Fordítson le egy weboldalt az iPhone Safari alkalmazásában a Microsoft Translator segítségével

Az iOS 14 megjelenésével az idegen nyelvű webhelyek fordítása iPhone-on könnyebb, mint valaha. De a Safari új beépített fordítási funkciója nem az egyetlen módja a webhelyek fordítására. Az Egyesült Államokon kívül és az iOS régebbi verzióinál az ingyenes Microsoft Translator segítségével fordíthatja a Safari oldalakat.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan kell lefordítani a külföldi weboldalakat, függetlenül attól, hogy a Safari vagy a Microsoft Translator segítségével csinálja-e.

A Safari webhelyek iPhone-ra történő lefordításának minden különféle módja

Különböző lehetőségei vannak a Safari webhelyek fordítására. A legjobb megoldás az iPhone-on futó iOS verziótól függ.

Az iOS 14 vagy újabb verzióval az új Safari funkciókat használhatja webhelyek fordítására. Ez a funkció azonban még mindig béta módban van, ami azt jelenti, hogy csak az Egyesült Államokban érhető el. Ez is csak korlátozott számú nyelvet kínál fordításra.

Ha a Safari Fordító funkciója a nyelv vagy az iOS verzió miatt nem választható, akkor inkább a Microsoft Translator programot használja. A webhelyek fordításának pontos módja a Microsoft Translator segítségével az iOS verziójától függően változik. De bármelyik módszer lehetővé teszi a nyelvek széles körének lefordítását bármely országban.

Ha az iOS 14 rendszert az Egyesült Államokon kívül használja, kövesse az alábbi iOS 13 utasításokat a Safari Microsoft Translator használatával történő lefordításához.

Így fordíthatja le a webhelyeket a Safariban az iOS bármely verziójára.

A Safari fordítása az iOS 14 használatával:

 1. Nyisd ki Szafari és töltse le a lefordítani kívánt idegen nyelvű weboldalt.
 2. Koppintson a aA gombra a címmező bal sarkában.
 3. Válassza a lehetőséget Angolra fordít a megjelenő menüből.
 4. A Safari frissíti a webhelyet, és közben lefordítja a tartalmat az Ön által preferált nyelvre.
Fordítsa le a Safari webhelyeket a címmező menü segítségével.

Ha a Safari fordítási funkciója nem áll rendelkezésére - ami akkor történhet meg, ha Ön az Egyesült Államokon kívül tartózkodik -, kövesse az alábbi utasításokat, és ehelyett a Microsoft Translator programot használja.

A Safari fordítása az iOS 13 használatával:

 1. Nyissa meg a Alkalmazásbolt és töltse le az ingyenes Microsoft Translator alkalmazást.
 2. A Microsoft Translator telepítése után töltse be a lefordítani kívánt idegen nyelvű webhelyet Szafari.
 3. Koppintson a Részvény gomb.
 4. Görgessen lefelé a műveletek listájának megtekintéséhez, majd válassza a lehetőséget Fordító. A Microsoft Translator automatikusan újratölti a weboldalt a kívánt nyelven.
Húzza ujját felfelé a további megosztási lehetőségek megjelenítéséhez. Használja a Microsoft Translator Fordító műveletét. Tekintse meg a fordítás előrehaladását a Safari tetején.

A Safari fordítása iOS 12 vagy újabb verzióval:

 1. Nyissa meg a Alkalmazásbolt és töltse le az ingyenes Microsoft Translator alkalmazást.
 2. A Microsoft Translator telepítése után töltse be a lefordítani kívánt idegen nyelvű webhelyet Szafari.
 3. Koppintson a Részvény gomb.
 4. Görgessen jobbra a szürkeárnyalatos műveleti ikonok sorában, és válassza a lehetőséget Több.
 5. Kapcsold be Fordító opciót, majd térjen vissza a Megosztás lapra.
 6. Koppintson a Fordító a szürkeárnyalatos műveletek sorából. A Microsoft Translator automatikusan újratölti a weboldalt a kívánt nyelven.
Koppintson aTöbb hogy a Fordító a Safari szolgáltatásban.

A Safari lefordítása nem angol nyelvre

Akár a Microsoft Translator, akár a Safari beépített Fordító funkciójának használatával lehetséges a webhelyek lefordítása különböző nyelvekre. Csak annyit kell tennie, hogy a megfelelő alkalmazásbeállításokban beállít egy kívánt nyelvet a fordításhoz.

A Safari-fordítások preferált nyelvének módosítása:

 1. A Safari a rendszer nyelvét használja a kívánt nyelv meghatározásához. Ennek megváltoztatásához lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Nyelv és régió.
 2. Koppintson a iPhone nyelv és válassza ki a kívánt nyelvet a listából. A Safari Fordító funkciója egyelőre csak a következőkkel működik:
  • angol
  • spanyol
  • Egyszerűsített kínai
  • Francia
  • német
  • orosz
  • Brazil-Portugál
Változtassa meg iPhone nyelv a Safari Fordítóval kompatibilisre.

A Microsoft Translator előnyben részesített nyelvének módosítása:

 1. Nyissa meg a Microsoft Translator kb.
 2. Koppintson a Beállítások ikon a jobb alsó sarokban.
 3. Görgessen le a Nyelvek szakasz és érintse meg a elemet Safari fordítási nyelv.
 4. Válassza ki azt a nyelvet, amelyre a Microsoft Translator lefordítja a kívánt nyelvet.
Koppintson a Beállítások ikonra. Görgessen lefelé a Safari fordítási nyelv kiválasztásához.

További okok a Microsoft Translator használatára

A Microsoft Translator sokkal több funkciót kínál, mint pusztán a Safari webhelyeinek fordítása. Használhatja fordítások begépelésére, audio fordítására vagy akár szöveg fordítására is a való világban.

Koppintson a Mikrofon, Billentyűzet, Kamera, és Beszélgetés ikonok a Microsoft Translator kezdőlapján a lehetőségek eléréséhez.

Miután megérintette a Mikrofon, beszéljen az iPhone készülékére a beszéd lefordításához. Alternatív megoldásként kérjen meg valakit, hogy beszéljen a telefonján, és hallja az angol nyelvű fordítást.

Ha könnyebb beírni, használja a Billentyűzet gombot, és írja be a lefordítandó szöveget.

A valós írás fordításához használja a Kamera opció helyett. A képen lévő szöveg beolvasása után a Microsoft Translator a lefordított szöveget jeleníti meg. Ez lehetővé teszi az idegen nyelvek olvasását, mintha megértené őket.

A Beszélgetés opció megkönnyíti az oda-vissza fordítást két nyelv között. Mindkét ember számára megköveteli a Microsoft Translator használatát a saját eszközén. Ha ez nem lehetséges, akkor jobb, ha a Mikrofon opció Hasított mód helyett.

Ha arra számít, hogy lefordítja a nyelveket, miközben éppen tartózkodik, akár nyelvi csomagokat is letölthet offline fordításhoz. Ehhez nyissa meg a Microsoft Translator alkalmazást Beállítások és görgessen le a Offline nyelvek, majd válassza ki a letölteni kívánt nyelveket.

További Safari tippek és trükkök

Ha megtanulja, hogyan kell lefordítani a Safari webhelyeket, akkor végtelen számú idegen nyelvű webhelyet élvezhet. De a fordítás nem az egyetlen olyan funkció, amely a Safarit hasznosabbá teheti az Ön számára.

Ha nem használja sokat a Safarit, nem biztos, hogy észreveszi, hogy ez privát lapokat, olvasási listákat, asztali webhelyeket és egyebeket is kínál. Ezekről a funkciókról mindent megtudhat a Safari tippjeink és trükkjeink cikkében.

Legutóbbi hozzászólások