Használjon bármilyen nyomtatót iPhone vagy iPad készülékéről AirPrint nélkül

Tudta, hogy valójában nincs szüksége AirPrint-re ahhoz, hogy nyomtatójával használhassa iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét? Annak ellenére, hogy az Apple még 2010-ben bevezette az AirPrint-et, még mindig sok nyomtató létezik nélküle. Szerencsére ezt a rést áthidalhatja számos harmadik féltől származó alkalmazás használatával.

Az AirPrint segítségével vezeték nélkül nyomtathat Apple készülékeiről extra szoftver telepítése nélkül. AirPrint-kompatibilis nyomtató nélkül továbbra is használhat más alkalmazásokat, hogy Wi-Fi-n keresztül csatlakozzon hozzá.

Takarítson meg egy kis készpénzt, ha kipróbálja ezeket az alkalmazásokat, mielőtt forgalmazza a nyomtatót.

Tartsa bekapcsolva a számítógépet a nyomtatáshoz

Az alább felsorolt ​​harmadik féltől származó alkalmazások többsége fordítóként működik az iPhone, iPad vagy iPod touch és a nyomtató között. Az alkalmazások általában a számítógép segítségével beszélnek a nyomtatóval, ami azt jelenti, hogy mindig be kell kapcsolnia.

Természetesen ez nem jelent nagy problémát az asztali gépek számára, de ha csak laptopot használ, érdemes egyenesen a Printer Pro szakaszra ugrani. A Readdle alkalmazás segítségével számítógép nélkül csatlakozhat a Wi-Fi nyomtatókhoz.

Sok nyomtató már működik az AirPrint-mel.

Mielőtt elkezdené, ellenőrizze ezt a listát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy még nem rendelkezik AirPrint-kompatibilis nyomtatóval.

1. Használja a handyPrint alkalmazást Mac számítógépen az AirPrint aktiválásához

A korábban AirPrint Activator néven ismert handyPrint egy kicsi Mac alkalmazás, amely szinte minden csatlakoztatott nyomtatón lehetővé teszi az AirPrint használatát. Töltse le és telepítse a HandyPrint alkalmazást a Mac számítógépére, hogy nyomtathasson ugyanarról a hálózatról bármely iPhone, iPad vagy iPod touch készülékről.

Húzza a handyPrint alkalmazást az Applications mappába.

A netputing már nem ad ki sok frissítést a handyPrint számára, de továbbra is működik a macOS Catalinával, részben azért, mert ez egy 64 bites alkalmazás. Kihasználhatja a 14 napos ingyenes próbaverziót, hogy ellenőrizze, hogy működik-e a nyomtatóval, mielőtt fizetne érte.

A handyPrint használatához töltse le az alkalmazást a Netputing webhelyéről, és húzza az Applications mappába. Ha nem tudja megnyitni, cserélje ki Biztonság és adatvédelem Rendszerbeállítások Az azonosítóktól letöltött alkalmazások engedélyezése.

A Mac-hez csatlakoztatott nyomtatók automatikusan szinkronizálódnak a handyPrint szolgáltatással.

Nyissa meg a handyPrint fájlt, és fogadja el a macOS biztonsági értesítéseit. Ezután kattintson a gombra BE KI gomb a handyPrint bekapcsolásához, et voila! AirPrint iOS vagy iPadOS eszközéről.

Letöltés: handyPrint macOS-hoz (5,00 USD 14 napos ingyenes próbaverzióval)

2. Használja a Printopia to AirPrint alkalmazást anélkül, hogy bejelentkezne a Mac számítógépére

A handopyPrinthez hasonlóan a Printopia lehetővé teszi az AirPrint használatát a Mac segítségével csatlakoztatott nyomtatókhoz. A handyPrinttől eltérően a Printopia segítségével AirPrint használhatja iPhone-járól, iPad-jéről vagy iPod touch-járól anélkül, hogy bejelentkezne a Mac-be. Bár még mindig be kell kapcsolni.

A Printopia végigvezeti Önt a telepítési folyamaton.

A Printopia segítségével akár öt nyomtatót is hozzáadhat, mindegyikhez speciális nyomtatási beállításokat kínálva. Szinkronizálhatja a Printopia-t Dropbox-fiókjával, és akár képernyőképeket is küldhet a Mac-jére.

További funkciók állnak rendelkezésre a Printopia Pro termékkel, amely lehetővé teszi további nyomtatók csatlakoztatását a hálózathoz.

A lámparendszer megmutatja a nyomtató megosztásának állapotát.

Próbálja ki a Printopia programot a 7 napos ingyenes próbaverzióval. Csak töltse le a Döntő Taktika webhelyéről a próba megkezdéséhez és az AirPrint funkcióinak feloldásához. Ha működik, megvásárolhatja a teljes alkalmazást 19,99 dollárért.

Letöltés: Printopia for macOS (19,99 USD 7 napos ingyenes próbaverzióval)

3. Az O’Print használatával csatlakozzon a Windows számítógépekhez

Ha a Windows rendszert használja a macOS helyett, akkor is aktiválhatja az AirPrint a csatlakoztatott nyomtatókon az O’Print használatával. Ez a Windows-alapú alkalmazás ugyanúgy működik, mint a listában említett egyéb lehetőségek. Nyomtasson iPhone-ról, iPad-ről vagy iPod touch-ról bármely, a számítógépéhez csatlakoztatott nyomtatóra.

Az O’Print Windows rendszeren érhető el. Kép jóváírás: O’Print

Az O’Print működéséhez továbbra is be kell jelentkeznie a számítógépére. De dokumentumokat, PDF-eket, fényképeket és egyéb adathordozókat elküldhet a nyomtatóra a mobileszközön található Megosztási lap segítségével.

A fokozott biztonság érdekében az O’Print lehetővé teszi jelszavak beállítását, hogy az illetéktelen felhasználókat távol tartsa a hálózattól.

Az O’Print segítségével különféle nyomtatókat köthet össze. Kép jóváírás: O’Print

Egy 30 napos ingyenes próbaverzióval tesztelheti az O’Print és ellenőrizheti, hogy működik-e a felszerelésével. A próba után vásárolja meg az O’Print-t 19,80 dollárért, az AirPrint-et pedig annyi nyomtatóhoz, ahányra szüksége van.

Letöltés: O’Print for Windows (19,80 USD 30 napos ingyenes próbaverzióval)

4. Használja a Presto-t a biztonságos üzleti nyomtatáshoz

Ha biztonságos nyomtatási megoldásra van szüksége a vállalkozásához, a Presto segítségével megszerezheti. Ez a csúcskategóriás szoftver kompatibilis a Windows, a MacOS, a ChomeOS, az iOS és az Android rendszerekkel. Emellett méretezhető, egyszerűen beállítható és könnyen karbantartható.

A Presto számos hasznos funkciót kínál. Képhitel: Collobos

A Presto segítségével szinte bármilyen nyomtatót átalakíthat biztonságos kiadó állomássá. A felhasználók az általuk kiválasztott eszközzel jelentkeznek be, és bármit kinyomtathatnak, amire szükségük van.

A rugalmas árképzés azt jelenti, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő szolgáltatási szintet; vessen egy pillantást a Collobos weboldal összes lehetőségére.

Letöltés: Presto bármilyen platformra (75,00 USD-től 30 napos pénz-visszafizetési garanciával)

5. Használja a Printer Pro by Readdle alkalmazást az AirPrint helyett

Néha a nyomtatók nem kompatibilisek a fent felsorolt ​​AirPrint alkalmazásokkal. Ebben az esetben vessen egy pillantást a Printer Pro by Readdle-re.

A Printer Pro sok lehetőséget kínál a nyomtatási beállításokhoz. Kép jóváírása: Readdle

A Printer Pro egy iOS vagy iPadOS alkalmazás, amely a számítógépéhez csatlakoztatott vagy a Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatott nyomtatóhoz csatlakozik. Ha nyomtatója közvetlenül csatlakozik a Wi-Fi-hez, akkor még használatához sem kell bekapcsolnia a számítógépet.

Töltse le a Printer Pro alkalmazást az App Store-ból, és telepítse a megfelelő alkalmazást a számítógépére. Ha nyomtatni akar, válassza a Printer Pro elemet a készülék megosztási lapján; az alkalmazások második sorában kell lennie.

A Printer Pro segítségével különféle médiumokat nyomtathat. Kép jóváírása: Readdle

A Printer Pro segítségével nyomtathat dokumentumokat, weboldalakat, e-maileket és bármi mást a vágólapra. Ingyenesen tesztelje a Printer Pro Lite alkalmazással; ha működik, akkor töltse le a teljes alkalmazást 6,99 dollárért.

Letöltés: Printer Pro iOS és iPadOS rendszerekhez (6,99 USD ingyenes elérhető egyszerű verzióval)

További lehetőségekért forduljon a gyártójához

Számos nagy nyomtatógyártó rendelkezik alkalmazással az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékről történő nyomtatáshoz. Ha az AirPrint nem lehetséges a fenti lehetőségek bármelyikének használatával, további segítségért forduljon a nyomtató gyártójához. Lehet, hogy saját alkalmazásuk van hozzá!

A gyártó alkalmazásával történő nyomtatáshoz a nyomtatónak általában közvetlen vezeték nélküli hozzáférési pont létrehozására van szüksége. Nézze meg a nyomtató kézikönyvét, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni. Rendszerint a két ikon egyikével jelenik meg:

Nyomja meg ezt a gombot, majd lépjen a következőre: Beállítások> Wi-Fi lehetőséget eszközén, és keressen egy új WiFi hálózatot a nyomtató nevével, márkájával vagy modelljével. Csatlakozzon ahhoz a hálózathoz, majd nyissa meg az alkalmazást a nyomtatáshoz.

Használja a speciális beállításokat a jobb asztali nyomtatáshoz

Könnyű figyelmen kívül hagyni a közvetlenül a macOS-ban elérhető sokféle nyomtatási lehetőséget. Ha tudja, hol keresse meg, számos speciális nyomtatási beállítást módosíthat:

  • Papírméret
  • Skála
  • Média típus
  • Határ
  • Vízjel.

Csak annyit kell tennie, hogy kattint Mutasd a részleteket a nyomtatási ablakból, majd a legördülő menü segítségével tárja fel a további lehetőségeket. Könnyű innen szinte mindent megváltoztatni a nyomtatási beállításokkal kapcsolatban, és ehhez nem kell más szoftvert letölteni, vagy egy iPhone-nal babrálni.

Sok nyomtatási lehetőség elérhető közvetlenül a macOS-ban.

Ne veszítse el a nyomtatási lehetőséget

Amikor minden készen áll, győződjön meg róla, hogy még mindig tudja, hol találja meg a nyomtatási opciót az iPadOS vagy az iOS 13 rendszerben. Az Apple tovább helyezte a megosztási lapon, és ez nem annyira nyilvánvaló, mint egykor volt.

Mondja el nekünk, hogy most már tudja-e az AirPrintet iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéről. Melyik alkalmazást választotta és miért?

Legutóbbi hozzászólások