9 módszer az iPhone vagy iPad alkalmazások megakadásának javítására, frissítésre várva

Az iPhone vagy iPad alkalmazások gyakran elakadnak a frissítésre vagy a telepítésre várva. Nem használhatja az alkalmazást, amikor ez megtörténik, és meg kell várnia, amíg befejeződik. De mivel elakadt, lehet, hogy soha nem fejezi be a frissítést vagy a telepítést!

Használja ezt az útmutatót az iPhone vagy iPad alkalmazásainak frissítésének, letöltésének vagy telepítésének befejezéséhez. Nem szabad elveszítenie egyetlen adatot sem, és általában sokkal gyorsabb, mint arra várni, hogy az eszköz megjavítsa önmagát.

Az iPhone javítása, amikor egy alkalmazás megakadt a várakozás során

 1. Tesztelje internetkapcsolatát, és állítsa le a többi letöltést.
 2. A szüneteltetéshez érintse meg az alkalmazást, majd az újraindításhoz érintse meg újra.
 3. Törölje az alkalmazást, majd töltse le újra az App Store-ból.
 4. Jelentkezzen ki az App Store-ból, majd indítsa újra iPhone-ját.
 5. Győződjön meg arról, hogy rengeteg ingyenes tárhely van.

Az alábbiakban részletesen ismertettük ezeket a lépéseket és további részleteket.

1. lépés: Tesztelje internetkapcsolatát

Akár egy alkalmazás első letöltéséről, akár egy régi kedvenc frissítéséről, az iPhone-nak aktív internetkapcsolatra van szüksége ahhoz. Próbáljon meg egy videót streamelni az iPhone internetkapcsolatának és sebességének teszteléséhez.

Ha az internet lassúnak tűnik, vagy egyáltalán nem működik, próbálkozzon az alábbi tippekkel:

 • Nyisd ki Irányító központ és váltani Repülőgép üzemmód be-és kikapcsolása.
 • Indítsa újra a Wi-Fi útválasztót, és csatlakozzon újra a hálózathoz.
 • Menj Beállítások> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása. Ez törli a mentett Wi-Fi jelszavakat, ezért először jegyezze fel őket.
Az internetes problémák megoldásához kapcsolja be és ki a repülőgépes módot.

2. lépés. A várakozó alkalmazás rangsorolása

Lehetséges, hogy iPhone vagy iPad alkalmazása várakozásban van, mert jelenleg nem tudja letölteni a frissítést. Minél több dolgot próbál egyszerre letölteni a készülék, annál tovább kell várnia, amíg bármelyik befejeződik.

Érintse meg és tartsa lenyomva az alkalmazás ikont a kezdőképernyőn, majd válassza a lehetőséget A letöltés prioritása a gyors cselekvés menüből. Ez áthelyezi a lista elejére, minden más fölé, amelyet az iPhone vagy iPad letölteni próbál.

Koppintson a A letöltés prioritása hogy ezt az alkalmazást minden más fölé helyezzük.

A többi letöltést manuálisan is szüneteltetheti iPhone vagy iPad eszközén:

 • Ha más alkalmazások próbálnak frissíteni vagy telepíteni, koppintson a szüneteltetésükhöz.
 • Nyissa meg az Apple Music, Könyvek, Podcastok, TV és más alkalmazásokat, amelyekkel médiaanyagot tölt le, és szüneteltesse az aktív letöltéseket.
 • Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés annak ellenőrzéséhez, hogy az iPhone szoftverfrissítést tölt-e le.
 • Menj Beállítások> iTunes és App Store és kapcsolja ki Automatikus letöltések.
Kapcsolja ki a Zene, az Alkalmazások, a Könyvek és Hangoskönyvek és az Alkalmazásfrissítések automatikus letöltését.

3. lépés: Szüneteltesse a frissítést vagy a telepítést

Lehet, hogy elindíthatja a beragadt alkalmazást úgy, hogy ideiglenesen szünetelteti a frissítést vagy a telepítést, majd újraindítja. Ehhez érintse meg az alkalmazás ikont a kezdőképernyőn, és szünet ikont jelenítsen meg.

Várjon néhány másodpercet, majd érintse meg újra a folyamat folytatásához. Ha ez nem működik, érintse meg és tartsa lenyomva az alkalmazás ikont, majd válassza a lehetőséget Szünet a megjelenő gyorsmenüből. Nyissa meg ismét a gyorsműveleti menüt Önéletrajz.

A szüneteltetett ikonoknak meg kell jelenniük a szüneteltetett alkalmazásokban.

4. lépés: Törölje és telepítse újra a Stuck App alkalmazást

Ha az alkalmazás továbbra is várakozásban van, előfordulhat, hogy teljes egészében törölnie kell az iPhone vagy iPad eszközről, majd újra le kell töltenie. Amikor ezt megteszi, az alkalmazáson belül mentett tartalmakat is törli, ezért először készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól.

Töltse le, telepítse újra vagy törölje az alkalmazásokat a Tárolási beállításokból.

Érintse meg és tartsa lenyomva az alkalmazás ikont a kezdőképernyőn, majd válassza a lehetőséget Alkalmazás törlése a gyors művelet menüből törölheti azt. Miután iPhone vagy iPad törölte az alkalmazást, nyissa meg az App Store-t az újbóli letöltéshez.

Ha ez nem működik, akkor menjen Beállítások> Általános> iPhone tárhely és válassza ki az alkalmazást a listából, majd érintse meg a elemet Alkalmazás törlése. Ismét az App Store segítségével telepítse újra az alkalmazást a törlés után.

5. lépés. Indítsa újra iPhone vagy iPad készülékét

Az iPhone vagy iPad újraindítása remek módszer mindenféle probléma megoldására. Tartsa nyomva a Alvás / ébrenlét gombot csúsztassa a kikapcsoláshoz. Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt újra megnyomja a gombot az eszköz újraindításához.

Csúsztassa a kikapcsoláshoz, amikor a képernyőn megjelenő üzenet kéri.

Ha fagyott vagy nem reagál, kövesse az utasításokat, és kényszerítse újra az iPhone vagy iPad újraindítását. Ez azonnal kilép a háttérfolyamatokból és kikapcsolja az eszközt. Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt újraindítaná.

6. lépés. Jelentkezzen ki az App Store-ból

Frissítések és alkalmazások letöltése az iOS App Store-ból. Ha egy alkalmazás elakadt a frissítésre vagy a letöltésre várva, az oka lehet, hogy probléma merült fel az App Store-fiókhoz való csatlakozáskor.

Menj Beállítások> iTunes és App Store majd koppintson az Apple ID címére az oldal tetején. Az előugró ablakban válassza a lehetőséget Kijelentkezés.

Kövesse a fenti utasításokat az iPhone újraindításához, mielőtt visszatérne a iTunes és App Store beállítások Bejelentkezés újra.

Koppintson a Bejelentkezés és adja meg Apple ID adatait, hogy újra bejelentkezhessen az App Store-ba.

7. lépés: Hozzon létre több ingyenes tárhelyet az iPhone-on

Az új alkalmazások és alkalmazásfrissítések belső tárhelyet foglalnak el iPhone vagy iPad eszközén. Ha elfogy a szabad hely, eszközöd nem tud letölteni vagy frissíteni egyetlen alkalmazást sem.

Az iPhone Storage képernyőn a tárhely látható.

Amikor ez megtörténik, látnia kell egy figyelmeztető mondatot Nincs elég tárhely, de akárhogy is, érdemes ellenőrizni, hogy mennyi belső tárhely maradt.

Menj Beállítások> Általános> [iPhone / iPad] Tárolás hogy mennyi szabad hely van. A képernyő tetején található diagram frissíti, hogy megmutassa, merre tart a tárhely. Kövesse ezeket a tippeket, hogy felszabadítson több iPhone vagy iPad helyet.

8. lépés: Frissítés a legújabb szoftverre

Az Apple folyamatosan kiadja az új iOS vagy iPadOS szoftverfrissítéseket. Ha iPhone vagy iPad készülékén nem a legújabb szoftver fut, akkor az új alkalmazások nem biztos, hogy működnek, mert nem kompatibilisek az Ön operációs rendszerével.

Csatlakoztassa iPhone-ját vagy iPadjét az internethez, és lépjen a címre Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés hogy ellenőrizze az új frissítéseket. Ne felejtse el letölteni és telepíteni a legújabb elérhető frissítéseket az eszközéhez.

Telepítse a legújabb szoftvert, hogy kihasználhassa a hibajavításokat.

Csatlakoztathatja iPhone vagy iPad készülékét számítógéphez, és frissítheti a szoftvert a Finder vagy az iTunes segítségével. Ez vitathatatlanul jobb lehetőség, mivel teljesebb szoftverfrissítést hajt végre, mint a beállítások használata.

9. lépés: Állítsa vissza az iPhone beállításait

Az iPhone vagy iPad beállításainak problémája lehet az oka annak, hogy az új alkalmazások vagy frissítések elakadtak a várakozáson. A beállítások visszaállításával gyakran megoldhatja ezeket a problémákat anélkül, hogy tartalmát veszítené eszközéről.

Ha ez nem működik, akkor előfordulhat, hogy az összes tartalmat is törölnie kell.

Akárhogy is, készítsen új biztonsági másolatot iPhone vagy iPad készülékéről, mielőtt elkezdené.

A beállítások visszaállításához lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás. Válassza a lehetőséget Minden beállítás visszaállítása. Írja be a jelszavát, majd erősítse meg, hogy szeretné Minden beállítás visszaállítása.

A beállítások visszaállítása nem törli a tartalmat.

Ha az alkalmazásai továbbra is várakozás közben vannak, lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás és úgy dönt Az összes tartalom és beállítás törlése. Ezzel mindent töröl az eszközéről, ezért javasoljuk, hogy először készítsen új biztonsági másolatot.

Ha a rendszer kéri, írja be a jelszavát és az Apple ID jelszavát, majd erősítse meg a kívánt lépést Törli A Te eszközöd. Miután az iPhone vagy iPad újraindult, kövesse a képernyőn megjelenő beállítást az adatok helyreállításához a biztonsági másolatból.

A törlés előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a készülékről.

Tudja meg, hogyan tölthet le inkompatibilis alkalmazásokat

Néha a használni kívánt alkalmazások nem kompatibilisek az iPhone vagy iPad szoftverével. Amikor ez megtörténik, nem kell mindig frissítenie a szoftvert, hanem letöltheti az alkalmazás régebbi verzióit.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan tölthet le és telepíthet kompatibilis alkalmazásokat iPhone-jára vagy iPadjére a szoftver megváltoztatása nélkül.

Legutóbbi hozzászólások