Hiányzik a FaceTime vagy nem működik az iPhone-on

A FaceTime lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű audio- vagy videohívásokat indítson az interneten keresztül az Apple többi felhasználójának. Legalábbis ezt kellene tennie a FaceTime-nek, ha megfelelően működik, és az alkalmazás nem hiányzik teljesen az iPhone készülékéből!

Egyszerre sok baráttal cseveghet a FaceTime segítségével. Kép az Apple-től.

Remek lehetőség az emberek kapcsolatfelvételére, mert a FaceTime biztonságosan van titkosítva, és előre telepítve van az Apple készülékeire. Akár csoportos beszélgetéseket is folytathat egy csomó baráttal, az Apple exkluzív effektjeivel, például a Memojival.

De ha hiányzik a FaceTime az iPhone készülékéből - vagy ha nem működik megfelelően -, akkor ezt az opciót elveszítik tőled. Az alábbiakban megtudhatja, mit tehet ez ellen!

Használja ezeket a tippeket a FaceTime gyors elhárításához iPhone-on:

 1. Ellenőrizze a FaceTime elérhetőségét az Ön országában vagy régiójában.
 2. Kapcsolja be és módosítsa a FaceTime beállításait iPhone-ján.
 3. Kapcsolja ki a Tartalom- és adatvédelmi korlátozásokat a FaceTime és a Camera esetében.
 4. Keresse meg a FaceTime alkalmazást a Spotlightban, vagy állítsa vissza az App Store segítségével.
 5. Adja hozzá a FaceTime portokat a Wi-Fi tűzfalához.
 6. Indítsa újra, frissítse, állítsa vissza és állítsa vissza az iPhone gyári beállításait.

Hiányzik a FaceTime alkalmazás, vagy nem működik az Apple-eszközön

Az iPhone-felhasználók számos FaceTime-problémáról számoltak be, amelyekkel ebben a bejegyzésben foglalkoztunk:

 1. A Beállítások alkalmazásban nem jelenik meg FaceTime opció.
 2. Hiányzik a FaceTime alkalmazás iPhone készülékéről.
 3. Hívás közben nem választhatja a FaceTime használatát.
 4. A FaceTime nem működik egyes Wi-Fi hálózatokon.

Ha ezen problémák egyike - vagy valami hasonló - történt az iPhone készülékén, kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket a javításhoz.

Ez A post az iPhone-okra vonatkozik, mivel messze a legnépszerűbb eszköz. Tippjeink azonban iPad és iPod esetén is működnek. Sőt segíthetnek a FaceTime hibaelhárításában Mac-en vagy Apple Watch-on is.A FaceTime az összes Apple-eszközön működik, és tegyük meg a hibaelhárítási tippjeinket is. Kép az Apple-től.

1. Ellenőrizze a FaceTime elérhetőségét az Ön országában vagy régiójában

Annak ellenére, amit gondolhatott, a FaceTime nem mindig érhető el mindenhol! Legtöbbünk számára ez nem kérdés, de nézze meg a FaceTime jelenlegi elérhetőségét az Ön országában vagy régiójában, hogy biztos legyen benne.

A cikk írásakor a FaceTime nem érhető el az Egyesült Arab Emírségekben vásárolt vagy eladott iPhone készülékeken. Néhány más ország, például Szaúd-Arábia, csak a iOS 11.3 vagy újabb rendszert futtató iPhone készülékeken engedélyezi a FaceTime használatát.

Látogasson el az Apple weboldalára, hogy ellenőrizze, elérhető-e a FaceTime az Ön régiójában.

Függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodik, ha iPhone készüléke olyan országból származik, ahol a FaceTime le van tiltva, akkor semmilyen módon nem lehet működtetni az eszközén.

Eltérő rendelkezés hiányában a FaceTime-nek elérhetőnek kell lennie Wi-Fi-n keresztül. De ha a FaceTime-ot mobil adatátvitelen keresztül szeretné használni, akkor azt is meg kell győződnie, hogy a szolgáltatója szerepel-e az Apple webhelyén a FaceTime over Cellular alkalmazással.

Honnan tudom, honnan származik az iPhone?

Ha nem tudja, honnan származik iPhone, megtudhatja a típussorozatból.

Menj Beállítások >Tábornok >Ról ről hogy láthassa az iPhone készülékét Típusszám. A formátuma így néz ki:

MC605LL / A

A perjel előtti betű vagy betűk megmondják, melyik országból származik iPhone készüléke. Megtekintheti az iPhone modellszámát és a régió kódját az iPhone Wikiben.

Tekintse meg az iPhone Wiki régió- és országkódok teljes listáját, hogy megtudja, honnan származik iPhone.

Hogyan szerezhetem meg a FaceTime-et, ha az nem elérhető az országomban?

Ha iPhone készüléke olyan országból származik, amely nem engedélyezi a FaceTime használatát, akkor lehetetlen megszerezni azt az iPhone-on. Nos, állítólag.

Van néhány dolog, amit kipróbálhatsz egy utolsó lépésként. Nem kellene működniük, de néhány felhasználó azt állította, hogy igen.

Módosítsa régióját a Beállításokban:

 1. Menj Beállítások >Tábornok >Nyelv és régió.
 2. Változtassa meg Vidék olyan országba, amely lehetővé teszi a FaceTime használatát, például az Egyesült Államok.
 3. Indítsa újra az iPhone-t.

Módosítsa az App Store és az iTunes régióját:

 1. Töltse fel a fennmaradó App Store vagy iTunes jóváírást, és törölje előfizetését, például az Apple Music alkalmazást. Ezek a dolgok nem terjednek át, ha régiót váltanak.
 2. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik fizetési kártyával, amelynek számlázási címe van a célterületen, különben nem tudja megváltoztatni a helyet arra a helyre.
 3. Menj Beállítások >iTunes és App Store >Apple azonosító >Apple ID megtekintése.
 4. Írja be Apple ID jelszavát, vagy jelentkezzen be Face ID vagy Touch ID használatával.
 5. Koppintson a Ország / régió és akkor Ország vagy régió módosítása.
  1. Ha Ország / régió szürkén jelenik meg, akkor a Családmegosztó hálózat tagja kell, hogy legyen. Csak a Családi Szervező változtathatja meg.
 6. Válasszon olyan régiót, amely lehetővé teszi a FaceTime használatát, például az Egyesült Államokat.
 7. Tekintse át az Általános Szerződési Feltételeket, majd érintse meg a elemet Elfogad és adja meg a fiók adatait.
 8. Végül indítsa újra iPhone-ját, és töltse le a FaceTime alkalmazást az App Store-ból.

2. Kapcsolja be és módosítsa iPhone készülékén a FaceTime beállításokat

Ha még soha nem használta a FaceTime alkalmazást iPhone-ján, vagy ha visszaállította a beállításokat, akkor először aktiválnia kell. Aktiválás alatt a FaceTime bekapcsolását és az Apple ID-fiókba való bejelentkezést értjük.

Ez valóban egyértelmű, ahogy alább megtudhatja.

Ha a FaceTime nincs aktiválva, nem láthatja a FaceTime hívások kezdeményezésének lehetőségét a Telefon alkalmazásból. Lehet, hogy egy hold gombot vagy egy WhatsApp opciót lát. Ráadásul nem fogadhat olyan FaceTime-hívásokat, akik megpróbálnak Önnek telefonálni.

Látnia kell a lehetőséget a FaceTime-hívás indítására a kapcsolatok számára.

Hogyan aktiválhatja a FaceTime-et?

Nyissa meg a FaceTime alkalmazást iPhone-ján, és koppintson a ikonra Folytatni a FaceTime aktiválásához. Vagy lépjen az alább részletezett FaceTime-beállításokhoz:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-on.
 2. Görgessen lefelé a FaceTime választási lehetőség; a Telefon és az üzenetek alatt kell lennie.
 3. Koppintson a kapcsolóra a FaceTime bekapcsolásához.
 4. Ha még nem tette meg, jelentkezzen be Apple ID-jével, hogy elérhesse a linkelt e-mail címeit.
 5. Ban,-ben A FaceTime a következő címen érhető el: szakaszban koppintson az egyes e-mail címek vagy telefonszámok mellé, amelyeken megpróbálhatnak kapcsolatba lépni Önnel.
 6. Ban,-ben Hívó azonosító szakaszban koppintson az egyetlen e-mail cím vagy telefonszám mellett, amelyről kapcsolatba szeretne lépni az emberekkel.
A FaceTime aktiválásának legegyszerűbb módja az alkalmazás megnyitása és a Folytatás elem megérintése.

Hol van a FaceTime a Beállítások alkalmazásban?

Ha a FaceTime nincs megadva a Beállítások között, vagy ha hiányzik az alkalmazás, az az iPhone-jának korlátozásai miatt történhet. Olvassa el az alábbi szakaszt, hogy megtudja, hogyan kapcsolhatja ki őket.

Hogyan módosíthatom a FaceTime beállításait?

Ha a FaceTime nem megfelelő fiókot vagy kapcsolattartási adatokat használ, akkor módosítania kell a FaceTime beállításait.

Menj Beállítások >FaceTime és ellenőrizze, hogy a megfelelő Apple ID-vel jelentkezett-e be. Ha még nem, akkor koppintson az Apple ID-fiókjára, és válassza a lehetőséget Kijelentkezés. Ezután jelentkezzen be a megfelelő adatokkal.

Győződjön meg arról, hogy a FaceTime be van kapcsolva a Beállításokban!

Ellenőrizze továbbá az alább felsorolt ​​elérhetőségeket A FaceTime a következő címen érhető el: és Hívó azonosító. Jelölje ki a nem naprakész részleteket - ezeket eltávolíthatja fiókjából az Apple ID webhelyén.

Érintse meg Zárolt az oldal alján, és ellenőrizze a blokkolt listát. Csúsztassa balra a következőt: Feloldás azok a kapcsolattartók, akiket szeretne elérni.

Végül, ha a FaceTime alkalmazást akkor szeretné használni, amikor még nem csatlakozik a Wi-Fi-hez, engedélyeznie kell azt a Cellular Data számára. Észben tart; nem minden szolgáltató engedélyezi ezt: ellenőrizze, hogy a szolgáltató engedélyezi-e a FaceTime-et a Cellular felett az Apple weboldalán.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és érintse meg a gombot Sejtes. Görgessen lefelé a kereséshez FaceTime a listában, és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a mobiladatok használatához.

Ha a FaceTime-et mobil adatátviteli hálózaton használja, akkor külön díjat számíthat fel a szolgáltató.

3. Kapcsolja ki a Tartalom- és adatvédelmi korlátozásokat a FaceTime és a Camera esetében

Ha a FaceTime alkalmazás hiányzik az iPhone-ból vagy a Beállításokból, akkor lehet, hogy korlátozott. Szerkessze a korlátozásokat a Tartalom és adatvédelmi korlátozások beállításain keresztül. Az iOS 12 előtt az Általános beállításokból szerkesztheti a korlátozásokat.

A korlátozások azoknak a szülőknek hasznosak, akik nem akarják, hogy gyermekeik hozzáférjenek a felnőtteknek szóló tartalmakhoz. De ha korlátozza a FaceTime-et, az teljesen eltűnik az iPhone készülékéről: nincs alkalmazás és nincsenek beállítások.

A FaceTime akkor is rejtve marad, ha a Kamera alkalmazás korlátozva van, mert nem használhatja a FaceTime-et a Kamera használata nélkül.

Az alábbi utasítások segítségével kapcsolja ki a FaceTime és Camera korlátozásokat.

Hogyan korlátozhatom a FaceTime hozzáférését az iOS 12 vagy újabb verzióban?

 1. Menj Beállítások >Képernyő idő >Tartalmi és adatvédelmi korlátozások.
 2. Írja be a képernyőidő jelszavát, vagy megtudhatja, mit kell tennie, ha nem tudja.
 3. Koppintson a Engedélyezett alkalmazások és győződjön meg róla FaceTime és Kamera mindkettő be van kapcsolva.
 4. Vagy kapcsolja ki teljesen a Korlátozásokat koppintással Tartalmi és adatvédelmi korlátozások az oldal tetején.
Győződjön meg arról, hogy a FaceTime és a Camera szerepel az Engedélyezett alkalmazások listájában.

Hogyan korlátozhatom a FaceTime hozzáférését az iOS 11 vagy korábbi verzióiban?

 1. Menj Beállítások >Tábornok >Korlátozások.
 2. Írja be a Korlátozások jelszavát.
 3. Kapcsolja be a gombokat az engedélyezéshez FaceTime és Kamera.
 4. Vagy kapcsolja ki teljesen a Korlátozásokat koppintással Tiltsa le a korlátozásokat az oldal tetején.

Ha nem korlátozta a FaceTime vagy a Camera alkalmazást, próbálja meg bekapcsolni a fenti utasítások szerint. Indítsa újra az iPhone-t, majd kövesse az utasításokat a korlátozások kikapcsolásához.

4. Keresse meg a FaceTime alkalmazást a Spotlightban, vagy állítsa vissza az App Store segítségével

Keresse meg eszközén a FaceTime alkalmazást a Spotlight segítségével, hogy biztosan ne vesszen el a többi alkalmazás között.

 1. Térjen vissza a Kezdőképernyő iPhone-ján: csúsztassa felfelé a képernyő alját, vagy kattintson a Kezdőlap gombra.
 2. Most hozzáférjen Reflektorfény a képernyő közepéről lehúzva. Megjelenik egy keresősáv.
  1. Ha ez nem működik, csúsztassa ujját balról jobbra a Kezdőképernyő vagy Notifications Center hogy megtalálja a keresősávot.
 3. Típus 'FaceTime’Keresésre az iPhone-on.
 4. A FaceTime programot közvetlenül a keresési eredményekből nyithatja meg.
 5. Ha egy mappában van, akkor láthatja a nevet az alkalmazás ikonjától jobbra.
 6. Ha a FaceTime nincs letöltve, akkor látnia kell egy linket az App Store-ba, ahol visszaállíthatja.
Kereséssel látom, hogy a FaceTime alkalmazásom a „Közösségi” nevű mappában van.

A Kezdőképernyő elrendezését is visszaállíthatja, hogy a FaceTime visszatérjen a kezdőképernyő eredeti helyére. Menj Beállítások >Tábornok >Visszaállítás >A kezdőképernyő elrendezésének visszaállítása. Ez a visszaállítás nem töröl semmilyen tartalmat, de visszaállítja az összes alkalmazás helyzetét.

Hiányzik a FaceTime alkalmazásom, hogyan tudom visszaszerezni?

Ha van egy FaceTime opció a Beállítások között, de nem találja az alkalmazást, akkor lehet, hogy törölte azt iPhone-járól. Az Apple lehetővé tette a beépített alkalmazások, például a FaceTime törlését az iOS 12 kiadásával.

Állítsa vissza a FaceTime-t úgy, hogy letölti azt az App Store-ból, mint bármely más alkalmazást. Keresse meg a FaceTime alkalmazást, és koppintson a mellette lévő felhő ikonra az App Store-ban. Előfordulhat, hogy meg kell adnia Apple ID-adatait annak visszaigazolásához.

5. Adja hozzá a FaceTime portokat a Wi-Fi tűzfalához

Talán a FaceTime működik néha, de nem mindig? Lehetséges, hogy az egyik használt Wi-Fi hálózaton tűzfal van, amely blokkolja a FaceTime alkalmazást.

A tűzfalak nagyszerű biztonsági eszközök, de néha túl buzgók is lehetnek. A tűzfal blokkolhatja a FaceTime vagy az iMessage adattovábbítását. Az Apple már korábban írt erről a kérdésről támogatási oldalain.

Ha van ilyen, forduljon a hálózati rendszergazdához, vagy olvassa el a tűzfal felhasználói útmutatóját.

A tűzfalhoz hozzá kell adnia a következő FaceTime-barát portokat:

 • 80 (TCP)
 • 443 (TCP)
 • 3478-tól 3497-ig (UDP)
 • 5223 (TCP)
 • 16384-től 16387-ig (UDP)
 • 16393–16402 (UDP)

Az Apple szerint az útválasztó és a hálózat NAT konfigurációja azt is jelentheti, hogy további portokra van szükség a videók küldéséhez és fogadásához. Nem csak ez, de az útválasztó egyes funkciói is zavarhatják az iMessage alkalmazást.

Az útválasztó gyártója, a hálózati szolgáltató vagy a tűzfal-fejlesztő segíthet, ha nem biztos abban, hogyan adhat hozzá további portokat, vagy kikapcsolhatja a speciális funkciókat.

6. Indítsa újra, frissítse, állítsa vissza és állítsa vissza az iPhone gyári beállításait

Ezek a megoldások klasszikus hibaelhárítási lépések, mivel olyan gyakran működnek. Próbálja ki őket egyenként, és minden lépés után tesztelje újra a FaceTime-ot.

Bár a visszaállításig nem kellene, először győződjön meg róla, hogy rendelkezik nemrégiben készített biztonsági másolattal az iPhone-ról. Csak abban az esetben!

Hogyan indíthatom újra az iPhone-t?

 1. Húzza ujját felfelé alulról és szünetet tartson a képernyő közepén, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra a megtekintéséhez App Switcher.
 2. Az összes alkalmazás bezárásához nyomja le az egyes alkalmazásokat a képernyő tetején.
 3. Tartsa nyomva a Oldal gombot az iPhone kikapcsolásához.
 4. Amikor megkérdezi, csúsztassa a kikapcsoláshoz.
 5. Várjon 30 másodpercet, mielőtt megnyomja a gombot Oldal gombot az iPhone újbóli bekapcsolásához.
Csúsztassa az iPhone kikapcsolásához, amikor bezárta az összes alkalmazást.

Hogyan tudom frissíteni az iPhone készülékemet?

 1. Csatlakoztassa iPhone készülékét egy megbízhatóhoz Wi-Fi hálózat.
 2. Menj Beállítások >Tábornok >Szoftver frissítés.
 3. Várja meg, amíg az iPhone ellenőrzi az új frissítéseket.
 4. Letöltés és Telepítés az elérhető iOS-frissítések.
Keressen iOS-frissítéseket iPhone-ján.

Hogyan állíthatom vissza az iPhone készülékén a beállításokat?

 1. Menj Beállítások >Tábornok >Visszaállítás.
 2. Koppintson a Minden beállítás visszaállítása. Ez a visszaállítás nem érinti a tartalmát, de törli a beállításokat, beállításokat és jelszavakat.
 3. Írja be a jelszavát a megerősítéshez, és várja meg, amíg az iPhone újraindul.
Először állítsa vissza az összes beállítást, ha ez nem működik, készítsen biztonsági másolatot, és törölje az összes tartalmat és beállítást.

Hogyan állíthatom vissza iPhone készülékem gyári beállításait?

 1. Készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról az iCloudra vagy az iTunes-ra, mert a visszaállítás törli az összes adatot az eszközről.
 2. Menj Beállítások >Tábornok >Visszaállítás.
 3. Koppintson a Az összes tartalom és beállítás törlése.
 4. Adja meg Apple ID jelszavát és jelszavát, amikor a rendszer kéri.
 5. Az iPhone visszaállítása után kövesse a telepítési utasításokat a biztonsági másolat helyreállításához.
 6. Ha a FaceTime még mindig nem működik, állítsa vissza újra az iPhone-t, de válassza Beállítás új Iphone-ként helyette.
Ha a FaceTime továbbra sem működik, állítsa be Új iPhone-ként, és ne állítsa vissza a biztonsági másolatot.

Miért nem működik még mindig a FaceTime?

Reméltük, hogy ez a bejegyzés megoldja az összes FaceTime problémát. De ha követte az összes fenti lépést, és a FaceTime még mindig nem működik, vagy az alkalmazás még mindig hiányzik: még többet lehet kipróbálni.

Már írtunk konkrét FaceTime hibaelhárítási útmutatókat az iOS különböző verzióihoz, amelyeket megnézhet:

 • A FaceTime nem működik az iOS 12 rendszerben
 • A FaceTime nem működik az iOS 11 rendszerben
 • És a FaceTime nem működik az iOS 10 rendszerben.

Ha ezek nem segítenek, próbálja ki a két átfogó FaceTime hibaelhárítási útmutatónk egyikét:

 • A FaceTime nem működik néhány felhasználó számára
 • Miért nem működik vagy nem érhető el a FaceTime?
Ennek vissza kellene állítania a FaceTime-t, és működnie kell az iPhone-on!

Bizonyára ott vannak valahol a keresett válaszok. Mondja meg nekünk, hogyan jár a kommentekben! Mindig tudni akarjuk, hogy milyen tippek működtek, és melyek nem tettek semmit - így folyamatosan javíthatjuk ezeket a bejegyzéseket!

Legutóbbi hozzászólások