A töltés nélküli AirPod-ok felgyújtásának módja:

Az AirPods az egyik legjobban gyártott vezeték nélküli fülhallgató a piacon. A H1 (AirPods 2) vagy W1 (AirPods 1) chipjükkel rendelkező AirPodok a kézművesség remekei. Idővel azonban az AirPod-ok bármilyen elektronikai eszköznél a várakozásoknak megfelelően némi kopást mutathatnak, ez pedig számos problémához vezethet, beleértve a nem megfelelő töltést is.

Ha az AirPod-ok nem működnek, néhány lépést megtehet a probléma elhárításához, mielőtt többet költenek egy új beállításra.

Videó: Az Airpodok nem töltődnek (az alábbi szöveges utasítások)

Az AirPods töltési mechanizmusai

A tok a töltési mechanizmus fő alkotóeleme, és több teljes töltést is tartalmaz. Miután teljesen feltöltötte, az AirPod-ok akár öt órányi hallgatási időt vagy két órányi beszélgetési időt kapnak egyetlen töltéssel.

Amikor lemerül az akkumulátor, töltse az AirPod-kat körülbelül 15 percig, és körülbelül három óra hallgatási időt vagy egy óra beszélgetési időt kap.

Az AirPod-ok beépített akkumulátora 93 milliwatt, és általában hosszú eltarthatósággal rendelkezik.

Mégis fennáll annak a lehetősége, hogy az elemek elhasználódásának jeleit mutatják. Valószínű, hogy a töltési problémád inkább az AirPod-ok kapcsolattartóival kapcsolatos.

Három kulcsfontosságú elektronikus kapcsolattartó pont az AirPod-okon

 • Az áramforráshoz / porthoz csatlakoztatott USB-kábelfej
 • A villámcsatlakozó érintkezési pontja a tokon
 • Az AirPods kapcsolattartói az ügyben

Amikor az AirPod-k leállnak vagy lassan töltődnek, akkor valószínű, hogy ezeknek a kapcsolattartóknak problémája van, vagy magával az akkumulátorral van probléma.

A villámcsatlakozó érintkezési pontja a tokon.

A nem töltő AirPod-ok javítása

Ellenőrizze a töltőtok állapotjelző lámpáját.

Ha AirPod-ja van a tokban, akkor az állapotjelző lámpának zöldnek kell lennie, vagyis teljesen feltöltött állapotban van.

Ha az éjszakai töltés után is állandóan sárga színű lámpát lát, az azt jelentheti, hogy töltési problémái vannak a készülékkel.

Az AirPods töltési állapotjelző lámpája narancssárgán jelenik meg.

Ellenőrizze a töltőkábelt.

Először ellenőrizze az AirPod-ok töltéséhez használt töltőkábelt.

Az Apple az iPhone vagy iPad töltő használatát javasolja a tok feltöltéséhez

 • Próbáljon ki egy új iPhone / iPad töltőt, és nézze meg, hogy van-e valami változás
 • Csatlakoztassa helyette az AirPod töltőtokot a MacBook-hoz, és nézze meg, hogy a zöld állapotjelző lámpáig töltődik-e

Javasoljuk, hogy kölcsönkérjen egy iPhone / iPad töltőt egy barátjától, és próbálja ki, hogy kizárja a töltőkábellel kapcsolatos esetleges problémákat.

A fedél bezárásakor ellenőrizze, hogy az AirPod-k helyesen vannak-e a töltőtokban. Ha nem veszik fel a kapcsolatot a töltési pontokkal, az AirPod-ok nem fognak díjat felvenni.

Látja a töltés ikont?

Az iPhone AirPods töltésjelzője teljesen feltöltöttnek tűnik.

Nyissa ki a tok fedelét, és tartsa az iOS-eszközhöz közel.

Várjon néhány másodpercet, hogy az akkumulátor ikon mellett megjelenjen egy töltési ikon, miközben az AirPod-ok csatlakoznak az áramforráshoz.

Látja a töltés ikont?

Ha nem látja, az azt jelentené, hogy az egységek egyáltalán nem kapnak díjat.

Hasonlóképpen ellenőrizze még egyszer az Apple-eszköz akkumulátorát, hogy biztosan működjön.

Ellenőrizze az AirPods töltőportjait és kapcsolattartó pontjait.

Rendszeresen tisztítja az AirPod-okat?

Sok AirPod-felhasználó gyakran elfelejti elvégezni az AirPod-ok rendszeres karbantartását, és ez olyan problémákhoz vezethet, mint a lassú töltés vagy a töltés hiánya.

Mint minden elektronikus eszköz esetében, a készülék külső portjai is felhalmozhatják a port és a törmeléket a mindennapi használat során.

Ha a töltőérintkezők elegendő törmeléket gyűjtenek, ez károsíthatja a töltési folyamatot.

Az AirPods töltőérintkezőinek tisztításához szükséges eszközök.

Szüksége lesz egy puha sörtés fogkefére, egy tiszta mikroszálas kendőre és egy puha fogközi kefére.

Először értékelje az AirPods tok töltési pontjait.

Tisztítsa meg a tok töltőnyílását puha sörtés fogkefével.

Használjon puha sörtés fogkefét az AirPods töltőtok tisztításához.

Miután megtisztította a ház külső töltőérintkezőjét, ellenőrizze és tisztítsa meg a belső érintkezőket, ha szükséges, nagyon puha fogközi kefével.

Tisztítsa meg az AirPods tok belső érintkezőit.

Használjon 70% izopropil-alkoholt és tiszta mikroszálas kendőt az AirPods töltőtok tisztításához, és ügyeljen arra, hogy ne kerüljön folyadék a tok töltőnyílásába.

Ellenőrizze és tisztítsa meg az AirPod-ok végeit, és győződjön meg arról, hogy nincs-e törmelék a végcsatlakozókon. Használja a puha kefét, próbálja meg finoman megtisztítani az AirPods töltő érintkezési pontjának végét.

Miután megtisztította, tegye az AirPod-okat a tokba, töltse 15 percig, és ellenőrizze. Látja az iPhone készülékén a töltés ikont?

A legtöbb esetben azt tapasztaltuk, hogy a töltési probléma azonnal megoldódik, amint az AirPods töltőérintkezőiről bármilyen szennyeződést eltávolítottak.

Állítsa vissza az AirPod-kat és ellenőrizze a töltést.

Ha az AirPod-ok töltőérintkezőinek ellenőrzése és tisztítása után is problémája merül fel, próbálja meg alaphelyzetbe állítani az AirPod-okat, és nézze meg, segít-e a problémán.

Az AirPod-ok visszaállításához nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot a töltőtok hátoldalán. Kérjük, olvassa el az alábbi cikket az AirPod-ok visszaállításával kapcsolatos részletekért.

Ha továbbra sem tudja feltölteni az AirPod-okat, vagy ha az AirPod-ok nagyon lassan töltődnek be, akkor az Apple ügyfélszolgálatához kell fordulnia a javítással és a cserével kapcsolatos információkért.

Nem lehet visszaállítani az AirPod-okat. Nincs sárga fény, amikor megpróbálja alaphelyzetbe állítani

Az AirPods működéséhez elengedhetetlen hibaelhárítási lépések egyike az, hogy megpróbálja visszaállítani őket.

Sok felhasználó idegesítő helyzetbe kerül, amikor megpróbálja alaphelyzetbe állítani az AirPod-kat.

Az AirPod-ok visszaállításakor a megfelelő műveletsorozat az, ha megnyomja és lenyomva tartja a tok hátoldalán található beállító gombot, és folytatja a nyomást, amíg meg nem jelenik az állapotjelző lámpa fehér, majd borostyánsárga, majd folyamatosan fehéren villogó képe.

Sajnos egyes felhasználók számára a sárga fény soha nem jelenik meg, ha az újraindító gombot lenyomva tartják az AirPods tokon. Az állapotjelző lámpa továbbra is csak a fehér villogást jelzi, és a visszaállítási művelet lehetetlen.

Ha úgy találja, hogy ebben a helyzetben van az AirPod-jaival, ellenőrizze a következő lépéseket:

  • Állítsa vissza a hálózati beállításokat az iPhone készülékén. Érintse meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítását (Kérjük, a visszaállítás előtt jegyezze fel a Wi-Fi hitelesítő adatait, mivel újra meg kell adnia őket)
  • Miután a Hálózat visszaállítása művelet befejeződött, válassza le az AirPod-kat úgy, hogy a beállításokban megérinti a Bluetooth elemet, és az elfelejtés mellett dönt.
  • Most próbálkozzon a tok visszaállításával.
  • Ha a fenti lépések nem oldották meg a problémát, nézze meg az AirPod-ok alján található névjegyeket
  • Tisztítsa meg az AirPod-ok töltőérintkezőit, valamint az ügyben lévő kontaktusokat.
  • A tisztítás után helyezze be az AirPod készülékeket a tokba
  • Most próbálja meg alaphelyzetbe állítani az AirPod-okat, és látnia kell az Amber állapotjelző lámpát.

Mennyit kell cserélni vagy megjavítani az AirPod-okat?

Az Apple azt javasolja, hogy az AirPods és az AirPods töltőtok akkumulátorának cseréje 49 USD.

Ez nem tartalmazza az adókat és a 6,95 dolláros szállítási díjat, ha úgy dönt, hogy javításra postázza őket.

Forrás: Apple

A legjobb dolog, ha megpróbálja megtisztítani a tok és az AirPod-ok töltőérintkezőit, és ha ez még a készülék visszaállítása után sem működik, akkor az Apple-hez kell fordulnia, és cserére vagy szervizelésre kell rendelnie az akkumulátort. .

Ha a második generációs AirPod-okra gondol, akkor jó alkalom lehet ennek megvizsgálására. Ha csak az AirPods tok cseréjét keresi, akkor most megvásárolhatja a vezeték nélküli töltőtokot az Apple-től.

Íme egy trükk, hogy olcsó AirPods-pótcseréket szerezzünk az Apple-től

A Washington Post nemrég írt egy cikket az AirPods akkumulátorainak lemerüléséről. Geoffrey Fowler, a WAPO-tól tölt egy kis időt az AirPod-ok belső elemével, és megmutatja, hogyan és hol helyezkednek el az AirPods akkumulátorai. Kutatása során megállapította, hogy van néhány módja annak, hogy olcsóbb AirPods-cserét kaphasson közvetlenül az Apple-től.

A bejegyzésének megfelelően itt három kulcsfontosságú dolgot kell szem előtt tartani, amikor kapcsolatba lépünk az Apple-vel az AirPods cseréjével kapcsolatban:

Forrás: @geoffreyfowler WAPO
 • Ha az AirPod-ok kevesebb, mint egy évesek, és az akkumulátor nem teljesíti az ígért öt órás hallgatási időt, akkor egy Apple áruház költségmentesen kicseréli őket.
 • Az Apple nemrégiben 29 dollárért kezdte el árusítani az AppleCare + garanciát, amely az akkumulátort is fedezi. De ez a meghosszabbított garancia csak két évig tart - ami nem lett volna elég hosszú az AirPod-ok megmentéséhez.
 • Ha az AirPod-okra nem érvényes a garancia, az Apple botonként 49 dollárért cseréli le őket - tehát a valóságban összesen 98 dollár. A töltőtok pótlása, amely nem kopik olyan gyorsan, szintén 49 dollár. A legfontosabb mondandó:akkumulátor szerviz. ”

Reméljük, hogy a töltőérintkezők egyszerű ellenőrzési és tisztítási folyamata megoldotta a problémát, mivel úgy tűnik, hogy ez a trükk.

Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne megosztani egy tippet, amely segített Önnek ebben a kérdésben.

Legutóbbi hozzászólások