Az iCloud-fiók használatával keresse meg az iPhone, iPad vagy Mac alkalmazást

Az iCloud Find My funkciója lehetővé teszi a hiányzó Apple-eszközök megkeresését vagy zárolását. Hozzáférhet a Find My alkalmazással, vagy bejelentkezve az iCloud webhelyére. Miután ezt megtette, könnyen helyreállíthatja hiányzó iPhone, iPad, Mac vagy más Apple eszközeit.

Ebben a bejegyzésben mindent elmagyaráztunk, amit a Find My with iCloud használatához tudnia kell: hogyan aktiválhatja, hogyan férhet hozzá és hogyan használhatja a cuccok megkereséséhez.

Mi a Find My? Különbözik a Find My iPhone-tól?

A Find My egy Apple szolgáltatás, amelynek célja a hiányzó Apple-eszközök megkeresése és védelme. A Saját keresést úgy érheti el, hogy bejelentkezik az iCloud webhelyére, vagy az iPhone, iPad, iPod touch vagy Mac beépített Find My alkalmazását használja.

Az iOS 13 2019-es megjelenése előtt a Find My a Find My iPhone nevet viselte. Tehát előfordulhat, hogy meg kell keresnie az alkalmazást, ha régebbi szoftvert futtat.

Előfordulhat, hogy az alkalmazásnak más neve van az eszközén.

A Find My alkalmazás vagy az iCloud szolgáltatás segítségével számos különböző műveletet hajthat végre a hiányzó eszközök helyreállítása érdekében. Ezek a készülék térképen történő pontos meghatározásától a rajta lévő összes adat távoli törléséig terjednek.

Nem minden funkció érhető el minden eszközön. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különböző dolgokat, amelyeket a Find My-vel tehet.

1. Keresse meg az eszközöket a térképen

A Find My alkalmazással megtekintheti eszközét a térképen.

Az iCloud-fiókjához csatlakoztatott Apple eszközök mindegyike megjelenik a térképen, és megmutatja annak helyét. Ez csak akkor működik, ha az eszköz be van kapcsolva és a Helyszolgáltatásokat használja.

Az AirPod-ok esetében csak akkor tudja nyomon követni őket, ha legalább egy AirPod nincs töltési esetben. Ellenkező esetben nem tartanak aktív kapcsolatot az iCloud-szal.

Amikor egy eszköz offline állapotban van, a Saját keresés megmutatja annak utolsó ismert helyét. Választhatja azt is, hogy a legközelebbi online bejelentkezéskor értesítést kap-e az új helyéről.

Bekapcsol Értesítés, ha megtalálható hogy ezt megtegye.

2. Játsszon le egy hangot a készülékéről

Az, hogy ugyanazon a helyen tartózkodik, mint a hiányzó eszköz, nem mindig jelenti azt, hogy könnyű megtalálni. Különösen, ha iPhone-ja egy kanapépárna mögött van, vagy ha az AirPod-ok a mosókosár alján vannak.

A dolgok megkönnyítése érdekében használja a Find My alkalmazást vagy az iCloud szolgáltatást, hogy hangot játsszon le az eszközéről. Ez a hang két perc alatt fokozatosan erősödik, lehetővé téve a pontos helyének tökéletesítését.

Válassza a bal vagy jobb AirPod hangok lejátszását, ha csak egyet veszített el.

Ha az eszköz offline állapotban van, a hang csak akkor indul el, ha újra csatlakozik az iCloud-hoz.

3. Helyezze el az eszköz elveszett módját

Ha elveszíti készülékét, használja a Find My elemet az Elveszett módba helyezéshez. Ez minden iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch vagy Mac számára elérhető, és segít az elveszett eszköz visszaszerzésében.

Az elveszett eszköz nem oldható fel a jelszó nélkül.

Sajnos a Lost mód nem érhető el az AirPods vagy az AirPods Pro esetén.

A Find My automatikusan lezárja az eszközt, amikor aktiválja az Elveszett módot, lehetőséget adva a kód létrehozására, ha még nem használta. Írhat egy üzenetet is, amely megjelenik a képernyőn, például:

Ez az iPhone elveszett. Kérjük, hívja az (555) 555 1234 telefonszámot a visszaszolgáltatáshoz.

4. Távolítsa el a készüléket

Ez az opció törli az eszköz összes tartalmát és beállítását. A készülék törlésével már nem követheti nyomon. Tehát csak akkor használja ezt a lehetőséget utolsó lehetőségként az adatok védelme érdekében, ha minden reményt feladott az eszköz helyreállítására.

Törölje eszközét a Find My alkalmazásból vagy az iCloud oldalról.

Ha elveszett módba helyezi készülékét, akkor az Ön által írt üzenet továbbra is megjelenik a képernyőn az adatok törlése után.

Ráadásul készülékét továbbra is az Activation Lock védi, amíg azt iCloud-fiókjában tartja. Ez megakadályozza, hogy mások beállítsák saját eszközként.

5. Az aktiválási zár megőrzi a készülékét

Ha iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch vagy Mac eszközön aktiválja a Find My funkciót, bekapcsolja az Activation Lock nevű funkciót is. Ez a funkció megakadályozza, hogy bárki más használhassa az elveszett vagy ellopott eszközt az iCloud adatai nélkül.

Az Aktiválás zárral ellátott eszköz használatához másnak meg kell adnia az iCloud e-mail címét és jelszavát. Ezen információk nélkül az eszköz haszontalan számukra.

Az Aktiválási zár megakadályozza, hogy mások beállítsák az eszközödet.

Az Aktiválási zár kikapcsolásának egyetlen módja az eszköz eltávolítása az iCloud-fiókból.

A Keresés keresés aktiválása az iCloud-eszközökön

Ahhoz, hogy kihasználhassa eszközén a Find My összes funkciót, először be kell kapcsolnia vagy aktiválnia kell a szolgáltatást. Általában az Apple készüléke arra kéri, hogy aktiválja a Find My funkciót, amikor a telepítés során bejelentkezik az iCloudba.

Ezt azonban bármikor ki- és bekapcsolhatja az adott eszköz beállításaiból is.

Ha egynél több Apple készüléke van, mindenképpen jelentkezzen be az iCloudba, és mindegyiknél kapcsolja be a Saját keresést. Ügyeljen arra, hogy ugyanazokat az Apple ID-adatokat használja, hogy az összes eszközét ugyanazon a fiókon láthassa.

Néhány szoftverfrissítéssel a Find My opció mozoghat a beállításokban. Az alábbi utasítások végrehajtása előtt frissítse készülékét a legújabb kiadásra.

A Saját keresés aktiválása iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken

  1. Menj Beállítások> [Az Ön neve]> Saját keresés.
  2. Koppintson a Saját eszköz keresése és kapcsolja be a beállítást az oldal tetején.
  3. Ha eszközén iOS 12 vagy korábbi verzió fut, lépjen a következőre: Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud, majd kapcsolja be Saját eszköz keresése az iCloud-szolgáltatások listájáról.
Az Apple ID beállításainál érintse meg a My My elemet. Nyissa meg az iPhone keresése beállításokat. Kapcsolja be az iPhone keresése funkciót.

Ha soha nem szokott hozzá az Apple ID-hez a készüléken, koppintson a ikonra Bejelentkezés a beállítások tetején, és hozzon létre egy ingyenes fiókot.

A My My szolgáltatás aktiválása az AirPod-okon vagy az Apple Watch-on

Csatlakoztassa az AirPod-okat vagy az Apple Watch-ot egy olyan eszközhöz, amely már a Find My-t használja, hogy bekapcsolja a nyomkövetési szolgáltatást az adott kiegészítőnél is. Miután ezt megtette, az Apple Watch-nak vagy az AirPod-knak meg kell jelenniük a Find My eszközeszközök listájában.

A Keresés keresés aktiválása Mac rendszeren

  1. Menj a alma menüt, és nyissa meg a Rendszerbeállítások.
  2. Kattintson a gombra Apple azonosító és kérésre jelentkezzen be a fiókjába.
  3. Válassza a lehetőséget iCloud az oldalsávból, és kapcsolja be Keresse meg a Mac-et.
Jelölje be a négyzetet a Mac keresése bekapcsolásához.

Hogyan érhető el a Find My

Aktiválása után kétféleképpen érheti el a Keresés lehetőséget a hiányzó Apple-eszközök megkereséséhez. Vagy meglátogathatja az iCloud webhelyét bármely számítógépen, vagy használhatja a Find My alkalmazást egy másik eszközön.

Nyissa meg a My My alkalmazást

A Find My alkalmazás előre telepítve van minden iPhone-ra, iPad-re, iPod touch-ra vagy Mac-re. Ha készüléke 2019 előtti szoftvert használ, akkor az alkalmazás hívásra kerül Találd meg az iPhone-omat helyette.

Előfordulhat, hogy a Find My alkalmazás egy mappában található a kezdőképernyőn.

Nyissa meg a Keresse meg a My-t alkalmazást, és jelentkezzen be iCloud-fiókjába a csatlakoztatott Apple-eszközök megkereséséhez. Innen tájékozódhat az eszköz helyéről, elveszett módba állíthatja, törölheti és így tovább.

Ha egy barát vagy családtag eszközét használja, lépjen a Nekem fülre a Find My alkalmazásban, és koppintson a ikonra Segíts egy barátnak. Ez lehetővé teszi, hogy valaki más eszközével keresse meg a sajátját.

Jelentkezzen be fiókjába egy barátja eszközén a Segítsen egy barátnak elemre koppintva.

Ha nem találja az alkalmazást az eszközén, töltse le ingyenesen a Find My alkalmazást az App Store-ból.

Hozzáférés a Saját kereséshez az iCloud webhelyen

Az alkalmazás nélkül bármelyik internetes böngészővel meglátogathatja az iCloud webhelyét (www.iCloud.com), és bejelentkezhet az Apple ID adataival. Bejelentkezés után kattintson a gombra Keresse meg az iPhone-t az iCloud-szolgáltatások listájáról.

Kattintson az iPhone keresése elemre bármelyik csatlakoztatott Apple eszköz megkereséséhez.

Látnia kell, hogy az összes csatlakoztatott eszköz megjelenik a térképen; válassza ki azt, amelyet keres, hogy útbaigazítást kapjon, aktiválja az elveszett módot, törölje az adatokat stb.

Így könnyű megtalálni a hiányzó Apple-eszközöket a Windows, a Samsung és a Google eszközök segítségével, mivel bármelyikük elérheti az iCloud webhelyét.

Hogyan tudok bejelentkezni az iCloudba, ha kétfaktoros hitelesítésre van szüksége?

Sokan használunk kétfaktoros hitelesítést az Apple ID-fiókunkkal annak érdekében, hogy extra biztonságossá váljanak. Ez úgy működik, hogy egyedi kódot küld az egyik Apple-eszközére, amelyet be kell írnia, mielőtt új eszközre bejelentkezhet.

De ha elvesztette Apple készülékét, nem tudja megszerezni a kétfaktoros hitelesítési kódot. Ez megnehezíti a bejelentkezést az iCloud webhelyére a My My eléréséhez.

Előfordulhat, hogy hitelesítési kódra van szüksége az iCloudba történő bejelentkezéshez.

Szerencsére ezt a linket követve elérheti a My My alkalmazást az iCloud webhelyén anélkül, hogy kétfaktoros hitelesítési kódot kellene megadnia.

Tudja meg, mit kell tudnia az iCloud használatához

Az Apple büszke az egyszerűségre, de az iCloud továbbra is zavarja a felhasználókat a világ minden tájáról. Anélkül, hogy megértenénk, mi az iCloud, nehéz teljes körűen kihasználni az olyan szolgáltatásokat, mint a Find My.

Ha megzavarodja magát az Apple felhőalapú szolgáltatásától, akkor nézze meg ezt a bejegyzést az iCloud alapvető tippjeivel kapcsolatban. A Find My - és minden más iCloud szolgáltatás - használatával pillanatok alatt jól érzi magát!

Legutóbbi hozzászólások