Hogyan hallgathatja meg saját MP3 fájljait az iOS Spotify használatával

Az Apple Music megkönnyíti a helyi média lejátszását iOS-eszközökön. De le tudja játszani saját MP3 fájljait és más helyi fájljait a Spotify segítségével?

Bár az MP3 fájlok a múltnak tűnhetnek, még mindig rengeteg olyan felhasználó van, aki mobil eszközén szeretné lejátszani MP3 fájljait. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a helyi média lejátszása nem lehetséges a Spotify-on. De valójában van rá mód. Ez nem a legegyszerűbb vagy legelegánsabb megoldás, de működik.

Így teheti meg.

Helyi fájlok lejátszása a Spotify-ban macOS-ra és PC-re

Mielőtt elkezdené játszani a helyi médiafájlokat iOS-eszközein, valójában hozzá kell adnia őket a Spotify asztali verziójának könyvtárához.

Természetesen, mielőtt folytatná, érdemes az MP3-okat egyetlen mappába helyezni az egyszerű szervezés érdekében. Később meglátja, miért.

Csak menjen a Beállítások elemre, és kattintson a Helyi fájlok megjelenítése elemre. Ez több forrásból származó forrásokat importál a Spotify könyvtárába.
 • Nyissa meg a Spotify alkalmazást Mac vagy PC-jén.
 • Kattintson a lefelé mutató nyíl ikonra.
 • Ezután kattintson a Beállítások elemre.
 • Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Helyi fájlok elem. Nyomja meg a Helyi fájlok megjelenítése melletti kapcsolót.
 • Alapértelmezés szerint a Spotify kiválaszt egy mappát a Saját zenék és a Letöltések mappában.
 • Törölheti a feltölteni nem kívánt források kijelölését. Kattintson a Forrás hozzáadása gombra egy másik mappa kiválasztásához.

Miután beállította a helyi fájlokat, képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül a Spotify-ból játssza le őket.

Ennek nincs túl nagy előnye, szemben a natív médialejátszó használatával. De az összes zenéje egy helyen lesz - és ezeket a fájlokat lejátszhatja iOS-eszközein.

Helyi fájlok lejátszása a Spotify alkalmazásban iPhone, iPad és iPod touch készülékekhez

A trükk abban áll, hogy a helyi fájlokat az iOS Spotify alkalmazásba tölti be, ha a Letöltés lehetőséget használja. (Győződjön meg arról, hogy ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van-e!)

Jegyzet: Ne feledje, hogy helyi fájlokat csak akkor tud lejátszani iOS-eszközein, ha rendelkezik Spotify Premium vagy Spotify Family fiókkal.

Most, hogy importálta a helyi médiafájlokat a Spotify asztali alkalmazásába, folytathatja a számok és albumok hozzáadását iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéhez.

 • Adja hozzá a dalokat, amelyeket feltölteni szeretne iOS-eszközére, mappát létrehozva az asztali alkalmazásban. Ehhez kattintson az Új lejátszási lista elemre és adjon nevet a lejátszási listának.
 • Húzza át azokat a dalokat, amelyeket feltölteni szeretne iOS-eszközére.
 • Most meg kell győződnie arról, hogy az asztali számítógép és az iOS-eszköz is ugyanabba a Wi-Fi hálózatba van-e bejelentkezve.
 • Az iPhone készüléken válassza ki a lejátszási listát, amely tartalmazza az imént létrehozott helyi fájlokat.
 • Koppintson a Letöltés ikonra, hogy letöltse ezeket a fájlokat az iOS-eszköz helyi tárhelyére.

Várjon, amíg a Spotify letölti az összes fájlt - és kész! Mostantól meghallgathatja a helyi médiafájlokat iOS-eszközén.

Még jobb, hogy ezeket a fájlokat helyben tárolják a mobil kézibeszélőn, így internetkapcsolattal vagy anélkül is hallgathatja őket.

Hibaelhárítás

A helyi fájlok letöltése meglehetősen egyszerű, ha kissé nehézkes is. De a dolgok elromolhatnak.

A fenti lépések a legtöbb felhasználó számára működnek, de lehet, hogy nem mindenkinek. Ha nem tudja importálni vagy lejátszani néhány számát, ne feledje ezeket a tippeket.

 • Győződjön meg arról, hogy a mobileszköze és a számítógépe is ugyanabba a Spotify Premium-fiókba van bejelentkezve. Ellenőrizze még egyszer, hogy eszközei ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz vannak-e csatlakoztatva.
 • Ha még mindig nem működik, ellenőrizze, hogy a Spotify nincs-e véletlenül offline módban beállítva egyik eszközén sem.
 • Sokféle média nem fog működni a Spotify-on. A támogatott fájltípusok közé tartoznak MP3, M4P (de nem M4P videók) vagy MP4 fájlok. Az iTunes veszteségmentes formátum, az M4A, nem támogatott.
 • A Spotify szerint nem engedélyezi az „illegális forrásokból” származó dalok lejátszását. Tesztelésünk során a YouTube-ról letöltött MP3-fájlok jól működtek, de a saját futásteljesítmény változhat.
 • Győződjön meg arról, hogy a Spotify alkalmazás mind iOS-eszközén, mind asztali számítógépén naprakész.
 • A Spotify valójában korlátozza az adott eszközökre letölthető zeneszámok számát. Legfeljebb 10 000 dal van eszközönként 5 különálló eszközhöz.
 • Ha észreveszi, hogy egy dal nem egészen megfelelő verzió, akkor a Spotify egyeztetési mértéke miatt. A streaming cég szerint megpróbálja összehangolni a saját katalógusából származó dalokat, ha a helyi számok korlátozott formátumúak.

Még mindig használ MP3-kat zenei élményéhez? Szeretnénk hallani rólad. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket.

Legutóbbi hozzászólások