A Mac Safari webtartalma váratlanul kilépett hiba, javítás

Ez a cikk felvázolja, hogyan lehet megoldani a Safari váratlan kilépéséből fakadó problémákat. Az OS X Safari összeomolhat, lefagyhat és újraindulhat különböző okok miatt.

Nemrégiben a következő Safari hibát kaptam ismételten:

„A Safari Web Content váratlanul leáll. Ezt a jelentést automatikusan elküldjük az Apple-nek. ”

Ez a cikk hibaelhárítási lépéseket tartalmaz, amelyek segítenek a probléma kezelésében. Így javítottam ki ezt a problémát:

Frissítések keresése

Frissítse a macOS-t (vagy az OS X szoftvert). Indítsa el a Mac App Store-t, és kattintson a Frissítések gombra. Győződjön meg arról, hogy a Safari legújabb verzióját használja.

Törölje a Safari előzményeit és a webhely adatait

A Safari menüben válassza a lehetőségetElőzmények> Előzmények törlése.Ezután lépjen a Safari> Beállítások> Adatvédelem> Webhelyadatok kezelése elemre, és törölje a webhelyadatokat. Lépjen ki, majd nyissa meg újra a Safarit, és tesztelje. A weboldaladatok törlésének hátránya, hogy eltávolítja az összes cookie-t. Ez azt eredményezheti, hogy egyes webhelyek már nem ismerik fel a számítógépet korábbi látogatóként.

Cache törlése

Először menjen a Safari> Beállítások> Haladó és jelölje be a „Fejlesztési menü megjelenítése a menüsorban” jelölőnégyzetet. Ezután a Safari menüből válassza a lehetőséget Fejlesztés> Üres gyorsítótárak.

Flash fájlok törlése

Ellenőrizze, hogy a Mac számítógépére telepítve van-e az Adobe Flash Player, válassza a lehetőséget Rendszerbeállítások> Flash Player> Speciális> Összes törlése… És jelölje be a bejelölt négyzetet Az összes webhelyadat és beállítás törlése majd kattintson Adatok törlése.

Látogatás a könyvtárában

Lépjen a Finderhez a macOS-ban. Vagy kattintson bármelyik nyitott területre az asztalon, és keresse meg a Findert a képernyő bal felső sarkában az Apple szimbólum közelében. Válassza a Go menüpontot, majd tartsa lenyomva a SHIFT gombot.

A SHIFT nyomva tartásával válassza a Könyvtár lehetőséget a legördülő listából. Ez a művelet megnyitja a felhasználói könyvtárat.

Nyissa meg a Gyorsítótár mappát, és keresse meg a mappátcom.apple.Safari és keresse meg a fájlt Gyorsítótár.db és vigye a kukába. Ezután indítsa újra a Safarit, és nézze meg, hogy működik-e.

Ha továbbra is problémákat tapasztal

Tartsa lenyomva a SHIFT gombot és válassza a lehetőséget Ugrás> Könyvtára Finder menüsorból. Most törölje az összes következő elemet a Könyvtár mappából. Lehetséges, hogy ezek a fájlok némelyike ​​nem létezik az adott számítógépen - törölje azokat, amelyeket a számítógépén talál.

Felhasználói könyvtárfájlok törlésre
 1. Gyorsítótárak / com.apple.Safari
 2. Gyorsítótárak / com.apple.Safari.SearchHelper
 3. Gyorsítótárak / com.apple.SafariServices
 4. Gyorsítótárak / com.apple.WebKit.PluginProcess
 5. Gyorsítótárak / com.apple.WebProcess
 6. Gyorsítótárak / metaadatok / Safari
 7. Preferences / com.apple.WebKit.PluginHost.plist
 8. Preferences / com.apple.WebKit.PluginProcess.plist
 9. Mentett alkalmazás állapota / com.apple.Safari.savedState

Ha a Könyvtár mappa nyitva van, próbálkozzon újra a Safarival. Ha problémája megoldódott, nincs további teendő. Zárja be a Library mappát, és térjen vissza a szokásos módon.

Ha továbbra is problémája van, folytassa

Nézze meg fiókját

Ennek ellenőrzéséhez engedélyezze a vendég bejelentkezést a következővel:Apple menü> Rendszerbeállítások, majd kattintson a gombra Felhasználók és csoportok. A módosítások elvégzéséhez meg kell adnia az admin felhasználónevét és jelszavát. Ezt követően válassza az „Engedélyezze a vendégeknek, hogy bejelentkezzenek erre a számítógépre” lehetőséget. Ezután jelentkezzen be vendégként, és ellenőrizze, hogy fennáll-e még ez a probléma. A tesztelés után jelentkezzen be fiókjába, és ha szeretné, letilthatja a vendég bejelentkezést.

Próbálja ki a csökkentett módot (biztonságos indítás)

Kapcsolja ki a Mac-et. Várjon néhány másodpercet. Most kapcsolja be a Mac-et a bekapcsológomb megnyomásával. Amikor meghallja az indítási hangot, tartsa lenyomva a Shift billentyűt, majd engedje el a billentyűt, amikor meglátja az Apple logót. Nincs szükség bejelentkezésre csökkentett módban. Tesztelés csökkentett módban. Ha a Safari problémája nem fordul elő, indítsa újra a Mac-et rendesen, anélkül, hogy bármilyen gombot megnyomna.

A csökkentett mód elindítása sokkal lassabb, mint a szokásos, mert újjáépíti a rendszer által fenntartott bizonyos gyorsítótárakat. Amikor megjelenik a bejelentkezési képernyő, indítsa újra a szokásos módon (nem csökkentett módban) és teszt.

Ha engedélyezte a FileVault használatát az OS X 10.9 vagy korábbi verzióiban, vagy ha firmware jelszó van beállítva, vagy ha az indítási kötet szoftver RAID, akkor nem lehet csökkentett módban elindítani.

Harmadik felek letiltása

Harmadik fél plug-injei és a Safari kiterjesztések okozhatják a Safari összeomlási problémáját. Menj Safari beállítások> Bővítmények és kapcsolja ki az összes kiterjesztést. Teszt. Ha rendben van, kapcsolja be egyenként a kiterjesztéseket, amíg ki nem deríti, hogy melyik kiterjesztés okozza a problémát.

 • A Safari menüből lépjen a következőre: Safari> Beállítások> Bővítmények. Itt kapcsolja ki a bővítményeket, hogy lássa, megoldja-e a problémát. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg meg nem találja a problémás kiterjesztést. Amikor megtalálja a problémát okozó kiterjesztést, a Frissítések gombra kattintva ellenőrizheti a frissítéseket. Érdemes eltávolítania egy kiterjesztést is.
 • A Safari menüből lépjen a következőre: Safari> Beállítások> Biztonság majd törölje a jelölést (letiltja) a „Bővítmények engedélyezése” négyzetből. Most ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Ha mégis megtörténik, előfordulhat, hogy el kell távolítania vagy frissítenie kell egy vagy több bővítményt. A következő lépés megkezdése előtt jelölje be a „Bővítmények engedélyezése” négyzetet.

 • A keresőben válassza a lehetőségetUgrás> Ugrás a mappához és lépjen be/Könyvtár majd kattintson az Ugrás gombra. Ez a mappa harmadik féltől származó beépülő modulokat és egyéb kiegészítőket tartalmaz. Ismét helyezzen bármilyen fájlt a kukába. Ezután ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémáját. Ha nem, nyissa meg a Kukát, és keresse meg az imént eltávolított fájlt. Ezután válassza a Fájl választása> Visszahelyezés lehetőséget. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg meg nem találja a problémát okozó fájlt.

Próbálja ki a rendszerellenőrzést

Ha a fenti lépések egyike sem működik, próbálkozzon az Etrecheck futtatásával. Ez a program egy teljes rendszerjelentést készít, amely hasznos a problémák diagnosztizálásához és a szervizjavító központhoz történő eljuttatásához. Az EtreCheck több mint 50 diagnosztikai feladatot futtat a Mac teljesítményének ellenőrzésére, és erről jelentést készít.

Legtöbbünknek, akik nem vagyunk programozók, nehéz megérteni az EtreCheck által készített jelentést. De ezek az információk segítenek felismerni a funkciókat és esetleg a probléma forrását. Ha Mac-jét be kell vonnia az Apple ügyfélszolgálatába vagy egy hivatalos Apple szolgáltatóhoz, akkor az EtreCheck jelentés elkészítése időt takaríthat meg nekik, és valószínűleg pénzt is megtakaríthat! A szoftver nem kér jelszavakat, és semmilyen fájlt nem érint vagy távolít el a rendszerből. Töltse le ingyen a szoftvert közvetlenül az EtreCheck oldalról, és futtasson diagnosztikai ellenőrzést.

Legutóbbi hozzászólások