Elfelejtette az iPhone / iPad jelszavát? A jelszó visszaállítása - Apple Toolbox

Legjobbunkkal történik. Mi (vagy szeretteink) elfelejtjük a jelszavakat mindenféle dologhoz - weboldalakhoz, WiFi hálózatokhoz, hitelkártyához és bankszámlákhoz, és még az eszközeinkhez is!

Sajnos, amikor elfelejtjük iPhone / iPad jelszavunkat, az Apple csak lezárhatja az iDevice-eket, mert nem emlékszünk erre a jelszóra, különösen, ha egymás után többször is rossz jelszót adunk meg.

Ha egymás után hatszor rossz jelszót ad meg bármelyik iOS-eszközön, akkor azonnal bezáródik, és egy képernyőn megjelenő üzenettel értesíti, hogy az eszköz le van tiltva. És most mi lesz?

Miért fontos a kód?

A személyes és a személyes adatok biztonságáról van szó. Jelszót használ iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékén, hogy megvédje készülékét és adatait illetéktelen szemektől. Az érintéses vagy az arcazonosítóval rendelkező emberek számára a jelszó biztonsági másolat az eszközbe való belépéshez, ha az érintés vagy az arcazonosító meghiúsul.

De mi van, ha elfelejtette a jelszavát?

Mit tehet az elfelejtett jelszó megkerüléséért és visszaállításáért egy iPod touch, iPhone vagy iPad készüléken? Sajnos nem tudja visszaállítani a jelszavát.

Az Apple jelenleg nem kínál módot az elfelejtett eszköz jelszavának alaphelyzetbe állítására, így ha Ön, gyermeke, szüle, nagyszüle vagy barátja valóban elfelejtette, a memórián vagy a hely megkeresésén kívül más módon nem lehet visszakeresni. korábban tárolta.

De minden nincs elveszve, különösen azok számára, akik rendszeresen biztonsági másolatot készítenek eszközükről az iTunes vagy az iCloud segítségével. Lehetséges, hogy visszaállíthatja a jelszót az eszköz visszaállításával.

Ha soha nem készített biztonsági másolatot, nincs mód az eszköz adatainak mentésére. Törölnie kell készülékét, amely törli az összes adatot és beállítást.

Korábban szinkronizálta iPhone / iPad készülékét az iTunes programmal?

  1. Csatlakoztassa eszközét ahhoz a számítógéphez, amelyhez általában szinkronizálja, és amely tartalmazza a biztonsági mentési fájlokat
  2. Indítsa el az iTunes alkalmazást
    1. Ha jelszót kér, próbálkozzon egy másik számítógéppel, amellyel szinkronizált, vagy használja a helyreállítási módot (lásd alább)
  3. Válassza a lehetőséget Biztonsági mentés jobb gombbal (vagy a Control gombbal) az eszközre
  4. A Biztonsági mentés befejezése után válassza a lehetőséget visszaállítás visszaállítása a legutóbbi vagy egy másik biztonsági másolatról
  5. Amikor visszaállítás közben elérte a Beállítási képernyőt, koppintson a Visszaállítás iTunes mentésből elemre
  6. Válassza ki készülékét az iTunes alkalmazásban. Nézze meg az egyes mentések dátumát és méretét, és válassza ki a legmegfelelőbbet

Ha az iTunes a számítógéphez való csatlakozáskor kéri a jelszó megadását (*), vagy ha a fentiek nem működnek, próbálkozzon a következő lehetőséggel.

Ha megtetted nem korábban szinkronizálta iPhone / iPad készülékét az iTunes programmal

Vissza kell állítania a telefont helyreállítási módba, és új eszközként vissza kell állítania a jelszó eltávolításához. Ezt csináld meg:
  1. Húzza ki az eszközt (iPhone, iPad vagy iPod touch), de hagyja az USB-kábelt csatlakoztatva a számítógéphez
  2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást
    1. Jegyzet: Mielőtt megpróbálja, győződjön meg arról, hogy az iTunes legújabb verzióját használja
  3. Kényszerítse újra az eszközt
    1. IPhone X sorozatú, Home gomb nélküli iPad készüléken, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő
    2. IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre az Oldalsó és a Hangerő csökkentő gombokat. Addig tartsa őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő
    3. IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad Home gomb vagy iPod touch alkalmazással: Nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombot. Addig tartsa őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő
  4. Tartsa lenyomva ezeket az újraindítás kényszerítő gombjait, amíg meg nem jelenik a kép, amely megmutatja, hogy csatlakozik-e az iTunes-hoz a képernyőn; emiatt az iPhone is bekapcsol
  5. Látnia kell a „helyreállítási mód” riasztások egyikét
    1. "Probléma van az iPad-del (iPhone), amely frissítését vagy helyreállítását igényli."
    2. „Az iTunes helyreállítási módban észlelt egy iPhone-t (vagy iPad-et). Vissza kell állítania ezt az iPad-et (vagy iPhone-t), mielőtt használni tudná az iTunes alkalmazással.
  6. Válassza a lehetőséget visszaállítás (nem frissítés)
  7. Az iTunes szoftvereket tölt le eszközére
    1. Ha ez a folyamat 15 percnél tovább tart, akkor a készülék kilép a helyreállítási módból
    2. Ismételje meg a 3-6. Lépéseket
  8. Miután a letöltés befejeződött, állítsa be az eszközt újként az újbóli használathoz
    1. Ez a folyamat töröl minden fájlt és beállítást, beleértve a jelszót is. Ha lát egy üzenetet arról, hogy a telefonja zárolva van, és be kell írnia a jelszavát, hagyja figyelmen kívül és zárja be ezt az üzenetet

További információ a helyreállítási módról.

Legutóbbi hozzászólások