Hogyan lehet megtalálni a helytelen iPad vagy iPod touch készüléket

Megnézte a zsebeit, a táskáját és a ház minden nyilvánvaló helyét, de sehol sem található. Elhibázta iPad vagy iPod touch készülékét! Most itt vagyunk, hogy segítsünk megtalálni.

Ezek az eszközök nem csak egy fillérbe kerülnek, hanem magánüzeneteinket, személyes fotóinkat és még a fizetési adatainkat is megtartják. Félelmetes elveszíteni egyet, különösen, ha attól tartasz, hogy rossz kezekbe kerülhet.

Hmm ... lehet, hogy az egyik ilyen ember elveszítette az iPadjét vagy az iPodját? Fotó: Rob Curran az Unsplash-on.

Szerencsére az Apple nagyszerű szolgáltatást tervezett erre a pontos helyzetre.

Meglepő módon az elveszett iPad vagy iPad touch megtalálásához a My My alkalmazást kell használnia iPhone. Nos, technikailag a Find My iPad vagy a Find My iPod készüléket fogja használni, de a legtöbb ember inkább az Apple legnépszerűbb termékéről nevezi el.

Nem számít, hogy milyen eszközt veszített el, az emberek valószínűleg továbbra is hivatkoznak a Find My iPhone-ra.

A Find My iPhone isteni megoldás az elveszett eszközök felkutatására.

A működéséhez azonban két figyelmeztetés van.

Be kell kapcsolnia, mielőtt elveszítené iPad vagy iPod touch készülékét, és eszközének aktív internetkapcsolattal kell rendelkeznie.

Ne aggódjon, anélkül, hogy megfelelnénk ezeknek a figyelmeztetéseknek, még mindig tudunk segíteni!

Mi az a Find My iPhone?

Az iPhone keresése - vagy az iPad keresése és az iPod keresése - az iCloud egyik olyan funkciója, amely lehetővé teszi a hiányzó Apple-eszközök megkeresését. Lehetővé teszi okos biztonsági funkciók használatát is az adatok védelme érdekében.

Akár a rosszul elhelyezett iPad vagy iPod touch akkumulátorának szintjét is ellenőrizheti.

A Find My iPhone eszközzel lezárhatja készülékét, megjeleníthet rajta egy üzenetet, nyomon követheti annak helyét, vagy lejátszhat egy hangot, amely segít megtalálni.

Vagy ha lemondott arról a reményről, hogy valaha is visszakapja iPadjét vagy iPod touch-ját, akár az iPhone keresése funkcióval is törölheti róla az összes adatot.

Hogyan használhatom a Find My iPhone alkalmazást?

Remélhetőleg az eszköz elvesztése előtt bekapcsolta az iPhone keresése funkciót. Ennek lehetősége az iCloud alatt található a Beállítások alkalmazásban. Az eszköz arra kéri, hogy kapcsolja be az iPhone keresése funkciót, amikor először bejelentkezik az iCloudba.

Az iPad vagy iPod keresése opciót az iCloud beállításai között találhatja meg.

Ha a Find My iPad vagy az Find My iPod be van kapcsolva, akkor megkeresheti készülékét úgy, hogy bejelentkezik Apple ID-fiókjába az iCloud kereső eszközével, vagy ha az iPhone keresése alkalmazást használja egy másik Apple eszközön.

Töltse le a Find My iPhone alkalmazást az App Store-ból.

A Family Sharing felhasználók számára a családi hálózat többi tagja bejelentkezhet saját fiókjába, hogy megtalálja az eszközeit is.

Válassza ki az összes eszközt vagy az összeset, amelyet nyomon szeretne követni az iPhone keresése az iCloudon belül.

Miután bejelentkezett a Find My iPhone-ra, kiválaszthatja bármelyik regisztrált Apple-eszközét. Minden eszköznél nyomon követheti annak helyét, lejátszhat egy hangot, engedélyezheti az Elveszett módot vagy törölheti az eszközt (amit nem javasolunk).

Hogyan találhatom meg iPad vagy iPod touch készülékem helyét?

Az iCloud keresőeszközéből vagy a Find My iPhone alkalmazásból az iPad vagy iPod touch aktuális helyét láthatja a térképen.

Ha az iPhone keresése alkalmazást használja, akkor akár menetirányokat is kérhet erre a helyre.

Ez valószínűleg egy rövid út lesz, mivel az iPhone-m közvetlenül előttem van.

Ahhoz, hogy a Find My iPhone nyomon követhessen egy helyet, iPadjének vagy iPod touchjának be kell kapcsolnia és csatlakoznia kell az internethez.

Ha nem, akkor a legutóbb frissített helyet látja, valamint a hely rögzítésének idejét.

Értesítést kaphat, ha megtalálta iPad vagy iPod touch készülékét.

Ha az eszköz offline állapotban van, akkor választhat, hogy értesítést kap, amikor legközelebb csatlakozik az internethez. Ez azt jelenti, hogy e-mailt kap a helyről, amint az iPad vagy iPod touch elérhetővé válik.

Hogyan találok olyan eszközt, amely közelében vagyok?

A Find My iPhone oldalon megadott hely nem tökéletes.

Valójában az alábbi térképet nézve azt gondolná, hogy az iPadem a szomszédom házában van, nem pedig az előttem lévő asztalon.

A Find My iPhone csak hozzávetőleges helyet tud megadni.

Mondanom sem kell, még akkor is, ha a megfelelő helyen jár a térképen, mégis megküzdhet az iPad vagy iPod touch megtalálásával.

IPhone-val valószínűleg csak hívná, és meghallgatná a csengőhangot. Nos, a Find My iPad vagy a Find My iPod hasonló megoldást kínál a Play Sound gombbal.

Eltarthat egy ideig, mire a hang elkezd játszani.

Válassza ki készülékét a Find My iPhone menüben, és kattintson a Hang lejátszása gombra. Egy pillanat múlva az iPad vagy az iPod touch csengeni kezd, és körülbelül két percig tovább cseng.

Ha a közelben tartózkodik, ez sokkal könnyebbé teszi az elveszett iPad vagy iPod megtalálását.

Készüléke akkor is ezt a hangot adja ki, ha kikapcsolta az értesítéseket és néma üzemmódba kapcsolta!

Ha megtalálta, egyszerűen oldja fel a készülék zárolását a csengés leállításához.

Mi az elveszett mód iPad vagy iPod készüléken?

Ha nem találja iPadjét vagy iPod touch-ját, aktiválja az Elveszett módot az iPhone keresése részben.

Az Elveszett mód lehetővé teszi számos biztonsági funkció használatát a magánélet további védelme érdekében, miközben elősegíti a készülék letöltését.

Kapcsolja be az Elveszett módot a Find My iPad vagy Find My iPod touch menüből.

Azonnal tájékoztatnia kell a helyi hatóságokat is. Ha úgy gondolja, hogy iPadjét vagy iPod touchját ellopták, kérjük, ne maga keresse meg a gyanúsítottakat. Hagyja ezt a rendőrségnek.

Szerkessze az elveszett mód üzenetet tetszése szerint.

Az első dolog, amit az Elveszett mód tesz, azt kéri, hogy hozzon létre egy jelszót az eszközéhez, ha még nem használta. Ez megakadályozza, hogy az idegenek hozzáférjenek az Ön személyes adataihoz.

Elveszett módban iPad vagy iPod touch nem jeleníti meg az értesítéseket a Zárolási képernyőn, de továbbra is képes fogadni a FaceTime hívásokat.

Az Elveszett mód lehetőséget ad arra, hogy hozzáadjon egy névjegyet és egy üzenetet, amely megjelenik a készülék képernyőjén annak, aki megtalálja. Használhatja ezt a lehetőséget, hogy jutalmat ajánlhasson fel a megtalálónak, és tudassa velük, hogyan léphetnek kapcsolatba Önnel:

„Ez az iPad elveszett. Kérem, hívjon engem jutalomért.

Végül a Lost Mode felfüggeszti az Apple Pay alkalmazást, kiküszöbölve annak kockázatát, hogy valaki elköltse a pénzét.

Elveszett módban folytathatja készüléke helyének nyomon követését az iPhone keresése segítségével. Még akkor is, ha a helyszolgáltatások ki vannak kapcsolva az eszközén, a Find My iPhone alkalmazás ideiglenesen újra bekapcsolja őket, amíg le nem szerezte.

Az elveszett iPad nem oldható fel a jelszó nélkül.

Ha iPadje vagy iPodja offline állapotban van, akkor is bekapcsolhatja az Elveszett módot. Csak akkor kapcsol be, ha eszköze legközelebb csatlakozik az internethez, de amikor ez megtörténik, értesítési e-mailt kap. Az e-mail megadja az iPad vagy az iPod touch helyét is.

Ne aggódjon, még akkor is, ha offline állapotban van, az Activation Lock senkit megakadályoz abban, hogy teljesen visszaállítsa eszközét.

Mi az aktiválási zár?

A készülék az iPhone keresése funkcióval egyidejűleg bekapcsolja az Aktiválási zár funkciót. Biztonságosan összeköti készülékét az Apple szerverein található Apple ID-vel.

Ez azt jelenti, hogy valakinek szüksége lenne az Apple ID jelszavára, mielőtt törölheti az eszközét, és újként beállíthatja.

Az Apple aktiválási zárja be van kapcsolva minden eszköznél, amely az iPhone keresése funkciót használja.

Ez mindaddig igaz marad, amíg bekapcsolva tartja az iPhone keresése eszközt. Az aktiválási zár le van tiltva, amint úgy dönt, hogy eltávolítja az eszközt az iCloud vagy az Apple ID-fiókból, vagy ha kikapcsolja az iPhone keresése funkciót.

Töröljem az iPad-et vagy az iPod touch-ot?

Nem. Hacsak nem iPadjét vagy iPod touch-ját adja el vagy adja oda, ne használja az Eszköz törlése gombot az iPhone keresése alatt.

Csábító látni a Lost Mode melletti opciót, és jó ötletnek tartani. Miért nem szeretné törölni hiányzó iPadjét vagy iPod touch-ját a személyes adatoktól?

De valójában a készülék törlésének kiválasztása kikapcsolja az iPhone keresését, így teljesen képtelen követni a helyét.

Nem javasoljuk az elveszett iPad vagy iPod touch törlését.

A készülék törlése kikapcsolja az Activation Lock funkciót is, így egy új felhasználó beállíthatja újként.

Csak akkor törölje a készülékét, ha nincs esély arra, hogy valaha is visszakeresje, vagy ha másnak adta vagy adta el.

Mit tegyek még, ha elvesztettem az iPad-et vagy az iPod touch-ot?

Még akkor is, ha bekapcsolta az Elveszett módot, akkor is be kell jelentenie az elveszett iPod touch vagy iPad készüléket a helyi hatóságoknak.

Közölje a Po-Po-val, hogy elvesztette iPadjét vagy iPod touch-ját. Fotó: Matt Popovich az Unsplash-on.

Előfordulhat, hogy szükségük van a készülék sorozatszámára. Megtalálhatja az eredeti csomagoláson vagy az Apple ID-fiókjának Eszközök szakaszában.

Keresse meg a sorozatszámát az Apple ID-fiókján.

Ha van mobil iPad-je, akkor érdemes értesítenie a vezeték nélküli szolgáltatót is. Letilthatják a SIM-kártya adatfelhasználását. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezzel kevésbé valószínű, hogy eszköze csatlakozik az internethez, és frissíti Önt a helyével.

Mi van, ha az iPad vagy iPod touch készülékem offline vagy ki van kapcsolva?

Még mindig aktiválhatja az Elveszett módot egy offline eszközön. Ez a változás azonban csak akkor lép életbe, ha az iPad vagy az iPod touch ismét csatlakozik az internethez.

Ha ez megtörténik, e-mailben értesítést kap az eszköz utolsó ismert helyéről.

Hogyan találom meg az iPad vagy iPod touch készülékemet az iPhone keresése nélkül?

Ha az iPhone keresése nincs bekapcsolva, sokkal nehezebb megtalálni iPadjét vagy iPod touch-ját. Azonnal meg kell változtatnia Apple ID-jét és egyéb internetes fiókja jelszavait, hátha valaki más rendelkezik az eszközével.

Ha eszközén használja a Google szolgáltatásait, akkor a Google idővonalán keresztül nyomon követheti annak helyét. Ez csak akkor működik, ha az eszközén be van kapcsolva a Helyszolgáltatások és a Helyelőzmények a Google számára, amit a legtöbb ember megtesz.

Kövesse ezt a linket, és jelentkezzen be Google-fiókjába az idővonal megtekintéséhez.

Kövesse nyomon eszközének a Google Idővonal használatát. Kép a VentureBeat-től.

A Google Timeline lehetővé teszi eszközének helyzetének nyomon követését különböző időpontokban és időpontokban. Felbecsülhetetlen eszköz lehet annak felderítéséhez, hogy hol van az iPad vagy az iPod touch.

Mindig értesítse a helyi hatóságokat hiányzó iPadjéről vagy iPod touch készülékéről. A rendőrségre bízza a feltételezett tolvajokat.

Biztos vagyok benne, hogy ez az a szint, amelyre az elveszett eszközök visszakeresésekor jutni fognak. Fotó: Spenser az Unsplash-on.

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és megtalálta hiányzó iPadjét vagy iPod touch-ját. Valószínűleg a kanapé alatt volt, igaz?

Mondja el nekünk történetét az alábbi megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások