Csatlakoztathatja valaki az ellopott AirPod -imat egy másik iPhone-hoz?

Az AirPod-ok valamilyen státusszimbólummá váltak, köszönhetően prémium árcédulájuknak és felismerhető kialakításuknak. De ezek a tulajdonságok vonzó célponttá teszik őket a potenciális tolvajok számára is.

Az AirPod-ok sebezhetőbbek a lopásokkal szemben, mint más Apple-eszközök, mert nem használják az iCloud Activation Lock funkciót. Ez azt jelenti, hogy valaki könnyen csatlakoztathatja ellopott AirPod-ját egy másik iPhone-hoz.

Hogyan használhatja valaki más az ellopott AirPod-imat?

Ha egy tolvaj ellopja az AirPod-okat, fájdalmasan könnyen csatlakoztathatja őket egy másik iPhone-hoz.

A tolvajnak csak annyit kell tennie, hogy mindkét AirPod-ot egy töltőtokba helyezi, és néhány másodpercig lenyomva tartja a Beállítás gombot. Ugyanaz a folyamat, amelyet akkor követne, ha alaphelyzetbe állítja az AirPod-kat egy szoftverprobléma kijavításához.

Az AirPod-ok visszaállítása olyan egyszerű, mint a Beállítás gomb nyomva tartása. Képhitel: Apple

Visszaállításuk után az AirPod-kat már nem párosítják egyetlen Apple-eszközzel sem. Lehet, hogy továbbra is megjelennek a beállításaidban, de nem akadályozhatod meg, hogy bárki más használja őket.

Mi lenne, ha ellopnák az AirPod-jaimat, de még mindig megvan az esetem?

Azt gondolhatja, hogy egy tolvaj nem tudja használni az AirPod-okat, ha még mindig megvan a töltőtokja. Ennek van értelme, mivel a tolvajnak vissza kell adnia az AirPod-kat a tokba, hogy párosítsa őket egy új iPhone-hoz.

Ehhez azonban továbbra is használhatnak bármilyen más AirPod esetet.

Lehet, hogy nem veszi észre, de az AirPod-ok bármilyen töltési tokkal működnek - feltéve, hogy Pro tokot használ az AirPods Pro készülékhez.

Az AirPod-k bármilyen töltőtokkal működnek. Képhitel: Howard Bouchevereau / Unsplash

Tehát, ha egy tolvaj ellopta az AirPod-okat, akkor is csatlakoztathatják őket egy másik iPhone-hoz egy másik AirPod töltőtok használatával. Talán olyan esetet fognak használni, amelyet másoktól loptak el.

Mi lenne, ha csak az egyik AirPodomat lopták volna el?

Egyetlen AirPod minden bizonnyal kevésbé hasznos egy tolvaj számára, mint egy pár. De ha ez a tolvaj ellop egy másik AirPod-ot valakitől, akkor is összekapcsolhatják az AirPod-okat, hogy egy teljes készletet készítsenek egy töltőtok segítségével.

Legalább továbbra is egy fülben hallgathat zenét a megmaradt AirPod-tal.

Nyomon követhetem az ellopott AirPod-okat?

Nyissa meg a Find My alkalmazást az AirPod-ok nyomon követéséhez. Képhitel: Apple

A Find My alkalmazás - amely korábban a Find My iPhone alkalmazás volt - fantasztikus eszköz számos hiányzó Apple eszköz, többek között az AirPodok felkutatásához.

Nyissa meg a Find My alkalmazást egy csatlakoztatott Apple-eszközön, vagy az iCloud webhelyre való bejelentkezés után nyissa meg a Find My oldalt. Ha az AirPod-okat egy olyan eszközhöz csatlakoztatták, amely a Find My-t használja, akkor azokat a többi eszközével együtt fel kell tüntetni.

Nyomon követheti az AirPod-okat, amikor aktív kapcsolatuk van az egyik Apple-eszközzel. Ez akkor történik, amikor egy vagy több AirPod-készüléke nincs a tokban és a készülék Bluetooth-hatósugarán belül van. Az akkumulátor töltöttségének is fenn kell maradnia.

A Find My alkalmazás elhelyezi az AirPod-kat a térképen, és lehetővé teszi, hogy hangot játsszon le, hogy megkereshesse őket. Ez sokkal hasznosabb, ha az kanapé hátulján veszítette el az AirPod-kat, ahelyett, hogy valaki ellopta volna őket. De mégis segíthet abban, hogy tolvajt találjon a tömegben.

Ha az AirPod-ok offline állapotban vannak, a Find My csak az utolsó ismert tartózkodási helyüket mutatja, és nem kínál más nyomkövetési lehetőséget.

Használjon harmadik féltől származó kiegészítőket az AirPod tok nyomon követéséhez

Sajnos a Find My használatával nem követheti nyomon az AirPod-okat, ha azok töltési ügyben voltak, amikor valaki ellopta őket. Ennek oka az, hogy az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében nem tartanak fenn aktív kapcsolatot az eszközzel.

Ha még mindig megvan az AirPod-ja, akkor megvédhet a jövőbeli lopásoktól, ha külső nyomkövető eszközt csatlakoztat az ügyéhez. Ezekkel a kiegészítőkkel speciális alkalmazások segítségével követheti nyomon értékeit.

Ha érdekli a harmadik féltől származó nyomkövető eszközök, nézze meg a Csempe oldalt.

A Tile rengeteg nyomkövetési lehetőséget kínál. Kép jóváírása: Csempe

Zárolhatom az ellopott AirPod-okat?

A legtöbb Apple-eszközzel - például iPhone, iPad vagy Mac - a Find My alkalmazással zárolhatja őket, ha eltűnnek. Ez megakadályozza, hogy bárki, aki megtalálja az eszközét, beállítsa és sajátjaként használja.

Az Activation Lock funkcióval kombinálva ez nagyszerű módja a potenciális tolvajok elriasztásának, mivel hihetetlenül megnehezíti az ellopott Apple-eszközök használatát.

Az aktiválási zár megakadályozza, hogy mások használhassák az eszközödet.

Sajnos ezen funkciók egyike sem érhető el az AirPod-okhoz.

Nem zárhatja be a hiányzó AirPod-kat, és nem tehet semmit annak megakadályozására, hogy valaki összekapcsolja őket egy másik iPhone-nal. Magas árukkal és könnyű zsebkészségükkel együtt ez az AirPods-ot a potenciális tolvajok számára kínzó célzattá teszi.

Hogyan cserélhetem az ellopott AirPod-okat?

Ha valaki ellopta az AirPod-okat, akkor először azt kell tennie, hogy jelentse a rendőrségen. Ha az otthoni vagy vagyoni biztosítás fedezi az AirPod-okat, akkor a biztosítási igényében felhasználhatja a rendőrségi jelentést.

Biztosítás nélkül az egyetlen lehetőség az, hogy fizet az AirPod cseréjéért.

Szerencsére az Apple felajánlja a helyettesítő szolgáltatást, így csak az egyes hiányzó AirPod vagy töltőtokokat kell kicserélnie.

Bár még mindig drága, és ha elvesztette az egész készletet, olcsóbb új AirPod-okat vásárolni a polcról.

Itt vannak az Apple AirPod-pótlási árai:

  • AirPod (1. vagy 2. generáció): 69 dollár
  • AirPod vezeték nélküli töltőtok: 79 dollár
  • AirPod töltőtok: 59 dollár

Íme az Apple AirPod Pro cserealkatrészei:

  • AirPod Pro: egyenként 89 dollár
  • AirPod Pro töltőtok: 99 dollár
  • AirPod Pro Silicon Ear Tips: 3,95 USD egy párért

Az Apple ügyfélszolgálat segítségével online megrendelheti az AirPod cserealkatrészeket. Ehhez meg kell szereznie az AirPods sorozatszámát, amelyet megtalálhat a dobozon, kinyomtathatja az AirPod tokra, vagy az iPhone beállításainak Névjegy oldalán.

Válassza a lehetőséget Elveszett vagy hiányzó AirPod-ok megrendelni az Apple-től a pótcserét.

Mi következik az Apple AirPod-okkal?

A 2018-as megjelenésük óta az AirPods hihetetlenül népszerű Apple terméknek bizonyult. Láttuk már az AirPods Pro kiadását, aktív zajcsökkentéssel, de remélhetőleg az Apple több AirPod fejlesztéssel is készül.

Sok más Apple-fejlesztés mellett, amelyeket szeretnénk látni, nagyon szeretnénk, ha a következő generációs AirPod-ok jobb lehetőségeket kínálnának számunkra, hogy nyomon követhessük és lezárhassuk őket, amikor eltűnnek. Tudassa velünk a megjegyzésekben, hogy milyen jövőbeli AirPod fejlesztéseket szeretne!

Legutóbbi hozzászólások