Hogyan lehet törölni a játékadatokat és újraindítani az előrehaladást iPhone-on?

Volt idő, amikor lehetetlen volt elmenteni a játékadatokat egy videojátékba. Minden alkalommal, amikor leültél játszani, ez visszavezett a kezdethez. Most egy iPhone-on lehetetlennek tűnhet töröl ezeket az adatokat, és örökre visszatér a régi mentett játékaihoz.

Lehet, hogy csak legyőzte a végső főnököt, és újra el akarja játszani az egészet. Vagy talán annyira elrontottad az elején, hogy könnyebb a nulláról kezdeni. Talán egyszerűen élvezi az ingyenes finomságok és utasítások beszerzését a játék bemutatójában.

Bármi is legyen az oka annak, hogy törölni szeretné a játékadatokat iPhone-járól, gyakran könnyebb mondani, mint megtenni. Néhány helyen több helyen tárolhatják az iPhone játékadatait, ezért az alábbiakban bemutattuk, hogyan találhatja meg és törölheti.

Valószínűleg már megpróbálta törölni az alkalmazást, és újra letöltötte az App Store-ból. Valamikor ez megtette volna a trükköt. De manapság gyakrabban mentik el a játékadatokat az alkalmazással.

Nagyszerű hír azok számára, akik frissítik vagy helyreállítják iPhone készüléküket, és akik nem akarják elveszíteni játékadataikat. De nekünk, akik tiszta táblára vágynak, egy kicsit jobban kell keresniük, hogy megtalálják.

Anélkül, hogy tudnánk, melyik játékot játszod, nem tudjuk pontosan megmondani, hogyan kell törölni az adatokat az iPhone készülékről. A következő helyek bármelyikén lehet:

  • az iPhone tárhely
  • iCloud- vagy Game Center-fiókját
  • az egyik közösségi médiafiókod
  • vagy az adott játékfejlesztő fiókját.

Ehelyett próbálja ki az alábbi lépések mindegyikét az iPhone játékadatok törléséhez, bárhol is tárolja azokat. És az alul található megjegyzésekben tudassa velünk, melyik lépés működött a játékához!

Állítsa vissza a játékadatokat az alkalmazáson belül

A Candy Crush lehetővé tette, hogy visszaállítsa az előrehaladást az alkalmazásban, de most az adatokat a Facebook tárolja.

A legegyszerűbb megoldás a játék előrehaladásának visszaállítása magában a játékban. Amikor ez lehetséges, nem kell semmit sem törölnie, sem újratelepítenie, és nem kell gyökérkezelnie az iPhone beállításait.

Nyissa meg az alkalmazást iPhone-ján, és keressen egy játékon belüli Beállítások, Opciók vagy Menü képernyőt. Általában ez egy gomb három vízszintes vonallal vagy egy fogaskerék ikonnal.

Ha néhány játékon belüli beállítást talál, keressen minden oldalon egy lehetőséget a Reset, az újraindítás vagy a Törlés lehetőségre. Ez az opció utalhat a játékadatokra, a mentett játékokra vagy a játék előrehaladására.

Ha nem talál visszaállítási lehetőséget, keressen online útmutatást a fejlesztőtől:

Hogyan lehet visszaállítani a [játék] adatait az iPhone készüléken.

Válassza le a játékot a Facebookról

Ha játékot csatlakoztat Facebook, Instagram vagy Snapchat fiókjához, megoszthatja eredményeit és haladhat barátaival. Gyors és egyszerű a regisztráció, mert nem kell elkészítenie egy másik új fiók.

Keresse meg a lehetőséget, hogy kijelentkezzen a közösségi média fiókjából az alkalmazásban.

De ha a játéka összekapcsolódik egy közösségi médiafiókkal, akkor az iPhone játékadatait is ott tárolhatja. Amikor újratelepíti az alkalmazást, az újra összekapcsolódik a közösségi médiával, és betölti a meglévő mentést.

Ismét keresgéljen a játékon belüli beállítások és a menü képernyők között. Keressen egy lehetőséget a közösségi médiából való kijelentkezéshez.

Most keressen a közösségi médiafiók beállításain, a Facebook, az Instagram, a Snapchat stb. Weboldalán. Keressen egy lehetőséget a mobil játékokról vagy alkalmazásokról való leválasztásra.

A Facebookon lépjen az Alkalmazások és webhelyek elemre a Beállítások menüből. Megtekintheti a Facebook-fiókjához kapcsolódó összes játékot, és az eltávolításhoz kattintson egy gombra.

Tekintse meg a Facebook-fiókjához kapcsolódó összes alkalmazást és webhelyet, távolítsa el azokat, amelyeket már nem szeretne.

Törölje az alkalmazás és a játék adatait iPhone-járól

Töröljön egy játékot a Dokumentumok és adatok eszközzel az iPhone beállításaiból.

Ha még nem tette meg, próbálja meg törölni a játékot iPhone-járól, majd töltse le újra az App Store-ból. Ennek pár különböző módja van. Bármelyiküknek törölnie kell a játékadatait is, de próbálja ki mindkét módszert.

Érintse meg és tartsa lenyomva az iPhone játékot a kezdőképernyőn, amíg meg nem remeg, majd érintse meg a megjelenő X gombot. Az iPhone figyelmeztet arra, hogy az alkalmazás törlésével az adatok is törlődnek. Tökéletes, koppintson a Törlés elemre.

Ha ez nem működik, lépjen a Beállítások> Általános> iPhone tárhely menüpontba. Görgesse végig a játékot kereső listát. Ha megtalálja, koppintson a további lehetőségek megnyitásához, és válassza az Alkalmazás törlése lehetőséget. Ennek ismét el kell távolítania az alkalmazást és az összes kapcsolódó adatot az iPhone készülékéről.

Törölje a játék adatait az iCloud-fiókból

Manapság rengeteg iPhone alkalmazás tárolja az adatokat az iCloud-fiókunkban. Ez nagyszerű az eszközök közötti előrehaladás szinkronizálásához vagy a játékadatok védelméhez a veszteségektől. De amikor töröl egy játékot az iPhone készülékéről, a játék adatai az iCloudban maradnak.

IPhone-ján válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud> Tárhely kezelése lehetőséget. Görgesse végig a listát, és keresse meg a játékot. Ha megtalálja, érintse meg a további lehetőségeket, és válassza a Dokumentumok és adatok törlése lehetőséget.

Ha le akarja állítani, hogy a játék a jövőbeni adatokat az iCloudba mentse, lépjen vissza egy oldallal az iCloud beállításaira, és keresse meg a listában. Érintse meg a kapcsolót az iCloud szinkronizálásának kikapcsolásához a játékhoz.

Néhány játék, például a Rodeo Stampede, a játékadatokat az iCloudba menti, és szinkronizálja az összes eszközével.

Állítsa vissza fiókját a játék fejlesztőjénél

Gyakran egy játék megkéri, hogy hozzon létre egy fiókot a fejlesztő webhelyén. Ugyanazt a fiókot használja a fejlesztő minden játékához, és ez általában elmenti a játékadatait.

Ha be kell jelentkeznie a fiókjába a játékához, próbálja meg törölni a játék adatait ebből a fiókból, vagy hozzon létre egy teljesen új fiókot annak helyettesítésére.

Ez ismét azt jelenti, hogy a játékon belüli menükben keresgélünk. Keresse meg a fiókkezelési lehetőségeket, és ha nem talál semmit az alkalmazásban, próbáljon meg bejelentkezni a fejlesztő webhelyén.

Néha a fejlesztő nem ad lehetőséget a játékadatok törlésére. Ebben az esetben vadonatúj fiókot kell létrehoznia a fejlesztőnél, és ehelyett be kell jelentkeznie.

Néhány játékfejlesztő, például a Marvel Contest of Champions készítői, nem engedik visszaállítani fiókját. Helyette újat kell készítenie.

Kapcsolja ki a Game Center alkalmazást iPhone-ján

A Game Center egy szociális háló a játékhoz, amely lehetővé teszi a pontszámok megosztását, a többjátékos játékokban való versenyzést és az eredmények összehasonlítását barátaival. Az Apple eltávolította a Game Center alkalmazást az iOS 10-ből, de az iPhone-beállításaiban továbbra is jelen van.

Mivel a Game Centernek nincs hová menteni a játékadatokat, nincs mit törölni. Előfordulhat azonban, hogy egy mobil játék megnézi a régi magas pontszámokat vagy a profilját a Game Centerben, és ezt felhasználja az előrehaladás újratöltéséhez.

Nyissa meg az iPhone beállításait, és keresse meg a Game Center opciót, érintse meg a gombot a kikapcsoláshoz. A játék legközelebbi megnyitásakor a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be újra a Game Centerbe. Koppintson inkább a Mégse gombra.

Ha egy alkalmazás betölti az adatokat a Game Centerből, de továbbra is használni szeretné a szolgáltatást, akkor be kell jelentkeznie egy másik Apple ID-vel. Látogasson el az appleid.apple.com webhelyre egy ilyen létrehozásához.

Amikor a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be a Game Centerbe, válassza a Mégse elemet a bal felső sarokban, vagy jelentkezzen be új fiókkal.

Jelentkezzen ki Apple ID-fiókjából

Javasoljuk, hogy a kijelentkezés előtt töltsön le mindent Apple ID-jéről és iCloud-fiókjáról.

Nem valószínű, de lehetséges, hogy ki kell jelentkeznie az Apple ID-jéből, hogy törölje a játék adatait iPhone-járól. Ez egy szélsőséges lépés, de bármilyen adatkockázat nélkül kipróbálhatja.

Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy először készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról az iTunes vagy az iCloud szolgáltatásra. Csak abban az esetben.

Az iPhone beállításai között érintse meg a nevét a tetején, majd görgessen lefelé, és válassza a Kijelentkezés lehetőséget. Adja meg Apple ID jelszavát, ha kéri, és kapcsolja ki az iPhone keresése funkciót. Most úgy dönt, hogy az összes adat másolatát megőrzi a készüléken - a mentése eltarthat egy ideig.

Ha ez sikeresen visszaállítja a játék előrehaladását, akkor fontolja meg egy új Apple ID-fiók létrehozását a használat megkezdéséhez. Ehhez látogassa meg az appleid.apple.com oldalt.

Hozzá kell adnia régi és új Apple ID-fiókjait ugyanahhoz a Family Sharing hálózathoz, ha meg szeretné tartani a hozzáférést az iTunes és az App Store vásárlásaihoz.

Töltse le a játékot egy másik eszközre

Végül, ha van egy második iOS-eszközöd, akkor inkább letöltheted és játszhatod rajta a játékot. Ez lehet egy iPad, egy iPod touch vagy egy régi iPhone.

Mielőtt újra letöltené a játékot, győződjön meg arról, hogy kijelentkezett-e mindenből a második eszközről: Apple ID, iCloud és Game Center. Ellenkező esetben a játékadatok visszatérhetnek az alkalmazás megnyitásakor.

Használhatja meglévő Apple ID-fiókját az App Store-ban, de minden máshoz használjon másik fiókot. Ez most a játékeszközöd!

Ha több eszközöd van, töltsd le a játékot, és játszd inkább egy másik eszközön.

Mondja el, milyen játékot szeretett volna alaphelyzetbe állítani, és hogyan csinálta végül? Számomra ez a Rodeo Stampede volt, és adatokat kellett törölnem az iCloudról.

Vagy ha inspirációt keres új játékokra, nézze meg ezt a bejegyzést a legjobb iPhone MMORPG-kről!

Legutóbbi hozzászólások