A MacOS és a Mac OS X Grab segédprogram használata a képernyőképek készítéséhez

Szeretem az M-tac ’Utilitiesmappa (Alkalmazások> Segédprogramok)! Ez az Apple egyik rejtett kincse. A Mac Applications mappájában található Utilities az Apple legmegbízhatóbb alkalmazásainak földje, amelyek soha nem jutnak el Mac fő szakaszába, az Applications mappába.

Ez az a hely, ahol megtalálja a beleket! Ahol élnek az olyan alkalmazások, mint a Lemez segédprogram, a Terminál, az Activity Monitor, a Konzol és a Kulcstartó hozzáférés. Beszéljen az erőműveiről! A testvérei mellett található egy kevéssé ismert Mac alkalmazás, a Grab.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy képernyőképeket készítsen Mac számítógépén a Grab használatával

 • A Grab már nem érhető el a macOS Mojave (10.14) és újabb verzióinál. Ehelyett az Apple bemutatta új Screenshot alkalmazását
 • Használja a Fogás gombot a teljes képernyő rögzítéséhez. Csak nyissa meg a Grab-ot és válassza Rögzítés> Képernyő
 • Csak a képernyő egy részét szeretné? Választ Rögzítés> Kijelölés és húzza át a mutatót a rögzíteni kívánt területen, majd engedje el
 • Vagy készítsen egy képernyőképet egy ablakból a használatával Fogás> Rögzítés> Ablak
 • Szüksége van egy kis időre a felvétel elkészítéséhez? HasználatVálassza a Rögzítés> Időzített képernyő lehetőségetkattintson az Időzítő indítása gombra
 • Még a mutatót is vegye fel a képernyőképre! Választ Fogás> Beállítások és válassza ki a kívánt mutatót
 • Azonnal meg akarja osztani a képernyőképét? Csak nyomja megFájl> Megosztás
 • Könnyen mentheti a Grab képernyőképeket a választássalFájl> Mentés, adjon meg egy nevet, még címkét is, majd válassza ki a célmappát, és válassza ki a fájltípust (JPEG, PNG vagy TIFF)

Fogd meg a segédprogramot a macOS Mojave és a fenti verziókban

A macOS Mojave és újabb verzióiban a Képernyőkép alkalmazás a Grab alkalmazást helyettesíti a macOS és a Mac OS X korábbi verzióival.

Amikor megnyomja a Command + szóköz billentyűkombinációt, és beírja a „Fogás” parancsot, most megjelenik az új ScreenShot alkalmazás, amelyet a macOS Mojave-val vezettek be. A CMD + Shift + 5 billentyűkombinációval megnyithatja az új Képernyőkép alkalmazást.

Ha a MacOS Mojave alkalmazásban a Grab-ot felváltó új Screenshot alkalmazást használja, nagyon hasznosnak találja ezeket a parancsikonokat:

 • CMD + Shift + 3 A teljes képernyőről képernyőképet készít
 • A CMD + Shift + 4 segítségével kiválaszthatja a felvétel területét
 • CMD + Shift + 4 + szóköz billentyűkkel átkapcsolhatja a területválasztást az ablakválasztásra
 • A MacBook Pro CMD + Shift + 6 segédprogramja segít az érintősáv képernyőképének elkészítésében

Az egyik fontos tipp itt a CTRL hozzáadása a fenti billentyűkombinációk bármelyikéhez, ha a képernyőképet a vágólapra akarja menteni.

Pillanatképek készítése a macOS Mojave használatával

A macOS Mojave segítségével az Apple bemutatja a képernyőképek rögzítésének új módját. Ez az új módszer (Command-Shift-5) nem csak statikus képernyőképek rögzítését teszi lehetővé, hanem valós időben videofelvételeket is készíthet (ez a funkció korábban a QuickTime szolgáltatásban volt elérhető).

Videó esetében a macOS Mojave lehetőséget kínál a teljes képernyő rögzítésére, vagy a képernyő kiválasztott részének rögzítésére.

Ha pedig hangot is szeretne rögzíteni, akkor hozzá kell adnia egy plugint, mint például a Soundflower, hogy rögzítse a belső hangot.

Szeretné megragadni a macOS Mojave alkalmazást?

A Grab programot továbbra is használhatja a macOS Mojave alkalmazásban, de rendelkeznie kell egy korábbi, a MacOS verzióról készült biztonsági másolattal - például a High Sierra vagy a Sierra programmal.

Ez a jelek szerint a macOS Mojave jelenlegi verziójában (10.14.2) is működik.

Néhány olvasónak azonban nehézségei voltak a Grab telepítésével és működtetésével a macOS Mojave 10.14.2+ verzió használatával, de a MacOS Mojave korábbi verzióival működni tudták.

visszaállítás Fogjon egy korábbi macOS Time Machine biztonsági másolatból, ha rendelkezésre áll

 1. Nyissa meg a Time Machine alkalmazást, vagy nyissa meg a biztonsági másolat-meghajtó backups.backupdb mappáját
  1. A Time Machine használata esetén lépjen egy korábbi pillanatképre egy korábbi macOS-verzióról, mint például a High Sierra vagy a Sierra
  2. Ha megnyitja a biztonsági mentési mappát, válassza ki a biztonsági másolat dátumát, mielőtt frissítené a macOS Mojave programra
 2. Keresse meg a Grab elemet a biztonsági másolat Alkalmazások mappájában található Utilities mappában
 3. Time Machine használata esetén kattintson a parancsra, kattintson a Fogás elemre, és válassza a „Fogás visszaállítása… lehetőséget, és válassza az Alkalmazások> Segédprogramok mappát a visszaállított elem mappájaként.
  1. Adja meg rendszergazdai jelszavát, ha kéri
 4. Ha a tartalék meghajtón Time Machine nélkül keres, keresse meg a Grab elemet, és illessze be a Mac> Alkalmazások> Segédprogramok mappába
 5. Ha elkészült, ellenőrizze, hogy a Grab MacOS Mojave-t futtató Mac-jén van-e az Applications> Utilities mappában, nyissa meg, és végezzen teszt képernyőképet a Grab használatával

Másolhatja egy másik személy MacOS Sierra vagy High Sierra rendszert futtató Mac számítógépéről, vagy az Időgépükről, vagy egy másik biztonsági másolat MacOS Sierra vagy High Sierra fájljáról is.

Ezután mentse egy hüvelykujj-meghajtóra, és telepítse a Mac számítógépére a macOS Mojave használatával.

Mitől olyan különleges a megragadás

A Grab egy olyan alkalmazás a macOS és a Mac OS X számára, amely lehetővé teszi, hogy képernyőképeket készítsen a képernyőről. Ez a kis segédprogram támogatja a teljes ablak, a teljes képernyő vagy csak a képernyő egy részének rögzítését.

Bár más alkalmazások és segédprogramok is hasonló dolgokat csinálnak, a Grab tisztességes fickó. Biztos, hogy a beépített Command-Shift – 3 és Command-Shift – 4 parancsikonok jók, de ez a kis alkalmazás remek! Tehát miért elégedjünk meg a jóval, amikor remek dolgunk lehet, mind a Grab-tól.

Tehát itt van, amit Grab csinál

 • Rögzíti a képernyő egy részét
 • Képernyőképeket készít egy ablakról a képernyőn
 • Időzített képernyőt készít
  • Ez 10 másodpercet biztosít az ablakok beállításához és áthelyezéséhez, vagy bármelyik menü megnyitásához, így mind szerepelnek a képernyőképen
 • Lehetőséget nyújt arra, hogy mutasson vagy ne jelenítsen meg mutatót a képernyőképeken
  • Hozzáférés a Beállításokhoz, majd válasszon másik mutatótípust, vagy ne mutasson
 • Rögzítse a teljes képernyőt
 • Mentse a képernyőképeket különböző formátumokban - JPEG, PNG, sőt TIFF formátumban is
 • A képernyőfelvétel tartalmaz egy kis eszköztippet, amely megmutatja a mutató pontos koordinátájának helyét a képernyőn

Készítsünk néhány képernyőképet!

Indítsa el az IT-t

Különféle módon érheti el a Grab alkalmazást
 • A Grab az Utilities mappában található az Applications alatt
 • Vagy írja be /Applications/Utilities/Grab.app a Finderben
 • Vagy Indítópult> Egyéb> Fogás
 • Nyisd ki Spotlight Search és írja be a Grab-ot

Készítsen képet a képernyő egy részéről, amelyet kiválasztott

Kattintással Fogás> Rögzítés> Kiválasztás vagy a billentyűparancs használatával Shift + Command + A, körbehúzással rögzíti a képernyő egy adott területét. A kívánt terület kiválasztása után a rögzítés egy új ablakban nyílik meg, amelyet ment a számítógépére.

Kép készítése egy ablakról

Kattintással Fogás> Rögzítés> Ablak vagy a billentyűparancs használatával Shift + Command + W, lefényképez egy kiválasztott ablakot. A felszólítás arra utasítja, hogy válassza ki a rögzíteni kívánt ablakot, majd kattintson az „Ablak kiválasztása” gombra.

Kép készítése a teljes képernyőről

Kattintással Grap> Rögzítés> Képernyő, a billentyűparancs használatával Command + Z, képet készíthet a teljes képernyőről. A felszólítás arra kéri, hogy kattintson a képernyőre, ha készen áll a képernyő rögzítésére.

A legmenőbb funkció: Időzítő képének elkészítése a képernyőn

Kattintással Fogás> Rögzítés> Időzített képernyő a billentyűparancs segítségével Shift + Command + Z, elindít egy 10 másodperces időzítőt, aktiválja a képernyő egy részét, majd elkészít egy képernyőképet. A Grab alkalmazás tíz másodpercet rögzít az időzítő elindítása után.

Ha készen áll, kattintson a „Start Timer” gombra, és tíz másodperc áll rendelkezésére a felvétel elkészítéséhez, mielőtt a képernyő elkészülne. Tíz másodperc elteltével a teljes képernyő rögzítésre kerül. Az Időzített képernyőt általában a Mac menüjének és menüopcióinak fényképezésére használják.

A képernyőkép elkészítése után a választással információkat lát róla Szerkesztés> Ellenőr vagy a billentyűparancs használatával Parancs + 1. Itt találja meg a kép megtekintési méretét és mélységét.

Az összes képernyőkép alapértelmezés szerint a TIFF formátum; a JPEG és a PNG azonban a mentéskor választott lehetőségek. Ezután használja az Előnézet alkalmazást a képernyőképek megtekintéséhez, kivágásához vagy bármilyen más módosításhoz.

Képminőség

Sokan szeretnék megváltoztatni a képfelbontást. Ez az alkalmazás natív módon rögzíti a TIFF formátumokat, de bármilyen képet TIFF, JPEG vagy PNG formátumba menthetFájl> Mentés.

Mivel a Grab képernyőképeket készít a képernyőről, felbontása a kijelző felbontására korlátozódik.

Gondoljon így - megragadja a tényleges képpontokat a képernyőn. Tehát a legjobb képminőség érdekében győződjön meg arról, hogy a kijelzőn megengedett legnagyobb felbontással nézi.

Menj Rendszerbeállítások> Megjelenítések és ellenőrizze, hogy a lehető legtöbb pixelt kapja-e a monitorhoz.

Pillanatkép Képformátum

A képernyőképek mentésének alapértelmezett formátuma általában PNG.

A Terminal használatával azonban ezt egyszerűen megváltoztathatja a kívánt támogatott formátumra - egyszerű parancsokkal. Jelenleg a Mac támogatja a PNG, JPG, TIFF, GIF és PDF formátumokat. Tehát válasszon.

Nyitott terminál (/ Alkalmazások / Segédprogramok)

 • Ha JPEG-re szeretne váltani, írja bealapértelmezett értékek: com.apple.screencapture type jpg
 • TIFF esetén írja bealapértelmezések: com.apple.screencapture type tiff
 • Váltás GIF-re a következővel:alapértelmezések: com.apple.screencapture type gif
 • Frissítés PDF-be a gépelésselalapértelmezések: com.apple.screencapture type pdf
 • Térjen vissza a PNG-hez, és írja bealapértelmezések: com.apple.screencapture type png

Ezek a változtatások csak addig lépnek hatályba, amíg újra nem indítja a Mac-et VAGY nem használja ezt a kiegészítő terminál parancsot killall SystemUIServer

A MacOS vagy az OS X frissítése után nem működik?

Ha ez a segédprogram nem működik frissítés után, előfordulhat, hogy a Grab beállításfájl megsérült. Az ellenőrzéshez nyissa meg a Finder programot, keresse meg a felső menüsort, és válassza a lehetőséget Ugrás> Ugrás a mappához.

Írja be a következőt: ~ / Library / Preferences / com.apple.Grab.plist és nyomja meg a visszatérést.

Helyezze át a fájlt a Kukába vagy az Asztalra. Ezután indítsa újra a Mac-et. Miután a számítógép teljesen újraindult, próbálkozzon újra a Grab programmal. Ha működik, törölje azt a régi beállítási fájlt.

Ha a beállítási fájl frissítése nem sikerült, telepítse újra a macOS Recovery használatával, majd telepítse újra a macOS vagy az OSX rendszert.

A Screen Capture egyéb lehetőségei macOS és OS X rendszereken

Ha egyszerűen nem akarja használni a Grab alkalmazást, próbálja meg használni a billentyűzet parancsait. Nyomja le a Command + Shift + 3 billentyűkombinációt, és rögzítse a teljes képernyőt. A Command + Shift + 4 képernyőrögzítést hajt végre, amely lehetővé teszi, hogy célkereszt segítségével kiválassza a képernyő egy adott területét.

A képfájlok képernyőképekként kerülnek mentésre az asztalra. Ne akarjon menteni az asztalra, csak nyomja meg a vezérlőgombot, és a képernyő rögzül a vágólapra, hogy könnyebben beilleszthesse más alkalmazásokba (a Szerkesztés> Beillesztés vagy a Command + C segítségével).

Ha a billentyűparancsok nem működnek, ellenőrizze, hogy engedélyezve vannak-e az alapértelmezett billentyűparancs menüben. Nyissa meg a Rendszerbeállításokat, válassza a Billentyűzet, majd a Parancsikonok fület, és nézze meg a Képernyőképek opció bal oldali paneljét. Vizsgálja meg a jobb oldali panelt, és jelölje be a képernyőrögzítés beállításai melletti négyzeteket.

Legutóbbi hozzászólások