A Wi-Fi hívás nem működik az iOS frissítése után? Javítás

Míg az iOS legújabb kiadása örvendetes frissítés volt sok iPhone és iPad felhasználó számára, jó néhány hiba jelent meg. Az egyik ilyen probléma továbbra is felmerül, hogy a Wi-Fi-hívások megszakadtak a különféle felhasználók számára.

Úgy tűnik, hogy ez főleg a Sprint előfizetőit érinti. Az AT&T és az O2 (az Egyesült Királyságban) néhány embere azonban látta, hogy ez a kérdés felmerül.

Mi az a Wi-Fi hívás?

A tudatlanok számára a Wi-Fi hívást az iOS 8-mal vezették be, amely lehetővé teszi a telefonhívások kezdeményezését a mobilhálózat helyett Wi-Fi-n keresztül. Ez rendkívül hasznos azok számára, akik mobiltelefon-szolgáltatójuk jelének erősségével küzdenek.

A funkció remek tulajdonsága, hogy bárhol kezdeményezhet és fogadhat telefonhívásokat, ahol csatlakozik a Wi-Fi-hez. Ez megkönnyíti az életet és drasztikusan csökkenti a telefonhívások elvetésének esélyét az egész munkanap alatt.

Hol van a Wi-Fi hívás funkció az iOS 12 rendszerben?

Az iOS 12 alkalmazással az Apple áthelyezte ennek a szolgáltatásnak a helyét. Ahelyett, hogy a wi-fi hívás funkció az iPhone cellája alatt lenne, most elérhetővé vált a Telefon alkalmazásban. Érintse meg a Beállítások> Telefon elemet, és megtalálja a funkciót itt. A szolgáltatótól függően ez a mobil beállításai alatt is megjelenhet a szolgáltató beállításai alatt.

A Wi-Fi hívás nem működik? Íme néhány tipp

Sajnos, amikor új frissítéseket adnak ki az iOS rendszerhez, néhány dolog elromlik közben. Ezáltal az ügyfelek nem használhatják kedvenc funkcióikat.

Természetesen van néhány különböző módszer, amellyel megpróbálhatja elérni, hogy a Wi-Fi visszahívjon és újra működjön. Megnézzük ezeket a lehetőségeket.

iOS 12 tipp: Indítsa újra iPhone készülékét, kapcsolja ki a mobiladatokat, kapcsolja ki a WiFi hívást, majd kapcsolja be a mobiladatokat, majd a WiFi hívást, és néhány másodpercen belül működnie kell.

Az AT&T ügyfelek számára ellenőrizze, hogy az iOS 12 után telepítette-e a legújabb szolgáltatói frissítést.

Frissítések keresése

Az első és legegyszerűbb módszer annak ellenőrzésére, hogy valami baj van-e, annak ellenőrzése, hogy kiadták-e a szolgáltató frissítését. Ezek a frissítések általában akkor kerülnek kiadásra, amikor a szolgáltató frissítette a hálózatot, és problémákat okozhatnak, ha az eszköz nem naprakész.

Ha van egy letöltésre váró szolgáltatói frissítés, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyisd ki 'Beállítások'
 • Válassza a lehetőséget 'Tábornok'
 • Koppintson a 'Ról ről'

A képernyőn megjelenik egy felszólítás, amely arra kéri, hogy telepítse az új szolgáltatói beállításokat. Miután a letöltés befejeződött, újra kell indítania készülékét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően van telepítve.

Frissítse az előfizetői beállításokat

Egy másik lehetőség a Wi-Fi-hívás újbóli működéséhez az „Előfizetői beállítások” frissítése. Ez nem az iPhone egyik beállításán keresztül történik. Ez a következő módszer szigorúan a Sprint előfizetőire vonatkozik.

Ehelyett a készülék Telefon funkcióját kell használnia:

 1. Nyisd ki 'Telefon'
 2. Tárcsa ##25327#
 3. Várjon

A folyamat automatikusan megkezdődik. Észre fogja venni, hogy a Sprint szolgáltatása elveszíti a jelét, de ez visszatér. Remélhetőleg, miután ezt frissítettük, a Sprint Wi-Fi logó megjelenik az állapotsorban.

Kapcsolja be a Repülőgép módot

Egy másik nagyon egyszerű módszer a telefon normális működésének kipróbálására a Repülőgép mód váltása. Ennek ki- és bekapcsolásával átkapcsol minden eszközén lévő vezeték nélküli kapcsolatot, beleértve a Wi-Fi-t, a Bluetooth-ot és a mobiladatokat.

Két módszer van a repülőgép üzemmód váltására:

 1. Nyissa meg a Vezérlőközpontot
 2. Koppintson a Repülőgép gombra
 3. Várjon 30 másodpercet
 4. Érintse meg újra a Repülőgép gombot

A második módszer a Beállítások belépését jelenti:

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Kapcsolja be a „Repülőgép mód” beállítást
 3. Várjon 30 másodpercet
 4. Kapcsolja ki a „Repülőgép mód” beállítást

Miután a Repülőgép módot újra kikapcsolta, ennek lényegében újra kell indítania a hálózati és vezeték nélküli kapcsolatokat. Időről időre ennek a feladatnak a végrehajtása a Wi-Fi hívásokat is visszahozza.

Kapcsolja ki a mobiladatokat

Míg a Repülőgép mód eltávolítja az összes kapcsolatot, megpróbálhatja kikapcsolni csak a mobil adatkapcsolatot. Ez arra kényszeríti eszközét, hogy elsősorban azon a Wi-Fi hálózaton kívül működjön, amelyhez csatlakozik.

A repülőgépes módhoz hasonlóan két módszer is van a mobil adat kikapcsolására:

 1. Nyissa meg a Vezérlőközpontot
 2. Koppintson a Hálózat ikonra
 3. Várjon egy percet
 4. Érintse meg ismét a Hálózat ikont

A második módszer a Beállítások megadását igényli:

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Válassza a „Cellular” lehetőséget
 3. Kapcsolja be a „Cellular Data” lehetőséget
 4. Várjon egy percet
 5. Váltsa újra a „Cellular Data” elemet

Egyesek azt tapasztalták, hogy ha arra kényszeríti iPhone-ját, hogy elsősorban a Wi-Fi-t használja, akkor a Wi-Fi-hívás funkciója visszaáll. Ha ez nem működik, unalmasabb megoldásokkal fogunk foglalkozni.

A hálózati beállítások visszaállítása

Mivel a Wi-Fi hívás mind a mobil, mind a Wi-Fi hálózatokon alapszik, akkor csak akkor van értelme visszaállítani az iPhone készülék hálózati beállításait. Ez a folyamat nagyon egyszerű:

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Válassza az „Általános” lehetőséget
 3. Görgessen lefelé, és koppintson a „Visszaállítás” elemre
 4. Válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget
 5. Írja be a jelszavát
 6. megerősít

A fogás itt az, hogy a hálózati beállítások visszaállításakor az összes Wi-Fi jelszó elvész. Ez azt eredményezi, hogy a visszaállítás befejezése után újra be kell írnia bármelyik hálózat jelszavát, amelyhez csatlakoznia kell.

Visszaállítás a gyári beállításokra

Ez a legdrasztikusabb megoldás az összes közül, mivel teljesen meg kell törölnie az iPhone készülékét. Ennek oka az, hogy utoljára felsoroltuk, mert nem igazán gondoljuk, hogy ezzel az eredménnyel fog végezni, ha a fent említett módszereket használja.

1. lépés: Biztonsági másolat készítése

Ennek ellenére, ha a Wi-Fi hívás még mindig nem működik, de az Apple és a szolgáltatója is azt állítja, hogy minden rendben van, akkor ezt meg kell tennie.

Az iPhone visszaállítása előtt néhány lépést meg kell tennie. Az első biztonsági másolatot hajt végre annak biztosítására, hogy ne veszítsen el fontos adatokat.

 1. Nyisd meg a beállításokat'
 2. Koppintson az Apple azonosítóra a tetején
 3. Válassza ki iPhone készülékét az eszközök listájáról
 4. Koppintson az „iCloud Backup” elemre
 5. Koppintson a „Biztonsági másolat készítése most” elemre

2. lépés: Kapcsolja ki a „Find My iPhone” funkciót

Ez biztonsági másolatot készít eszközéről az iCloudra, megkönnyítve ezzel az életet, ha készen áll a visszaállításra a gyári visszaállítás befejezése után.

Még egy lépés, amelyet meg kell tennie a gyári beállítások visszaállítása előtt: az iPhone keresése kikapcsolása. A következő lépéseket kell követnie:

 1. Nyisd meg a beállításokat'
 2. Koppintson az Apple azonosítóra a tetején
 3. Válassza ki iPhone készülékét az eszközök listájáról
 4. Koppints a „Find My iPhone” elemre
 5. Kapcsolja ki
 6. Írja be az Apple ID jelszavát

3. lépés: Tisztítson meg mindent

Most, hogy ezek a lépések befejeződtek, folytathatja a gyári beállítások visszaállítását.

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Válassza az „Általános” lehetőséget
 3. Görgessen lefelé, és koppintson a „Visszaállítás” elemre
 4. Koppintson az „Összes tartalom és beállítás törlése” elemre
 5. megerősít

Ez a folyamat néhány percet vesz igénybe, mivel mindent törölünk az iPhone készülékről. Ha elkészült, akkor választhatja, hogy tiszta lappal indul, vagy használja az eszköz visszaállítása előtt létrehozott iCloud biztonsági másolatot.

Mindössze annyit kell tennie, hogy kövesse a lépéseket a bevezetés során, és válassza ki a legújabb biztonsági másolatot. Bár ez a legdrasztikusabb lépés, ez lehet az, amely mindent kijavít, és az iPhone készülékét ismét normálisan működik.

A hívások egyesítése nem működik iPhone-on, tiltsa le a Wi-Fi hívásokat

Egy fontos megjegyzés azoknak az iPhone-felhasználóknak, akik iPhone-jukat konferenciahívásokra használják, és függenek a Telefonalkalmazás „Hívások egyesítése” funkciójától. Megállapítottuk, hogy sok esetben, amikor engedélyezi a Wi-Fi hívás funkciót, az egyesített hívások után a hang minősége elég alacsony lehet.

Bizonyos esetekben a Hívások egyesítése még akkor sem jelenik meg opcióként, ha be van kapcsolva a Wi-Fi hívás funkció.

Olvasói tippek

 • A router újraindítása a szolgáltató frissítése vagy az iOS frissítése után. Úgy tűnt, hogy ez működik.

Legutóbbi hozzászólások