Hogyan lehet letiltani a beépített kamerát MacBook-on és Mac-en

A Mac Mini kivételével az összes Mac beépített kamerával rendelkezik. Ezeket a webkamerákat iSight Cameras néven ismerjük. Találhat olyan embereket is, akik FaceTime kameraként emlegetik őket, de ez nem hivatalos név.

Az iSight kamera számos felhasználási lehetőséget kínál; használhatja hivatalosabb célokra, például értekezletekhez és frissítésekhez a Skype vagy a FaceTime használatával, vagy egyszerűen csak szórakoztatóan használhatja a Photo Booth vagy más harmadik féltől származó alkalmazásokkal. Mint mindannyian tudjuk, az Apple nem szeret túl sokat kavarni a tervezéssel és az elhelyezéssel, így mindig megtalálhatja ezt az aranyos kis srácot (kamerát) a képernyő felső részén.

Annak ellenére, hogy szórakoztató és hasznos, sok felhasználó különféle okokból szeretné letiltani az iSight kamerát. Az adatvédelem az egyik legfontosabb ok, amely arra kényszeríti a felhasználókat, hogy megszabaduljanak kamerájuktól. Néhány hálózati rendszergazda folytatja az alkatrész teljes eltávolítását a gépekről.

Szerencsére sokféleképpen lehet letiltani a beépített kamerát Mac-en vagy MacBook-on anélkül, hogy fizikailag le kellene venni róla.

Kezdjük néhány nem technikai és egyszerű módszerrel.

Tiltsa le a beépített MacBook fényképezőgépet nem technikai módszerekkel: ragassza fel

Ez kissé viccesnek tűnhet, de a célt szolgálja.

Ha megpróbálja kikapcsolni a fényképezőgépet, akkor azt szeretné, ha abbahagyná a képek készítését vagy a videók rögzítését, így a szalagot a kamera fölé helyezve elérheti a végeredményt.

Lehet, hogy a gép kissé foltosnak tűnik, de a legjobb dolog ebben a módszerben az, hogy gyors. Tegyen egy szalagot a fényképezőgépre, amikor nem akarja, és egyszerűen vegye ki, hogy újra használatba vehesse.

Meglepődne, ha tudná, hogy olyan emberek, mint Mark Zuckerberg, a Facebook és James Comey, az FBI korábbi igazgatója, kedvelik ezt a gyors tippet.

Megjegyzés: Ugyanazon technikával letilthatja a mikrofonokat a MacBookokon is. A tokok oldalán lévő kis lyukak a tényleges mikrofonok.

Korlátozza a harmadik féltől származó alkalmazások hozzáférését az Adatvédelmi beállítások segítségével

A macOS Mojave és újabb verzióiban kiválaszthatja, hogy milyen alkalmazásokhoz engedélyezi a kamerához és a mikrofonhoz való hozzáférést.

  1. Zárja be azt az alkalmazást, amellyel használni szeretné a kamerát, és lépjen ideRendszerbeállítások > Biztonság és adatvédelem > Magánélet
    1. Ha zárolja a Mac beállításait, érintse meg a zár ikont, és adja meg a készülék jelszavát a feloldáshoz
  2. Koppintson a Kamera
  3. Törölje a jelet az alkalmazás melletti jelölőnégyzetből, amelyhez nem kíván hozzáférést adni a kamerának
  4. Ismételje meg ezeket a lépéseket Mikrofon ha szükséges
  5. Ha kész, koppintson a lakat ikonra a beállítások újbóli zárolásához
  6. Nyissa meg újra az alkalmazást, és futtasson tesztet, hogy ellenőrizze, működik-e a kamera

Amikor kikapcsolja az alkalmazás hozzáférését, a következő alkalommal, amikor az alkalmazás megpróbálja használni a fényképezőgépet, megjelenik egy üzenet, amely arra kéri, hogy kapcsolja be újra.

Ügyeljen arra, hogy megérintse az OK lehetőséget, hogy a konferencia alkalmazás hozzáférhessen a kamerához és a mikrofonhoz

Ha harmadik féltől származó alkalmazásoknak vagy webhelyeknek engedélyezi a fényképezőgép használatát, az összes összegyűjtött információt az alkalmazás - és nem az Apple - feltételei és adatvédelmi irányelvei szabályozzák. Javasoljuk, hogy mielőtt elfogadja, olvassa el ezen alkalmazások adatvédelmi gyakorlatát.

Használjon bevált harmadik féltől származó alkalmazást

Az Objective-See OverSight figyeli a mac mikrofonját és webkameráját, figyelmeztetve a felhasználót, amikor a belső mikrofon aktiválva van, vagy amikor egy folyamat hozzáfér a webkamerához. Ismert, hogy az olyan kártevő programok, mint az OSX / FruitFly, az OSX / Crisis, az OSX / Mokes és a Mac felhasználók kémkedése. Az OverSight folyamatosan figyeli a rendszert, figyelmeztetve a felhasználót, amikor a belső mikrofon aktiválódik, vagy ha a beépített webkamerát elérik.

Tiltsa le a beépített MacBook kamerát a Terminal Utility segítségével

A kamera hardverének letiltása:

Ezzel a módszerrel a hardver teljesen le van tiltva, ami azt jelenti, hogy a fényképezőgépet semmilyen célra nem fogja tudni használni. A beépített vagy a harmadik féltől származó alkalmazások nem férhetnek hozzá a kamerához, amíg meg nem változtatja a folyamatot.

  1. Ebben a lépésben létrehozunk egy biztonsági másolatot a fájlról. Nyissa meg a terminált, és írja be a következő parancsot. Ne feledje, hogy ezt a lépést kihagyhatja, ha nem akar biztonsági mentést létrehozni. Célszerű azonban biztonsági másolatot készíteni, hogy megfordítsa a folyamatot abban az esetben, ha újra használni szeretné a fényképezőgépet.
    1. mkdir / Rendszer / Könyvtár / QuickTime / .iSightBackup
  2. Itt az ideje, hogy az iSight kamera Quick Time komponensét (amely lehetővé teszi az alkalmazások számára a hozzáférést) áthelyezze az 1. lépésben létrehozott biztonsági mentési mappába. Használja a következő parancsokat:
    1. sudo mv /System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component
    2. sudo mv / Rendszer / Könyvtár / QuickTime / .SightBackup /
  3. Indítsd újra és kész!
  4. Abban az esetben, ha újra használni szeretné a kamerát, egyszerűen tegye a QuickTimeUSBVDCDIgitizer.component fájlt a következő könyvtárba / system / library / QuickTime és indítsa újra.

Használja a Safari vezérlőket a kamera hozzáférésének megakadályozásához

Ha és amikor frissíti Mac / Macbook-ját macOS High Sierra + -ra, akkor a Safari új adatvédelmi funkcióit is használhatja. Az Apple érdekes fejlesztéseket hajtott végre a felhasználók javára.

E frissítések közül kettő a kamera és a mikrofon külső webhelyekhez való hozzáférésének megakadályozására vonatkozik. Megakadályozhatja, hogy a külső webhelyek hozzáférjenek a MacBook kamerájához és mikrofonjához. A telepítés gyors és egyszerű.

  1. Nyissa meg a Safarit, és kattintson a gombra Safari menü> Beállítások elemre.
  2. Kattintson a Webhelyek lap a tetejére. Itt állíthatja be az egyes webhelyek engedélyeit, valamint a teljes böngészési munkamenetet.
  3. Kattintson Kamera a bal oldali panelen válassza a „Letagadás” lehetőséget a kamera hozzáférésének letiltásához.

Kövesse a mikrofonhoz való hozzáférés lépéseit is!

Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak találják az adatvédelem védelmét. Kérjük, ossza meg bátran a cikket más MacBook-felhasználókkal!

Legutóbbi hozzászólások