Az iPad / iPhone otthoni gombja nem működik, hogyan lehet javítani - Apple Toolbox

Több felhasználó arról számolt be, hogy az iPad / iPhone kezdőlap gombja nem működik. Észreveszik, hogy otthonaik figyelmeztető jelek nélkül hirtelen abbahagyják az érintésre való reagálást - bármilyen érintésre, szelídre vagy erőteljesre.

És ez igazi probléma! A legtöbb iDevice modellnél, különösen az idősebbeknél, a Kezdőlap gombot folyamatosan használjuk!

A hibaelhárítás előtt győződjön meg arról, hogy eltávolított minden olyan védőfóliát és tokot, amely elzárhatja az otthont. Győződjön meg arról, hogy ezek nem okoznak problémát.

Nemrég javította vagy cserélte a képernyőt?

Ha az eszköz képernyőjét nemrégiben javították, akkor teljesen lehetséges, hogy az a probléma, hogy a kezdőlap gombot nem illesztették megfelelően vagy párosították a logikai táblával.

Ha a javítás az Apple támogatási feladata volt, akkor azonnal lépjen kapcsolatba az Apple céggel és tájékoztassa őket arról, hogy probléma van azzal, hogy a Home gomb nem működik vagy hibásan működik a javítás óta. Kérjen diagnosztikát.

Amikor egy harmadik fél megjavította a képernyőt, további ellenőrzés céljából vegye fel a kapcsolatot velük.

Tippek a home gomb kijavításához nem működik (próbálkozzon minden lépéssel, amíg meg nem oldja ezt a problémát)

 • Először tisztítsa meg a képernyőt, különös figyelmet fordítva a Kezdőlap gombra - ha szennyeződést vagy zsírt észlel a Kezdőlap gomb körüli hasadékban, próbálja meg alaposan megtisztítani ezt a területet - tiszta olajra van szüksége az olaj lebontásához.
  • Győződjön meg róla, hogy a készülék ki van kapcsolva, amikor tisztítja a Kezdőlap gombot és annak környékét!
 • Próbálkozzon „burpolással” az iPad vagy az iDevice hátulján, ahol a szemközti oldalon található a Home gomb található.
  • Tekerje az iDevice-t egy törülközőbe, majd megveregesse annak hátulját (a Kezdőlap gomb közelében), mintha kiborítaná a babát - tehát nem túl erős, de nem is könnyű
 • Mozgassa a Safarit a dokkból, majd indítsa újra az eszközt
  • Tegye vissza a Safarit a Dockba, amikor a kezdőgomb újra működik

Kalibrálja újra otthonát az alábbiak szerint:

 • Nyissa meg BÁRMILYEN alkalmazást
 • Nyomja le az iPad vagy az iDevice bekapcsológombját
 • Amikor megjelenik a csúsztatás kikapcsoláshoz, engedje el az áramellátást, és tartsa lenyomva az otthoni gombot
 • Tartsa lenyomva a kezdőlap gombot, amíg az alkalmazás bezárul, a képernyő villog, és megjelenik a kezdőképernyő
 • Próbálja újra a Kezdőlap gombot, és ellenőrizze, hogy működik-e. Ha nem, ismételje meg a fenti eljárást még egyszer

Kényszerített újraindítás végrehajtása (ha lehetséges)

 • IPhone 6S vagy annál fiatalabb, valamint a Home gombokkal és iPod Touch készülékekkel rendelkező iPad készülékeknél nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone X sorozatú, Home gomb nélküli iPad készülékeken, illetve iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készülékeken: Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó vagy a Felső gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Tiltsa le a Kisegítő lehetőségek parancsikonjait

Koppintson a Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Kisegítő lehetőségek parancsikon (régebbi iOS-ben is hívják, háromszor kattintva a Kezdőlapra), és törölje a jelölőnégyzet jelölését, vagy tiltsa le, így nem jelenik meg a kiválasztott parancsikon

Állítsa vissza az iDevice összes beállítását

Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.

Ez a művelet nem törli az adatokat, de visszaállít minden olyan személyre szabott funkciót, mint például a WiFi jelszavak, háttérképek és a kisegítő lehetőségek alapértelmezett értékei. 

Használjon inkább egy virtuális otthoni gombot!

Ha ezen tippek egyike sem segít, adjon hozzá egy képernyőn megjelenő Kezdőlap gombot az iPad kisegítő lehetőségeinek használatával. Menj Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> AssistiveTouch.

Kapcsolja be ezt a funkciót BE, majd állítsa be az Egyéni érintés otthoni egyéni műveletet.

Az összes többi egyéni műveletet állítsa Nincs értékre. Most, hogy a képernyőn megjelenő gomb egyelőre otthoni gombja.

Régebbi iOS-t használ?

Régebbi iOS-eknél, amelyek nem látják az egyéni műveletek opcióit, érintse meg a Felső szint menü testreszabása elemet, és állítsa be a Home gombot egyetlen ikonként.

Nem lehet újraindítani a készüléket a Kezdőlap gomb nélkül?

Ha problémái vannak az alkalmazásokkal, és kényszerítenie kell az eszköz újraindítását, de nem tudja, olvassa el ezt a cikket: Hogyan lehet újraindítani, amikor az iPhone kezdőlapja vagy a bekapcsológomb elromlik.

Az iPhone Home gomb nem működik

Az iPhone-on található Home gomb az évek során számos változáson ment keresztül. Ami egy egyszerű mechanizmusnak indult, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy visszatérjen a kezdőképernyőhöz, vagy segítséget nyújtson az újraindítási művelet során, az Touch ID funkcióval rendelkező kezdőlapgá fejlődött, az új eszközök gombjának tapintható támogatásával együtt.

A tapintási támogatásnak és a kezdőlapon található integrált touch-id-nek ez a fejlett funkciója néha nehéz javítássá teszi, ha problémái vannak.

Az iPhone Home gomb nem működik iPhone 7 vagy iPhone 8 modelleken

Itt van egy lista azokról a kérdésekről, amelyeket ellenőrizni kell, ha problémái vannak az iPhone Home gombjával. Ezek némelyike ​​a Beállítások alkalmazáson keresztül kezelhető, míg mások professzionális javítási lehetőségeket igényelhetnek.

Touch-ID az iPhone Home gombon keresztül nem reagál

Ezek az iPhone-modellek érintésérzékelőt, valamint a hitelesítéshez szükséges touch-id funkciót is tartalmaztak.

Touch-ID problémákat tapasztal iPhone-ján? Ha a touch-id funkciója nem működik a kezdőlapon keresztül, akkor egyszerű beállítási probléma lehet, ahol tévedésből kapcsolhatta ki.

Jó ezt kizárni a Beállítások alkalmazásban történő ellenőrzéssel.

 • Érintse meg a Beállítások> TouchID és jelszó lehetőséget
 • Írd be a jelszavad
 • Ellenőrizze, hogy az iPhone feloldása engedélyezve van-e.

A Kezdőlap gomb Touch-ID-je szintén nem működik jól, ha az ujja nedves, vagy ha a kezdőlap gombja poros.

Érdemes egy tiszta ruhadarabbal megtisztítani iPhone-ján a Home gombot, valamint a hüvelykujját, majd próbálkozzon újra.

Nincs kattintás hang az iPhone Home gombról

Ha iPhone-jának nincs problémája a touch-id funkcióval, de nem érezheti a „kattogó” hangot, amikor megnyomja, érdemes felfedeznie a készülék taptic beállításait.

Itt jön szóba az iPhone 7 / iPhone 8 variánsok taptic motorja. Ezekben az új iPhone modellekben a home gomb válaszának intenzitása beállítható. Először ellenőrizze az iPhone beállításain keresztül.

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján
 • Érintse meg az Általános> Kezdőlap gombot
 • Állítsa be a Home gomb visszajelzés intenzitását az Ön igényei szerint

Állítsa a visszajelzést a „3” szintre, és nézze meg, van-e különbség a kezdőlap kattintási viselkedésében.

A Kezdőlap gombnak szervizüzenetre van szüksége az iPhone 7 vagy iPhone 8 készüléken

Az Apple visszajelzést készített az iPhone 7 és iPhone 8 modellekről, ahol hardverprobléma esetén megjeleníti az üzenetet, és automatikusan beállítja a virtuális Kezdőlap gombot, hasonlóan a segítő érintéshez.

Addig folytathatja ennek a funkciónak a használatát, amíg az iPhone-t el nem viszi az Apple Genius Store-ba annak ellenőrzésére.

Nem javasoljuk, hogy próbálja meg kijavítani az iPhone megnyitásával ezekhez a fejlett iPhone-okhoz. Legjobb, ha megbeszél egy időpontot az Apple ügyfélszolgálatánál, és megnézi őket.

Az egyetlen másik javaslatunk, amikor ezt az üzenetet látja, próbálja meg visszaállítani iPhone 7 / iPhone 8 készülékét a gyári beállításokba, és ellenőrizni, hogy megoldja-e a problémát.

iPhone Home gomb törve

Ezeken az új iPhone modelleken, például az iPhone 7/7 + vagy az iPhone 8 variánsokon, nem sok mindent tehet, mint hogy kipróbálja az alapvető hibaelhárítási eljárásokat a nyilvánvaló kizárására.

Kezdje az iPhone egyszerű kényszer újraindításával, és nézze meg, hogy megoldja-e a Home Button problémát.

 • Hogyan lehet újraindítani, ha az iPhone Kezdőlap gomb vagy a bekapcsológomb elromlott

Alkalmazza a legfrissebb iOS frissítést és ellenőrzést

Ha az eszköz iOS-frissítését követően kezdte észrevenni ezeket a problémákat, ellenőrizze a legfrissebb függőben lévő iOS-frissítéseket, és alkalmazza azokat iPhone-jára.

Érintse meg Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés Ha pedig függőben lévő frissítést lát, alkalmazhatja a legújabb iOS-frissítést és ellenőrizheti, hogy megoldja-e a problémát.

Állítsa vissza az iPhone alkalmazást az iTunes segítségével

Íme néhány ötlet, amely nagyban hozzájárulhat a Kezdőlap gombok kijavításához, ha ez inkább egy szoftverrel kapcsolatos probléma.

 • Először győződjön meg róla, hogy teljes biztonsági másolatot készít az iPhone-ról
 • Állítsa vissza iPhone-ját az iTunes és a számítógép segítségével
 • Ha az egyszerű visszaállítás nem hozta meg az eredményeket, érdemes visszaállítania az iPhone 7/8 készüléket a gyári beállításokra, és megnézheti, megoldja-e a problémát

A Visszaállítás és a Gyári beállítások között a probléma megoldódott, ha az iOS szoftverhez kapcsolódik. Itt van két útmutató, amely bemutatja az iPhone vagy iPad teljes visszaállításának folyamatát

 • Az iPad / iPhone gyári visszaállítása, átfogó útmutató
 • Hogyan állítsuk vissza az iPhone 7/8 készüléket

Kezdőlap gomb hardverrel kapcsolatos kérdések

Most, ha a kezdőlap gomb nem működik hardverrel kapcsolatos probléma miatt, akkor kipróbálhatja az alapvető ellenőrzéseket, mielőtt professzionális lehetőségeket keresne.

Főgomb kapcsolatok és töltőport

Előfordul, hogy a Kezdőlap gomb és a logikai tábla többi része közötti kapcsolatok meglazulhatnak. Ellenőrizze a következőket

 • Van-e szennyeződés vagy törmelék az iPhone töltőportján
 • Miután megtisztította a portot, próbálja meg csatlakoztatni iPhone készülékét egy töltőkábelhez, és győződjön meg róla, hogy be van nyomva, miközben a home gombot nyomva tartja
 • Ha a Kezdőlap gomb működni kezd, akkor tartsa a készüléket egy ideig töltőn, és hagyja töltődni

Ha a fenti lépések nem sokat tettek az iPhone otthoni gombjához, valószínűleg itt az ideje, hogy szakszerű javításra vigye.

Otthoni gombjavítás iPhone vagy iPad készüléken. Itt vannak a lehetőségek

Ha iPhone vagy iPad készüléke AppleCare + alatt van, akkor szerencséje van. Kezdje azzal, hogy megkeresi az Apple támogatást, és megteszik a szükségeseket.

 • Hogyan folytathat közvetlen csevegést az Apple támogatásával
 • Hogyan ellenőrizhetjük a jótállást az Apple készüléken

Bár sok olyan online javítócsomag eladó, amely azt állítja, hogy könnyedén kicseréli az iPhone home gombot, tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy az újabb iPhone 7 / iPhone 8 vagy az iPad Pro otthoni gombjának cseréje nem halvány.

Van egy sok ragasztó az új iPhone belsejében és iPad modellek, amelyek rendkívül nehézkessé teszik az alkatrész izolálását és kicserélését.

Mennyibe kerül a Home gomb cseréje

Egy régebbi iPhone-on, például az iPhone 5 vagy az iPhone 6 modelleken, megpróbálhatja ezt maga kicserélni, ha van némi tapasztalata a szakmában.

Itt van egy mintakészlet, amelyet az ebay-en találtunk az iFixit-en keresztül, 40 dollárért. Ez az otthoni gomb szerelvény cseréjére szolgál egy iPhone 6S Plus készüléken.

kép az ebay-en keresztül

Számos olyan felhasználó, aki megpróbálta olcsóbb lehetőségekkel lecserélni a kezdőlap gombját, észrevette, hogy a készülékét elveszíti a touch-id funkcionalitást pótlás után. Kérjük, ellenőrizze ezt a problémát a szervizben vagy a készlet eladójában, mielőtt megpróbálja kicserélni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem cserélheti le egyedül az iPhone 7 vagy az iPhone 8 otthoni gombjait barkács készletek használatával.

El kell vinnie / el kell küldenie az Apple ügyfélszolgálatának, és meg kell kérnie, hogy nézzen utána, és adjon hozzá becslést.

Az Apple javítási költségei az otthoni gombhoz

Ha iPhone 7/8 készüléke továbbra is AppleCare + csomag alatt áll, akkor a javítás körülbelül 99 dollárba kerülhet. Garancia nélkül a home gomb javítása költségekkel járhat 320 és 360 dollár iPhone 7 és iPhone 8 modelljeihez.

Az Apple magas árának legfőbb oka az, hogy az Apple a legtöbb esetben lecseréli az entre elülső szerelvényt, nem csak a home gombra.

Harmadik fél barkácsolási otthoni gombkészletei

A dolgok kissé könnyebbek, amikor az iPad Home gomb pótalkatrészeit kell megtalálni.

Általában a Home Button szerelvény 15 dollárért érhető el, a Home gombot tartó konzol pedig kevesebb, mint 10 dollárért érhető el. Nem ezeknek az alkatrészeknek a költsége, hanem az ezzel járó speciális munkaerő nehezíti meg.

iFixit-en keresztül

A barkácsolás javításakor meg kell vizsgálnia a felajánlott készlet áttekintését és meg kell hoznia döntéseit.

A Consumers Report megvizsgálta néhány népszerű DIY iPhone képernyőjavító készletet, és nehézkesnek és hibára hajlamosnak találta a folyamatot.

PROFI TIPP:

Ha az iPhone Kezdőlap gombjának problémái merültek fel az elemcsere után, nagyon valószínű, hogy az otthoni gomb érintkezői (két rövidzárlatos aranyérintkező van) nem megfelelően vannak elhelyezve. Láttuk ezt a javíthatósági problémát, amikor egy régebbi iPad Kezdőlap gombjának javításáról van szó. Érdemes bevinni a boltba, és újra ellenőrizni őket.

Ha ezt az utat kívánja folytatni, akkor mindenképpen javasoljuk az iFixit használatát, mivel a legjobb készletek és útmutatók állnak rendelkezésére, amikor az ön készülékének barkácsjavításáról van szó.

Azt is javasoljuk, hogy kezdje meg a helyi Apple áruházzal vagy egy hivatalos viszonteladóval, és szerezzen becsléseket a javítással kapcsolatban.

Ha iPhone vagy iPad készüléke régi, és a Kezdőlap gombon kívül más problémák is vannak rajta, akkor fontolóra veheti az eszköz cseréjét egy új vagy felújított Apple eszközre. Új eszköz vásárlásakor azt is ellenőriznie kell, hogy régebbi eszköze megfelel-e a kereskedelemnek.

Az iPad Pro otthoni gomb forrónak tűnik

Számos iPad Pro felhasználó azt tapasztalta, hogy néha az iPad Home gombja az iPad Pro 12,9 hüvelykes és a legutóbbi iPad Pro 9,7 hüvelykes tapintású.

Általában az iPad Pro alsó 1/3 része, amelyet melegnek érez, mind a kijelző elülső oldalán, mind a készülék hátsó oldalán található Kezdőlap gomb környékén.

Ha ezt a problémát az iPad Pro kezdőlap gombjával látja, akkor érdemes lehet visszaállítania az iPad Pro alkalmazást az iTunes segítségével, és ellenőrizze, hogy a probléma megszűnt-e.

A másik fő elem, amelyet ellenőrizni kell, az iPad Pro tok. Győződjön meg arról, hogy a házban vannak-e lyukak, amelyek lehetővé teszik a hőelvezetést. Ez akkor igaz, ha az iPad Pro-t játékhoz vagy más erőforrás-igényes alkalmazásokhoz használja, például videoszerkesztéshez stb.

Azt is javasoljuk, hogy hajtson végre hálózati visszaállítást az eszközön, különösen akkor, ha a hő néhány Wi-Fi / Cellular problémához kapcsolódik.

Jegyezze fel a Wi-Fi azonosítóját és jelszavát, majd érintse meg a gombot Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása.

Miután a készülék beindult, ellenőrizze, hogy van-e különbség a kezdőgomb kérdésében és a meleg hőmérsékletben.

4 legfontosabb megoldás egy törött Kezdőlap gombra iPaden vagy iPhone-on

Ha az iPad vagy az iPhone kezdőlapja nem működik, és ki akarja várni a javításra, itt van NÉGY legfontosabb megoldás, amelyek addig segítenek, amíg meg nem tudja javítani az eszközt.

 • A leggyakoribb lehetőség, amelyet a felhasználók akkor használnak, ha egy törött otthoni gomb problémájával szembesülnek, az a Kisegítő lehetőségek alatti Segédérintés funkció használata a virtuális kezdőlap gomb használatához.
  • A Segítő érintés funkció használata az iDevice alkalmazásban
 • A második és kevésbé ismert tipp az, hogy az öt ujj csipet gesztusával iPaden visszatérhet a kezdőképernyőhöz. Ez szinte úgy működik, mint egy otthoni gomb. Függetlenül attól, hogy melyik alkalmazást használja éppen, használjon öt ujjat, és hajtson végre egy csipetnyit gesztus az iPad-enés ez visszatér a kezdőképernyőre
 • Ha törött otthoni gombbal rendelkező iPad-en dolgozik és intelligens billentyűzetet használ, használhatja aCommand + H ’parancsikon a kezdőképernyő eléréséhez a Kezdőlap gomb helyett
  • Az iPaden használható billentyűparancsok
 • Ha eszközén a legújabb iOS verziók vannak (iOS 11/12), akkor a Beállítások alkalmazás segítségével megjelenítheti a „Csúsztatás a kikapcsoláshoz” funkciót. Érintse meg a Beállítások> Általános elemet, és görgessen egészen lefelé, és itt találja a „ShutDown” lehetőséget. Ezzel kikapcsolhatja a készüléket

Kérjen segítséget az Apple-től!

Ha a gomb vagy a kapcsoló továbbra sem működik, sérült vagy időszakosan működik, akkor lehet, hogy szolgáltatást kell beállítania az eszközéhez. Lehetséges, hogy az eszköz problémája egy olyan hardverhiba miatt van, amely miatt meg kell cserélni a Home gombot (vagy annak szomszédos részeit).

Vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, majd kövesse a lépéseket a szervizkérés kitöltéséhez.

Elképzelhető, hogy a Kezdőlap gombja elromlott és javításra szorul, általában a Kezdőlap gombja meglazul, vagy a digitalizáló hajlékony kábele valamilyen módon megtört vagy sérült. Ebben az esetben (vagy úgy gondolja, hogy van) forduljon az Apple ügyfélszolgálatához vagy az Apple szolgáltatójához a javítás érdekében.

Ha iPadjére továbbra is az Apple egyéves garanciája vonatkozik, vagy ha az Apple Care mellett döntött, hogy meghosszabbítja a garanciát, és továbbra is az adott irányelv ablakában szerepel, vigye el az Apple Store-ba értékelésre.

A garancia jelenlegi állapotának ellenőrzéséhez nyissa meg ezt az ellenőrzési lefedettség oldalt. Meg kell adnia eszközének sorozatszámát, amely itt található Beállítások> Általános> Névjegy.

Olvasói tippek

 • Próbálja meg letölteni és telepíteni a legújabb ipsw-t, és végezzen új telepítést a készüléken (ne felejtsen el minden adatot biztonsági másolatot készíteni az iTunes vagy az iCloud segítségével).
 • Az iPhone-ot DFU módban állítottam vissza, és ez nyilvánvalóan megoldotta a problémát számomra!
 • Kalibrálja az otthoni gombot az alábbi lépések végrehajtásával: 1. Indítson el minden olyan alkalmazást, mint például az Időjárás vagy a Készletek, amelyek natív módon jönnek az Ön iPhone vagy iPad készülékéhez. 2. Tartsa nyomva a Bekapcsológombamíg a képernyőn megjelenik a „csúsztatás a kikapcsoláshoz” felirat. 3. Engedje el a bekapcsológombot, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot itthongomb amíg a „csúszik a kikapcsoláshoz” csúszka eltűnik, és csak a kezdőképernyőt vagy azt az alkalmazást látja

Legutóbbi hozzászólások