Az iCloud szürkén jelenik meg a Beállításokban, hogyan javíthatom ki?

Nemrégiben frissítette az iOS-t, vagy csak azért változtatta meg az Apple azonosítóját és jelszavát, hogy felfedezze, hogy az iOS elszürkítette az iCloud beállításait? Meglátogatja a Beállítások alkalmazást iPad-jén, iPhone-ján vagy iPod Touch-ján, és amikor megérinti az Apple ID, az iCloud vagy az iTunes és App Store beállításait, azok szürkén jelennek meg, így nem módosíthatja őket. Ha igen, akkor nem vagy egyedül!

Számos felhasználó arról számolt be, hogy az iPhone / iPad / iPod Beállítások iCloud-opciója szürkén jelenik meg, vagy más módon nem érhető el, és nem működik.

Ellenőrizze az Apple rendszer állapotát

Lehetséges ok az Apple saját szerverei. Tehát a hibaelhárítás előtt ellenőrizze, hogy az iCloud normálisan működik-e (vagy problémákat tapasztal-e) az Apple rendszer-támogatási oldalán.

Konkrét problémák megtekintéséhez érintse meg a Pluszjel (+) elemet, és keresse meg ezeket a problémákat az iCloud problémásként történő felsorolása érdekében.

Miért van szürkén az iCloud? Hibaelhárítási útmutató

Frissítse iOS-jét

Győződjön meg arról, hogy jelenleg az iOS legújabb verzióját futtatja eszközén.

  • Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés ellenőrizni
  • Vagy csatlakoztassa készülékét egy számítógéphez az iTunes alkalmazással, és válassza a lehetőséget Ellenőrizze a frissítést

Ellenőrizze a telepített biztonsági tanúsítványokat vagy profilokat

Ha VPN-t használ, vagy munkáltatója vagy iskolája kezeli az eszközét, akkor valószínűleg eszközkezelési profil vagy biztonsági tanúsítvány van tárolva az eszközön. Az Apple ezt felügyelt eszköznek nevezi.

Amikor iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét felügyelik, az eszköz tulajdonosa az a szervezet választhat, hogy telepít egy konfigurációs profilt, amely ellenőrzi, hogy az eszköz milyen funkciókhoz férhet hozzá.

A konfigurációs profilfájlok olyan beállításokat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a munkáltató számára, hogy korlátozza vagy korlátozza és kezelje az alkalmazottak eszközeit, beleértve a hálózati beállításokat, az e-mail és a cserefiókokat, a jelszóbeállításokat, az eszköz funkcióihoz való hozzáférés korlátozását és egyéb dolgokat.

Hogyan ellenőrizhető, hogy iPhone, iPad vagy iPod felügyelet alatt áll-e

  1. Nyisd meg a beállításokat
  2. Keressen egy üzenetet a képernyő tetején, és értesítse, hogy ezt az eszközt felügyelik és kezelik
  3. IOS 9 és régebbi verziók esetén keresse meg a felügyeleti üzenetetBeállítások> Általános> Névjegy
  4. Koppintson a Beállítások> Általános> Profilok elemre (más néven Eszközkezelés, Profilkezelés vagy Profil és eszközkezelés)
  5. Ha van telepítve egy profil, érintse meg azt, hogy megtekinthesse annak részleteit és a korlátozásokat

Néhány alkalmazás még konfigurációs profilokat is telepít az adatok figyelemmel kísérésére - az Apple eltávolította ezen alkalmazások nagy részét az App Store-ból, de előfordulhat, hogy még mindig az Ön eszközén vannak.

Törölje a konfigurációs profilokat telepítő alkalmazásokat

  • nyomja meg és tartsa az alkalmazásban, amíg nem kacag
  • Ezután érintse meg a x a bal felső sarokban, hogy törölje
  • Ha látja az üzenetet, „ennek az alkalmazásnak a törlése az adatok adatait is törli”, koppintson a ikonra Töröl

Konfigurációs profilok törlése

  • Menj Beállítások> Általános> Profilok elemre (más néven Eszközkezelés, Profilkezelés vagy Profil és eszközkezelés)
  • Koppintson a profil nevére
  • Chooose Profil eltávolítása vagy Profil törlése
  • Ha a rendszer kéri, írja be a készülék jelszavát, majd koppintson a Törlés elemre
  • Indítsa újra az eszközt

Kapcsolja be a Cellular Data lehetőséget

  • MenjBeállítások> Mobil (vagy Mobil)> Mobil adat
  • Ellenőrizze, hogy a Cellular Data engedélyezve van-e
  • Ezután görgessen lefelé az alkalmazások listáján
  • Ellenőrizze, hogy aBeállítások alkalmazásszintén be van kapcsolva

Próbálja ki a Repülőgép módot

  • Kapcsolja be a Repülőgép módot, várjon néhány percet, és kapcsolja ki újra
  • A Repülőgép üzemmódváltás legegyszerűbb módja a Vezérlőközpont

Nézze meg az iCloud Backup beállításait

  • Menj Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> iCloud biztonsági mentés
  • Ha az állapot azt mondja:Alkalmazások visszaállítása a Biztonsági mentésből”Próbáljon megszakítani, vagy várja meg az összes alkalmazás visszaállítását (ez eltarthat egy ideig.)
  • Miután elkészült, az iCloud-nak normálisan kell működnie, és már nem jelenik meg szürkén

Ellenőrizze a korlátozásokat

  • Előfordulhat, hogy a korlátozások bekapcsolódtak egy iOS frissítés során. Ennek kijavításához kapcsolja ki a Korlátozások lehetőséget
  • IOS 12 vagy újabb verzió esetén lépjen a következőre:Beállítások> Képernyőidő> Tartalom- és adatvédelmi korlátozások.Ideiglenesen kapcsolja ki az összes korlátozást, majd ellenőrizze, hogy elérhető-e az iCloud
  • IOS 11 és újabb verziók esetén lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Korlátozások, ideiglenesen kapcsolja ki az összes korlátozást, majd ellenőrizze, hogy az iCloud most működik-e
  • Ezenkívül ellenőrizze Beállítások> Általános> Korlátozások> Fiókok elemre (az alsó rész közelében), és állítsa ezt a Változások engedélyezése lehetőségre

Ha a korlátozások kikapcsolása nem működött, próbálja meg ideiglenesen kikapcsolni a képernyőidőt (iOS 12 és újabb verziók esetén)

  • MenjBeállítások> Képernyő időés görgessen egészen lefelé a hely megkereséséhezKapcsolja ki a képernyőidőt
  • Érintse meg, hogy a funkció letiltásához adja meg a képernyőn megjelenő jelszót
  • Ha nem emlékszik a képernyőidő-jelszóra, olvassa el ezt a cikket a Screen Time jelszavának visszaállításával kapcsolatos tippekért

Állítsa vissza a hálózat beállításait

  • MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása
  • Ez a művelet visszaállítja a korábban használt WiFi-hálózatokat és jelszavakat, mobilbeállításokat, valamint VPN- és APN-beállításokat is

Minden beállítás visszaállítása

  • MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása

    A hiba kikerüléséhez használja az Összes beállítás visszaállítása elemet

  • Ez visszaállítja az alapértelmezett beállításokat a Beállításokban, beleértve az értesítéseket, riasztásokat, fényerőt és az óra beállításait, például az ébresztési riasztásokat. Az összes beállítás visszaállítása visszaállítja az összes személyre szabott és testreszabott funkciót, például a háttérképeket és a kisegítő lehetőségeket a gyári alapértékekre. Tehát újra kell konfigurálnia ezeket a beállításokat, amint az iPhone vagy az iDevice újraindul.

Kijelentkezés az Apple ID-ből (ha lehetséges)

  • Néha meg kell indítania a készüléket úgy, hogy kijelentkezik az Apple ID-jéből, majd újra bejelentkezikBeállítások> Apple ID-profilés görgessen egészen a Kijelentkezés
  • Az Apple ID-ből való kijelentkezéshez ideiglenesen ki kell kapcsolnia az iPhone keresése (iPad vagy iPod) funkciót

Reméljük, hogy ezek a tippek segítettek az iCloud újbóli működésében. Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, ha talált valami mást, ami működött!

Legutóbbi hozzászólások