A weboldal HTML-forráskódjának megtekintése iPad / iPhone készüléken. Nincs szükség alkalmazásra.

Web-kíváncsi vagy, és be akarsz pillantani az internet bármely webhelyének forráskódjába? Ha igen, akkor nem vagy egyedül. Az egyik leggyakoribb olvasói kérdés, hogy miként tekinthető meg a HTML forráskódok BÁRMILYEN weboldalról iPhone-on (vagy egy másik iDevice – iPad vagy iPod Touch készüléken). Szerencsére van megoldásunk Rob Flaherty fejlesztőnek köszönhetően! Ez a cikk felvázolja az iDevices bármely weboldalának forráskódjának (HTML, CSS, JavaScript stb.) Megtekintéséhez szükséges lépéseket, beleértve az iPadet, az iPhone-t vagy az iPod touch-ot. És a legjobb az egészben, hogy nincs szükség alkalmazásra!

HTML forráskódok megtekintése az iDevices alkalmazásban

8 egyszerű lépés a HTML-forráskódok megtekintéséhez

 1. Koppintson a Safari (iPhone, iPod vagy iPad) elemre, ha még nem nyílt meg, és keresse fel ezt az oldalt. Ez a módszer a Chrome esetében is működik
 2. Válaszd ki a Megosztás gomb (más névenMűvelet gomb):
 3. Koppintson a Könyvjelző:
 4. Válaszd a Név mező és nyomja meg az X ikont a törléséhez, és nevezze el „Oldalforrás megjelenítése” névre, majd érintse meg a „Mentés” elemet.
 5. Most látogasson el erre az oldalra, jelölje ki az összeset, és másolja a javascript kódot: (kódhitel: Rob Flaherty)
 6. Győződjön meg arról, hogy a Rob webhelyéről másolt kód ugyanúgy néz ki, mint ez (de erről az oldalról másoljon NEM lentről):
  1. javascript: (function () {var a = window.open ('about: blank'). document; a.write ('A + hely forrása.href +' 'forrása); a.close (); var b = a. body.appendChild (a.createElement ('pre')); b.style.overflow = 'auto'; b.style.whiteSpace = 'pre-wrap'; b.appendChild (a.createTextNode (document.documentElement.innerHTML) )}) ();
 7. Koppintson a Könyvjelzők ikont, és koppintson a ikonra Szerkesztés:
 8. Válassza ki a 4. lépésben létrehozott „Oldalforrás megjelenítése” könyvjelzőt:
 9. Koppintson a Cím mezőre, és nyomja meg az X ikont a törléséhez, majd illessze be az 5. lépésben másolt javascript kódot; majd koppintson a Kész gombra

Ez az! Most már használhatja az iDevice (iPhone, iPod vagy iPad) mobil Safari (és Chrome) használatával bármelyik weboldalra való ugrást, koppintson a Könyvjelzők ikonra, majd koppintson az Oldalforrás megjelenítése könyvjelzőre, és egy új ablak nyílik meg, amelyen megjelenik a weboldal forráskódja. Félelmetes és egyszerű!

Végeredmények a HTML forráskódok megtekintéséhez

És természetesen van erre egy alkalmazás!

Ha nem tetszik az ötlet, hogy végigcsinál egy csomó kézi lépést, az App Store néhány alkalmazást kínál, amelyek elvégzik az Ön munkáját! Keressen olyan harmadik féltől származó alkalmazásokat, mint a Forrás megtekintése, Forrás a weboldalhoz, a Forrásböngésző és hasonló alkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik a HTML-forráskód megtekintését. Ezekkel az alkalmazásokkal hozzáférést biztosít kedvenc webhelye összes HTML-forráskódjához, a CSS-hez és egyes alkalmazásokhoz bármilyen Javascripthez. Néhány ilyen alkalmazás még egy Safari kiterjesztést kínál az iOS eszközökhöz, és beépített szintaxis kiemeléssel és keresési funkciókkal rendelkezik!

Ezekkel az alkalmazásokkal a forráskód megtekintése egyszerű, egylépéses folyamat. Csak írjon be egy URL-t, és azonnal nézze meg a forráskódot mögötte. Vagy használja az alkalmazás Safari kiterjesztését, és böngésszen az interneten, mint általában. Ezután, ha meg akarja tekinteni az aktuális oldal forrását, mindössze annyit kell tennie, hogy megérinti a Művelet ikont, és válassza a Forrás megtekintése lehetőséget. Könnyű átmásolni a szöveget a táblára más alkalmazásokban történő használatra, vagy akár e-mailben is elküldeni.

Legutóbbi hozzászólások