, néhányunk egyszerűen nem szeret frissíteni gyakran (vagy egyáltalán!)

Ebben a rövid cikkben megvizsgáljuk, hogyan tilthatja le az automatikus frissítéseket iPhone-ján, amikor az iOS 12 vagy újabb rendszert futtatja, beleértve az iPadOS rendszert is.

ÖSSZEFÜGGŐ:

    Mit tesz az automatikus frissítések funkció az iPhone készülékén?

    Oké, tegyük fel az alapokat: ha az automatikus frissítések be vannak kapcsolva, amikor az Apple kiadja az iOS új verzióját, az iPhone, az iPod Touch vagy az iPad automatikusan frissül.

    Tudja, mikor történik egy frissítés

    IPhone-jának, iPad-jének vagy iPod Touch-jának ki kell nyomnia egy értesítést, amely tudatja Önnel, hogy a frissítés egyik napról a másikra bekövetkezik.

    Miért automatikus frissítés?

    Az automatikus frissítés alapfeltétele annak biztosítása, hogy iPhone-jának naprakész maradjon a legfrissebb iOS-frissítésekkel, hogy készüléke naprakész legyen, nemcsak az összes legfrissebb funkcióval és hibajavítással, hanem ami még fontosabb, az összes biztonsági frissítéssel .

    Ha az automatikus frissítés be van kapcsolva, az automatikusan letölti és alkalmazza az iOS frissítéseket. Értesítést lát, amikor új szoftverfrissítés érhető el.

    Az Apple egyelőre bölcsen úgy döntött, hogy alapértelmezés szerint kikapcsolja az Automatikus frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy az iDevice alapértelmezett szoftverfrissítései továbbra is manuálisak. De arra számítunk, hogy ez további iOS-kiadásokkal megváltozhat.

    Letiltja az iPhone automatikus frissítéseit?

    Sok iPhone-felhasználó, aki okostelefonját napi illesztőprogramként használja, rendszeresen biztonsági másolatot készít eszközéről, azonban néhányunk még mindig nem hajlandó automatikus iCloud biztonsági másolatot készíteni, ehelyett manuálisan készíti el a biztonsági másolatot.

    Mielőtt frissítené iPhone vagy iPad készülékét egy új iOS rendszerre, fontolja meg a készülék teljes biztonsági másolatának készítését, arra az esetre, ha később problémák merülnének fel, és vissza kell állítania az eszközt.

    Ha automatikus frissítési módban van, frissítheti iOS-eszközét, ha még nem hajtotta végre a biztonsági mentési feladatokat.

    Bár az iOS 12 a megbízhatóságra és a teljesítményre összpontosít, az előzmények azt mondják, hogy új iOS-frissítések megjelenésekor furcsa problémákhoz vezethet, és néha az Apple-nek néhány napba telik a probléma megoldása és egy új verzió kiadása.

    Ha iPhone-ja a napi illesztőprogramja, akkor körültekintő néhány napot várni, amikor új iOS-t bocsátanak ki, majd manuálisan frissíteni a kockázatok csökkentése érdekében.

    Hogyan tilthatja le az automatikus frissítések funkciót iPhone-on iOS és iPadOS rendszeren

    Amikor letölti az új iOS (vagy iPadOS) frissítést az iPhone készülékére, különféle üdvözlő képernyőket lát. Ezen képernyők egyike a „Tartsa naprakészen az iPhone-t” képernyők.

    Ezen a képernyőn, ha a „Folytatás” lehetőséget választja, az iOS automatikus frissítési funkciója alapértelmezés szerint be van kapcsolva. A frissítések telepítése előtt azonban értesítést kap, még akkor is, ha az automatikus frissítés be van kapcsolva.

    Az automatikus frissítés letiltásához egyszerűen érintse meg a „Frissítések manuális telepítése” elemet, és lépjen előre.

    Nem akarja frissíteni az iOS-t?

    Bármi okból is, néhányan csak azt akarják, hogy a szoftverünk ott maradjon, ahol van! Talán szeretjük a jelenlegi iOS-t, vagy nem szeretjük a kerék újratanulását minden változtatással.

    Nagyon nem mindegy, hogy miért! Ami fontos, hogy valóban választhatunk frissítést vagy sem!

    Szerencsére nem ez az egyetlen lehetőség az iOS 12+ vagy az iPadOS kézi frissítései között. Íme néhány lépés, amely segít megváltoztatni a beállítást automatikusról manuálisra, amikor úgy dönt, hogy végrehajtja a módosítást.

    • Először koppintson a főképernyőn a Beállítások alkalmazásra
    • Érintse meg Általános> Szoftverfrissítés> Automatikus frissítések
    • Itt kikapcsolhatja az automatikus frissítéseket

    Az automatikus frissítések engedélyezése az iPhone-on innen is megtörténik.

    Ha engedélyezte az automatikus frissítéseket, akkor az iPhone készülékét csak egyik napról a másikra frissül a legújabb iOS-re amikor töltődik és csatlakozik a Wi-Fi-hez.

    Amit szeretnénk látni az automatikus frissítési funkciókkal

    Szeretnénk, ha az Apple felismerné, hogy néhányunknak nincs állandó hozzáférése a WiFi-hez. Tehát egy kapcsoló hozzáadása az iOS-frissítések letöltéséhez csak WiFi vagy Cellular Data segítségével kiváló lenne!

    Mi történik, ha az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva?

    Csakúgy, mint korábban, az iDevice megvárja, amíg manuálisan megérinti a telepítés gombot, amint az Apple kiadja a frissítést. A legtöbb eszköz esetében azonban az iOS továbbra is letölti az új frissítéseket a háttérben - egyszerűen nem telepíti ezeket a frissítéseket.

    Reméljük, hogy ezt a rövid tippet tájékoztatónak és hasznosnak találta. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van.

    Legutóbbi hozzászólások