Az iPhone készülékem felforrósodik, hogyan javítható?

Számos felhasználó számolt be arról a problémáról, amelyben a felhasználók úgy érzik, hogy iPhone készülékeik túlmelegednek, különös tekintettel arra, hogy az iPhone 6 Plus és az iPhone 6 felforrósodik. Néhány iPhone felhasználó megjegyzi, hogy telefonjaik kikapcsolt állapotban is forrók. Úgy tűnik, hogy a töltőkábel eltávolítása nem oldja meg gyorsan a problémát.

Gondolja, hogy készüléke túlmelegedik? Ez a cikk elmagyarázza, miért forró az iPhone, és hogyan lehet elhárítani a problémát.

Kapcsolódó hozzászólások

 • iPad vagy iPhone túlmelegedés? Javítások és tippek

Mi oké, mi nem oké

Az első dolog, amit meg kell említenünk, hogy rendben van, ha egy iPhone felmelegszik, különösen hosszan tartó használat esetén, de soha nem szabad olyan forróságot elérnie, hogy kényelmetlenül kezelje. IPhone-ja felmelegszik, amikor video streaming, játék stb. Például normális, ha az iPhone forrónak érzi magát, és amikor egyszerre több alkalmazást tölt le.

A hő különös díjat okoz az iPhone akkumulátorán. Forró hőmérsékleten az elemek nem képesek hatékonyan energiatárolni, és a teljesítmény gyakran csökken. És minél melegebb a hőmérséklet, annál gyorsabban veszítik el tárolási képességüket. Tehát, ha iPhone készülékét használja, ügyeljen a környezeti hőmérsékletre!

Az iPhone készülékeket 32 ​​F (0C) és 95 F (35C) közötti működésre tervezték. Ha olyan helyen él, amely melegebb, mint 95 F, akkor iPhone túl forró lehet. Továbbá, az iPhone figyelmeztető üzenetet jeleníthet meg, ha meleg környezetbe helyezi. Például, ha készülékét egy forró napon hagyja autóban, lehet, hogy az iPhone ezt az üzenetet jeleníti meg: „Az iPhone használatának lehűlnie kell.” Csak kapcsolja ki a készüléket, és tegye hűvösebb helyre. Ez lehetővé teszi a készülék lehűlését és a normális működését.

Ha úgy gondolja, hogy iPhone-ja túl forró, akkor a probléma lehet az Ön esete. Ez azért van, mert iPhone külső héja hűtőfelületként működik - a hő eloszlik az iPhone testéből. De eseted megakadályozhatja az iPhone megfelelő hűtését azáltal, hogy nem engedi, hogy ez a hő eloszlasson. Próbáljon ki egy másik esetet (vagy semmilyen esetet), és nézze meg, mi történik. Különösen a gumi tokok működnek szigetelőként és befogják a hőt, ami azt eredményezi, hogy iPhone-ja sokkal forróbb lesz.

Ha azonban az iPhone vagy más iDevice soha nem hűl le, még a leállást követő órák után sem, akkor hibás lehet az akkumulátora. Vigye el egy Apple Store-ba, vagy a lehető leghamarabb vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, és tartsa távol minden gyúlékony anyagtól.

Hogyan hűtsük le az iPhone-t

 • Kapcsolja ki a Bluetooth-t (Beállítások> Bluetooth lehetőséget)
 • Kapcsolja ki a Helyszolgáltatásokat (Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások)
 • A háttérben történő alkalmazásfrissítés kikapcsolása (Beállítások> Általános> Háttéralkalmazás-frissítés)
 • Ne töltse a készüléket, és ha valamihez csatlakozik, húzza ki.
 • Tiltsa le az iCloud (Beállítások> iCloud)
 • Zárja be az ÖSSZES alkalmazást
  • Kattintson duplán a Kezdőlap gombra az összes megnyitott alkalmazás megtekintéséhez
  • Húzza felfelé az egyes alkalmazások előnézetét a bezáráshoz
 • Minden beállítás visszaállítása (Beállítások> Általános> Minden beállítás visszaállítása)
 • Ellenőrizze az iOS-frissítést (Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés)
 • Kerülje a részletes utasítások használatát az olyan alkalmazásokban, mint a Maps, a Google Maps, a Waze stb. Ezek nemcsak lemerítik az akkumulátort, de nagyon felmelegítik iPhone készülékét is.

Nincs idő? Nézze meg videónkat!

5 Tudnivaló a hőmérséklet ellenőrzésében

 • Ellenőrizze az alkalmazások háttérfrissítési beállításait, és kapcsolja ki őket.
 • Kérjük, ellenőrizze, hogy eredeti Apple töltőt használ-e. Néha egy hibás töltő okozhatja ezt a problémát.
 • Az iOS 9 alkalmazással a Spotlight Search az alkalmazásokon belül sok feldolgozási energiát igényel, és az akkumulátor lemerüléséhez, valamint a telefon felforrósodásához vezethet. Kapcsolja ki a reflektorfényben történő keresést a Beállítások> Általános> Spotlight keresés menüpontban > Kapcsolja ki a beállítást a legtöbb alkalmazásnál, és korlátozza a Safari, a Mail és a többi általánosan használt alkalmazásra
 • A Wi-Fi és a Bluetooth problémák problémákat mutattak a készülék felmelegedésével kapcsolatban. Ez még az Android platformokon is általános. IOS-felhasználóként visszaállíthatja a hálózati beállításokat, és megnézheti, segít-e a problémán. A hálózat visszaállításához érintse meg a gombot Beállítások> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása. Ne feledje, hogy írja le wi-fi azonosítóját és jelszavát, mert lehet, hogy újra be kell írnia.
 • Ellenőrizze készülékét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e elszabadult alkalmazás. Ez általában egy harmadik féltől származó alkalmazás, amely elakadt, és hatalmas mennyiségű tárhelyet és feldolgozást igényel. Ennek ellenőrzéséhez lépjen a következőre: Beállítások> Általános> iPhone tárhely. Látnia kell az alkalmazások listáját, valamint azt, hogy mennyi tárhelyet fogyasztanak. Ha furcsa dolgokat lát itt, válassza az alkalmazás törlését és újratelepítését.
 • Azok számára, akik valóban szeretnék látni, mi történik iPhone-jukkal, tekintse meg Analytics-jét. Legtöbbünk számára ezeknek az adatoknak nincs sok értelme. De a szaküzletben vagy szervizben dolgozó emberek számára ezek az adatok segíthetnek abban, hogy rájöjjenek, mi történik. Látogasson el az Analytics oldalára a következő címen: Beállítások> Adatvédelem> Analytics> Analytics adatok. Ezek az információk egy adott alkalmazásra vagy műveletre utalhatnak, amely okozza a problémát.

Ha a telefon idővel még mindig felmelegszik, lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával. Lehetséges, hogy az iPhone hibás. Ebben az esetben az Apple cserélje le Önnek.

Olvasói tippek

 • A kijelző fényerejének van egy „éjszakai eltolás” nevű beállítása. Amikor kikapcsolt játékai miatt az iPhone vagy az iPad őrülten felmelegszik. Ha BE van kapcsolva a MAX WARM beállításra, akkor a játékok és más alkalmazások legalább feleannyi hőt generálnak.

Legutóbbi hozzászólások