iOS: A helyszolgáltatások nem működnek, javítás

Több felhasználó arról számolt be, hogy tapasztalják, hogy az iPhone és az iDevices helymeghatározó szolgáltatásai nem működnek, vagy felfedezik, hogy iPhone helyük nem pontos.

Emlékeztetőül: iPhone helymeghatározó szolgáltatásai mobil-, Wi-Fi- és GPS-adatokat használnak a tartózkodási helyének meghatározásához.

A helyszolgáltatások működjenek újra

 • Ellenőrizze, hogy nincsenek-e engedélyezve a korlátozások
 • Hagyja, hogy az iOS automatikusan beállítsa a dátumot és az időt
 • Ellenőrizze, hogy a Helyalapú figyelmeztetések és a Helyalapú javaslatok be vannak-e kapcsolva a Rendszerszolgáltatásaiban
 • Állítsa vissza a hálózati beállításokat
 • Kapcsolja ki a Helyszolgáltatásokat, várjon 20-30 másodpercet, és kapcsolja be újra
 • Kapcsolja be a Háttéralkalmazás frissítése funkciót
 • Mindig legyen bekapcsolt WiFi és mobil adat
 • Minden beállítás visszaállítása
 • Jelentkezzen ki az Apple ID-jéből, indítsa újra, majd jelentkezzen be újra

Az iPhone helye nem megfelelő? Ellenőrizze az alkalmazásokat

Egyes alkalmazások felhasználhatják ezeket az információkat (Maps, Siri, Safari, Camera stb.). Például a Siri az Ön tartózkodási helyének adatait használja fel segítségére kérésében.

Ha problémákat tapasztal (pl. Siri vagy Maps, nem tudja, hol van), akkor kipróbálhatja a következő hibaelhárítási tippeket a probléma megoldásához.

 • Menj Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Helyszolgáltatások ÉS minden engedélyezett alkalmazás.
 • Ha szürkék vannak, ellenőrizze, hogy vannak-e valamilyen korlátozása. Menj Beállítások> Általános> Korlátozások ellenőrizni.

Ha a Fotók nem mutatják a pontos helyeket, olvassa el ezt a cikket

Javítsa az iDevice GPS pontosságát

A GPS pontossága a látható GPS műholdak számától függ. Az összes látható műhold megkeresése gyakran több percet vesz igénybe.

Szokásos körülmények között a GPS pontossága idővel növekszik.

A GPS pontosságának javítása érdekében próbálkozzon az alábbiakkal: ellenőrizze, hogy a dátum, az idő és az időzóna helyesen van-e beállítva Beállítások> Általános> Dátum és idő> Automatikus beállítás.

Próbáljon tiszta irányt tartani több irányban. A falak, a járműtetők, a magas épületek, a hegyek és egyéb akadályok gyakran eltorlaszolják a GPS-műholdak látóterét.

Amikor ez megtörténik, készüléke WiFi vagy mobilhálózatok segítségével határozza meg a helyzetét, amíg a GPS-műholdak ismét láthatók lesznek.

Helymeghatározási szolgáltatások nem működnek

 • Győződjön meg arról, hogy a helyszolgáltatások BE vannak kapcsolva:
  • iOS current-6: Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások
  • iOS 5–4: Beállítások> Helyszolgáltatások
 • Menj Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások>Rendszerszolgáltatások (görgessen egészen az aljáig), és koppintson rá. Győződjön meg arról, hogy a helyalapú figyelmeztetések és a helyalapú javaslatok be vannak kapcsolva
 • A hálózati beállítások visszaállítása
  • Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása
 • Indítsa újra az iDevice-t (iPad, iPhone vagy iPod touch) a kikapcsolás, majd a visszakapcsolás után
 • Kapcsolja ki és be újra a helyszolgáltatásokat

Végezzen el kényszerített újraindítást

 • Az iPhone 6S vagy annál fiatalabb, valamint az otthoni gombokkal és iPod Touch-okkal ellátott összes iPaden nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa lenyomva mind az Oldalsó, mind a Hangerő csökkentő gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
 • IPhone X sorozatú, otthoni gomb nélküli iPad vagy iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készülékeken: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Helyzet és magánélet visszaállítása

 • Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hely és adatvédelem visszaállítása
 • Amikor visszaállítja a hely- és adatvédelmi beállításokat, az alkalmazások abbahagyják a tartózkodási helyének használatát, amíg engedélyt nem ad nekik

Ha a Helyszolgáltatások be vannak kapcsolva, az iDevice rendszeresen elküldi a közeli WiFi hotspotok és cellatornyok földrajzi címkével ellátott helyét az Apple-nek, hogy bővítse az Apple által a WiFi hotspot és a cellatorony helyeinek tömeges forrásait.

Tehát, ha aggódik a magánéletével kapcsolatban, kapcsolja ki vagy kapcsolja ki a helymeghatározó szolgáltatásokat.

Kapcsolja be a háttérben történő alkalmazásfrissítést a WiFi és a Cellular számára

Egy olvasó felfedezte, hogy ha bekapcsolta a Háttéralkalmazás-frissítést, és kiválasztotta a wifi és a mobiladat-használat lehetőségét, akkor a harmadik féltől származó térképalkalmazások működtek.

Be is kapcsolja a WiFi-t, még akkor is, ha nem volt hálózat, amelyhez csatlakozni lehetne.

Nyilván probléma van azzal, hogy a helyszolgáltatások nem frissülnek ezeken a harmadik féltől származó alkalmazásokon belül.

Úgy tűnik, hogy a WiFi és a Háttéralkalmazás-frissítés bekapcsolása a helyszolgáltatásokat frissítésre kényszeríti.

A fő hátrány az akkumulátor lemerülése, amikor a háttéralkalmazás-frissítés engedélyezve van a mobiladatokat használó térképalkalmazások számára. Tehát légy figyelmes.

Állítsa vissza az eszköz összes beállítását

Ha eddig semmi sem segít, állítsuk vissza az összes beállítást - ez eltávolítja a beállításokhoz és funkciókhoz fűzött minden változtatást és személyre szabást - például háttérképeket, kisegítő lehetőségeket, WiFi jelszavakat stb.

Nem távolít el semmilyen adatot, így a fényképek, szövegek és egyéb dokumentumok és adatok megmaradnak.

De csak abban az esetben, ha valamilyen véletlenszerű beállítás akadályozza a helyszolgáltatásait, állítsuk vissza az összes beállítást az alapértelmezett értékre.

Az összes beállítás visszaállításához lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.

A tartózkodási helyéről segélyhívások közben

Biztonsági okokból iPhone helymeghatározási információi felhasználhatók, amikor segélyhívást kezdeményeznek, hogy segítsék a reagálási erőfeszítéseket, függetlenül attól, hogy engedélyezték-e a Helyszolgáltatásokat.

Olvasói tippek

 • Dennis felfedezte, hogy az Apple ID-ből való kijelentkezés neki bevált. Válassza a Beállítások> Apple ID> görgessen lefelé, és koppintson a Kijelentkezés elemre. Ezután nyissa meg a térképeket, és megtalálja az Ön tartózkodási helyét!

Legutóbbi hozzászólások