Meg akarja változtatni az iCloud fizetési módját? Így teheti meg

Számos oka lehet annak, hogy módosítania kell az iCloud tárhely-terv fizetési módját. Talán le akarja egyszerűsíteni a pénzügyeit, elkerülni a kamat- és folyószámlahiteleket, vagy frissíteni a lejárt kártyaadatokat.

Bármi is legyen az oka, könnyen megváltoztathatja az iCloud fizetési módját bármely eszközről. Az egyetlen fogás az, hogy ezzel megváltoztatja az összes többi Apple vásárlásának fizetési módját is.

Mindenhez ugyanazt a fizetési módot használja

Sokan fizetünk az Apple számos szolgáltatásáért és termékéért: az iCloud tárhelyért, az Apple Musicért, valamint az egyes alkalmazásokért vagy az iTunes médiáért. Sajnos nem lehet különféle fizetési módokat menteni mindegyik szolgáltatáshoz.

Az Apple mindig a számláján a legjobb fizetési módot használja. Képhitel: Apple

Az a hitel- vagy betéti kártya, amelyet egy Apple szolgáltatás kifizetéséhez használ, automatikusan a többi fizetésére is szolgál. Csak így van, sajnos.

Minden, amit az Apple-től vásárol, az Apple ID-fiókján keresztül érkezik (hacsak nem fizikai árut vásárol az Apple Store-ból). Több fizetési módot is csatolhat ehhez a számlához, de az Apple mindig megpróbálja ugyanazt használni.

Ha abban a cikkben reménykedett, hogy abban reménykedik, hogy megváltoztatja az iCloud tárhely-terv fizetési módját anélkül, hogy megváltoztatná az App Store vagy az iTunes vásárlásának módszerét, attól tartok, hogy egyszerűen nem lehetséges.

Milyen fizetési módokat használhatok az iCloud számára?

Az Apple számos fizetési lehetőséget kínál az iCloud számára, amelyeket hozzáadhat Apple ID-fiókjához. A rendelkezésre álló pontos fizetési módok a régiótól függően változnak, de a legtöbb ország a következők közül választhat:

 • Apple ID számlaegyenleg
 • Főbb hitel- vagy betéti kártyák
 • Apple Cash
 • PayPal
Az Ön eszközén megjelenik az Ön régiójában elérhető összes fizetési mód.

Az iTunes ajándékkártyákkal fizethet az iCloud-vásárlásokért, de először hozzá kell adnia ezt az ajándékkártyát egyenlegként az Apple ID-fiókjához. Ehhez nyissa meg a Alkalmazásbolt és lépjen a fiókjába, majd válassza a lehetőséget Váltsa be az ajándékkártyát vagy a kódot.

Sajnos az Apple Store ajándékkártyákat nem használhatja ugyanúgy. Ezeket az ajándékkártyákat csak fizikai áruk vásárlásához használhatja az Apple Store-ból vagy az Apple Online Store-ból. Bár lehet, hogy felhasználhatja őket iTunes Gift Card vásárlására.

Az iCloud Storage fizetési módjának módosítása

Az iCloud tárhely fizetési módjának módosításához frissítenie kell az Apple ID-fiókjának részleteit. Ha fiókjában több fizetési mód is van, győződjön meg arról, hogy a használni kívánt mód a lista tetején található.

Mint már említettük, ez megváltoztatja az összes többi Apple vásárlásának fizetési módját is. Ez magában foglal bármit, amit ezekből a szolgáltatásokból vásárol:

 • Alkalmazásbolt
 • Apple Music
 • iTunes
 • és több
Minden Apple szolgáltatásnál ugyanazt a fizetési módot használják.

Kövesse az alábbi utasításokat az Apple ID-fiók iCloud fizetési módjának bármely eszközről történő megváltoztatásához.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken:

 1. Menj Beállítások> [Az Ön neve]> Fizetés és szállítás.
  1. IOS 12-es vagy korábbi verziókon: Menj Beállítások> [Az Ön neve]> iTunes és App Store. Ezután érintse meg a fiókját, és válassza a lehetőséget Nézze meg az Apple ID> Fizetés kezelése lehetőséget.
 2. Ha a rendszer kéri, adja meg az Apple ID adatait a bejelentkezéshez.
 3. Koppintson a Adja hozzá a fizetési módot és töltse ki a szükséges részleteket egy új fizetési mód hozzáadásához a fiókjához.
 4. Koppintson egy meglévő fizetési módra a részletek frissítéséhez. Előfordulhat, hogy ezt követően meg kell adnia a teljes részleteket.
 5. Végül érintse meg a elemet Szerkesztés a fizetési módok eltávolításához vagy átrendezéséhez. Ne felejtse el áthelyezni a kívánt iCloud fizetési módot a lista elejére. (A fizetési módokat nem lehet áthelyezni az Apple ID-egyenleg fölé.)
Koppintson a [Név] elemre. Válassza a Fizetés és szállítás lehetőséget. Adjon hozzá új fizetési módot.

Mac-en:

 1. Nyissa meg a Alkalmazásbolt és menj Store> Saját fiók megtekintése a menüsorból.
 2. Kattintson a gombra Információk megtekintése és írja be az Apple ID adatait a bejelentkezéshez.
 3. Ezután kattintson a gombra Fizetések kezelése.
 4. Kattintson a gombra Fizetés hozzáadása és töltse ki a szükséges részleteket egy új fizetési mód hozzáadásához a fiókjához.
 5. Kattintson a gombra Szerkesztés egy meglévő fizetési mód mellett, hogy frissítse annak részleteit, vagy Eltávolítás azt. Előfordulhat, hogy ezt követően meg kell adnia a teljes részleteket.
 6. Végül használja a fizetési módok melletti nyilakat a sorrend megváltoztatásához. Ne felejtse el áthelyezni a kívánt iCloud fizetési módot a lista elejére. (A fizetési módokat nem lehet áthelyezni az Apple ID-egyenleg fölé.)
Tekintse meg fiókja adatait az App Store-ban a fizetési módok módosításához.

Windows számítógépen:

 1. Nyisd ki iTunes és válassza ki Fiók> Saját fiók megtekintése. Töltse le az iTunes alkalmazást az Apple webhelyéről, ha még nincs meg a számítógépén.
 2. Ezután kattintson a gombra Fizetések kezelése.
 3. Kattintson a gombra Fizetés hozzáadása és töltse ki a szükséges részleteket egy új fizetési mód hozzáadásához a fiókjához.
 4. Kattintson a gombra Szerkesztés egy meglévő fizetési mód mellett, hogy frissítse annak részleteit, vagy Eltávolítás azt. Előfordulhat, hogy ehhez meg kell adnia a teljes részleteket.
 5. Végül a fizetési módok melletti nyilakkal rendezheti át őket. Ne felejtse el áthelyezni a kívánt iCloud fizetési módot a lista elejére. (A fizetési módokat nem lehet áthelyezni az Apple ID-egyenleg fölé.)
Az iTunes segítségével szerkesztheti iCloud fizetési módját Windows rendszeren.

Használhatok különböző fizetési módokat a különböző Apple szolgáltatásokhoz?

Nincs mód megmenteni a különböző fizetési módokat a különböző Apple-szolgáltatásokhoz. Például nem használhat egy fizetési módot az iCloud-tárhelyéhez, másikat pedig az iTunes-vásárlásokhoz. Minden vagy semmi a helyette.

Hogyan lehet megváltoztatni a családi megosztás Fizetési módját

Sokan kihasználjuk az Apple Family Sharing szolgáltatásának előnyeit, hogy megosszuk Apple vásárlásainkat, előfizetésünket és iCloud-tárhelyünket. Ha a vásárlás megosztása be van kapcsolva, az egész család egy fizetési módot is megoszt.

A Family Sharing segítségével különféle módokon csatlakoztathatja az Apple ID-fiókokat.

Ez az első fizetési mód a családszervező Apple ID-fiókján.

A Family Sharing fizetési módjának megváltoztatásához a családszervezőnek meg kell változtatnia a saját fizetési módját. Kövesse a fenti utasításokat az Apple ID fizetési adatainak megváltoztatásához.

Kivételek a család megosztási fizetési módjáról

Általában, ha az Apple nem tud fizetést fizetni a fiókjának első módszeréből, akkor a következő módszerre lép, és megpróbálja újra. Ez nem történik meg, amikor a Vásárlásmegosztással rendelkező családtagok megpróbálnak vásárolni valamit.

Ebben a forgatókönyvben az Apple nem próbálkozik más módszerekkel, ha az első nem működik. Így a családszervező nyugodt lehet, tudván, hogy csak az első fizetési módjuk használható családi vásárlásokhoz.

A családszervező minden fizetési módját a szokásos módon használhatja.

Az egyetlen kivétel, ha a családtag rendelkezik Apple ID-egyenleggel. Az Apple ezt az egyenleget más fizetési módok előtt használja fel az App Store és az iTunes vásárlásaihoz. Amikor az egyenleg elfogyott, az Apple visszatér a családszervező fizetési módjára.

Az iCloud-tárhely-előfizetések családi csoportos fizetésekor az Apple mindig a családszervező fizetési módját használja, még akkor is, ha az egyes családtagok rendelkeznek Apple ID-egyenleggel.

Mi a vásárlás megosztása a családi megosztásban?

Ha nem szeretne megosztani fizetési módot a Családmegosztás csoportjával, akkor ki kell kapcsolnia Vásárlás megosztása. Ha a Purchase Sharing ki van kapcsolva, az Apple az egyes fizetési módokat használja az egyes családtagok Apple ID-fiókjában.

A Purchase Sharing segítségével több tartalmat ingyen élvezhet.

A Családmegosztási csoport egyes tagjainál nem lehet be- és kikapcsolni a vásárlásmegosztást. A funkció vagy mindenki számára be van kapcsolva, vagy egyáltalán nem érhető el.

A vásárlásmegosztás kikapcsolásának hátránya, hogy többé nem oszthatja meg az App Store vagy az iTunes vásárlásait a Családmegosztó csoportban. Ez azt jelenti, hogy a családtagok megtartják az egyéni vásárlásokat a csoport elhagyása után, még akkor is, ha a családszervező eredetileg fizetett érte.

Néha az Apple elutasítja az iCloud fizetési módját

Nagyon jó tudni, hogyan lehet megváltoztatni az iCloud-előfizetés vagy az Apple ID-vásárlások fizetési módját, de néha az új fizetési mód egyébként sem működik.

Ilyen hibaüzenetet kaphat, ha a fizetési módot elutasítják.

Sok oka van annak, hogy az Apple elutasíthatja hitelkártyáját, betéti kártyáját vagy más fizetési módját. Tudja meg, mit kell tennie, ha az Apple ID fizetési módját elutasítják, hogy ne ragadjon meg a szükséges iCloud-tárhely nélkül.

Legutóbbi hozzászólások