Az iPhone vagy iPad csúszó-szöveges csúsztatással történő billentyűzetének be- vagy kikapcsolása

Az elfoglalt, útközben lévő emberek számára a most megszűnt Swype Keyboard alkalmazás az iPhone-ok alapeleme volt. A Swype segítségével a felhasználók üzeneteket, e-maileket írhatnak be, és mindezt kereshetik, egyetlen hüvelykujjal csúsztatva a billentyűzetet.

Az iOS13 + és az iPadOS használatával a Swype-felhasználók örülnek, mert az Apple egy gyors, gyors QuickPath nevű csúsztatható billentyűzetet adott hozzá iPhone-jához, iPadjéhez és iPod-jához!

Mi különös a QuickPath Swypingben?

A „swipelés” (csúsztatás szöveggé) vonzereje, hogy egy ujjal egyik betűről a másikra csúsztathat anélkül, hogy felemelné az ujját betű, szó vagy szóköz megadásához. Csak csúsztassa és csúsztassa végig a billentyűzeten, amíg készen nem áll. Nagyon szép!

A kulisszák mögött az iOS és az iPadOS gépi tanulása áll. Felismeri az ujj (vagy eszköz) által rajzolt utat, megkeresi a mintákat és a gyakran használt szavakat, majd mindezt szöveggé alakítja.

Az iOS13 + és az iPadOS megkönnyíti a beolvasást! A QuickPath segítségével az egykezes gépelés gyors az iOS billentyűzetén

Csúsztatással vagy koppintással egyszerre gépelhet

Az iOS és az iPadOS lehetővé teszi, hogy csúsztasson vagy koppintson a felirat felváltásához, még a mondat közepén is!

Jelenleg az Apple diaszöveges funkciója (QuickPath) még sok mással támogatja ezeket a billentyűzeteket és nyelveket:

 • Angol,
 • Egyszerűsített kínai
 • spanyol
 • német
 • Francia
 • olasz
 • portugál

A QuickPath slide-to-text swype billentyűzet bekapcsolása

Azok számára, akik szeretik ezt a funkciót, jó hír, hogy az iOS 13+ és az iPadOS automatikusan engedélyezi a QuickPath alkalmazást. Tehát a csúsztatás alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Tehát csak frissítenie kell az iOS13 vagy újabb verzióra, és el kell kezdeni a swipelést.

Ha véletlenül nincs bekapcsolva a Slide to Type, akkor egyszerűen engedélyezhető!

 • Menj Beállítások> Általános
 • Koppintson a Billentyűzet (ek)
 • IPhone esetén kapcsolja be Csúsztassa a Type elemre
 • IPad esetén kapcsolja be Csúsztassa a lebegő billentyűzetet a gépeléshez

Módosítsa a visszalépés gomb viselkedését a QuickPath alkalmazásban

A QuickPath bekapcsolása után megjelenik egy további opció a Törölje a Szájbaírás típusú szót.

Ha be van kapcsolva, ez a szolgáltatás egy teljes betű vagy számjegy helyett inkább egy teljes szót távolít el a visszalépés (törlés) gombra való áthúzáskor. Tehát ha rosszul gépel egy szót, csak egy ujjal csúsztassa az ujját a Backspace billentyűig a teljes szó törléséhez.

Mivel sokan hibázunk az ellop közben (főleg az elején), javasoljuk, hogy kapcsolja be ezt.

A QuickPath slide-to-text swype billentyűzet kikapcsolása

Mivel az iOS és az iPadOS alapértelmezés szerint bekapcsolja ezt a funkciót, sok ember elkeseredik, és NEM akarja ezt a funkciót.

De nagyon könnyű kikapcsolni. Csak fordítva kövesse a fenti utasításokat.

Hogyan lehet letiltani a QuickPath Slide to Type alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén

 • Menj Beállítások> Általános
 • Koppintson a Billentyűzet (ek)
 • IPhone esetén kapcsolja ki Csúsztassa a Type elemre
 • IPad esetén kapcsolja ki Csúsztassa a lebegő billentyűzetet a gépeléshez

Ha letiltja a QuickPath alkalmazást, akkor automatikusan letiltja a Diára törlés szöveg szerint törlése funkciót is!

A QuickPath nem tökéletes!

Tesztelésünk során azt találtuk, hogy az iOS és az iPadOS gépi tanulása és a mintafelismerés nagyon jó az automatikus kitöltésben és a szavak javaslatában a QuickType sávban annak alapján, amit a billentyűzetünkön ellopunk.

Amit igazán nem szeretünk, az a QuickPath, úgy tűnik, nem ismeri fel a szóközt!

Amikor megpróbál átcsúsztatni a szóközre, úgy tűnik, nem ismeri fel, hogy szóközt szeretne beszúrni - ez azt jelenti, hogy fel kell emelnie az ujját, hogy ellopással beírhassa a következő szót. Nem ír szóközt a szavak közé. Nagyon kellemetlen!

Az iOS QuickPath-ját összehasonlítva más, harmadik féltől származó swipe billentyűzetekkel, például a Swiftkey vagy a GBoard, az Apple QuickPath elmarad.

Mind a GBoard, mind a Swiftkey (és még sok más) esetében egy egész mondatot ellophat anélkül, hogy fel kellene emelnie az ujját. Mindannyian felismerik a szóközt. Miért nem az Apple QuickPath? Csak ezt nem értjük!

A QuickPath használatával csúsztasson el egy szót, majd emelje fel az ujját a szóköz megérintéséhez, majd csúsztassa el a következő szót, érintse meg a szóközt, és csúsztasson el egy másik szót - értelmetlen! Sokkal kevésbé hatékonyabbá teszi a csúsztatást - ezért sokaknak miért is kell bajlódniuk?

Nagyon-nagyon reméljük, hogy az Apple javítja a QuickPath-ot, így hamarosan felismeri a szóközt!

Hol van a QuickPath csúsztatható billentyűzet az iPad-en?

Oké, még egy kis hülyeség az Apple-től!

Úgy döntöttek, hogy csak a QuickPath slide-to-text funkciót tartalmazzák az iPad kicsi, lebegő billentyűzetén.

Az iPadOS támogatja a QuickPath ellop gépelést kisebb, lebegő billentyűzetén

Tehát a csúsztatás típus használatához iPaden (a típustól függetlenül) először meg kell csípnie a teljes méretű billentyűzetet, hogy az kisebb lebegő billentyűzet legyen. Akkor hajtsa végre az ujját!

Reméljük, hogy az Apple hamarosan felülvizsgálja ezt a döntést. Félelmetes lenne, ha a teljes méretű iPad billentyűzeteinkkel, valamint az úszó billentyűzettel használhatnánk a csúsztatással írást.

Az egykezes QuickPath billentyűzet az iPaden, a kis billentyűzettel egyszerűen nem működik nekem - túl kicsi a 12.9 iPadPro-n. Tehát én személy szerint szeretném magam eldönteni, hogy mikor használjam és ne használjam a QuickPath-ot.

És jó lenne egy lehetőség is egy nagyobb lebegő billentyűzetre!

Legutóbbi hozzászólások