A Mac OS X frissítései nem telepíthetők

A MacBook vagy iMac frissítésének fejfájástól és drámától mentesnek kell lennie. Az Apple még egy marketing kifejezést is létrehozott: "csak működik!" De a közelmúltban sok olvasó és Mac felhasználó az ellenkezőjét találja meg - ez egyszerűen nem működik! Számos felhasználónak nemrégiben gondjai voltak a MacBook frissítésével a macOS legújabb verziójával. Sajnos ez úgy tűnik, hogy meglehetősen gyakori probléma egyesek számára, amikor frissítenek a legújabb macOS High Sierra frissítésre.

A frissítés elakad a „mac os nem telepíthető a számítógépre, hiba történt a macOS telepítésekor” üzenettel. Egyesek szerint ez az üzenet is látható: „Úgy tűnik, hogy a /System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg elérési út hiányzik vagy sérült.”

Ezután a Mac arra kéri, hogy lépjen ki a telepítőből, és indítsa újra a számítógépet. Nos, Apple, bármi is történt vele, csak működik ???

 • Ellenőrizze, hogy a Mac dátum és idő beállítása Be van-e állítva
 • Állítsa vissza a Mac NVRAM vagy PRAM memóriáját
 • Szabadítson fel egy belső merevlemez-tárolót
 • Indítsa újra csökkentett módban, és futtassa a Lemez segédprogram elsősegélynyújtását
 • Próbálja ki a helyreállítási módot
 • A Terminal segítségével azonosíthatja és eltávolíthatja a nem Apple KEXT-eket
 • Indítsa újra egyfelhasználós módban a problémás fájlok eltávolításához

Nem telepíthető a macOS a számítógépére?

Ha a frissítéssel tapasztalja ezt a problémát, íme néhány tipp, amelyekkel megoldhatja ezt a problémát. Az alábbi lépések folytatása előtt javasoljuk, hogy győződjön meg arról, hogy a Mac órája helyes. Ha a Mac dátuma és ideje nem egyezik az aktuális időzónával vagy dátummal, a macOS gyakran nem lesz telepítve. Menj Rendszerbeállítások> Dátum és idő.Az Apple inkább, ha az Automatikus beállítás opciót választja.

Ezután próbáljuk ki az alapvető NVRAM reset-et (vagy PRAM régebbi Mac-eknél) a számítógépen.

Kövesse ezeket a lépéseket, ha nem biztos az NVRAM visszaállításában

 1. Állítsa le a Mac-et
 2. Kapcsolja be, és azonnal nyomja meg és tartsa lenyomva ezt a négy billentyűt: Option, Command, P és R
 3. Körülbelül 20 másodperc múlva engedje fel a gombokat, amely alatt a Mac újraindulhat
 4. Nyissa meg a Rendszerbeállításokat, és ellenőrizze (és szükség esetén módosítsa) a visszaállított beállításokat, például a hangerő, a kijelző felbontása, az indítólemez kiválasztása vagy az időzóna

Ellenőrizze a Tárolás elemet

A másik dolog az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a MacBook / Mac gépen elegendő hely áll rendelkezésre a frissítés befejezéséhez. Ha kevés a hely, az Apple néhány útmutatást nyújt, amelyek segítségével helyre tud állni a Mac-en.

Az alapokon túl

Most, hogy gondoskodtunk az alapokról, javasoljuk, hogy próbálja ki az alábbi folyamatokat, amíg a macOS telepítési problémája kijavul. Három külön kategóriába rendeztük a javítási lépéseket.

Az első hibaelhárítási lépés végigvezeti Önt a csökkentett mód módjain, majd javasoljuk a helyreállítási módot. Az utolsó lehetőség megmutatja, hogyan távolíthatja el a külső gyártók KEXT fájljait egyszerű terminálparancsok segítségével, majd próbálja meg a telepítési folyamatot.

A macOS javítása nem sikerült telepíteni

A telepítési probléma kijavítása csökkentett módban a Macbookon

 • A frissítéssel kapcsolatos egyik legjobb gyakorlat az, hogy a hibaelhárítás előtt meg kell győződnie arról, hogy biztonsági másolatot készített a rendszerről. Jobb félni, mint megijedni. Feltételezzük, hogy az alábbi lépések bármelyikének végrehajtása előtt már készített biztonsági másolatot a gépéről
 • Az első dolog, amit meg kell próbálni, a Mac / MacBook csökkentett módba állítása. Ha az indítás során lenyomva tartja a „Shift” billentyűt, a számítógép csökkentett módba indul
 • A csökkentett mód lényegében arra kényszeríti az elindított folyamatot, hogy figyelmen kívül hagyja az összes harmadik fél indítási démonját és indítási elemét. Ha csökkentett módban van, a következő lépés az, hogy belép a Lemez segédprogramba. Miután a MacBook biztonságos módba lépett, a képernyő jobb felső sarkában látni fogja

 • Jelentkezzen be a hitelesítő adatokkal, majd lépjen a macOS Utilities mappájába. Itt kell elindítania a Lemez segédprogramot. Miután belépett a programba, kattintson a tetején lévő Elsősegély lehetőségre, válassza ki a kötetet (Az Ön fő HDD-jét), és indítsa el a javítási folyamatot

 • Miután a Javítás befejeződött, értesítést kapunk az állapotáról. Ezen a ponton szeretné újraindítani a macOS Update programot, és megnézni, hogy működik-e az Ön számára anélkül, hogy megadná a hibaüzenetet

Ha csökkentett módban próbálta ki a fenti lépéseket, és nem talált sikert, akkor a következő lépés a helyreállítási mód kipróbálása.

A macOS telepítési probléma helyreállítása helyreállítási módban

 • A Mac vagy MacBook helyreállítási módba való belépéshez a számítógép indításakor együtt kell lenyomnia és tartania a Command + R billentyűket.
 • Ha helyreállítási módban van, kattintson a képernyő bal felső sarkában lévő Apple logóra, és győződjön meg arról, hogy az indítólemez a Mac Boot lemezre mutat
 • Most keresse meg a macOS frissítő programot, és futtassa a frissítést

Előfordul, hogy amikor telepítési / frissítési problémákkal szembesül, sok felhasználó számára megoldást jelent egy külső indítható telepítő létrehozása és a telepítőprogram futtatása annak segítségével. Az Apple részletes fehér könyvet nyújt be erről a folyamatról. Létrehozhatja az indítható telepítőt USB-n, majd megpróbálhatja frissíteni a macOS-t.

Harmadik fél KEXT fájljainak eltávolítása

Ha még mindig olvas, és már kipróbálta a javítások sorát mind csökkentett módban, mind pedig helyreállítási módban eredménytelenül, előfordulhat, hogy fel kell hajtania az ujját, és egy kicsit tovább kell mélyednie a probléma kiváltó okában. Néha a harmadik fél KEXT kiterjesztései okoznak sok szívfájdalmat a macOS frissítése / telepítése során.

Ezek a KEXT fájlok hozzáadódnak a Mac / MacBook számítógéphez, ha harmadik féltől származó eszközöket használ. Ha nem biztos benne, akkor a legjobb megoldás, ha megnézi, hogy jelenleg milyen harmadik féltől származó bővítmények vannak a gépén.

Ehhez nyissa meg a terminált a segédprogramokból, és írja be az alábbiakat a nem Apple KEXT-ek megtekintéséhez.

Kextstat | grep –v com.alma

Ennek a parancsnak meg kell mutatnia az összes harmadik fél kiterjesztését. Most egyesével eltávolíthatja őket, vagy eltávolíthatja azt, amelyről Ön szerint gyanús lehet. A terminál használatával a következő parancs segítségével töltheti le a kext my fájlt.

sudo kextunload /System/Library/Extensions/NAMEOFTHEKEXT.kext

Itt a „NAMEOFTHEKEXT” szót le kell cserélni a fent feltételezett megfelelő gyanús KEXT fájlra. Miután kirakta a KEXT-t, visszaléphet és ellenőrizheti, hogy valóban eltávolították-e a kextstat paranccsal.

Miután eltávolította az összes harmadik fél KEXT fájlját, és megbizonyosodott arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a gépen a macOS frissítéséhez, próbálja meg újraindítani a telepítési folyamatot.

Problémák? Próbálja ki az Egyfelhasználós módot

Ha a telepítési folyamat egy adott problémás fájl miatt kudarcot vall, megpróbálhat bejelentkezni az egyfelhasználós mód használatával, törölheti az adott fájlt, majd megpróbálhatja folytatni a telepítést. Néha ezeket a problémás fájlokat az Installer naplófájljaiban találja. A naplófájlok eléréséhez nyissa meg a Console alkalmazást a segédprogramokban, majd kattintson a gombra ’/ Var / log’ a bal oldali oszlopban, majd válassza a lehetőséget „Install.log”a következő oszlopban.

Reméljük, hogy ezeknek a tippeknek a segítségével meg tudta oldani a macOS telepítési problémáját. Ha mindent sikertelenül kipróbált, az a legjobb, ha az Apple ügyfélszolgálatához fordul, hogy segítsenek. Kérjük, az alábbi megjegyzések segítségével tudassa velünk, hogyan működött a telepítése.

Olvasói tippek

 • Próbálja újraindítani helyreállítási módban, és telepítse a macOS High Sierra vagy Sierra programot egy indítható USB-meghajtóról. Ha szükséges, formázza át SSD-jét Mac OS Extended (Journaled) -re, ne APFS-re
 • Próbálkozzon egy másik rendszergazda felhasználói fiók létrehozásával, és ellenőrizze, hogy ugyanaz a probléma továbbra is fennáll-e
 • Indítsa el a Mac számítógépet a Cmd + R billentyűkombinációval a helyreállítási partíció eléréséhez. Azonnal lépjen az Apple menübe, válassza a Startup Disk lehetőséget. Válassza ki a HD-t. Ha szükséges, oldja fel az adminisztrátori jelszó megadásával. Indítsa újra, és nézze meg, hogy normálisan elindul-e
 • Frissítse a rendszer óráját a Terminal használatával. Nyisd ki Alkalmazások> Segédprogramok> Terminál és írja be a parancsot dátum. Ha a felsorolt ​​dátum helytelen, írja be ezt a parancsotntpdate -u „time.apple.com” majd nyomja meg a visszatérést. Ha Amerikán kívül él, írja be az Apple legközelebbi időszerverét, például time.asia.apple.com vagy time.euro.apple.coma zárójelben
 • Készítettem egy USB-képet a macOS High Sierra-ról USB-n, és a telepítés utána szellő volt
 • Állítsa le a Mac-et, és várjon 30 másodpercet. 30 másodperc elteltével nyomja meg a bekapcsológombot, és azonnal tartsa lenyomva a Command + R gombot, és tartsa lenyomva ezeket a gombokat, amíg az alma logója meg nem jelenik. Látnia kell egy képernyőt, amelyben arra kéri, hogy válasszon nyelvet, válassza ki a kívánt nyelvet, és keresse meg a macOS segédprogramokat. Ellenőrizze a jobb felső sarokban található WiFi gombot, és ellenőrizze, hogy csatlakozik-e az internethez. Ezután válassza ki a macOS legújabb verziójának újratelepítését, kattintson a Folytatás gombra, fogadja el, és hagyja, hogy maga töltse le és indítsa újra (csak hagyja békén a Mac-t!)
 • Az Option billentyűt lenyomva indultam, és a szokásos MacinstoshHD-t választottam (nem frissítési kötet). Ezután rendesen elindultam (nem csökkentett módban), és megpróbáltam újra telepíteni a frissítést. Többször indított újra, de végül sikerült!
 • Gyakran ez a hiba azt jelenti, hogy a Mac egy másik HD partícióról próbál indítani, néha még a helyreállítási partícióról is. A probléma megoldásához indítsa újra az indításkezelőben (tartsa lenyomva az opció gombot), és válassza ki a szokásos HD-t, amelyről újraindítani szeretné. Miután sikeres volt, menjen a Rendszerbeállítások> Indítási lemez > Válassza ki a normál HD indítást. Ezzel meg kellene oldani a problémát

Legutóbbi hozzászólások