iCloud-fiókkal kapcsolatos problémák? Így oldhatja meg őket

Az iOS legújabb verziójában az Apple főként az iCloud-ra koncentrált, és van még egy iCloud Drive nevű szolgáltatás, amely lehetővé teszi az iPhone, iPad összes adatának a Cloud szolgáltatásokba történő mentését.

Tehát rég elmúltak azok a napok, amikor az embereknek össze kellett kötniük iPhone-jukat vagy iPad-jüket az iTunes-szal, és mindenről biztonsági másolatot kellett készíteniük a számítógépen. Az Emberek azonban jelentik, hogy az iCloud-fiókkal kapcsolatos problémák vannak az induláskor.

Az iCloud szépsége

Csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja iPhone vagy iPad készülékét Wi-Fi használatával, és az összes adat automatikusan biztonsági másolatot fog készíteni az iCloud-fiókjára.

A legtöbb ember számára az iCloud-fiók általában megegyezik az iTunes-fiókkal, és miután létrehozta az iTunes-fiókot, ugyanazt a felhasználónevet és jelszót használhatja az iCloud-fiókba történő bejelentkezéshez.

Az iCloud-fiók használata nagyon hasznos. Az iCloud meghajtó biztonsági másolatok készítéséhez az iCloud.com webhelyet is használhatja e-mailek megtekintésére, e-mail álnevek létrehozására és kezelésére, valamint a véletlenül törölt dokumentumok helyreállítására.

Az iCloud segít a családmegosztás beállításában és az eszközök nyomon követésében is (Find my iPhone; Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> iPhone keresése).

5 GB-os ingyenes tárhellyel érhető el, de frissítheti a további tárhely kihasználása érdekében.

Bár ez az egyik legbiztonságosabb és legstabilabb adatátviteli módszer iPhone-ról, iPod-ról és iPad-ről, mégis előfordulhat, hogy problémái vannak az iCloud-fiókkal.

Több olvasó beszámolt fórumainkon az iCloud-fiókjukkal kapcsolatos néhány tapasztalati problémáról.

Követelmények

Mielőtt folytatná, kérjük, ellenőrizze, hogy megfelel-e a következő feltételeknek:

  • Működő iCloud-fiók: Győződjön meg róla, hogy emlékszik az iCloud-fiókhoz társított e-mail címre és jelszóra. Ha azonban elfelejtette a jelszót, kattintson ide az iForgot oldalra való navigáláshoz. Itt helyreállíthatja iCloud-fiókját az e-mail cím megadásával.
  • Működő iPhone, iPod Touch vagy iPad iOS 5.0 vagy újabb verzióval

Azon biztonsági mentési problémák mellett, amelyekről a múltban sokat írtunk, ez a cikksorozat a hitelesítéssel, a nem támogatott felhasználói azonosítóval és a szinkronizálással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Az iCloud fotókönyvtárról

Az iCloud Photo Library egy biztonsági mentés ÉS egy fénykép-szinkronizálási szolgáltatás. Éppen ezért, ha egy fényképet töröl egy helyről, az eltávolítja azt a fényképet minden eszközről, ugyanazon Apple ID használatával.

De ezeknek a fényképeknek a tárolása potenciálisan sok helyet foglal el az iDevice tárhelyén.

Az iOS 10 és újabb verziókkal az Apple a Tárolás optimalizálása nevű megoldást tervezte, hogy jobban kezelhesse a fotótárhelyet az Ön számára.

Alatt találja Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotók vagyBeállítások > Fotók> Optimalizálja a tárolást

Ha elegendő helyi eszközön van hely a készüléken, a fényképek a jelenlegi állapotukban maradnak az eszközön.

DE, amikor iPhone-jának (vagy egy másik iDevice-nek) helyre van szüksége, az Apple áthelyezi a fotók összes nagyfelbontású verzióját az iCloud-fiókjába, felszabadítva ezzel az eszközén tárhelyet.

Miután ezeket a fotókat áthelyezte az iCloud-ba, az iPhone-on csak tömörített miniatűrök maradnak, amíg újra nem nyit meg egy képet.

Amikor megnyit egy fényképet, a készülék letölti a fénykép eszközre optimalizált változatát az iCloudról.

A teljes felbontású verzió az iCloudon marad, és csak akkor tölthető le, ha szerkesztette vagy megosztotta a fényképet.

Majdnem megtelt a tárhely, vagy nem tud fotóüzeneteket készíteni?

Olvassa el cikkünket a tárhely kezeléséről.

Nem lehet csatlakozni az iCloudhoz? Egyéb szerver hibák?

Ha olyan üzenetet lát, hogy eszköze vagy számítógépe nem tud csatlakozni az iCloudhoz, az Apple-hez, az iTunes-hoz, az App Store-hoz vagy az Apple más szponzorált szervereihez, ez gyakran magukon a szervereken okoz problémát.

Ez azt jelenti, hogy teljesen az ön ellenőrzése alatt áll, és a legjobb gyógymód az idő és a türelem gyakorlása.Az Apple szerverek állapotának ellenőrzéséhez keresse fel országa webhelyét, és keresse meg az Apple rendszer állapotát.

Ez az oldal áttekintést nyújt az aktuális problémákról és azok állapotáról. Ha sárga figyelmeztető jelet lát, van egy bejelentett probléma, amellyel az Apple tud és dolgozik.

Ellenőrizze a harmadik felek megfigyelő webhelyeit

Egy másik nagyszerű webhely, amelyet ellenőrizni kell, a DownDector, vagy hasonló, amely gyakran bemutatja az iCloud és más Apple Services problémáit jóval azelőtt, hogy az Apple hivatalosan is tudomásul venné a problémákat.

Ezeknek a harmadik féltől származó webhelyeknek egy szép tulajdonsága a Live Outages Maps, amely megmutatja a világ azon régióit, ahol az emberek jelenleg problémákat tapasztalnak.Ezenkívül elolvashatja mások visszajelzéseit, tippjeit, megoldásait vagy véleményét a kérdésekről! És természetesen adja hozzá a bevitelt is.

A problémák és azok megoldása

  1. A hitelesítés sikertelen vagy sikertelen felhasználónév és jelszó:

Az iCloud-fiókkal kapcsolatban a leggyakoribb probléma a sikertelen hitelesítés; ez a probléma rossz felhasználói azonosítóval vagy jelszóval kapcsolatos.

Megoldás:

  • Az Apple iCloud-fiókba való bejelentkezés során használja a felhasználóneve helyett a teljes e-mail címet, és ellenőrizze, hogy a jelszót helyesen adta-e meg. Győződjön meg arról, hogy az iCloud-fiók jelszavának megadása közben nem kapcsolta be a nagybetűs zárat.
  • Ha továbbra sem tud bejelentkezni az iCloud-fiókjába, az iForgot Page by Apple webhelyére lépve visszaállíthatja iCloud-fiókjának jelszavát. Ez az oldal segít az elfelejtett iCloud felhasználónév vagy e-mail lekérésében is.
  • Ha a felhasználónév és a jelszó megfelelő, ellenőrizze, hogy igazolta-e az iCloud-fiókját. Amikor új fiókot hoz létre, új e-mailt fog kapni a fiók megerősítésére. Tehát, kérjük, lépjen az E-mail fiókhoz, és keresse meg azt az E-mailt. Ha nem találja az e-mailt, kövesse a fenti lépéseket a jelszó visszaállításához.

Nem támogatott Apple ID

Az újabb iTunes-fiók automatikusan társul az iCloud szolgáltatásokkal. Ha azonban régi fiókot használ, akkor előfordulhat, hogy ez a nem támogatott Apple ID probléma.

Apple ID letiltva?

Ha gondjai vannak az Apple ID-vel, akkor lehet, hogy egymás után túl sokszor helytelenül írta be a jelszavát. Vagy talán régóta nem használja az Apple azonosítóját. Az Apple rendszeresen megváltoztatja az Apple azonosítókra, jelszavakra, biztonsági kérdésekre és ellenőrzési lépésekre vonatkozó szabályokat és követelményeket. Tehát, ha nem frissítette az Apple ID-beállításait, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek, az Apple időnként letiltja ezeket a fiókokat, amíg be nem jelentkezik és nem frissíti az összes adatot.

Ha az Apple ID nem működik, olvassa el ezeket a cikkeket a következő lépésekhez

  • Fix Letiltott Apple ID
  • Apple ID problémák és javítások

Mi a következő lépés?

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja az Apple ID visszaállítása. Először vigye át az összes adatot az iCloud-fiókjából a számítógépébe. Bejelentkezhet az iCloud webhelyére, és átmásolhatja a névjegyeket és egyéb adatokat a fiókjából. Ezt követően törölje az iCloud-fiókot, és hozzon létre egy új iCloud-fiókot, hogy ez működjön.

Ha a fent említett módszerek egyike sem működött az Ön fiókjával kapcsolatos problémákkal kapcsolatban, kérjük, keresse fel az Apple iCloud ügyfélszolgálatát, vagy hagyjon megjegyzést az alábbiakban.

Ha a fiókja jól működik, kattintson ide az iCloud-fiók beállításához iPhone, iPod Touch, iPad, macOS, Mac OS X vagy Windows rendszeren. Most, hogy be van állítva az alapfiók és az iCloud engedélyezve van az iOS-eszközökön, jónak kell lenned. Egyesek időről időre tapasztalják az iCloud szinkronizálási és más biztonsági mentéssel kapcsolatos problémákat.

Gyors tipp:

Ha az iCloud.com-fiókját valaha is egy olyan számítógépen használta, amely nem a tiéd, e-mailek ellenőrzésére vagy névjegyek keresésére, amikor még nem voltak eszközei, elengedhetetlen, hogy helyesen jelentkezzen ki a fiókból. Ha elfelejtett bejelentkezni az iCloud.com-fiókjából, akkor is bejelentkezhet valahonnan máshonnan, majd a következővel: Beállítások> Speciális> „Kijelentkezés az összes böngészőből” győződjön meg arról, hogy fiókját ki van jelentkezve.

Hogyan lehet törölni az iCloud-fiókot?

Az iCloud-fiók eltávolítása egyszerű. De ha máshol nem készít biztonsági másolatot adatairól, jobb, ha megtartja az iCloud-fiókját. Fontolja meg fiókjának frissítését egy nagyobb tárhelyre. Az első szint 50 GB tárhelyet tartalmaz, és havonta 0,99 USD-t terhel.

Ha nem akar fizetett tervet, próbálja meg csak kikapcsolni az iCloudot a fotókhoz. IPhone és más iDevices esetén lépjen a következőre: Beállítások> iCloud> Fotók> és kapcsolja ki az iCloud Photo Library lehetőséget. Hagyja BE az iCloud Photo Stream programot - A My Photo Streambe feltöltött fotók nem számítanak bele az iCloud-tárhelybe, DE a fotókat csak 30 napig tárolja a My Photo Stream - csak azért, hogy megoszthassa őket és letölthesse más tárfiókokba, számítógép stb.

Ha az iCloud-tárhelye megközelíti a maximális értéket, látogasson el az icloud.com webhelyre egy számítógépen, töltse le néhány fényképét vagy videóját, és mentse máshova. A letöltéshez használja a felhő gombot a lefelé mutató nyíllal - mentse a számítógépre, egy külső meghajtóra vagy egy flash tároló meghajtóra. Miután fényképeit és videóit elmentette, törölje ugyanazokat a képeket / videókat, hogy helyet szabadítson fel az iCloud-fiókjában, így továbbra is biztonsági másolatot készít az iPhone vagy más iDevice eszközről. Tudjon meg többet az iDevice hely felszabadításáról ebben a cikkben.

Ha valóban ki akar jelentkezni az iCloudból és minden egyéb szolgáltatásból, beleértve a biztonsági másolatokat is, lépjen a Beállítások> iCloud menübe, és görgessen egészen a kijelentkezésig. Koppintson a Kijelentkezés gombra. Megjelenik egy megerősítő üzenet, amely tudatja Önnel, hogy minden adat eltávolításra került, ha ezt szeretné, koppintson újra a kijelentkezésre.

Ha bármilyen problémája van az iCloud Sync programmal, kattintson ide; Az iCloud biztonsági mentésével kapcsolatos problémákkal kapcsolatban kérjük, olvassa el ezt a cikket. Az iCloud hibaelhárításának egyéb aspektusait is felfedezheti az előző évek egyik bejegyzésében.

Legutóbbi hozzászólások