Hol van a Camera Roll az iOS 13 és az iPadOS rendszerben?

Nem találja a kameratekercs mappát iPhone-ján, iPad-jén vagy iPadjén az iOS 13+ vagy az iPadOS rendszeren? Az iOS 13 és az iPadOS kameratekercs nem hiányzik a Fotókból. Ezt nem távolították el, de néhány változtatással új helyre költöztették az új Fotók alkalmazásban. Ha nem találja azokat a fotókat, amelyeket saját maga készített vagy online mentett, akkor itt találhatja meg, hogyan keresse meg ezeket a fotókat iPhone-ján és iPadjén.

A fényképezőgép tekercsének megkeresése iPadOS és iOS rendszerben13

A Camera Roll most az iOS 13 Fotók alatt található. Korábban az iOS 12-ben található „Albumok” helyen volt. Azok a felhasználók, akiknek az iCloud Fotók le vannak tiltva, az Albums első lehetőségeként a „Camera Roll” -ot látták.

Változások az Apple készülék kameratekercsében

Először nem talál a „fényképezőgép tekercs” nevű elemet, ehelyett az Apple a „Legutóbbi” névre változtatta.

A korábbi iOS fényképezőgép-rollertől eltérően a Legutóbbi magában foglalja az eszközén készült fényképeket ÉS minden más, más forrásból mentett vagy importált fényképet, beleértve a Safari vagy az Messages alkalmazást, a számítógép Fotókönyvtárát és más, harmadik féltől származó alkalmazásokból mentett képeket.

Tehát az iOS 13 és az iPadOS használatával valóban nehéz megkülönböztetni a készülék kamerájával készített képeket a többi mentett képtől.

Az iPhone és iPad új operációs rendszerének kameratekercséhez való hozzáférés érdekében nyissa meg a Photos alkalmazást

  • Koppintson a „Fotók” fülre a képernyő bal alsó sarkában

    Minden fényképed az iOS 13 Fotók lapján található, szemben az iOS 12 Albumok lapjával.

  • A Camera Roll itt található az iOS 13-ban
  • Érintse meg az „Összes fénykép” elemet a fotó- és videotár böngészéséhez VAGY
  • Rendezze fotóit év, hónap, nap szerint a további fülek segítségével

Az iOS 12 rendszerben, amikor az összes fotót böngészte az alapértelmezett „Összes fotó” albumban, megérintette a „Kiválasztás” lehetőséget, majd több fényképet megérintve kiválaszthatja őket, vagy hozzáadhatja az albumhoz az alján található „Hozzáadás” funkció segítségével. képernyőn.

Az iOS 13 és az iPadOS operációs rendszereken ugyanazt a műveletet hajthatja végre néhány fejlesztéssel.

iOS 13 Camera Roll fejlesztések

Az „Összes fénykép” böngészése közben a fotókhoz tartozó dátumtartomány és a helyinformációk megjelennek a képernyő bal felső sarkában. Ez automatikusan megváltozik, amikor felfelé vagy lefelé görget a fényképezőgép tekercsén.

A Kiválasztás és a +/- gombokkal nagyíthatja a kiválasztott fényképeket
  • Az iOS 13 „Select” gombja a „Select +/-” jelöléssel jelenik meg, és a jobb felső sarokban található, hasonlóan az iOS 12-hez. A „Select” művelet hasonlóan működik, mint korábban, de az új + / - funkció lehetővé teszi a nagyítást ki és be a fotókból, miközben a fényképezőgép tekercsét böngészi.
  • Ez a funkció nem volt ott az iOS 12-ben, ahol bármelyik fényképet megérintve meg kellett néznie a részleteit. Az új operációs rendszeren a zoom funkció megkönnyíti a fényképek ellenőrzését.
  • A fényképezőgép tekercsének alján lévő Hónapok / Napok / Évek elemre koppintva megszűri a megfelelő fényképeket, így valóban könnyen megtalálja a keresett fotókat (Természetesen a Sirit is használhatja az összes Fotó előhozatalához!).
  • A Fotók régi „Összefoglalt fotók” beállítását most eltávolítottuk, és a rendezés beépítésre került az „Összes fotó” fő nézetbe.

Tipp: Az „Összes fotó” böngészése közben érintse meg a „Fotók” ikont a képernyő bal alsó sarkában, és ezzel a legfrissebb fotókhoz juthat.

Az Élő fotók és videók automatikus lejátszásának letiltása az iOS 13 és iPadOS rendszerekben

Élő fotóid és videóid alapértelmezés szerint automatikusan lejátszódnak, amikor a fényképezőgép tekercsében böngészed őket. Ezt letilthatja:

  1. Érintse meg a Beállítások elemet
  2. Érintse meg a Fotók elemet
  3. Görgessen le a „Fotók lapra”
  4. Tiltsa le a videók és élő fotók automatikus lejátszását

A másik örvendetes változás az iOS 13 Fotókban az, hogy ha több mint 3 fotót oszt meg valakivel, az nem konvertálja automatikusan iCloud Photo linkké, hanem egyesével csatolja ezeket a fotókat.

Az iCloud fotóhivatkozások alapértelmezett viselkedését eltávolítottuk az iOS 13 rendszerből

Választhatja azonban az „iCloud-link másolása” lehetőséget a több kiválasztott fényképhez, és elküldheti őket.

Azok számára, akik szinkronizálják a fényképeiket számítógépükkel vagy MacBookjukkal, elsőre kissé bosszantó lehet, mivel ezeket a fotókat hozzáadják az összes iPhone-fotóhoz.

Mi a helyzet a Fotók rendezési sorrendjével?

Megjegyzés: Ha nem használja az iCloud Photo Library-t, az iOS 12-ig továbbra is rendelkeznie kell egy Camera Roll Albummal, amelyet a legutóbbi kép alapján rendezettek (függetlenül az EXIF-adatoktól).

Az iOS 13 bevezette azt a viselkedést, amely röviden fennállt az iOS 8 esetében, amikor a Camera Roll Albumot törölték. Ebben az összefüggésben a Camera Roll és az „All Photos” fül különbözik egymástól. Az Összes fotó fül rendezi az EXIF ​​adatok dátumát.

A Fotók alkalmazás lángolóan gyorsan megnyílik az iOS 13 rendszerben, és könnyen használható. Az új alkalmazás a Search funkcióban további fejlesztéseket is tartalmaz, amelyek hasznosak lehetnek, ha valamit gyorsan akarsz találni.

Fotók megosztása egyik albumról a másikra a Fotók alkalmazásban

Sok olvasónk szereti megosztani a fotókat albumról albumra, vagy megosztani barátaival és családtagjaival megosztott albumokon keresztül. De a frissítéssel jó néhány ember nem tudja kitalálni, hogyan kell ezt megtenni!

Fotók és videók hozzáadása meglévő albumokból

  • Nyissa meg a megosztani kívánt fotót vagy videót
  • Koppintson a megosztás gomb
  • Menjen a két ikonsor mellett a műveletek listájához
  • Válassza a lehetőséget Hozzáadás a megosztott albumhoz vagy Hozzáadás az albumhoz
  • Válassza ki azt az albumot vagy megosztott albumot, amelyhez hozzá kívánja adni
  • Ha nem látja a Hozzáadás megosztott albumhoz lehetőséget, akkor jelölje be Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotós kapcsolja be a Megosztott albumokat.

Fotó vagy videó eltávolítása egy albumból a Fotók alkalmazásban

  1. A Fotók alkalmazásban nyisson meg egy albumot
  2. Válasszon ki egy fényképet vagy videót, és tekintse meg teljes képernyőn
  3. Koppintson a kukára
  4. Távolítsa el az elemet csak az albumból, vagy törölje az összes eszközén az iCloud Fotók alkalmazásból

Legutóbbi hozzászólások