Mi az a Haptic Touch az iPhone 11 és iPhone XR készülékeken?

Az Apple iPhone készülékein a haptikus érintés funkció az, amikor érintéssel és lenyomva tartva mozdulatot tesz a képernyőn, hogy hozzáférjen az alkalmazások és az iOS további lehetőségeihez. A haptikus érintés először az iPhone XR alkalmazással jelent meg, és korlátozott felhasználást kínált az iOS 12 rendszerben. Mindazonáltal mind az iOS 13, mind az iPhone 11 sorozatú telefonok bevezetésével az Apple kibővítette a haptikus érintés opcióit iPhone-ja nagy részében, beleértve a régebbi modelleket is. Az Apple még úgy is döntött, hogy lecseréli a nagyon kedvelt 3D Touch-ot ezzel a haptikus érintéssel.

Nagyon sok nézeteltérés merül fel az Apple azon döntése kapcsán, hogy a 3D Touch-ot Haptic Touch-ra cseréli az iPhone 11-en és az iPhone 11 Pro & Pro Max-on. Az Apple úgy véli, hogy a Haptic Touch ugyanolyan jó élményt nyújt, mint a 3D Touch, anélkül, hogy a 3D érintéshez szükséges kiegészítő hardverre és nyomásérzékenységre lenne szükség.

Haptikus érintéssel az emberek hosszan megnyomják a gyors műveleteket kínáló felugró menüket. Néhány alkalmazással még az alkalmazás tartalmába is bekukkanthat. Azonban a haptikus érintésnél hiányzik a peek and pop - amit sok 3D touch felhasználó teljesen szeretett!

A 3D Touch mindig is megosztotta az iPhone funkcióit. Sokan soha nem találtak felhasználást, míg mások azt mondják, hogy nem tudnak enélkül élni. A 3D Touch számos funkciója azonban létezik, amelyet egyszerűen meg lehet valósítani egy érintéssel és a kijelzőn tartva, kiküszöbölve ezzel az ujját jelentő extra stresszt. A 3D Touch ma már évek óta felvetették ezeket a kérdéseket.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  Haptic Touch iPhone 11 sorozatú és XR készülékeken

  Az Apple végül engedett az ötletnek. Az iPhone 11 és az iPhone XR modellek nincsenek felszerelve 3D Touch funkcióval, de a funkcionalitás nagy részét a Haptic Touch névre keresztelt funkcióval kapják meg. Soha senki, aki ellenállhat a mutatós funkciók nevének, a Haptic Touch az Apple divatos megnevezése, amely megérinti és tartja az ujját a kijelzőn.

  A haptikus visszacsatolás hozzáadott rétege segít felismerni, amikor a funkció aktiválódik. Az Apple kiváló képessége a haptikus visszacsatolási technológia révén pedig elgondolkodtatja, hogy a 3D Touch be van-e vezetve.

  A jelenlegi 3D Touch technológia egyfajta íz.

  Nem teszi lehetővé több konfiguráció elvégzését. Ami a tapintást illeti, az Apple megmutatta, hogy lehetővé teheti a felhasználók számára a haptikus intenzitás testreszabását.

  Ezt egyértelműen példázza az Apple Watch beállításai, ahol a felhasználók beállíthatják a Haptic visszacsatolás intenzitását.

  Lehetséges, hogy az Apple bevezethet néhány további funkciót a Haptic touch körül, ahogy haladunk előre.

  Az Apple fejlesztette a haptikus motor technológiáját az iPhone X bevezetésével.

  Ez nyilvánvalóvá vált a mechanikus otthoni gomb és más olyan helyek cseréjével, ahol haptikus visszajelzést kap az iPhone X és XS készülékekről.

  Azok a felhasználók, akiknek megtetszett az iPhone X haptikus visszacsatolási technológiája, esküsznek rá, ezért reméljük, hogy jó élmény lenne az iPhone 11 modellek és az XR esetében.

  Mi a különbség a Haptic Touch és a 3D Touch között?

  A 3D Touch és a Haptic Touch közötti legnagyobb különbség az, hogy a 3D Touch reagál különböző szintű nyomás míg a Haptic Touch válaszol mennyi ideig nyomja meg a képernyőt.

  A 3D Touch funkciót támogató iPhone-ban nyomásérzékeny hardvert telepítettek (ami sokkal drágábbá tette őket.) A Haptic touch nem igényel ilyen típusú hardvert, mivel nem kell regisztrálnia a nyomásintenzitást.

  A Haptic Touch eléréséhez nyomja meg hosszan az alkalmazás ikont, hogy lássa az alkalmazás további menüopcióit.

  Állítsa be iPhone Haptic Touch beállításait

  Az iPhone 11 vagy XR rendszeren könnyen beállítható a Haptic Touch aktiválásához szükséges időtartam, amikor érintés és tartás kézmozdulatot használ.

  • Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Érintés> Haptikus érintés (régebbi iOS esetén válassza a Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Haptic Touch menüpontot)
  • Válassza a Gyors vagy Lassú lehetőséget
  • A teszteléshez érintse meg a virág vagy elemlámpa ikont az Érintés időtartama teszt alatt

  Hogyan lehet kikapcsolni a Haptic Touch alkalmazást az iPhone-on

  Sajnos nem tudja teljesen kikapcsolni a haptikus érintést iPhone-ján. Mit tehet, kikapcsolja azt a koppintást, amelyet hosszú nyomás alatt érez a képernyőn. De nem kapcsolhatja ki a képernyőn megjelenő menü opcióit, amelyek a haptikus érintéshez kapcsolódnak.

  A haptikus csapokat kikapcsolhatja Beállítások> Hangok és Haptik> elemre, és kapcsolja ki a Rendszer Haptics lehetőséget.

  Haptikus érintés az iPad-hez?

  Egy másik lehetőség, amelyet a Haptic Touch az asztalra hoz, az iPad 3D Touch funkciója.

  A 3D Touch soha nem volt reális iPad-en a… nos… a fizika miatt.

  Azonban megérinteni és tartani az ujját az iPad-en praktikus, ahol a 3D Touch sok iPad felborulásához vezetne.

  Gyakran találom magam azon, hogy egy iPad-en dolgozom, és arra vágyom, hogy beugorhassak egy fotóba vagy megtekinthessek egy linket anélkül, hogy alkalmazásokat cserélnék.

  Én személy szerint találtam jó néhány felhasználási lehetőséget a 3D Touch számára, és elég gyakran használom a funkciót. Úgy gondolom, hogy a Haptic Touch kiváló kiegészítője lenne az iPad-nek.

  A 3D Touch minden iPhone, iPad és iPod (7. generáció) iOS 13 és iPadOS Quick Actions funkcióval érkezik!

  A haptikus érintőképernyős eszközök, például az iPhone XR és az iPhone 11 bevezetésével az Apple megváltoztatta a hosszú sajtó működését. A hosszú megnyomások most megnyitják a gyors cselekvési menüket, akárcsak a 3D Touch, de a haptikus visszacsatolás nélkül (hacsak nem Ön, az iPhone modellje támogatja a haptikát.)

  A gyors műveletek hosszú megnyomásával nem szükséges, hogy egy iPhone nyomásérzékeny 3D érintőképernyőt tartalmazzon. Ezek a gyors cselekvési menük olyan funkciókat kínálnak, mint a 3D Touch, beleértve a Peek és az alkalmazással kapcsolatos szolgáltatásokat. Ez a szolgáltatás elérhető minden olyan iPhone-on, iPad-en és a hetedik generációs iPod touch-on, amely iOS 13 vagy újabb vagy iPadOS vagy újabb rendszert futtat.

  Megoldja az Apple a 3D Touch legnagyobb problémáját, vagy visszavonja?

  Lenyűgözött a 3D Touch ötlete, amikor bemutatták.

  Ez egy extra felhasználói felületet adott hozzá az iPhone-hoz.

  Még mindig azt gondolom, hogy az Apple számos fejlesztést végezhet a funkcionalitás terén. A probléma az, hogy mikor és hol használható a 3D Touch. Zavarba ejtő az Apple nem adott hozzá semmilyen utalást arra, hogy a 3D Touch hol használható.

  Ha tippelnem kellett, az Apple úgy érzi, hogy a 3D Touch-ot támogató iOS-eszközök kis százaléka nem indokolta a figyelmet, hogy tovább nyomják a funkciót.

  Most, hogy a 3D Touch funkció több iPhone-ra, iPad-re és iPod-ra érkezik az iOS 13-ban és az iPadOS-ban gyors műveletekkel és hosszú megnyomásokkal, remélem, hogy több időbe kerül ezen funkciók fejlesztése.

  Legutóbbi hozzászólások