Az iMessage használja az adatcsomagomat?

Az iMessage titkosított, gyors és szórakoztató effektekkel vagy hangulatjelekkel teli. De mindannyiunknak van ezzel kapcsolatos kérdése is.

Az iMessage használja az Ön adatait? Wi-Fi-t használ? Hogyan rangsorolja a szöveges üzeneteket? Azért állítottuk össze ezt a bejegyzést, hogy minden kérdésére válaszoljunk.

Ez csak egy a sok kérdés közül.

Az iOS 5-be érkezve, még 2011-ben, az iMessage egy népszerű Apple szolgáltatás, amely rengeteg új funkciót kapott az elmúlt években.

Használhatja szövegek, fényképek, videók és GIF-ek küldésére. Testreszabhatja üzeneteit effektusokkal vagy matricákkal. És még nagyobb funkcionalitás érdekében letöltheti harmadik féltől származó iMessage alkalmazásokat.

Az iPhone X vagy újabb verziójú felhasználók animált hangulatjeleket is küldhetnek, amelyek tükrözik az arckifejezésüket.

Az Apple Memojis tükrözi az Ön kifejezéseit.

De hogyan működik pontosan az iMessage? Pontosan olyan, mint a szöveges üzenetek, vagy felemészti a drága adatszükségletet? Tudja meg alább!

Adatokat használ az iMessage használatakor?

Igen, hacsak nem csatlakozik Wi-Fi-hez.

A hagyományos szöveges üzenetekkel ellentétben az iMessage az interneten keresztül küld információkat. Ez azt jelenti, hogy vagy a Wi-Fi-t, vagy a mobiladatokat használja üzenetek küldéséhez.

Tehát ügyeljen arra, hogy ne küldjön túl sok szelfit barátainak és családtagjainak, ha nem csatlakozik Wi-Fi hálózathoz.

Csatlakozzon a Wi-Fi-hez az iMessage használatához mobiladat-használat nélkül.

Mi a különbség az iMessage és a szöveges üzenetek között?

könnyen belátható a különbség az iMessage és a szöveges üzenetek között

A legnagyobb különbség az iMessage és a szöveges üzenet között a kulisszák mögött van abban, hogy miként küld információkat. A szöveges üzenetek a mobiljelet használják, míg az iMessages az internetkapcsolatot használja.

Ennek eredményeként az iMessages képes szélesebb körű adatok küldésére, beleértve a videókat és fájlokat is. Gyorsabbak és képesek együttműködni harmadik féltől származó alkalmazásokkal is.

Az alábbiakban lebontottuk az iMessages és a szöveges üzenetek összes fő különbségét.

iMessages:

 • Kék buborékként jelennek meg az Üzenetek alkalmazásban.
 • Csak Apple készülékekre és azokról küldhető.
 • Mutasd meg, mikor írnak mások üzenetet.
 • Teljesen titkosítva vannak a végétől a végéig.
 • Képeket, videókat, GIF-eket, hangulatjeleket, fájlokat és effektusokat használhat.
 • Használható harmadik féltől származó iMessage alkalmazásokkal.

Szöveges üzenetek:

 • Zöld buborékként jelennek meg az Üzenetek alkalmazásban.
 • Telefonszámmal bárkinek elküldhető.
 • Nem tudom megmutatni, hogy mások mikor írnak üzenetet.
 • Titkosítatlanok és kevésbé biztonságosak.
 • Csak SMS-t, szöveget és képeket MMS-ként küldhet.
 • Nem használható harmadik féltől származó alkalmazásokkal.

Mire használhatom az iMessage alkalmazást?

Az iMessage kiválóan alkalmas biztonságos szövegek, jó minőségű fotók és videók, vagy szórakoztató effektek küldésére barátainak és családtagjainak. Miután bejelentkezett az Apple ID-be az Üzenetek alkalmazásban, nem kell mást tennie az iMessage bekapcsolásához.

Javítsa GIF-játékát az iMessage segítségével.

Ha iPhone X vagy újabb verziója van, akkor az iMessage használatával Animojisokat és Memojisokat is küldhet a kifejezései alapján.

Az Apple számos különféle animojist kínál, amelyeket elküldhet.

Ha van Apple Watch-ja, akkor az iMessage segítségével elküldheti a szívdobbanását vagy elkészíthet egy gyors vázlatot.

Az Apple Watch használatával ossza meg szívverését az iMessage segítségével.

Bármely Apple eszköz használhatja az iMessage alkalmazást tartózkodási helyének megosztására, linkek küldésére, jegyzetek megosztására, hangfelvételek küldésére vagy még sok másra.

Küldjön hangfelvételeket az iMessage szolgáltatáson keresztül Wi-Fi vagy mobiladat segítségével.

Az iMessages szöveges üzeneteknek számít?

Nem. Ami a mobilszolgáltatóját illeti, az iMessages nem számít szöveges üzenetnek. Ez azt jelenti, hogy nem használják fel a telefonos szerződésben szereplő szöveges üzenet-kedvezményt.

Ha azonban még nem csatlakozik Wi-Fi-hálózathoz, akkor az iMessages küldése a sejtadatait használja. És ha nem vigyázol, akkor tetemes telefonszámlával számolhatsz fel, miután túl sok adatot használsz az iMessage alkalmazással.

Mennyi adatot használ az iMessage?

Ez egy trükkös kérdés megválaszolására, mert teljes mértékben attól függ, hogy milyen tartalmat küld el vagy fogadni.

Egy sima szöveges üzenet csak nagyon kis mennyiségű adatot használ, általában kevesebb, mint 1 KB. Valójában olyan kicsi, hogy alig veszi észre, ha csak ennyi az iMessage.

Fotók és videók küldése az iMessage segítségével sok adatot használhat fel.

Másrészt, ha fényképet készít az iPhone készülékével, és elküldi az iMessage-en keresztül, akkor körülbelül 8 MB adatot használ. Ez azért van, mert az iMessage e 8 MB-os fénykép teljes minőségű változatát küldi.

Tehát, ahogy el lehet képzelni, sok fotó vagy videó sokkal több adatot használ fel, mint az egyszerű szövegek vagy akár az alapvető hangulatjelek.

A Wi-Fi-n keresztül az adatfelhasználás valójában nem aggasztó. De ha mobil adatait használja, akkor nagyobb óvatossággal kell eljárnia a gazdag tartalom küldésével és fogadásával szemben az iMessage segítségével.

Az Apple a Cellular beállítások Rendszerszolgáltatások> Üzenetszolgáltatások részében mutatta meg, hogy mennyi mobiladatot használtak fel az iMessage alkalmazásban. Úgy tűnik azonban, hogy ez a szakasz eltűnt, és nincs egyszerű módja annak megismerésére.

Az Apple látta, hogy az Üzenetszolgáltatások adatfelhasználása látható a Rendszerszolgáltatások szakaszban.

Használhatom az iMessage alkalmazást kikapcsolt mobiladatokkal?

Igen, kikapcsolt mobiladatok esetén az iMessage továbbra is működik, amikor Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik.

A mobiladatokat kikapcsolhatja a Vezérlőpult zöld gombjának megérintésével. Ez azonban azt is jelenti, hogy nem kezdeményezhet telefonhívásokat, nem küldhet szöveges üzeneteket vagy használhatja mobil adatait.

Az adatok mentéséhez kapcsolja ki a mobiladatokat a Vezérlőpulton.

Az iMessage nem működik, ha a mobiladat ki van kapcsolva és nincs csatlakoztatva a Wi-Fi-hez. Ebben az esetben az üzenetek addig várnak, amíg el nem küldenek, amíg a készüléke online lesz.

Hogyan használhatok kevesebb adatot az iMessage-en?

Az egyszerű válasz az iMessage teljes kikapcsolása, amelyet a Beállítások> Üzenetek> iMessage menüpontban tehet meg.

Az iMessage alkalmazást teljesen kikapcsolhatja az Üzenetek beállításokban.

Kevesebb adatot is felhasználhat az iMessage szolgáltatáson, ha a lehető legnagyobb mértékben csatlakozik a Wi-Fi-hálózathoz, és korlátozza a szolgáltatásban küldött vagy fogadott gazdag tartalmakat - fényképeket, videókat stb.

A WhatsApp az iMessage alternatívája.

Alternatív megoldásként átválthat egy harmadik féltől származó internetes üzenetküldő alkalmazásra, mint például a WhatsApp, A Messenger vagy a Signal, amelyek mindegyike nagyon hasonló élményt kínál, mint az iMessage.

További bónusz, hogy az Apple lehetővé teszi a mobiladatok manuális kikapcsolását harmadik féltől származó alkalmazásokhoz. Ez azt jelenti, hogy véletlenül nem használhatja rájuk az adatait.

Lépjen a Beállítások> Mobil elemre. Ezután görgessen lefelé, és kapcsolja ki az üzenetküldő alkalmazás melletti gombot.

Kapcsolja ki a mobiladatokat a WhatsApp alkalmazásban, így az csak Wi-Fi-t használ.

Nos, erre minden kérdésére választ kell adnia!

Ha van még, feltétlenül kérdezze meg őket az alábbi megjegyzések részben. Lehet, hogy a kérdése még ebben a bejegyzésben szerepel, ha legközelebb frissítjük!

Legutóbbi hozzászólások