Az Apple Books vagy iBooks nem töltődik le és kapcsolódó problémák, útmutató

Az Apple Books (korábbi nevén iBooks) szórakoztató, ha helyesen töltenek le, és könnyedén működnek, hogy az olvasó élvezhesse a könyv olvasásának tiszta örömét. Vannak azonban esetek, amikor az elektronok nem működnek együtt, és több különböző Könyv letöltési problémával jár.

Ebben a bejegyzésben megnézünk néhány egyszerű tippet, amelyek segítségével gyorsan megoldhatja a leggyakoribb Apple Books / iBook kapcsolatos problémákat, hogy visszatérhessen olvasmányához.

kapcsolódó cikkek

 • Az Apple Books vagy iBooks elakadt a címlapon vagy más oldalon? Hogyan lehet javítani
 • Az Apple Books használata. Alapvető tippek és trükkök iOS 12 és újabb rendszerekhez
 • Az Apple Books vagy az iBooks hiányzik a legújabb frissítés után? Hogyan lehet javítani
 • iBooks Blank Screen
 • 4 nagyszerű alkalmazás ingyenes e-könyvek kölcsönzéséhez a család minden tagjának

Nem érhető el az iBooks Store

Sok olvasó olyan helyzetben van, hogy iOS-eszközeivel nem tud hozzáférni az Apple Books vagy az iBooks Store-hoz. Ez a probléma általában az iOS frissítése után következik be.

Először ellenőrizze, hogy letiltotta-e az áruházat a következőn keresztül: Beállítások> Képernyőidő> Tartalom- és adatvédelmi korlátozások (vagy régebbi iOS esetén a Beállítások> Általános> Korlátozások.)

Mivel a beállításokról beszélünk, ha még nem ismeri az Apple Books / iBooks alkalmazást iPad-jén, kérjük, ellenőrizze, hogy az automatikus zárolás beállításai megfelelően vannak-e beállítva. Ellenkező esetben azt tapasztalhatja, hogy a képernyő egy idő után elsötétül.

Érintse meg Beállítások> Általános> Automatikus zár és válassza ki a választást.

Ha a korlátozási beállításai rendben vannak, és továbbra is fennáll a probléma, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Zárja be az Apple Books / iBooks alkalmazást
 2. Állítsa vissza az iOS-eszközt
  1. IPhone 6S vagy régebbi verzióval, valamint az összes régebbi típusú iPad és iPod Touch készülékkel egyszerre nyomja meg a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  2. IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  3. IPhone X sorozatú telefonokon, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus telefonokon: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 3. Jelentkezzen ki iCloud- és iTunes-fiókjából iOS-eszközén. Érintse meg Beállítások> Apple ID-profil> iTunes és App Store. Érintse meg a fiók azonosítóját (Apple ID), és jelentkezzen ki.
 4. Jelentkezzen vissza az iCloud és az iTunes Store Apple ID hitelesítő adataival, és próbálja meg elérni az Apple Books vagy az iBooks Store alkalmazást

Könyvek nem töltik le a problémákat

A letöltés kapcsán az olvasók többsége két gyakori kérdésre panaszkodott. Az első az, hogy miután megvásárolta a címet az Apple Books áruházból, és a letöltés befejeződött, rossz könyvnek találja magát.

A második, gyakoribb kérdés az, hogy a Könyvek megfelelően letöltődnek, de vagy hiányoznak az oldalak, vagy részben üres oldalakat tartalmaz.

A problémák megoldásához próbálkozzon a következő lépésekkel, és ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémákat.

1. lépés: Ellenőrizze az Apple szervereket

Vannak esetek, amikor az Apple szerverek nem működnek karbantartás vagy egyéb frissítések miatt. Mielőtt tovább folytatná, ellenőrizze, hogy a letöltési problémák nem kapcsolódnak-e az Apple Server problémáihoz.

Az Apple-hez kapcsolódó állapot ellenőrzésének legjobb helye, ha meglátogatja az Apple rendszerének hivatalos oldalát.

Célszerű ezt az oldalt könyvjelzővel ellátni, hogy mindig itt ellenőrizhesse először, ha problémái vannak az iMessage, az AppStore vagy a Book Store szolgáltatással.

2. lépés - Ellenőrizze az Apple ID-t

Ha a könyváruház zöld állapotot ábrázol, akkor a következő lépés az Apple azonosítójának ellenőrzése, amelyet az Appel Books / iBooks letöltéséhez használ az áruházhoz.

Sokan több Apple ID-t használnak, és a nem megfelelő használata nemkívánatos eredményekhez vezethet. Például egy azonosítóval vásárol egy könyvet az iPhone készülékén, de megpróbálja elolvasni vagy elérni a könyvet egy másik azonosítóval az iPad készülékén.

Érintse meg a Beállítások> iTunes és App Store elemet, és ellenőrizze az Apple azonosítóját

 • Érintse meg a megjelenített Apple ID-t, majd érintse meg a Bejelentkezés lehetőséget
 • Miután kijelentkezett, indítsa újra eszközét, és jelentkezzen be újra
 • Győződjön meg arról, hogy Automatikus letöltések könyvekhez és hangoskönyvekhez be van kapcsolva ezen a képernyőn

Nyissa meg a Könyvek alkalmazást, és ellenőrizze, hogy látja-e a letöltött címeket.

Az iCloud Könyvek elrejtése

Elrejtés az Apple Könyvekben

Koppintson az Olvasás most elemre, majd koppintson a profil ikonjára vagy a képre a jobb felső sarokban. Koppintson a Rejtett vásárlások kezelése elemre, és kérésre adja meg Apple ID-jét. Ne felejtsen el megnézni minden családi vásárlást sem!

Elrejtés az iBooks alkalmazásban

Régebbi iBooks alkalmazásban érintse meg az Összes könyv elemet a felső központban, és ellenőrizze, hogy nem engedélyezte-e az iCloud Könyvek elrejtését. Ez a beállítás a képernyő alján található, és néha nehéz észrevenni.

Jó arra is figyelni, hogy fizetési (hitelkártya) adatai naprakészek legyenek a számláján.

3. lépés - Töltse le újra a címeket

Ha továbbra is problémái vannak a letöltött címmel, legyen az üres oldal vagy rossz könyv, törölje a letöltött könyvet.

Ezután lépjen a fiókja vásárolt részéhez az Olvasás most vagy az iBooks alatt, keresse fel az iBooks Store fiókbeállításait, és töltse le újra a címet.

Ez valószínűleg akkor is megoldja a problémákat, ha részben letölti a Könyveket.

4. lépés: Állítsa vissza az összes beállítást

Az utolsó lehetőség ennek a bosszantó problémának a kezelésére az Összes beállítás visszaállítása. Az ilyen típusú visszaállítás nem törli a személyes adatait.

Az összes beállítás visszaállítása visszaállítja az alapértelmezett beállításokat, beleértve az értesítéseket, riasztásokat, fényerőt és az óra beállításait, például az ébresztési riasztásokat. Az összes beállítás visszaállítása visszaállítja az összes személyre szabott és testreszabott funkciót, például a háttérképeket és a kisegítő lehetőségeket a gyári alapértékekre.

Tehát újra kell konfigurálnia ezeket a beállításokat, amint az iPhone vagy az iDevice újraindul.

Ne feledje, hogy írja le a wifi hitelesítő adatait, majd érintse meg a gombot Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása az iPad készüléken.

Miután az iPad újraindult a visszaállítási eljárás szerint, próbálja meg letölteni a címet a boltból. A Visszaállítás olyan problémákkal is foglalkozik, mint például amikor a Könyvek folyamatosan összeomlanak vagy leállnak.

Könyvek letöltése és szinkronizálása iOS és Mac rendszeren

Számos felhasználó meg akarta tudni, hogyan lehet letölteni egy könyvcímet iPad / iPhone készülékéről Mac vagy MacBook számítógépére.

Ha a Macbookra telepítve van az iBooks, és a megvásárolt címek továbbra is elérhetők a megvásárolt részben, akkor elérhetővé kell tenni, hogy letölthesse a Macbookra is. Vásároljon egyszer és olvassa el bárhol!

Ha országokat költözött át, vagy a cím már nem érhető el a megvásárolt szakaszban, akkor is az alábbi lépésekkel átviheti Mac-jére iPhone-járól iPhone-járól.

 1. Csatlakoztassa iPhone / iPad készülékét az iTunes legújabb verzióját futtató Mac számítógépéhez
 2. Válassza ki az iOS eszközt az iTunes oldalsávon, vagy érintse meg az eszköz ikont a bal felső sarokban
 3. Az iTunes ablak bal oldalán található Beállítások listában koppintson a Könyvek elemre
  1. A Könyvek szinkronizálásának bekapcsolásához jelölje be a Könyvek szinkronizálása jelölőnégyzetet
  2. Kattintson a képernyő jobb alsó sarkában az Alkalmaz gombra. Ha a szinkronizálás nem indul el automatikusan, kattintson a Szinkronizálás gombra
 4. Az oldalsávon görgessen lefelé a szakaszig Saját eszközön
  1. Válassza a Könyvek lehetőséget
 5. Kattintson Fájl> Eszközök> Vásárlások átvitele
  1. Ez átmásolja a már letöltött címeket az iOS-eszközre a Mac-be, és szinkronizálnia kell a Mac Könyvek alkalmazásával
 6. Az ellenőrzéshez nyissa meg a Könyvek alkalmazást Mac vagy MacBook számítógépén
  1. Ha ezek a könyvek nem szerepelnek a listán, kattintson a gombra Fájl> Könyvek áthelyezése az iTunes alkalmazásból (vagy Könyvek átvitele az iTunes alkalmazásból)

Ez az. Ez lehetővé teszi a PDF / Titles stb. Megtekintését a Mac / Macbookon

Visszatérítés a letöltési problémákért vagy a hibás könyvekért

Ha továbbra is problémákat tapasztal, akkor a legjobb megoldás az, ha kapcsolatba lép az Apple iTunes ügyfélszolgálatával, és jelentést tesz a problémáról, hogy vagy jóváírást kaphasson a helytelen vásárlás miatt, vagy az Apple támogatása képes megoldani a problémát.

Ezt a vásárlás első 90 napján kell megtennie.

Visszatérítés igényléséhez lépjen az Apple Probléma bejelentése webhelyére

 • A könyv vásárlásához használt azonosítóval és jelszóval jelentkezzen be erre az Apple támogatási webhelyre
 • Ezután válassza a „Hibabejelentés” lehetőséget annak az elemnek a mellett, amellyel problémája van
 • Kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket, és fejezze be a jelentéstételt

iBooks Alternatives

Az iBooks, amikor dolgozik, jó alkalmazás az e-könyvek elolvasásához. Az alkalmazás azonban még mindig elavult, amikor a PDF fájlokat kell kezelni.

Ha sok PDF-fájlt használ a munkájához, előnyös lehet, ha egy harmadik féltől származó alkalmazást használ a PDF-ek kezelésében. Sok kiváló és népszerű PDF-olvasó alkalmazás létezik.

Amikor más e-olvasókat használ, vagy az online könyvet kölcsönadja a helyi könyvtárból, és egy meghajtót használ, kérjük, tekintse meg az alábbi részletes cikkünket, amely e-olvasó választási lehetőségeket kínál.

 • Átfogó útmutató az e-olvasáshoz, eszközökhöz és forrásokhoz

Olvasói tippek

 • Miután a legutóbbi iOS-frissítésemet követően egy csomó problémát tapasztaltam (különösen üres oldalakat), eltávolítottam az iBooks alkalmazást és az összes könyvemet a könyvtáramból - összesen néhány száz könyvet. Ezután újratelepítettem az iBooks alkalmazást az App Store-ból, és az összes könyvet felvettem a könyvtárba. Minden eszközön engedélyezze az iBooks alkalmazást az iCloud> iCloud Drive menüpontban. Az iBooks alkalmazásban ellenőrizze, hogy az iCloud könyvek megjelenítése be van-e jelölve a Gyűjteményionok legördülő menüben. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez megoldja az üres oldalak problémáját. De időigényes, ha az iBooks-ot különféle gyűjteményekbe választja szét - ezt manuálisan újra meg kell tennie. Nem vicces!

Összefoglalva

Reméljük, hogy a tippeket hasznosnak találta az iBooks használatával kapcsolatos néhány gyakori probléma kezelésében. Ha további tippeket szeretne megosztani olvasótársaival, kérjük, használja az alábbi megjegyzéseket, és tudassa velünk.

Ha hasznosnak találta az információt, ossza meg bátran kapcsolataival.

Jó olvasást!

Legutóbbi hozzászólások